OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Zlatar
Zlatar

Višnja Loparić nova predsjednica Udruženja obrtnika Zlatar

E-mail Ispis

Jučer, 13. 5. 2021., na održanoj Izvanrednoj izbornoj sjednici Skupštine Udruženja obrtnika Zlatar,  jednoglasnom Odlukom članova Skupštine imenovana je  Višnja Loparić za predsjednicu Udruženja u nastavku mandatnog razdoblja 2018. -2022.

Višnja Loparić rođena je 8.8.1966. godine u Zagrebu, udata, majka dvoje djece, živi u Loboru. Osnovnu školu završila je u Loboru, a srednju u Konjščini i Zagrebu  gdje je 1985.g. stekla zvanje frizera.

Vlasnica je  Frizerske radnje za žene i muškarce neprekidno od 27.5.1986. godine, tako da ovih dana obilježava 35 godina rada. U struci se kontinuirano usavršavala sudjelujući na mnogobrojnim revijama, stručnim seminarima, županijskim i državnim prvenstvima frizera. Bila je članica žirija na državnim takmičenjima, a dva puta je  bila članica državnog tima kada su frizeri i kozmetičari iz Hrvatske sudjelovali na svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara u Parizu. Organizator tog natjecanja Svjetsko udruženje frizera i kozmetičara (OMC),  dodijelilo joj je diplomu-trenera OMC-a.  Dugo vremena uključena je u aktivnosti Udruženja obrtnika Zlatar, tako da je četvrti mandat članica upravnog odbora i skupštine udruženja. Drugi mandat članica je skupštine Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Predsjednica je Ceha frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Zlatar, predsjednica Ceha  frizera i kozmetičara Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije , članica  Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore, te članica povjerenstva za polaganje majstorskih ispita u obrtničkoj komori Krapinsko –zagorske županije.

Radom u navedenim tijelima nastojala je  promovirati struku, sagledavati probleme i u suradnji s udruženjem obrtnika rješavati ih sukladno s objektivnim mogućnostima.

U proteklom periodu više od 30 učenica obavilo je učeničku praksu u frizerskoj radnji koje je vlasnica, a nekoliko njih je otvorilo i vlastite obrte.

Nastoji biti aktivna i u lokalnoj zajednici, tako da je između ostalog bila i predsjednica udruge mažoretkinja u Loboru, a sudjeluje i u drugim različitim aktivnostima zajednice čiji je cilj poboljšanje kvalitete života u lokalnoj sredini.

Sudjeluje u humanitarnim aktivnostima koje se, između ostalih, odvijaju u pružanju besplatnih frizerskih usluga članovima Udruge Sveta Ana, korisnicima Doma za starije osobe u Loborgradu, te članovima  udruge za starije osobe LOHUD.

Rad i angažman su prepoznati tako da su joj u proteklom periodu dodijeljena između ostalih i slijedeća priznanja:

 • Priznanje „Šegrt Hlapić“ Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za najboljeg mentora u 2017.godini.,
 • Priznanje Hrvatske obrtničke komore za izuzetan doprinos poticanju razvoja obrtništva i obrtničkih institucija,
 • Priznanje Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije za 25 i 30 godina uspješnog vođenja obrta,
 • Priznanje Udruženja obrtnika Zlatar za doprinos u radu u tijelima udruženja i promicanja obrtništva i struke,
 • Brončana plaketa Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva na području obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Na istoj Izvanrednoj izbornoj Skupštini, na prijedlog novoizabrane  predsjednice Višnje Loparić, članovi Skupštine Udruženja jednoglasno su imenovali  potpredsjednika Udruženja Hrvoja Horvata, vlasnika obrta Termolakrinica „Horvat“ iz Zlatar Bistrice.

Predsjednica Udruženja, Višnja Loparić, zahvalila se na ukazanom povjerenju, te je predstavila  program rada kojim se nastavlja rad dosadašnjeg vodstva u promicanju obrtništva i promociji obrtničkih zanimanja, te organizaciji i sudjelovanju niz aktivnosti vezano za obrtništvo.

Izvanrednoj izbornoj Skupštini Udruženja prisustvovao je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije, Darko Varga,  čestitao je na imenovanju novoizabranoj predsjednici Višnji Loparić i potpredsjedniku Hrvoju Horvatu, te im poželio uspješan daljnji rad.

 

Nastavlja se mjera nadoknade dijela ili svih fiksnih troškova za mjesec travanj

E-mail Ispis

Nastavlja se mjera nadoknade dijela ili svih fiksnih troškova u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID-19) za mjesec travanj.

Detaljni uvjeti i način ostvarivanja prava propisani su Uputom o provedbi mjere nadoknade dijela ili svih fiksnih troškova u sklopu mjere Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID-19) za travanj 2021.

Zahtjev za nadoknadu dijela ili svih fiksnih troškova u sklopu mjere Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID-19)​​ za travanj 2021.​​ podnosi se nadležnoj ispostavi Porezne uprave putem sustava ePorezna​, od 15. svibnja 2021. do 15. lipnja 2021. godine.

Iznimno, poduzetnici koji nisu korisnici ePorezne dostavljaju popunjen Zahtjev putem servisa Porezne uprave „Pišite nam“​​. ​

​​Izvor web stranice Porezne uprave
https://www.porezna-uprava.hr/Stranice/Vijest.aspx?NewsID=3168&List=Vijesti

 

Ostvarivanje prava na nadoknadu fiksnih troškova za ožujak 2021.

E-mail Ispis

Poduzetnici kojima je ​na dan 1. 3. 2021. ​bio obustavljen​ ili ograničen​ rad i kojima je pad prihoda/primitaka u ožujku 2021. u odnosu na ožujak 2019. bio minimalno 60% ostvaruju pravo na nadoknadu svih ili dijela fiksnih troškova za ožujak 2021.

To pravo ostvaruju i poduzetnici koji su započeli s radom nakon ožujka 2019. ako im je pad prihoda/primitaka u ožujku 2021. u odnosu na studeni 2020. bio najmanje 60%.

Detaljniji uvjeti i način ostvarivanja prava propisani su Uputom o provedbi mjere nadoknade dijela ili svih fiksnih troškova u sklopu mjere Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID-19) za ožujak 2021.
https://www.porezna-uprava.hr/Stranice/Uputa_fiksni_troskovi_ozujak_2021.aspx

Zahtjev za nadoknadu dijela ili svih fiksnih troškova za ožujak 2021. poduzetnici podnose Ministarstvu financija, Poreznoj upravi.

Popunjen Zahtjev podnosi se nadležnoj ispostavi putem sustava ePorezna od 15. 4 2021. do 17. 5.  2021.

Iznimno, poduzetnici koji nisu korisnici ePorezne dostavljaju popunjen Zahtjev putem servisa Porezne uprave „Pišite nam“
https://pisitenam.porezna-uprava.hr/.

Zahtjev za nadoknadu dijela ili svih fiksnih troškova za ožujak 2021. nalazi se na poveznici:
https://www.porezna-uprava.hr/Documents/Zahtjev%20za%20nadoknadu%20dijela%20ili%20svih%20troskova%20Ozujak%202021.pdf?csf=1&e=o9iUTF

​​Izvor web stranica Porezne uprave https://www.porezna-prava.hr/Stranice/Vijest.aspx?NewsID=3150&List=Vijesti

 

Produžene mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o očuvanju radnih mjesta na ožujak-travanj

E-mail Ispis

Hrvatski zavod za zapošljavanje donio je Odluku o mjerama Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID-19) i posljedicama katastrofe uzrokovane potresom na području  Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije ožujak –travanj.

Ovom Odlukom navedena mjera produžena je i za mjesec ožujak - travanj.

Detaljne informacije mogu se dobiti na web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje:
https://mjera-orm.hzz.hr/potpora-za-ocuvanje-radnih-mjesta-ozujak/

a provedbeni dokument dostupan je: https://mjera-orm.hzz.hr/media/1c3lti0g/hzz-orm-ozujak-travanj-2021-provedbena-dokumentacija-3003.pdf

Zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene od 1. travnja 2021. godine do zaključno 23. travnja 2021., odobravat će se isplata mjesečnih troškova plaće za ožujak i travanj 2021. godine.

Zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene od 24. travnja 2021. godine do zaključno 23. svibnja 2021., odobravat će se isplata mjesečnih troškova plaće za travanj 2021. godine.

Novina u mjeri Potpore  ožujak – travanj u odnosu na dosadašnju  mjeru ožujak je da su dodana razdoblja usporedbe prihoda za poslodavce koji su osnovani u određenom razdoblju (ovisno kada su stvarno počeli poslovati):

 • poslodavci koji su osnovani prije 1. travnja 2019. godine, a nisu odmah započeli s poslovanjem: prvi cjeloviti kalendarski mjesec poslovanja (utvrđuje se kao mjesec nakon mjeseca u kojemu je izdan prvi račun)
 • iznimno, poslodavci koji su osnovani nakon 1. travnja 2019. godine, a nisu odmah započeli s poslovanjem: prvi cjeloviti kalendarski mjesec poslovanja (utvrđuje se kao mjesec nakon mjeseca u kojemu je izdan prvi račun)

Izmjene uvedene u mjeru siječanj-veljača (od 22. veljače 2021.) uključene su u mjeru ožujak-travanj.

 • OSTVARIVANJE PRAVA NA NADOKNADU FIKSNIH TROŠKOVA

Poslodavci kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 27. studenoga 2020. godine obustavljen rad mogu ostvariti pravo na dodatni iznos potpore za nadoknadu dijela ili svih fiksnih troškova u visini koji utvrdi Ministarstvo financija, Porezna uprava.

Za ostvarivanje ovoga prava potrebno je podnijeti dodatni zahtjev Ministarstvu financija, Poreznoj upravi.

Postupak zaprimanja i odobravanja zahtjeva te kriterije za dobivanje nadoknade propisala je Porezna uprava i objavila na svojim mrežnim stranicama
https://www.porezna-uprava.hr/Stranice/Vijest.aspx?NewsID=3150&List=Vijesti

Po odobrenju zahtjeva od strane Porezne uprave, Hrvatski zavod za zapošljavanje izvršiti će isplate.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 43

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner