OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Sajmovi

24. Zagorski gospodarski zbor u slikama

E-mail Ispis

PREZENTACIJA TRADICIJSKOG I UMJETNIČKOG OBRTA NA 24. ZGZ

BESPLATNE FRIZERSKE I KOZMETIČARSKE USLUGE NA 24. ZGZ

DODIJELJENA PRIZNANJA ZA NAJBOLJE UREĐENE IZLOŽBENE PROSTORE NA 24. ZGZ

U subotu, 10. rujna 2016. godine – posljednjeg dana održavanja 24. Zagorskog gospodarskog zbora, održana je dodjela priznanja za najbolje uređene izložbene prostore.

Kotka Krapina dobila je priznanje za najdugovječnijeg izlagača, Vrtlarija Čuček za najljepše uređeni štand prodajnog karaktera, Regeneracija Zabok za najljepše uređeni štand izložbenog karaktera, dok je Bravarsko-kovačka radionica Stjepana Mišaka dobila priznanje za najbolje uređeni štand tradicijskog obrta. Pobjednicima su čestitali te priznanja i prigodne poklone uručili zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek, zamjenik gradonačelnika Krapine Branko Varjačić, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik OK KZŽ Davor Pleško i  predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Krapina Josip Grilec.

 

Otvoren 24. Zagorski gospodarski zbor

E-mail Ispis

U četvrtak, 08. rujna 2016. godine u Krapini je u četvrtak, 08. rujna 2016. godine otvoren 24. Zagorski gospodarski zbor, najznačajnija i najveća gospodarska manifestacija u Zagorju.

Ove godine Zagorski gospodarski zbor okupio je na više od 5.000 m2 zatvorenog i otvorenog izlagačkog prostora nalazi rekordnih 375 izlagača, čak sto više nego lani. Uz izlagače s područja Krapinsko-zagorske županije, na Zboru su prisutni i izlagači iz Zagreba, osam županija te susjedne Slovenije i Bosne i Hercegovine. Župan KZŽ Željko Kolar u pozdravnom govoru je istaknuo da je na području Krapinsko-zagorske županije oporavak gospodarstva počeo još 2014. godine. „Za pozitivne gospodarske rezultate koje ostvarujemo najviše su zaslužni naši obrtnici i gospodarstvenici koji tijekom godina krize, ne samo da su uspjeli sačuvati radna mjesta, već su otvarali i nova radna mjesta, prvenstveno zahvaljujući tome što su investirali u nove tehnologije i edukaciju kadrova“, rekao je župan Kolar.

Zemlja partner ovogodišnjeg Zagorskog gospodarskog zbora je Republika Slovenija, dok je Šibensko-kninska županija partner zbora. Župan Goran Pauk prilikom govora je istaknuo da mu je drago što je Šibensko-kninska županija ovogodišnji partner ovako značajne gospodarske manifestacije, dodavši da je Krapinsko-zagorska županija bila partner na ovogodišnjem Sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije. Župan Pauk u govoru se dotaknuo i teme decentralizacije te je napomenuo kako se nada konačnoj decentralizaciji države, kako funkcionalne tako i fiskalne.

Prisutnima se obratio i slovenski ministar gospodarskog razvoja i tehnologije Zdravko Počivalšek, koji je zahvalio što je Slovenija ovogodišnja zemlja partner Zagorskog gospodarskog zbora, prilikom čega je naglasio da Hrvatska i Slovenija imaju odličnu pograničnu i gospodarsku suradnju. „Slovenija je dosad u Hrvatskoj ostvarila investicije u iznosu od 1,5 milijardi eura, a suradnja na području turizma također je dobra, broj posjeta rast s obje strane granice“, rekao je ministar Počivalšek.

Zagorski gospodarski zbor otvorila je izaslanica predsjednika Vlade RH-a, Sunčana Glavak, koja je rekla prilikom govora da politika treba stvoriti okvire da gospodarstvenici mogu raditi, kojima je ujedno čestitala na ustrajnosti. Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaherrekao je da u Krapinsko-zagorskoj županiji ima sve više tvrtki koje nisu samo značajne na nacionalnoj već i na regionalnoj razini. Zaher je dodao da je hrvatsko gospodarstvo naglasio ponovo počelo bilježiti uzlazne brojke te da vjeruje da će rast industrijske proizvodnje do kraja godine biti na razini od 4 posto. Pozdravne riječi uputili su i ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. Među uzvanicima na otvorenju Zbora bili su i veleposlanice Republike Slovenije u Hrvatsko, NJ/E Smiljana Knez, predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki, zamjenici župana KZŽ Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek, saborski zastupnici Siniša Hajdaš Dončić, Tomislav Končevski, Marija Puh i Žarko Tušek. Otvorenje Gospodarskog zbora svojim nastupom uveličali su i Lucija Jelušić uz klavirsku pratnju Darka Berovića, grupa Crveni Lajbeki, Krapinske mažoretkinje, članovi krapinskog Gradskog Puhačkog orkestra, Počasne postrojbe Grada Krapine, udruge kuburaša iz Krapine i Hromca, kao i gosti iz Šibensko – kninske županije i susjedne Slovenije.

 

Najavljen 24. Zagorski gospodarski zbor

E-mail Ispis

Program 24. Zagorskog gospodarskog zbora predstavljen je na konferenciji za novinare koja je održana na prostoru kod OŠ Ljudevita Gaja u Krapini u utorak, 6. rujna 2016. godine.

Ovogodišnji Zagorski gospodarski zbor trajat će od 8 do 10. rujna, a imat će 375 izlagača, odnosno stotinjak više nego prošle godine. Zbor će biti održan na prostorima OŠ Ljudevit Gaj - u dvorani i pod šatorima, zatim u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda te amfiteatru Srednje škole Krapina, gdje će u četvrtak 8. rujna 2016. godine u 14 sati početi i svečanost otvorenja ove manifestacije. Uz izlagače s područja Krapinsko-zagorske županije i Šibensko-kninske županije koja je ovogodišnja županija partner Zbora, u Krapini će biti prisutni i izlagači iz ostalih dijelova Hrvatske, kao i susjedne Bosne i Hercegovine te Slovenije koja je i zemlja partner 24. Zagorskog gospodarskog zbora. Župan Željko Kolar ovom je prilikom zahvalio svim partnerima na sjajno obavljenom poslu i istaknuo da Županija zajedno sa Poslovnim dnevnikom, kao dodatan impuls Zboru, ove godine organizira i Poslovni uzlet Krapinsko-zagorske županije na kojem će se okupiti ljudi koji su među najuspješnijima u svojoj branši. „Vjerujem da će ovo biti još jedan dodatan poticaj za naše vrhunske poduzetnike i obrtnike koji trenutno važu hoće li ući u dodatni investicijski ciklus“ istaknuo je župan Kolar i naglasio da je za Poslovni uzlet do sada zaprimljeno više od 100 prijava.

Više o Zagorskom gospodarskom zboru pronađite na poveznici www.zgz.hr.

Attachments:
Download this file (02- PROGRAM ZGZ 2016..doc)02- PROGRAM ZGZ 2016..doc[ ]53 Kb
 

Grešna gorica opet najbolja na Bučnica festu

E-mail Ispis

Drugi Bučnica fest - manifestacija na kojoj se zagorski ugostiteljski objekti natječu u pripremi bučnice, održan je u nedjelju, 28. kolovoza 2016. godine na prostoru Turizma Masnec u Zagorskim Selima.

Zlatnu buču, priznanje za najbolju bučnicu, je vlasniku Grešne gorice Damiru Podboju predala zamjenica župana Jasna Petek koja je tom prilikom istaknula „Bez gastronomije i gastro ponude koja nudi tradicijske specijalitete nije moguć potpun doživljaj naše zagorske Bajke na dlanu. Mi se stoga trudimo da svaku našu manifestaciju začinimo gastro i eno ponudom, a naravno imamo i specijalizirane manifestacije kojima promoviramo određene tradicijske specijalitete – bučnicu na Bučnica festu, štrukle na Štruklijadi te razne druge slastice na Babičinim kolačima,“ poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti i dodala da žiri Bučnica festa ni ove godine nije imao nimalo lagan posao. Sve sudionike natjecanja i brojne posjetitelje pozdravili su i načelnik Zagorskih Sela Željko Kodrnja, voditeljica ureda Turističke zajednice KZŽ Ksenija Tomić i predsjednik Turističke zajednice Po plavem Trnaci Zvonko Škreblin.

Na Bučnica festu 2016. natjecali su se Grešna gorica, Villa Zelenjak – Ventek iz Risvice pokraj Kumrovca, Seoski turizam Šumak iz Miljana kraj Zagorskih Sela, Hostel Kumrovec, Vinotočje Hajduk te domaćini Seoski turizam Masnec iz Luke Poljanske. Natjecanje je održano u organizaciji Turističke zajednice za područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela – Po plavem trnaci, u suradnji s općinom Zagorska Sela i Turizmom Masnec, pokrovitelj manifestacije bila je Krapinsko – zagorska županija, a medijski pokrovitelj Zagorje International. Na manifestaciji su sa svojim tradicionalnim proizvodima sudjelovali i proizvođači domaćih tradicijskih jela – mliječnih proizvoda, sireva, meda, bučinog ulja, bučinih koštica, oraha, suhomesnatih proizvoda te suvenira, a prezentirani su i neki od tradicionalnih zagorskih zanata te igraonice za djecu. Program su obogatili Tamburaška i pjevačka sekcija KUD-a Horvatska, Desinićke mažoretkinje, grupa Za kaj te domaće Kuburaško društvo Sv. Martin.

Članovi žirija bili su vlasnik restorana Rody i potpredsjednik Ceha ugostitelja Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Zdravko Klanjčić, savjetnica u Zagorskoj razvojnoj agenciji za promicanje regionalnog razvoja Draženka Grah i voditeljica Dvorca Miljana Andreja Arlavi. Oni su posebno istakli kako su ove godine imali izuzetno težak zadatak, i o pobjedniku su odlučivale tek nijanse u izgledu, boji, pečenju, količini masnoća, a posebice u odnosu količine buče i sira u smjesi.

 


Stranica 6 od 14

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner