OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Zlatar
Zlatar

Održana Obrtnička večer Udruženja obrtnika Zlatar

E-mail Ispis

U subotu, 14. travnja 2018. održana je Obrtnička večer Udruženja obrtnika Zlatar. Pozdravnom riječju obratio se predsjednik Udruženja gosp. Darko Varga, te je zaželio dobrodošlicu kolegicama i kolegama obrtnicima i gostima, te se osvrnuo na rad Udruženja u proteklom razdoblju, a naglasio je da tijekom provođenja svih aktivnosti, posebna pažnja je posvećena rješavanju pitanja koja su od  interesa za obrtnike i obrtništvo, kao i kvalitetno i pravovremeno informiranje svojih članova.

Prisutne je obavijestio između ostalog  o radovima koji su izvršeni u zgradi Udruženja, uređuje se kompletan  prvi kat, sanitarni čvor, hodnici,  stubište i dvorište. Iskoristio je priliku da zahvali Zagrebačkoj banci d.d. na vrijednoj donaciju u namještaju i računalima i na kraju je zahvalio svima koji su odvojili i koji će odvojiti  dio svoga vremena, kako bi Udruženje   što kvalitetnije i uspješnije izvršavalo svoje zadatke, ciljeve i planove..

Nazočne je pozdravila i poželjela dobrodošlicu  gradonačelnica Grada Zlatara, gđa. Jasenka Auguštan-Pentek, te se osvrnula na izgrađenu infrastrukturu u Gradu Zlataru, kojom se stvaraju uvjeti bolje povezanosti a i time se omogućava razvoj obrtništva u ovom kraju.

Potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i  predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije gosp. Davor Pleško, zahvalio se na pozivu,  istaknuo je dobru  suradnju sa Krapinsko zagorskom županijom  u promicanju i  razvoju obrtništva. Ujedno je naglasio da je ova godina izborna godina za tijela Udruženja kao i  za tijela komorskog  sustavu i iskoristio je prilika da  pozove sve članove da se aktivno uključe u rad Cehova, kako bi se doprinijelo kvaliteti rada Udruženja, a tako i cijelog komorskog sustava.

Pozdravnom riječju obratio se prisutnima zamjenik župana za gospodarstvo gosp. Anđelko Ferek-Jambrek, te je u svom obraćanju istaknuo važnost obrtnika za gospodarstvo čitave Krapinsko-zagorske županije, a napomenuo  je  da je krajem 2017. godine u našoj županiji bilo registrirano 2352 obrta sa 6458 zaposlenih. Istaknuo je  dobru suradnju  s Obrtnikom komorom Krapinsko zagorske županije na svim projektima, a među važnijima je prezentacija obrtničkih zanimanja po osnovnim školama s naglaskom na deficitarna zanimanja, a jedan od načina potpore obrtnicima  je i natječaj za dodjelu potpora tradicionalnim i umjetničkim obrtima koji je otvoren sve do 9. svibnja Ujedno je iskoristio priliku da čestita svim dobitnicima Priznanja.

U nastavku večeri uručena  su Priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije  za 20, 25 i 30 godina uspješnog rada u obrtu.

Za 20 godina uspješnog vođenja obrta priznanja su primili Branko Levak, vlasnik obrta Transport iz Petrove Gore, Robert Kruhek, vlasnik obrta Autoprijevoznik Robert Kruhek iz Konjšine, Bogdan Rihtarić, vlasnik obrta Caffe-bar „Victoria“ iz Zlatara

Za 25 godina priznanja su dobili Ivica Korade, vlasnik obrta Transport Korade iz Lobora i Silvie – Ane Sviben, vlasnica Cvjećarsko – trgovačke radnje „Trag prirode“ iz Zlatara. Priznanja za 30 godina uspješnog vođenja obrta primili su Snježana Risek – Burina, vlasnica obrta Caffe – bar „K Iveku“ iz Novog Golubovca.

Ove su godine dodijeljena i Priznanja obrtnicima, institucijama i osobama koji su na neki način zadužili Udruženje svojim radom, kao i dobrom suradnjom. Priznanja su primili  Dražen Maček za rad u tijelima Udruženja obrtnika Zlatar,  aktivnom sudjelovanju u uređenju Doma obrtnika i doprinos u promicanju obrtništva i struke, Dubravko Pavlović za doprinos u društvenim aktivnostima, aktivnom sudjelovanju u uređenju Doma obrtnika  i promicanju obrtništva i struke, Ivan Vidović za rad u tijelima Udruženja obrtnika Zlatar i doprinos u promicanju obrtništva i struke, Ivan Štahan za dugogodišnji rad u tijelima Udruženja obrtnika Zlatar, doprinos u društvenim aktivnostima i promicanju obrtništva i struke, Davor Pleško za uspješnu suradnju i doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništva, a Zahvalnice su dodijeljena Žarku Nikinu za značajan doprinos na očuvanju i razvoju tradicijskih i umjetničkih zanat i obrtništva, Gradu Zlataru za dobru suradnju i  pomoć kod uređenja zgrade Udruženja obrtnika Zlatar, Zagrebačkoj banci  d.d. – poslovnica Zlatar za donaciju i pomoć pri opremanju obrtničkog doma u Zlataru i vlč. Vladimir Drnetić za organizaciju i provedbu Hodočašća obrtnika Krapinsko zagorske županije

Tijekom  večeri nastupila  je Dramska sekcija KUD-a Lobor sa skečom iz njihove predstave  U autobusu autorice i redateljice Anite Klemar, a kostimografiju i scenografiju pripremili su Dubravka Soić Horvat i Saša Horvat. Skeč su prisutni pozdravili sa oduševljenjem,  održana je i tombola sa vrijednim nagradama, a za dobro raspoloženje pobrinuo se sastav Prava ekipa..

 

Održana 8. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Zlatar

E-mail Ispis

Dana 26. ožujka 2018. održana je 8. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Zlatar. Na Skupštini je usvojeno Izvješće  o radu i Godišnje financijsko izvješće i Bilješke uz financijsko izvješće Udruženja obrtnika Zlatar za 2017. godinu. Članovi Skupštine primili na znanje informaciju o Upitniku o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola za 2017. godinu sukladno  Zakonu o računovodstvu neprofitnih organizacija.

Donijeta je Odluka o kriterijima za provođenje izbora za  tijela Udruženja obrtnika Zlatar za mandatno razdoblje 2018. – 2022., temeljem koje je utvrđen datum Konstituirajuće sjednice Skupštine Udruženja obrtnika Zlatar, koja će se održati 18. rujna 2018. Donijeta je  i Odluka o imenovanju članova Izbornog povjerenstva za provedbu izbora za tijela Udruženja obrtnika Zlatar za mandatno razdoblje 2018. – 2022.

Uz prigodne čestitke  za nadolazeći blagdan Uskrs, predsjednik Udruženja obrtnika Zlatar Darko Varga zaključio je sjednicu.

 

16. sportski susreti obrtnika Krapinsko zagorske županije

E-mail Ispis

U subotu, 24. ožujka 2018. održani su 16. po redu Obrtnički sportski susreti Krapinsko-zagorske   županije. Organizator susreta je Obrtnička komora Krapinsko zagorske županije, a ovogodišnji domaćin bilo je Udruženje obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj.

Ekipa  Udruženja obrtnika Zlatar odmjerila je  snagu  u četiri sportske  discipline: nogometu,  potezanju užeta,  pikadu i novoj disciplini stolni nogomet. Udruženju obrtnika Zlatar uručen je pehar za fair play.

Za postignute rezultate prijelazni pehar uručen je ukupnom pobjedniku susreta, Udruženju obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, a slijedeće godine domaćin sportskih susreta je Udruženje obrtnika Bedekovčina.


 

Održana zajednička prezentacija deficitarnih zanimanja u osnovnim školama

E-mail Ispis

Predstavnici Krapinsko-zagorske županije, Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Krapina i srednjih škola naše županije održali su zajedničku prezentaciju deficitarnih te ostalih srednjoškolskih zanimanja i programa za 2018. godinu u svim osnovnim školama u županiji s ciljem profesionalnog informiranja učenika sedmih i osmih razreda i njihovih roditelja. Udruženje obrtnika Zlatar sudjelovalo je u osam osnovnih škola sa svog područja.

Zbog slabijeg upisa, naglasak je stavljen na trogodišnja deficitarna zanimanja: zidar, tesar, keramičar-oblagač, soboslikar ličilac, instalater grijanja i klimatizacije, monter suhe gradnje, vodoinstalater, bravar, elektroinstalater, CNC operater, bravar, tokar, strojobravar, stolar, kuhar, konobar, krojač, pekar, mesar, autolakirer, autolimar.

Predstavnici Krapinsko zagorske županije uz ostalo, naglasili su da Županija svake godine stipendira učenike koji upisuju deficitarna zanimanja.

Učenicima i njihovim roditeljima  prezentiralo se kako izabrati pravo zanimanje, o stanju na tržištu rada, o sustavu školovanja za obrtnička zanimanja po Jedinstvenom modelu obrazovanja, a srednje škole Krapinsko- zagorske županije predstavile su srednjoškolske programe svojih škola.

Prikazana su četiri promotivna filma o deficitarnim zanimanjima u Krapinsko zagorskoj županije za građevinarstvo, ugostiteljstvo i metalurgiju.

Nakon prezentacija na  pripremljenim info punktovima uslijedilo je osobno informiranje roditelja i učenika kod predstavnika srednjih škola i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 25

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner