OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Sajmovi

Poziv za sudjelovanje na 18. Sajmu gospodarstva UO Zaprešić

E-mail Ispis

Ove godine u organizaciji Udruženja obrtnika Zaprešić održava se 18. SAJAM GOSPODARSTVA te vas pozivamo da na istom sudjelujete izlažući svoje proizvode i nudeći usluge. I ove godine Sajam se održava u Srednjoj školi «Ban Josip Jelačić» u Zaprešiću, Trg dr. Franje Tuđmana 1 u sportskoj dvorani, a ako obrtnici i poduzetnici pokažu veći interes organizirati ćemo izlaganje pod šatorom odgovarajuće veličine kao i dosadašnjih godina, te na vanjskom otvorenom prostoru koje smo također u suradnji s vama spremni urediti u skladu s vašim potrebama. Pozivamo vas da predložite bilo koji oblik suradnje, spremni smo ga prihvatiti, ako će doprinijeti Vašoj boljoj promociji, a time i većoj uspješnosti Sajma.

Više...
 

24. Zagorski gospodarski zbor u slikama

E-mail Ispis

PREZENTACIJA TRADICIJSKOG I UMJETNIČKOG OBRTA NA 24. ZGZ

BESPLATNE FRIZERSKE I KOZMETIČARSKE USLUGE NA 24. ZGZ

DODIJELJENA PRIZNANJA ZA NAJBOLJE UREĐENE IZLOŽBENE PROSTORE NA 24. ZGZ

U subotu, 10. rujna 2016. godine – posljednjeg dana održavanja 24. Zagorskog gospodarskog zbora, održana je dodjela priznanja za najbolje uređene izložbene prostore.

Kotka Krapina dobila je priznanje za najdugovječnijeg izlagača, Vrtlarija Čuček za najljepše uređeni štand prodajnog karaktera, Regeneracija Zabok za najljepše uređeni štand izložbenog karaktera, dok je Bravarsko-kovačka radionica Stjepana Mišaka dobila priznanje za najbolje uređeni štand tradicijskog obrta. Pobjednicima su čestitali te priznanja i prigodne poklone uručili zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek, zamjenik gradonačelnika Krapine Branko Varjačić, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik OK KZŽ Davor Pleško i  predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Krapina Josip Grilec.

 

Otvoren 24. Zagorski gospodarski zbor

E-mail Ispis

U četvrtak, 08. rujna 2016. godine u Krapini je u četvrtak, 08. rujna 2016. godine otvoren 24. Zagorski gospodarski zbor, najznačajnija i najveća gospodarska manifestacija u Zagorju.

Ove godine Zagorski gospodarski zbor okupio je na više od 5.000 m2 zatvorenog i otvorenog izlagačkog prostora nalazi rekordnih 375 izlagača, čak sto više nego lani. Uz izlagače s područja Krapinsko-zagorske županije, na Zboru su prisutni i izlagači iz Zagreba, osam županija te susjedne Slovenije i Bosne i Hercegovine. Župan KZŽ Željko Kolar u pozdravnom govoru je istaknuo da je na području Krapinsko-zagorske županije oporavak gospodarstva počeo još 2014. godine. „Za pozitivne gospodarske rezultate koje ostvarujemo najviše su zaslužni naši obrtnici i gospodarstvenici koji tijekom godina krize, ne samo da su uspjeli sačuvati radna mjesta, već su otvarali i nova radna mjesta, prvenstveno zahvaljujući tome što su investirali u nove tehnologije i edukaciju kadrova“, rekao je župan Kolar.

Zemlja partner ovogodišnjeg Zagorskog gospodarskog zbora je Republika Slovenija, dok je Šibensko-kninska županija partner zbora. Župan Goran Pauk prilikom govora je istaknuo da mu je drago što je Šibensko-kninska županija ovogodišnji partner ovako značajne gospodarske manifestacije, dodavši da je Krapinsko-zagorska županija bila partner na ovogodišnjem Sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije. Župan Pauk u govoru se dotaknuo i teme decentralizacije te je napomenuo kako se nada konačnoj decentralizaciji države, kako funkcionalne tako i fiskalne.

Prisutnima se obratio i slovenski ministar gospodarskog razvoja i tehnologije Zdravko Počivalšek, koji je zahvalio što je Slovenija ovogodišnja zemlja partner Zagorskog gospodarskog zbora, prilikom čega je naglasio da Hrvatska i Slovenija imaju odličnu pograničnu i gospodarsku suradnju. „Slovenija je dosad u Hrvatskoj ostvarila investicije u iznosu od 1,5 milijardi eura, a suradnja na području turizma također je dobra, broj posjeta rast s obje strane granice“, rekao je ministar Počivalšek.

Zagorski gospodarski zbor otvorila je izaslanica predsjednika Vlade RH-a, Sunčana Glavak, koja je rekla prilikom govora da politika treba stvoriti okvire da gospodarstvenici mogu raditi, kojima je ujedno čestitala na ustrajnosti. Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaherrekao je da u Krapinsko-zagorskoj županiji ima sve više tvrtki koje nisu samo značajne na nacionalnoj već i na regionalnoj razini. Zaher je dodao da je hrvatsko gospodarstvo naglasio ponovo počelo bilježiti uzlazne brojke te da vjeruje da će rast industrijske proizvodnje do kraja godine biti na razini od 4 posto. Pozdravne riječi uputili su i ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. Među uzvanicima na otvorenju Zbora bili su i veleposlanice Republike Slovenije u Hrvatsko, NJ/E Smiljana Knez, predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki, zamjenici župana KZŽ Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek, saborski zastupnici Siniša Hajdaš Dončić, Tomislav Končevski, Marija Puh i Žarko Tušek. Otvorenje Gospodarskog zbora svojim nastupom uveličali su i Lucija Jelušić uz klavirsku pratnju Darka Berovića, grupa Crveni Lajbeki, Krapinske mažoretkinje, članovi krapinskog Gradskog Puhačkog orkestra, Počasne postrojbe Grada Krapine, udruge kuburaša iz Krapine i Hromca, kao i gosti iz Šibensko – kninske županije i susjedne Slovenije.

 

Najavljen 24. Zagorski gospodarski zbor

E-mail Ispis

Program 24. Zagorskog gospodarskog zbora predstavljen je na konferenciji za novinare koja je održana na prostoru kod OŠ Ljudevita Gaja u Krapini u utorak, 6. rujna 2016. godine.

Ovogodišnji Zagorski gospodarski zbor trajat će od 8 do 10. rujna, a imat će 375 izlagača, odnosno stotinjak više nego prošle godine. Zbor će biti održan na prostorima OŠ Ljudevit Gaj - u dvorani i pod šatorima, zatim u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda te amfiteatru Srednje škole Krapina, gdje će u četvrtak 8. rujna 2016. godine u 14 sati početi i svečanost otvorenja ove manifestacije. Uz izlagače s područja Krapinsko-zagorske županije i Šibensko-kninske županije koja je ovogodišnja županija partner Zbora, u Krapini će biti prisutni i izlagači iz ostalih dijelova Hrvatske, kao i susjedne Bosne i Hercegovine te Slovenije koja je i zemlja partner 24. Zagorskog gospodarskog zbora. Župan Željko Kolar ovom je prilikom zahvalio svim partnerima na sjajno obavljenom poslu i istaknuo da Županija zajedno sa Poslovnim dnevnikom, kao dodatan impuls Zboru, ove godine organizira i Poslovni uzlet Krapinsko-zagorske županije na kojem će se okupiti ljudi koji su među najuspješnijima u svojoj branši. „Vjerujem da će ovo biti još jedan dodatan poticaj za naše vrhunske poduzetnike i obrtnike koji trenutno važu hoće li ući u dodatni investicijski ciklus“ istaknuo je župan Kolar i naglasio da je za Poslovni uzlet do sada zaprimljeno više od 100 prijava.

Više o Zagorskom gospodarskom zboru pronađite na poveznici www.zgz.hr.

Attachments:
Download this file (02- PROGRAM ZGZ 2016..doc)02- PROGRAM ZGZ 2016..doc[ ]53 Kb
 


Stranica 7 od 15

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner