OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Cehovi Ceh tradicijskih obrta
Ceh tradicijskih obrta

CEH TRADICIJSKOG OBRTA

E-mail Ispis

Predsjednica: Vlasta Hubicki, UO Stubica

Ostali članovi:

 • Darko Varga - potpredsjednik, UO Zlatar
 • Nikola Ulama, MUO Klanjec
 • Drago Petek, UO Krapina
 • Bojan Podhraški, UO Pregrada
 • Hrvoj Vrančić, UO Zabok

 

Raspisan Natječaj za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima KZŽ za 2019. g.

E-mail Ispis

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju kako je Krapinsko-zagorska županija raspisala Natječaj za dodjelu potpora tradicionalnim i umjetničkim obrtima na području Krapinsko-zagorske županije

KORISNICI POTPORE

Korisnici potpore su:

- obrti koji obavljaju djelatnost na tradicijski način uporabom tradicijskih materijala i tehnologija, sukladno Pravilniku o tradicijskim, odnosno umjetničkim obrtima Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva (NN 112/2007.).

- koji su registrirani i posluju najmanje tri mjeseca prije podnošenja zahtjeva (za Natječaj za dodjelu potpora za tradicijske / umjetničke obrte) na području Krapinsko-zagorske županije,

- koji su pozitivno poslovali u prethodnoj godini,

- imaju podmirene obveze prema državi i zaposlenicima,

- koji su namjenski opravdali bespovratna sredstva dobivena od strane Krapinsko-zagorske županije u prethodnom periodu.

NAMJENA POTPORE

Potpore se odobravaju za:

- kupnju strojeva, opreme, alata i inventara za obavljanje osnovne djelatnosti,

- poboljšanje uvjeta rada radionice, uređenje poslovnog prostora (građevinski, instalacijski radovi, unutrašnje uređenje i opremanje-uredski namještaj),

- Izlaganje na specijaliziranim sajmovima,

- Izradu promidžbenog materijala,

- Stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenih u obrtu,

- Ishođenje uvjerenja o stjecanju statusa tradicijskog/umjetničkog obrta Hrvatske obrtničke komore.

Potpore se ne mogu koristi za:

- Za kupnju prometnih sredstava,

- Porez na dodanu vrijednost, troškove carine, uvozne pristojbe i druge naknade,

- Troškove opreme, usluga i radova koje isporučuju ili obavljaju partnerski povezani subjekti s podnositeljem prijave,

- Potrošni materijal (kancelarijski materijal, sredstva za čišćenje i sl.)

 

Više...
 

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava-tradicijskim i umjetničkim obrtima

E-mail Ispis

Predmet Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta temeljem Programa „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2019. godinu. Poziv se objavljuje na mrežnim stranicama Ministarstvahttps://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo, prijave se zaprimaju isključivo od 2. svibnja do 16. lipnja 2019. godine

Više...
 

Održana sjednica Ceha tradicijskog obrta OKKZŽ

E-mail Ispis

Članovi novog saziva Ceha tradicijskog i umjetničkog obrta su na prvoj sjednici donijeli Program rada za 2019. godinu te za potpredsjednika Ceha u mandatnom razdoblju 2018.-2022. godine izabrali Darka Vargu, koji obavlja dužnost predsjednika Odbora tradicijskih i umjetničkih obrta Hrvatske obrtničke komore.

 

 

 

Članovi ceha tradicijskog i umjetničkog obrta Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije u mandatnom razdoblju 2018.-2022. godine:
Vlasta Hubicki, predsjednica – UO Stubica
Darko Varga, potpredsjednik – UO Zlatar
Nikola Ulama – MUO Klanjec
Dragutin Petek – UO Krapina
Bojan Podhraški – UO Pregrada
Hrvoje Vrančić – UO Zabok

 

Dodijeljene potpore članovima OKKZŽ

E-mail Ispis

U ponedjeljak, 18. lipnja 2018. godine, je održana dodjela ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na potporu na natječaju Krapinsko-zagorske županije za dodjelu potpora tradicionalnim i umjetničkim obrtima članovima Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Na  Natječaj za dodjelu potpora tradicionalnim i umjetničkim obrtima na području Krapinsko-zagorske županije, koji je bio otvoren od 9. travnja do 9. svibnja, javilo se 18 obrta kojima je ukupno dodijeljeno 76.936 kuna.

Ugovore su korisnicima uručili predsjednica Županijske skupštine i predsjednica Ceha tradicionalnih i umjetničkih obrta Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek.

Radujem se da će ova sredstva, koja su prvi put osigurana 2005., biti dodijeljena i ove godine, no još me više veseli što će Zagorska razvojna agencija za sve natječaje za tradicionalne i umjetničke obrte bez naknade izrađivati projektnu dokumentaciju“ – istaknula je predsjednica Županijske skupštine i Ceha tradicionalnih i umjetničkih obrta Vlasta Hubicki te poručila kako vjeruje da će društvo sazrijevajući shvatiti važnost čuvanja tradicije, kako bi se vještine tradicionalnih i umjetničkih obrta i dalje prenosile s koljena na koljeno.

Okupljene su pozdravili i zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek zahvalio je korisnicima potpora na svemu što rade za očuvanje zagorske tradicije te ih pozvao da se na ovaj natječaj jave i sljedeće godine; kao i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško koji je na dodjeli potpora zahvalio rukovodstvu Županije i Županijskoj skupštini na čelu sa predsjednicom Vlastom Hubicki, ujedno predsjednicom Ceha tradicionalnih i umjetničkih obrta OKKZŽ.

Pravo na potporu ostvarili su:

Art dizajn vl. Tatjana Vidović

Izrada suvenira „Mikuš“ vl. Stjepan Mikuš

Kera-tims vl. Mladen Savić

Krojački salon „Beni“ vl. Damir Oborevčki

Lončarstvo Androić vl. Androić Božek

Medičarna Šćuric vl. Brankica Šćuric

Nesek-teraco keramika, završni radovi, betonski proizvodi vl. Mario Nesek

PAN obrt za izradu drvenih igračaka vl. Ivica Mesar

Postolar Josip Hršak

Postolarska radnja Šuco vl. Šulec Dragutin

Obrt za proizvodnju licitara vl. Mateja Lesičar

Salon vjenčanica Vesna vl. Vesna Leško

Suveniri i trgovina Slap vl. Vesna Osrečak

„Tamburica“ vl. Danijel Hajnić

Uraska radionica vl. Nadica Žučko

Vezenje amblema Nena vl. Edo Belošević

Zlatarna Vrančić vl. Hrvoj Vrančić

 

Održana 2. sjednica Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta

E-mail Ispis

Na 2. sjednici Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, održanoj 20. listopada, usvojen je Prijedlog programa rada za 2017. godinu.

Članovi Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ su također upoznati s novim projektom Hrvatske obrtničke komore Zajednička nabava HOK ZNA koji nastoji svojim članovima omogućiti kvalitetnije i povoljnije poslovanje, poticajno poduzetničko okruženje osiguravanjem pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana. Isto tako, članovima Ceha proslijeđene su na znanje sve aktivnosti OK Krapinsko-zagorske županije u 2016. godini s posebnim osvrtom na aktivnosti Odbora za tradicijske i umjetničke obrte Hrvatske obrtničke komore.

Nastavno izlaganju predsjednika Odbor za tradicijske i umjetničke obrte HOK-a Darka Varge jednoglasno je donesen prijedlog da se ispred Komorskog ureda OKKZŽ uputi inicijativa prema stručnim službama HOK-a za uvođenje mogućnosti polaganja majstorskih ispita za zanimanja licitar, proizvođač drvenih igračaka i lončar te da se uvede jedinstveni NKD koji će uključivati sve tradicijske i umjetničke djelatnosti.

Također, članovi Ceha su upoznati sa kronološkim prikazom broja tradicijskih i umjetničkih obrta od 2006. do 2016. godine.

Dijelu sjednice Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ prisustvovali su i župan Krapinsko-zagorske županije  Željko Kolar kao i pročelnica KZŽ Sanja Mihovilić.

Nakon konstruktivne rasprave članovi Ceha s predsjednicom Vlastom Hubicki jednoglasno su donijeli slijedeće prijedloge:

1. Predlaže se Krapinsko - zagorskoj županiji raspisivanje Natječaja temeljem kojeg će se sukladno dosadašnjem Pravilniku za dodjelu potpora tradicionalnim obrtima KZŽ iznos od 50.000,00 kuna dodijeliti sukladno zahtjevima isključivo za tradicijske i umjetničke obrte OKKZŽ u roku do kraja 2016. godine.

2. Predlaže se Krapinsko-zagorskoj županiji da u proračunu za 2017. godinu osigura potpore za tradicijske i umjetničke obrte OKKZŽ u iznosu od 100.000,00 kuna, ista će se potom dodjeljivati po raspisanom Natječaju KZŽ, a sukladno Pravilniku za dodjelu tradicionalnim obrtima naše županije koji će se nadopuniti s novim kriterijem vezanim uz uvjerenje o tradicijskom ili umjetničkom znaku Hrvatske obrtničke komore. Nastavno ispred OKKZŽ predlaže se da u povjerenstvu  budu kao predstavnici Komore predsjednik komore Davor Pleško i predstavnik Ceha Hrvoj Vrančić.

3. Predlaže se izmjena Pravilnika za dodjelu potpora tradicionalnim i umjetničkim obrtima za 2017. godinu na način da se istim omogući prijava za potporu samo onim obrtnicima koji su vlasnici uvjerenja  odnosno tradicijskog ili umjetničkog znaka Hrvatske obrtničke komore, jednako tako predlaže da se  Pravilnikom za 2017. godinu omogući povrat iznosa koji su obrtnici uplatili za dobivanje uvjerenja tradicijskog ili umjetničkog znaka Hrvatskoj obrtničkoj komori.

4. Predlaže se Krapinsko - zagorskoj županiji da omogući besplatnu izradu projektne prijave od strane Zagorske razvojne agencije obrtnicima  tradicijskih i umjetničkih obrta Krapinsko-zagorske županije koji posjeduju dokumentaciju da su vlasnici tradicijskog ili umjetničkog znaka Hrvatske obrtničke komore.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 2

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner