OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Sajmovi

Manifestacija „100% ZAGORSKO“ ponovno pobudila velik interes Riječanki i Riječana

E-mail Ispis

Manifestacija „100% Zagorsko u Rijeci“, koja je održana 26. i 27. kolovoza 2016. godine, ponovno je oduševila brojne Riječanke i Riječanke i ostale posjetitelje. Kao i prethodnih godina, na ovoj manifestaciji prodajno – izložbenog karaktera bili su izloženi poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko – zagorske županije. Izvorne proizvode Hrvatskog zagorja ove je godine predstavilo 47 izlagača, poljoprivrednih proizvođača, obrtnika, tvrtki, toplica, agroturizama, hotela, restorana, kulturnih ustanova i udruga. U ponudi se našlo bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi i tradicijske igračke, uz nezaobilazno degustiranje purice s mlincima i zagorskih štrukli. Prvog dana manifestacije, svega nekoliko sati od početka prodaje, riječki Korzo posjetilo je nekoliko tisuća Riječanki i Riječana te turista koji su bili oduševljeni zagorskim delicijama, čemu u prilog govori činjenica da neki od izlagača već oko podneva više nisu imali što prodavati.

U sklopu manifestacije „100% Zagorsko u Rijeci“ župan Kolar je riječkom Dječjem vrtiću Mirta podijelio tradicijske drvene igračke koje su proizvedene u Mariji Bistrici, čime je nastavljen hrvatski odgojno – obrazovni projekt “Dajmo djeci korijene i krila”, kojeg zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj. Za posjetitelje su tijekom dva dana manifestacije bile organizirane i cjelodnevne animacije s naglaskom na zagorsku tradiciju, a u sklopu manifestacije održan je i susret gospodarstvenika Primorsko–goranske i Krapinsko–zagorske županije.

Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško i ovom prilikom je istaknuo važnost i uspješnost članova OKKZŽ, te je uputio osobitu zahvalu Krapinsko-zagorskoj županiji koja je glavni organizator ove, za obrtništvo osobito važne manifestacije promotivno-prodajnog karaktera.

 

Najavljen 51. Tjedan kajkavske kulture

E-mail Ispis

Dana 25. kolovoza 2016. godine, održana je konferencija za novinare na kojoj je u dvorištu Galerije Grada Krapine predstavljen program Tjedna kajkavske kulture Krapina i 51. Festivala kajkavskih popevki.

Ovogodišnji Tjedan kajkavske kulture nudi osobito bogat i sadržajan program u sklopu kojega će se održati i 24. Zagorski gospodarski zbor na kojem će više od 300 izlagača pokazati sve što Zagorje nudi u gospodarskom smislu, a na kojem će Županija u suradnji sa Poslovnim dnevnikom prvi put organizirati Gospodarski uzlet Krapinsko-zagorske županije. Tjedan kajkavske kulture bit će održan od 4. do 11. rujna. Ispred OKKZŽ upućujemo poziv svim zainteresiranim članovima da se prijave za prezentaciju i promociju svojih proizvoda i usluga, na slijedećim web stranicama 24. Zagorskog gospodarskog zbora: www.zgz.hr.


 

Rok prijave nastupa na AMBIENTI produljen do 6. rujna

E-mail Ispis

U cilju revitalizacije 43. međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta 2016. (12.-16.10.2016.), Grad Zagreb subvencionirat će cijenu izlagačkog prostora za domaće izlagače.

Shodno tome, snižena je cijena za izlagače Hrvatske obrtničke komore, koja sada iznosi 142,50 kn/m2 za osnovno uređeni prostor do 10 m2 po izlagaču.

Hrvatska obrtnička komora snosi 50 % cijene izlaganja, do 10 m2 po izlagaču te je cijena izlaganja:

  • 142,50 KN/m2osnovno uređeni prostor u paviljonu - sufinancirana cijena izlaganja za članove HOK-a - do 10 m2 izložbenog prostora - iznad 10 m2 plaća se puna cijena izlaganja. Osnovno uređeni prostor podrazumijeva uključene obodne stijene, natpis i tepih.

Puna cijena izlaganja iznosi 285,00 KN/m2.

Izlagači slobodno prijavljuju veće površine izlaganja, ali njih će plaćati po punoj cijeni za površine iznad 10 m2.

Izlagači će prostor uređivati u vlastitom aranžmanu, uz mogućnost zakupa opreme od Zagrebačkog velesajma prema važećem cjeniku Zagrebačkog Velesajma.

Na zajedničkom izložbenom prostoru sajma AMBIENTA izlagači će biti raspoređeni od strane stručnih osoba sa Zagrebačkog velesajma.

Kako bi svim zainteresiranim obrtnicima i ostalim članovima Hrvatske obrtničke komore omogućili da na vrijeme prijave sufinancirani nastup po dodatno sniženoj cijeni izložbene površine na predstojećem 43. Međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i opreme AMBIENTA 2016. Hrvatska obrtnička komora produžila je rok prijave nastupa za svoje članove do zaključno 06.09.2016. godine.

Za dodatne informacije zainteresirani obrtnici mogu se javiti direktno u Hrvatsku obrtničku komoru; kontakt osobe su g. Dražen Horvat, tel: 01/4806 650,  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .i g. Darko Prister, tel: 01 4806 639,  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ,

U prilogu: Prijavnica za 43. Međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i opreme AMBIENTA 2016.

 

OKKZŽ poziva na 100% ZAGORSKO u Zagrebu

E-mail Ispis

U petak i subotu, 16. i 17. rujna 2016. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održat će se 7. Sajamska izložba Krapinsko-zagorske županije pod nazivom „100% ZAGORSKO“ u Zagrebu.

„100% ZAGORSKO“ je manifestacija PRODAJNO-IZLOŽBENOG karaktera na kojoj će se izlagati poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, te proizvodi tradicijskih obrta Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije. Cilj ove manifestacije je zajedničkim snagama kroz prezentaciju proizvoda i usluga promovirati Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga te kao županiju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brandove. Manifestacijom „100% ZAGORSKO“,  Krapinsko-zagorska županija se promovira kao poželjna turistička destinacija bogate kulturne baštine i enogastronomske ponude, s brojnim manifestacijama i rekreativnim sadržajima.

Manifestacija će trajati dva dana, a ista će postati  poveznica između malih proizvođača i krajnjih potrošača.

Krapinsko-zagorska županija osigurava sve potrebne tehničke uvjete za izlaganje i prodaju proizvoda na Sajmu, a kako je broj izlagačkih mjesta ograničen Županija zadržava mogućnost odabira prijavljenih izlagača. Prednost će imati izlagači koji su sudjelovali na izložbama Krapinsko-zagorske županije i ostvarili iznimne rezultate te koji su se u dosadašnjoj suradnji sa Krapinsko-zagorskom županijom strogo pridržavali uputa i ugovornih obveza dobivenih od strane organizatora.

Kotizacija za sudjelovanje na sajamskoj izložbi po izlagačkom mjestu iznosi 100,00 kuna. Odabrani izlagač dokaz o uplati kotizacije priložit će prilikom potpisivanja Ugovora o sudjelovanju na 7. Sajamskoj izložbi Krapinsko-zagorske županije  „100% ZAGORSKO“ u Zagrebu.

Pozivaju se svi zainteresirani poljoprivredni proizvođači, udruge, zadruge, obrti i tvrtke koji imaju sjedište te  vrše proizvodnju na području Krapinsko-zagorske županije da svoje prijave za sudjelovanje na ovoj sajamskoj izložbi dostave najkasnije do 12. kolovoza 2016. godine.

 

Attachments:
Download this file (Prijavnica (2).doc)Prijavnica (2).doc[ ]350 Kb
Više...
 


Stranica 5 od 12

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner