OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Zlatar
Zlatar

Održan 10. Sajam tradicijskih i umjetničkih zanata

E-mail Ispis

 

U sklopu „Dana kajkavskih riječi Zlatar 2018.“ i ove godine u organizaciji Udruženja obrtnika Zlatar, održana  je u petak 28. 09. 2018. manifestacija pod nazivom Predstavljanje proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i izložba tradicijskih i umjetničkih obrta, a u subotu  29. 09. 2018. deseti  puta po redu Sajam tradicijskih i umjetničkih zanata i predstavljanje proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Na sajmu predstavljeni su proizvodi izrađeni na tradicionalni  način, koji slijede folklorne obrasce našega kraja, a postupak i izrada nekih proizvoda, kao i  alati nisu je  mijenjali stoljećima,

kao što su proizvodi od gline rađene na lončarskom kolu na nožni pogon, proizvodi od kovanog željeza, ručno rađenje drvene igračke i tamburice, pletene košare, ručno rađeni unikatni nakit, unikatni suveniri rađeni od drvenih strugotina, u različitim bojama koja ovisi o vrsti drva.  i  sl.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva ponudili su svoje proizvode od aronije, zimnice, bućino ulje, sokove, džemove, voćne rakije, kupinovo vino, pčelinje proizvode i sl.

U petak,  tradicionalno pridružile su se i udruge iz Zlatara, tako da je Gljivarsko društvo „Medenka“ iz Zlatara pripremilo  gljivarski kotlić u kojem su se našle preko  dvadesetak vrsta gljiva,  Športsko ribolovno društvo „Pastrva“ iz Zlatara  pripremilo  je  fiš paprikaš,  a  Udruga vinara i vinogradara Krapinsko zagorske županije „Pajdaš“ iz Zlatara predstavili i su vina  svojih članova.

Prvi puta ove godine.  u petak, na štandu je predstavljen rad korisnika Doma za odrasle osobe Lobor-grad, a kao i prošle godine, pridružila se  i Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske  županije koja je  predstavila  rad svojih članova u Udruzi.

 


 

Izborna sjednica Skupštine UO Zlatar

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika Zlatar, je 19. 9. 2018. održalo Konstituirajuću sjednicu Skupštine na kojoj su imenovani članovi u tijela Udruženja za mandatno razdoblje 2018. – 2022.

Konstituiranjem Skupštine, započeo  je rad novog saziva u sastavu:  Martina Kulfa, Božek Androić, Darko Varga, Ivan Štahan,  Zlatko Varga, Silvia-Ana Sviben, Hrvoje Horvat Zvonko Sedak-Benčić, Darko Rogina, Višnja Loparić, Smiljana Krajnik, Marijan Jembrih, Stjepan Adanić, Zdravko Domitran i Ivica Krpelnik.

Jednoglasnom Odlukom za predsjednika Udruženja u novom mandatu imenovan je Darko Varga, koji se zahvalio na ukazanom povjerenju i podršci, te je naglasio da će raditi za dobrobit Udruženja i obrtništva uz potporu ostalih članova,  a za potpredsjednika Udruženja jednoglasno je imenovan je Hrvoje Horvat. Na navedenoj sjednici Skupštine Udruženja imenovani su članovi Upravnog odbora u sastavu Siniša Klancir, Dražen Maček, Martina Kotolenko, Višnja Loparić, Smiljana Krajnik, Marijen Jembrih i  Ivica Vidović, izabrani su  i članovi  Nadzornog odbora Udruženja  Silvia – Ana Sviben, Zdravko Domitran i Stjepan Adanić, a za predstavnike u Skupštini Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije, mandatno razdoblje 2018. – 2022. izabrani  su Višnja Loparić, Darko Varga i Ivan Štahan.

Sjednici je prisustvovao potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije Tomica Jurinjak, iskoristio je  priliku da čestita predsjedniku Udruženja, Darku Vargi na izabranoj dužnosti,  kao i  novoizabranim članovima u tijelima Udruženja, te im poželio uspješan rad u novom mandatu.

 

Održana Obrtnička večer Udruženja obrtnika Zlatar

E-mail Ispis

U subotu, 14. travnja 2018. održana je Obrtnička večer Udruženja obrtnika Zlatar. Pozdravnom riječju obratio se predsjednik Udruženja gosp. Darko Varga, te je zaželio dobrodošlicu kolegicama i kolegama obrtnicima i gostima, te se osvrnuo na rad Udruženja u proteklom razdoblju, a naglasio je da tijekom provođenja svih aktivnosti, posebna pažnja je posvećena rješavanju pitanja koja su od  interesa za obrtnike i obrtništvo, kao i kvalitetno i pravovremeno informiranje svojih članova.

Prisutne je obavijestio između ostalog  o radovima koji su izvršeni u zgradi Udruženja, uređuje se kompletan  prvi kat, sanitarni čvor, hodnici,  stubište i dvorište. Iskoristio je priliku da zahvali Zagrebačkoj banci d.d. na vrijednoj donaciju u namještaju i računalima i na kraju je zahvalio svima koji su odvojili i koji će odvojiti  dio svoga vremena, kako bi Udruženje   što kvalitetnije i uspješnije izvršavalo svoje zadatke, ciljeve i planove..

Nazočne je pozdravila i poželjela dobrodošlicu  gradonačelnica Grada Zlatara, gđa. Jasenka Auguštan-Pentek, te se osvrnula na izgrađenu infrastrukturu u Gradu Zlataru, kojom se stvaraju uvjeti bolje povezanosti a i time se omogućava razvoj obrtništva u ovom kraju.

Potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i  predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije gosp. Davor Pleško, zahvalio se na pozivu,  istaknuo je dobru  suradnju sa Krapinsko zagorskom županijom  u promicanju i  razvoju obrtništva. Ujedno je naglasio da je ova godina izborna godina za tijela Udruženja kao i  za tijela komorskog  sustavu i iskoristio je prilika da  pozove sve članove da se aktivno uključe u rad Cehova, kako bi se doprinijelo kvaliteti rada Udruženja, a tako i cijelog komorskog sustava.

Pozdravnom riječju obratio se prisutnima zamjenik župana za gospodarstvo gosp. Anđelko Ferek-Jambrek, te je u svom obraćanju istaknuo važnost obrtnika za gospodarstvo čitave Krapinsko-zagorske županije, a napomenuo  je  da je krajem 2017. godine u našoj županiji bilo registrirano 2352 obrta sa 6458 zaposlenih. Istaknuo je  dobru suradnju  s Obrtnikom komorom Krapinsko zagorske županije na svim projektima, a među važnijima je prezentacija obrtničkih zanimanja po osnovnim školama s naglaskom na deficitarna zanimanja, a jedan od načina potpore obrtnicima  je i natječaj za dodjelu potpora tradicionalnim i umjetničkim obrtima koji je otvoren sve do 9. svibnja Ujedno je iskoristio priliku da čestita svim dobitnicima Priznanja.

U nastavku večeri uručena  su Priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije  za 20, 25 i 30 godina uspješnog rada u obrtu.

Za 20 godina uspješnog vođenja obrta priznanja su primili Branko Levak, vlasnik obrta Transport iz Petrove Gore, Robert Kruhek, vlasnik obrta Autoprijevoznik Robert Kruhek iz Konjšine, Bogdan Rihtarić, vlasnik obrta Caffe-bar „Victoria“ iz Zlatara

Za 25 godina priznanja su dobili Ivica Korade, vlasnik obrta Transport Korade iz Lobora i Silvie – Ane Sviben, vlasnica Cvjećarsko – trgovačke radnje „Trag prirode“ iz Zlatara. Priznanja za 30 godina uspješnog vođenja obrta primili su Snježana Risek – Burina, vlasnica obrta Caffe – bar „K Iveku“ iz Novog Golubovca.

Ove su godine dodijeljena i Priznanja obrtnicima, institucijama i osobama koji su na neki način zadužili Udruženje svojim radom, kao i dobrom suradnjom. Priznanja su primili  Dražen Maček za rad u tijelima Udruženja obrtnika Zlatar,  aktivnom sudjelovanju u uređenju Doma obrtnika i doprinos u promicanju obrtništva i struke, Dubravko Pavlović za doprinos u društvenim aktivnostima, aktivnom sudjelovanju u uređenju Doma obrtnika  i promicanju obrtništva i struke, Ivan Vidović za rad u tijelima Udruženja obrtnika Zlatar i doprinos u promicanju obrtništva i struke, Ivan Štahan za dugogodišnji rad u tijelima Udruženja obrtnika Zlatar, doprinos u društvenim aktivnostima i promicanju obrtništva i struke, Davor Pleško za uspješnu suradnju i doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništva, a Zahvalnice su dodijeljena Žarku Nikinu za značajan doprinos na očuvanju i razvoju tradicijskih i umjetničkih zanat i obrtništva, Gradu Zlataru za dobru suradnju i  pomoć kod uređenja zgrade Udruženja obrtnika Zlatar, Zagrebačkoj banci  d.d. – poslovnica Zlatar za donaciju i pomoć pri opremanju obrtničkog doma u Zlataru i vlč. Vladimir Drnetić za organizaciju i provedbu Hodočašća obrtnika Krapinsko zagorske županije

Tijekom  večeri nastupila  je Dramska sekcija KUD-a Lobor sa skečom iz njihove predstave  U autobusu autorice i redateljice Anite Klemar, a kostimografiju i scenografiju pripremili su Dubravka Soić Horvat i Saša Horvat. Skeč su prisutni pozdravili sa oduševljenjem,  održana je i tombola sa vrijednim nagradama, a za dobro raspoloženje pobrinuo se sastav Prava ekipa..

 

Održana 8. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Zlatar

E-mail Ispis

Dana 26. ožujka 2018. održana je 8. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Zlatar. Na Skupštini je usvojeno Izvješće  o radu i Godišnje financijsko izvješće i Bilješke uz financijsko izvješće Udruženja obrtnika Zlatar za 2017. godinu. Članovi Skupštine primili na znanje informaciju o Upitniku o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola za 2017. godinu sukladno  Zakonu o računovodstvu neprofitnih organizacija.

Donijeta je Odluka o kriterijima za provođenje izbora za  tijela Udruženja obrtnika Zlatar za mandatno razdoblje 2018. – 2022., temeljem koje je utvrđen datum Konstituirajuće sjednice Skupštine Udruženja obrtnika Zlatar, koja će se održati 18. rujna 2018. Donijeta je  i Odluka o imenovanju članova Izbornog povjerenstva za provedbu izbora za tijela Udruženja obrtnika Zlatar za mandatno razdoblje 2018. – 2022.

Uz prigodne čestitke  za nadolazeći blagdan Uskrs, predsjednik Udruženja obrtnika Zlatar Darko Varga zaključio je sjednicu.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 25

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner