OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Sajmovi

Najavljen 24. Zagorski gospodarski zbor

E-mail Ispis

Program 24. Zagorskog gospodarskog zbora predstavljen je na konferenciji za novinare koja je održana na prostoru kod OŠ Ljudevita Gaja u Krapini u utorak, 6. rujna 2016. godine.

Ovogodišnji Zagorski gospodarski zbor trajat će od 8 do 10. rujna, a imat će 375 izlagača, odnosno stotinjak više nego prošle godine. Zbor će biti održan na prostorima OŠ Ljudevit Gaj - u dvorani i pod šatorima, zatim u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda te amfiteatru Srednje škole Krapina, gdje će u četvrtak 8. rujna 2016. godine u 14 sati početi i svečanost otvorenja ove manifestacije. Uz izlagače s područja Krapinsko-zagorske županije i Šibensko-kninske županije koja je ovogodišnja županija partner Zbora, u Krapini će biti prisutni i izlagači iz ostalih dijelova Hrvatske, kao i susjedne Bosne i Hercegovine te Slovenije koja je i zemlja partner 24. Zagorskog gospodarskog zbora. Župan Željko Kolar ovom je prilikom zahvalio svim partnerima na sjajno obavljenom poslu i istaknuo da Županija zajedno sa Poslovnim dnevnikom, kao dodatan impuls Zboru, ove godine organizira i Poslovni uzlet Krapinsko-zagorske županije na kojem će se okupiti ljudi koji su među najuspješnijima u svojoj branši. „Vjerujem da će ovo biti još jedan dodatan poticaj za naše vrhunske poduzetnike i obrtnike koji trenutno važu hoće li ući u dodatni investicijski ciklus“ istaknuo je župan Kolar i naglasio da je za Poslovni uzlet do sada zaprimljeno više od 100 prijava.

Više o Zagorskom gospodarskom zboru pronađite na poveznici www.zgz.hr.

Attachments:
Download this file (02- PROGRAM ZGZ 2016..doc)02- PROGRAM ZGZ 2016..doc[ ]53 Kb
 

Grešna gorica opet najbolja na Bučnica festu

E-mail Ispis

Drugi Bučnica fest - manifestacija na kojoj se zagorski ugostiteljski objekti natječu u pripremi bučnice, održan je u nedjelju, 28. kolovoza 2016. godine na prostoru Turizma Masnec u Zagorskim Selima.

Zlatnu buču, priznanje za najbolju bučnicu, je vlasniku Grešne gorice Damiru Podboju predala zamjenica župana Jasna Petek koja je tom prilikom istaknula „Bez gastronomije i gastro ponude koja nudi tradicijske specijalitete nije moguć potpun doživljaj naše zagorske Bajke na dlanu. Mi se stoga trudimo da svaku našu manifestaciju začinimo gastro i eno ponudom, a naravno imamo i specijalizirane manifestacije kojima promoviramo određene tradicijske specijalitete – bučnicu na Bučnica festu, štrukle na Štruklijadi te razne druge slastice na Babičinim kolačima,“ poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti i dodala da žiri Bučnica festa ni ove godine nije imao nimalo lagan posao. Sve sudionike natjecanja i brojne posjetitelje pozdravili su i načelnik Zagorskih Sela Željko Kodrnja, voditeljica ureda Turističke zajednice KZŽ Ksenija Tomić i predsjednik Turističke zajednice Po plavem Trnaci Zvonko Škreblin.

Na Bučnica festu 2016. natjecali su se Grešna gorica, Villa Zelenjak – Ventek iz Risvice pokraj Kumrovca, Seoski turizam Šumak iz Miljana kraj Zagorskih Sela, Hostel Kumrovec, Vinotočje Hajduk te domaćini Seoski turizam Masnec iz Luke Poljanske. Natjecanje je održano u organizaciji Turističke zajednice za područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela – Po plavem trnaci, u suradnji s općinom Zagorska Sela i Turizmom Masnec, pokrovitelj manifestacije bila je Krapinsko – zagorska županija, a medijski pokrovitelj Zagorje International. Na manifestaciji su sa svojim tradicionalnim proizvodima sudjelovali i proizvođači domaćih tradicijskih jela – mliječnih proizvoda, sireva, meda, bučinog ulja, bučinih koštica, oraha, suhomesnatih proizvoda te suvenira, a prezentirani su i neki od tradicionalnih zagorskih zanata te igraonice za djecu. Program su obogatili Tamburaška i pjevačka sekcija KUD-a Horvatska, Desinićke mažoretkinje, grupa Za kaj te domaće Kuburaško društvo Sv. Martin.

Članovi žirija bili su vlasnik restorana Rody i potpredsjednik Ceha ugostitelja Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Zdravko Klanjčić, savjetnica u Zagorskoj razvojnoj agenciji za promicanje regionalnog razvoja Draženka Grah i voditeljica Dvorca Miljana Andreja Arlavi. Oni su posebno istakli kako su ove godine imali izuzetno težak zadatak, i o pobjedniku su odlučivale tek nijanse u izgledu, boji, pečenju, količini masnoća, a posebice u odnosu količine buče i sira u smjesi.

 

Manifestacija „100% ZAGORSKO“ ponovno pobudila velik interes Riječanki i Riječana

E-mail Ispis

Manifestacija „100% Zagorsko u Rijeci“, koja je održana 26. i 27. kolovoza 2016. godine, ponovno je oduševila brojne Riječanke i Riječanke i ostale posjetitelje. Kao i prethodnih godina, na ovoj manifestaciji prodajno – izložbenog karaktera bili su izloženi poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko – zagorske županije. Izvorne proizvode Hrvatskog zagorja ove je godine predstavilo 47 izlagača, poljoprivrednih proizvođača, obrtnika, tvrtki, toplica, agroturizama, hotela, restorana, kulturnih ustanova i udruga. U ponudi se našlo bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi i tradicijske igračke, uz nezaobilazno degustiranje purice s mlincima i zagorskih štrukli. Prvog dana manifestacije, svega nekoliko sati od početka prodaje, riječki Korzo posjetilo je nekoliko tisuća Riječanki i Riječana te turista koji su bili oduševljeni zagorskim delicijama, čemu u prilog govori činjenica da neki od izlagača već oko podneva više nisu imali što prodavati.

U sklopu manifestacije „100% Zagorsko u Rijeci“ župan Kolar je riječkom Dječjem vrtiću Mirta podijelio tradicijske drvene igračke koje su proizvedene u Mariji Bistrici, čime je nastavljen hrvatski odgojno – obrazovni projekt “Dajmo djeci korijene i krila”, kojeg zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj. Za posjetitelje su tijekom dva dana manifestacije bile organizirane i cjelodnevne animacije s naglaskom na zagorsku tradiciju, a u sklopu manifestacije održan je i susret gospodarstvenika Primorsko–goranske i Krapinsko–zagorske županije.

Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško i ovom prilikom je istaknuo važnost i uspješnost članova OKKZŽ, te je uputio osobitu zahvalu Krapinsko-zagorskoj županiji koja je glavni organizator ove, za obrtništvo osobito važne manifestacije promotivno-prodajnog karaktera.

 

Najavljen 51. Tjedan kajkavske kulture

E-mail Ispis

Dana 25. kolovoza 2016. godine, održana je konferencija za novinare na kojoj je u dvorištu Galerije Grada Krapine predstavljen program Tjedna kajkavske kulture Krapina i 51. Festivala kajkavskih popevki.

Ovogodišnji Tjedan kajkavske kulture nudi osobito bogat i sadržajan program u sklopu kojega će se održati i 24. Zagorski gospodarski zbor na kojem će više od 300 izlagača pokazati sve što Zagorje nudi u gospodarskom smislu, a na kojem će Županija u suradnji sa Poslovnim dnevnikom prvi put organizirati Gospodarski uzlet Krapinsko-zagorske županije. Tjedan kajkavske kulture bit će održan od 4. do 11. rujna. Ispred OKKZŽ upućujemo poziv svim zainteresiranim članovima da se prijave za prezentaciju i promociju svojih proizvoda i usluga, na slijedećim web stranicama 24. Zagorskog gospodarskog zbora: www.zgz.hr.


 


Stranica 7 od 15

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner