OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Sajmovi

Grešna gorica opet najbolja na Bučnica festu

E-mail Ispis

Drugi Bučnica fest - manifestacija na kojoj se zagorski ugostiteljski objekti natječu u pripremi bučnice, održan je u nedjelju, 28. kolovoza 2016. godine na prostoru Turizma Masnec u Zagorskim Selima.

Zlatnu buču, priznanje za najbolju bučnicu, je vlasniku Grešne gorice Damiru Podboju predala zamjenica župana Jasna Petek koja je tom prilikom istaknula „Bez gastronomije i gastro ponude koja nudi tradicijske specijalitete nije moguć potpun doživljaj naše zagorske Bajke na dlanu. Mi se stoga trudimo da svaku našu manifestaciju začinimo gastro i eno ponudom, a naravno imamo i specijalizirane manifestacije kojima promoviramo određene tradicijske specijalitete – bučnicu na Bučnica festu, štrukle na Štruklijadi te razne druge slastice na Babičinim kolačima,“ poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti i dodala da žiri Bučnica festa ni ove godine nije imao nimalo lagan posao. Sve sudionike natjecanja i brojne posjetitelje pozdravili su i načelnik Zagorskih Sela Željko Kodrnja, voditeljica ureda Turističke zajednice KZŽ Ksenija Tomić i predsjednik Turističke zajednice Po plavem Trnaci Zvonko Škreblin.

Na Bučnica festu 2016. natjecali su se Grešna gorica, Villa Zelenjak – Ventek iz Risvice pokraj Kumrovca, Seoski turizam Šumak iz Miljana kraj Zagorskih Sela, Hostel Kumrovec, Vinotočje Hajduk te domaćini Seoski turizam Masnec iz Luke Poljanske. Natjecanje je održano u organizaciji Turističke zajednice za područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela – Po plavem trnaci, u suradnji s općinom Zagorska Sela i Turizmom Masnec, pokrovitelj manifestacije bila je Krapinsko – zagorska županija, a medijski pokrovitelj Zagorje International. Na manifestaciji su sa svojim tradicionalnim proizvodima sudjelovali i proizvođači domaćih tradicijskih jela – mliječnih proizvoda, sireva, meda, bučinog ulja, bučinih koštica, oraha, suhomesnatih proizvoda te suvenira, a prezentirani su i neki od tradicionalnih zagorskih zanata te igraonice za djecu. Program su obogatili Tamburaška i pjevačka sekcija KUD-a Horvatska, Desinićke mažoretkinje, grupa Za kaj te domaće Kuburaško društvo Sv. Martin.

Članovi žirija bili su vlasnik restorana Rody i potpredsjednik Ceha ugostitelja Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Zdravko Klanjčić, savjetnica u Zagorskoj razvojnoj agenciji za promicanje regionalnog razvoja Draženka Grah i voditeljica Dvorca Miljana Andreja Arlavi. Oni su posebno istakli kako su ove godine imali izuzetno težak zadatak, i o pobjedniku su odlučivale tek nijanse u izgledu, boji, pečenju, količini masnoća, a posebice u odnosu količine buče i sira u smjesi.

 

Manifestacija „100% ZAGORSKO“ ponovno pobudila velik interes Riječanki i Riječana

E-mail Ispis

Manifestacija „100% Zagorsko u Rijeci“, koja je održana 26. i 27. kolovoza 2016. godine, ponovno je oduševila brojne Riječanke i Riječanke i ostale posjetitelje. Kao i prethodnih godina, na ovoj manifestaciji prodajno – izložbenog karaktera bili su izloženi poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko – zagorske županije. Izvorne proizvode Hrvatskog zagorja ove je godine predstavilo 47 izlagača, poljoprivrednih proizvođača, obrtnika, tvrtki, toplica, agroturizama, hotela, restorana, kulturnih ustanova i udruga. U ponudi se našlo bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi i tradicijske igračke, uz nezaobilazno degustiranje purice s mlincima i zagorskih štrukli. Prvog dana manifestacije, svega nekoliko sati od početka prodaje, riječki Korzo posjetilo je nekoliko tisuća Riječanki i Riječana te turista koji su bili oduševljeni zagorskim delicijama, čemu u prilog govori činjenica da neki od izlagača već oko podneva više nisu imali što prodavati.

U sklopu manifestacije „100% Zagorsko u Rijeci“ župan Kolar je riječkom Dječjem vrtiću Mirta podijelio tradicijske drvene igračke koje su proizvedene u Mariji Bistrici, čime je nastavljen hrvatski odgojno – obrazovni projekt “Dajmo djeci korijene i krila”, kojeg zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj. Za posjetitelje su tijekom dva dana manifestacije bile organizirane i cjelodnevne animacije s naglaskom na zagorsku tradiciju, a u sklopu manifestacije održan je i susret gospodarstvenika Primorsko–goranske i Krapinsko–zagorske županije.

Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško i ovom prilikom je istaknuo važnost i uspješnost članova OKKZŽ, te je uputio osobitu zahvalu Krapinsko-zagorskoj županiji koja je glavni organizator ove, za obrtništvo osobito važne manifestacije promotivno-prodajnog karaktera.

 

Najavljen 51. Tjedan kajkavske kulture

E-mail Ispis

Dana 25. kolovoza 2016. godine, održana je konferencija za novinare na kojoj je u dvorištu Galerije Grada Krapine predstavljen program Tjedna kajkavske kulture Krapina i 51. Festivala kajkavskih popevki.

Ovogodišnji Tjedan kajkavske kulture nudi osobito bogat i sadržajan program u sklopu kojega će se održati i 24. Zagorski gospodarski zbor na kojem će više od 300 izlagača pokazati sve što Zagorje nudi u gospodarskom smislu, a na kojem će Županija u suradnji sa Poslovnim dnevnikom prvi put organizirati Gospodarski uzlet Krapinsko-zagorske županije. Tjedan kajkavske kulture bit će održan od 4. do 11. rujna. Ispred OKKZŽ upućujemo poziv svim zainteresiranim članovima da se prijave za prezentaciju i promociju svojih proizvoda i usluga, na slijedećim web stranicama 24. Zagorskog gospodarskog zbora: www.zgz.hr.


 

Rok prijave nastupa na AMBIENTI produljen do 6. rujna

E-mail Ispis

U cilju revitalizacije 43. međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta 2016. (12.-16.10.2016.), Grad Zagreb subvencionirat će cijenu izlagačkog prostora za domaće izlagače.

Shodno tome, snižena je cijena za izlagače Hrvatske obrtničke komore, koja sada iznosi 142,50 kn/m2 za osnovno uređeni prostor do 10 m2 po izlagaču.

Hrvatska obrtnička komora snosi 50 % cijene izlaganja, do 10 m2 po izlagaču te je cijena izlaganja:

  • 142,50 KN/m2osnovno uređeni prostor u paviljonu - sufinancirana cijena izlaganja za članove HOK-a - do 10 m2 izložbenog prostora - iznad 10 m2 plaća se puna cijena izlaganja. Osnovno uređeni prostor podrazumijeva uključene obodne stijene, natpis i tepih.

Puna cijena izlaganja iznosi 285,00 KN/m2.

Izlagači slobodno prijavljuju veće površine izlaganja, ali njih će plaćati po punoj cijeni za površine iznad 10 m2.

Izlagači će prostor uređivati u vlastitom aranžmanu, uz mogućnost zakupa opreme od Zagrebačkog velesajma prema važećem cjeniku Zagrebačkog Velesajma.

Na zajedničkom izložbenom prostoru sajma AMBIENTA izlagači će biti raspoređeni od strane stručnih osoba sa Zagrebačkog velesajma.

Kako bi svim zainteresiranim obrtnicima i ostalim članovima Hrvatske obrtničke komore omogućili da na vrijeme prijave sufinancirani nastup po dodatno sniženoj cijeni izložbene površine na predstojećem 43. Međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i opreme AMBIENTA 2016. Hrvatska obrtnička komora produžila je rok prijave nastupa za svoje članove do zaključno 06.09.2016. godine.

Za dodatne informacije zainteresirani obrtnici mogu se javiti direktno u Hrvatsku obrtničku komoru; kontakt osobe su g. Dražen Horvat, tel: 01/4806 650,  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .i g. Darko Prister, tel: 01 4806 639,  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ,

U prilogu: Prijavnica za 43. Međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i opreme AMBIENTA 2016.

 


Stranica 8 od 15

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner