OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Zlatar
Zlatar

Sretan i blagoslovljen Uskrs

E-mail Ispis

 

Održana Obrtnička večer Udruženja obrtnika Zlatar

E-mail Ispis

I ove godine, Udruženje obrtnika Zlatar, organiziralo je tradicionalnu 11. po redu Obrtničku večer, koja je uz osvrt na aktivnosti koje su obilježile proteklo razdoblje, bila i prilika za neobavezno druženje uz prigodan program.

Pozdravnom riječju, prisutnima se obratio predsjednik Udruženja Darko Varga, te se osvrnuo na rad u proteklom razdoblju sa naglaskom na vračanje ureda Udruženja u zgradu, te da su radovi u završnoj fazi. Spomenuo je i da su 2018. godini provedeni izbori za mandatno razdoblje 2018. – 2022.

Nazočne je pozdravila i poželjela dobrodošlicu  gradonačelnica Grada Zlatara, Jasenka Auguštan-Pentek, te je napomenula da ove godine  po prvi puta Grad Zlatar osigurao je  sredstva za pomoć obrtnicima i poduzetnicima i biti će  uskoro raspisan natječaj. Ujedno je zahvalila obrtnicima na njihovom doprinosu, a dobitnicima Priznanja čestitala na uspjehu.

 

U ime Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije prisutnima se obratio podpredsjednik Dragutin Ulama, pozdravio prisutne u ime predsjednika Komore Davora Pleška, te  čestitao na rezultatima kao i dobitnicima priznanja.

Na Obrtničkoj večeri prisustvovao je i župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar, te je između ostalog naglasio  da je ovo Udruženje drugo po rastu broja obrtnika u županiji u protekloj godini. Osvrnuo se na nedostatak radne snage, te je napomenuo da je završeno  predstavljanje srednjoškolskih zanimanja po osnovnim školama u kojoj su sudjelovali Županija, Zavod za apošljavanje, Obrtnička i Gospodarska komora i srednje škole naše županije, a naglasak je stavljen na deficitarna zanimanja za koje će učenici kod upisa automatski dobiti stipendiju.

 

U nastavku večeri uručena  su Priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije  za 20, 25, 30  i 35. godina uspješnog rada u obrtu.

Za 20 godina uspješnog vođenja obrta priznanja su primili:
-          Renata Matko, vlasnica obrta Frizerski salon „Figaro“ iz Zlatar Bistrice
-          Dragutin Švenda, vlasnik obrt Elektronika „Dado“ iz Mača
-          Stjapan Plašč, vlasnik obrta „Eurostil“ iz Belca

Za 25. godina uspješnog vođenja obrta priznanja su primili:
-          Krešimir Čiček, vlasnik obrta „Drvoprerada Čiček“ prerada drva, izrada paleta, pilana iz Zlatar Bistrice
-          Ivan Grzelja, vlasnik obrta „Elektro – Dent“ elektromehaničar i servis zubotehničke opreme iz Martinščine
-          Damir Markuš, vlasnik obrta Autoservis Markuš, obrt za usluge, prijevoz vozila i trgovinu iz Lobora da primi Priznanje za 25 godina uspješnog vođenja obrta
-          Josip Risek, vlasnik obrta „Risek“ strojna obrada metala iz Mihovljana

Za 30. godina uspješnog vođenja obrta priznanje je primio:
-          Darko Varga, vlasnik obrta Atelier „Varga“ iz Zlatara

Za 35. godina uspješnog vođenja obrta priznanja su primili:
-          Juraj Žukina, vlasnik obrta „Elektro Žukina“ iz Zlatar Bistrice
-          Ivan Štahan, vlasnik obrta „Štahan“ konfekcija i galanterija iz Zlatar

Obrtnička komora Krapinsko zagorske županije dodijelila je   i Priznanje obrtu u nasljeđu za 65 godina uspješnog vođenja obrta Elektronika Varga RTV – video servis iz Zlatara.

Udruženje obrtnika Zlatar dodijelilo je priznanje obrtnicima koji su na neki način zadužili Udruženje svojim radom, kao i dobrom suradnjom:
-          Zvonko Sedak-Benčić, vlasnik obrta Pranje i podmazivanje vozila iz Mača
-          Jurica Petrić, vlasnik obrta Stolarije „Petrić sa stilom“ iz Zlatara Gosp.
-          Davor Kurtoić, vlasnik obrta Ostali završni građevinski radovi „Ka-interijeri“

te Zahvale umirovljenicima koji su stekli mirovinu u obrtu:
-          Dragutin Ščapec  iz Mača (autoprijevoznik)
-          Ivan Sivec  iz Konjščine, (automehaničar i vulkanizer)


Tijekom  večeri nastupila  je Dramska sekcija KUD-a Lobor sa skečom iz njihove predstave Lujza i Geza za koji je režiju i teksta napisala voditeljica prof. Anita Klemar. Podloga za navedeni predstavu  je jedna osebujna ljubavna priča sa kraja 19. stoljeća, između  belgijske princeze  Louise, kćeri  kralja Leopolda II. i supruge princa Philippa i  ulanskog potporučnik Geze pl. Matačića. Skeč su prisutni pozdravili sa oduševljenjem, a za dobro raspoloženje pobrinuo se sastav EX BAND.

 

Prezentacija deficitarnih zanimanja i ostalih srednjoškolskih programa na području UO Zlatar

E-mail Ispis

Predstavnici Krapinsko-zagorske županije, Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Krapina i srednjih škola naše županije održali su zajedničku prezentaciju deficitarnih te ostalih srednjoškolskih zanimanja i programa za 2019. godinu u svim osnovnim školama u županiji s ciljem profesionalnog informiranja učenika sedmih i osmih razreda i njihovih roditelja. Udruženje obrtnika Zlatar sudjelovalo je u osam osnovnih škola sa svog područja.

Zbog slabijeg upisa, naglasak je stavljen na trogodišnja deficitarna zanimanja: zidar, tesar, keramičar-oblagač, soboslikar ličilac, instalater grijanja i klimatizacije, monter suhe gradnje, vodoinstalater, bravar, elektroinstalater, CNC operater, bravar, tokar, strojobravar, stolar, kuhar, konobar, krojač, pekar, mesar, autolakirer, autolimar.

Predstavnici Krapinsko zagorske županije uz ostalo, naglasili su da Županija svake godine stipendira učenike koji upisuju deficitarna zanimanja.

Učenicima i njihovim roditeljima  prezentiralo se kako izabrati pravo zanimanje, o stanju na tržištu rada, o sustavu školovanja za obrtnička zanimanja po Jedinstvenom modelu obrazovanja, a srednje škole Krapinsko- zagorske županije predstavile su srednjoškolske programe svojih škola.

Prikazana su četiri promotivna filma o deficitarnim zanimanjima u Krapinsko zagorskoj županije za građevinarstvo, ugostiteljstvo i metalurgiju.

Nakon prezentacija na  pripremljenim info punktovima uslijedilo je osobno informiranje roditelja i učenika kod predstavnika srednjih škola i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

 

17. Obrtnički sportski susreti Krapinsko zagorske županije

E-mail Ispis

U subotu, 30. ožujka 2019. održani su 17. po redu Obrtnički sportski susreti Krapinsko-zagorske   županije. Organizator susreta je Obrtnička komora Krapinsko zagorske županije, a ovogodišnji domaćin bilo je Udruženje obrtnika Bedekovčina.

Ekipa  Udruženja obrtnika Zlatar i osam Udruženja naše županije odmjerile su  snage  u pet sportskih  disciplina: nogometu,  potezanju užeta,  pikadu, streljaštvu i stolnom nogometu.

Udruženje obrtnika Zlatar osvojilo je 1. mjesto u streljaštvu, a 3. mjesto pojedinačno osvojio je Zvonko Sedak Benčić, te 3. mjesto u pikadu.

Za postignute rezultate prijelazni pehar uručen je ukupnom pobjedniku susreta, Udruženju obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, a slijedeće godine domaćin sportskih susreta je Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice.

 

Domaćinima,  Udruženju obrtnika Bedekovčina zahvaljujemo  na organizaciji i gostoprimstvu.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 28

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner