OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Sajmovi

Održan 19. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko - križevačke županije

E-mail Ispis

U sklopu 19. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko - križevačke županije, od 11. do 13. studenoga 2016. godine, ispred Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije na sajmu je nastupila "Lončarija" vlasnika Ivana Kovačića iz Marije Bistrice prezentirajući svoje proizvode od gline. Tema trodnevnog sajma bila je prezentacija obrtničkih zanimanja, inovacije i nove tehnologije. Partner ovog sajma bila je Brodsko-posavska županija, a program je bio obilježen organizacijom okruglih stolova o poduzetništvu, poljoprivredi i ruralnom razvoju, prezentacijama i stručnim skupovima te turističkim i gastro-izložbama. Organizator Sajma je Koprivničko-križevačka županija, a suorganizatori su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Turistička zajednica Grada Križevaca. Svoje proizvode i usluge je na sajmu izložio 251 izlagač iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

 

Članovi OKKZŽ i ove godine na sajmu "ZEPS" u Zenici

E-mail Ispis

Hrvatska obrtnička komora organizirala je zajedničko izlaganje 24 obrtnika na 23. sajmu ZEPS u Zenici od 4. do 8. listopada, pri čemu je 16 izlagača po prvi puta prezentiralo svoje obrte. Izlagači su na štandu HOK-a predstavili svoje najnovije proizvode i usluge iz djelatnosti strojne obrade metala, izrade specijalnih alata za obradu drveta, izrade auto-dijelova za vozila, izrade konzola javne rasvjete, zupčanika i pužastih prijenosnika, poljoprivrednih strojeva, lamela i kočionih sustava, proizvodnje hidraulike i pneumatike, izrade masivnog drvenog namještaja te tradicijske i umjetničke obrte. Uz sufinanciranje OKKZŽ posjetiteljima sajma svojim proizvodima i uslugama predstavio se obrt "PROMEGA" iz Radoboja, vlasnika Maria Kiseljaka prezentirajući ponudu nosača i konzola javne rasvjete i model svjetiljke kao i Ljevaonica obojenih metala "ZZR DUNI", vlasnika Dragutina i Nikole Ulama iz Kumrovca. Nastavno navedenom, na sajmu je u jednoj visokoj vitrini prikazan presjek sljedećih 16 starih zanata i tradicijskih obrta Krapinsko - zagorske županije:

Više...
 

Održan Sajam tradicijskih i umjetničkih zanata u Zlataru

E-mail Ispis

U sklopu „Dana kajkavskih riječi Zlatar 2016.“ i ove godine, osmi puta za redom Udruženje obrtnika Zlatar organiziralo je  Sajam tradicijskih i umjetničkih zanata i predstavilo proizvode Obiteljskih i poljoprivrednih gospodarstava, koji se održao u subotu 24. 09. 2016., a u petak, 23. 09. 2016. drugu godinu po redu Udruženje je organiziralo Predstavljanje proizvoda obiteljskih  poljoprivrednih gospodarstava i izložbu tradicijskih i umjetničkih zanata.

Na navedenim događanjima sudjelovalo je 27 izlagača, od toga šest obrta,  četiri Domaće radinosti, 13 Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, jedno poduzeće, jedna zadruga, te nezaobilazno Sklonište za životinje „Luč zagorja“ koje je sa nama već treću godinu, a ove godine pridružilo se i Kulturno umjetničko društvo Belec.

Više...
 

Posjet 49. Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju

E-mail Ispis

Sukladno dugogodišnjoj suradnji OKKZŽ i OOZ Šmarje pri Jelšah dana 16. rujna 2016. godine u službenim prostorijama kolega obrtnika iz Slovenije, održan je zajednički sastanak članova Upravnih odbora.

Više...
 


Stranica 6 od 15

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner