OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Zabok
Zabok

Obrtnički susreti Krapinsko-zagorske županije

E-mail Ispis

 

 

Dana 9. lipnja 2017. godine ekipa Udruženja obrtnika grada Zaboka u sastavu: Tomislav Mihelić, Darko Dominko, Darko Antolković, Alen Krznar, Juraj Tisanić, Robert Črnjević, Tomislav Vrhovec, Franjo Turk, Stjepan Šivalec, Katarina Čaržavec i Ksenija Fiorencis, sudjelovala je na 15. Susretima obrtnika Krapinsko-zagorske županje koje su se održale u Klanjcu na nogometnim terenima NK Klanjec. Susretu su prisustvovali i ostali predstavnici 9 udruženja obrtnika naše županije.

Iako  je ekipa bila malobrojna ostvariil smo zadovoljavajuće rezultate. U streljaštvu i malom nogometu  osvojena su  treća mesta, u pikadu drugo mjesto, dok u potezanju užeta nismo bili uspješni.

Nakon završetka sporstkih natjecanja druženje je nastavljeno u restoranu Zelenjak gdje su podijeljna priznanja od strane predsjednika OKKZŽ-e, gospodina Davora Pleška. Zahvaljujemo našim domaćinima Međuopćinskom udruženju obrtnika Klanjec na gostoprimstvu i dobro pripremljnim igrama.

 

Prezentacije srednjoškolskih zanimanja i programa za 2017.godinu

E-mail Ispis

 

Dana 14.3.2017. godine predstavnik Udruženja obrtnika grada Zaboka, tajnica Ksenija Fiorencis sudjelovala je kao jedan od prezentatora na Prezentaciji srednjoškolskih zanimanja i programa za 2017.godinu koju su zajednički organizirali Krapinsko - zagorska županija, Obrtnička i Gospodarska komora KZŽ, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina i srednje škole KZŽ.

Održane su dvije prezentacije, jedna u Osnovnoj školi Veliko Trgovišće s početkom u 16.00 sati i druga u Osnovnoj školi K. Š. Gjalski u Zaboku s početkom u 18.00 sati.

Objema prezentacijama prisustvovali su predstavnik HZZ-e, predstavnici srednjih škola KZŽ-e, predstavnik Udruženja, dožupanica gospođa Jasna Petek kao  predstavnik županije, te roditelji i učenici osmih razreda navedenih škola.

Kao domaćin u osnovnoj školi u Veliko Trgovišću  ravnateljica Dijana Duk Petek otvorila je prezentaciju pozdravnim govorom i najavom same teme, a u osnovnoj školi u Zaboku  domaćin nam je bila pedagog gđa. Ružica Kotarski koja je također svojim govorom započela prezentaciju.

Tijek prezentacije:

- Nakon uvodnih govora gđa. Jasna Petek kao predstavnik županije obratila se učenicima i roditeljima u obje škole i u svom govoru educirala o potrebi i prednostima školovanja za deficitarna zanimanja.

-  Kako izabrati pravo zanimanje? – predstavnik HZZ PU Krapina

- Prikazivanje dva promotivnog filma o deficitarnim zanimanjima u KZŽ, građevinarstvo i metalurgija

- Informacije o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja – predstavnik Udruženja obrtnika grada Zaboka

- Predstavljanje zanimanja/ programa obrazovanja za koja se moguće školovati u KZŽ – predstavnici srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije

Nakon prezentacija uslijedilo je osobno informiranje roditelja i učenika od strane predstavnika srednjih škola i HZZ-e na pripremljenim info punktovima, gdje su podijeljeni promotivni materijali pojedinih škola i OKKZŽ-e.

 

10. Večer obrtnika

E-mail Ispis

Priznanja

U  petak 2.12.2016. godine u ugodnom ambijentu restorana Zaboky održana je 10. Večer obrtnika grada Zaboka.

Uz članove udruženja druženju su se odazvali i gosti, gradonačelnik grada Zaboka g. Ivan Hanžek, načelnik općine Veliko Trgovišće g. Robert Greblički, predsjednik HOK-e g. Dragutin Ranogajec, predsjednik OKKZŽ-e i potpredsjednik HOK-e g. Davor Pleško, potpredsjednik OKKZŽ-e g. Tomica Jurinjak, predsjednici i predstavnici udruženja obrtnika naše županije i Udruženja obrtnika Zagreb, predstavnici Zagrebačke banke i predstavnici Zagorske kreditne unije.

Uz pozdravni govor predsjednika Udruženja, g. Tomislava Mihelića večer je započela  podjelom priznanja obrtnicima koji u ovoj godini slave svoju obljetnicu rada u obrtništvu i koji uredno podmiruju komorski doprinos. Predsjednik OKKZŽ-e  Davor Pleško i g. Tomislav Mihelić uručili su priznanja OKKZŽ-e prisutnim obrtnicima.

Dvadest godina rada ove godine obilježavaju Nedjeljko Bakran  obrt ELEKTRO-PLAST iz Jakuševca Zabočkog, Marin Bogović  obrt "BOGOVIĆ" izrada okvira za slike i goblene i stolarske usluge iz Dubrovčana, Tihomir Borovčak  obrt "SIGNALPRINT" trgovina, usluge, proizvodnja iz Zaboka, Ivan Halambek  obrt "KE-TE-MONT"- keramičarsko taracerski radovi iz V. Trgovišća, Žarko Ivančić obrt CAFFE BAR "QUEEN" iz Zaboka, Vesna Oremuš obrt "KONTO" knjigovodstvo, svijeće i trgovina iz Gubaševa, Ljiljana Pavlek obrt 3M obrt za ugostiteljstvo, trgovinu, frizerski salon i usluge iz Dubrovčana, Ljiljana Sever obrt "IMG-SEVER" metal i rasvjeta iz Grdenci i Renata Šćukanec Hopinski obrt "ŠĆUKANEC" elektroinstalatersko frizerski obrt iz V. Trgovišća.

Dvadeset pet godina rada obilježavaju  Darko Dragčević obrt  BISTRO "KIWI" iz Zaboka, Ivana Grgec Caffe bar GALERIJA obrt za ugostiteljstvo iz Zaboka, Željko Kobešćak Građevinsko instalaterski obrt "ZEKO" iz Jakuševca Zabočkog, Nikola Očić obrt Servis i trgovina "OČIĆ" iz Jalšja, Dragutin Polanović obrt AUTOELEKTRIKA  POLANOVIĆ iz Zaboka, Željka Rogar obrt LEŽ-TEKSTIL, salon ljepote iz Zaboka i Vlado Vrček obrt Ugostiteljstvo i vinogradarstvo "LUG" iz Zaboka.

Trideset godina rada ove godine obilježavaju Draženko JERNEIĆ obrt "DRAKOP" prijevoz i građevinarstvo iz Zaboka i Rajko Preberina obrt Transport-trgovina-automehanika "PREBERINA" iz V. Trgovišća.

Četrdeset godina rada obilježava Željko Ovčarić vlasnik obrta ELEKTROMLIN PATER  obrt za trgovinu i usluge iz Jalšja.

Nastavak večeri protekao je u zabavi i plesu.

 

Obavijest o načinu podnošenja prigovora - Zakon o zaštiti potrošaća

E-mail Ispis

Sukladno članku 10. stavak 1. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/2014),trgovac je dužan omogućiti potrošaču podnošenje pisanog prigovora u svojim poslovnim prostorijama i bez odgađanja mora pisanim putem potvrditi njegov primitak.

Osim gore navedenog, trgovac je dužan potrošaću omogućiti podnošenje pisanog prigovora putem pošte, telefaxa ili elektroničke pošte.

Obavijest o načinu podnošeja prigovora potrošaća, mora se vidljivo istaknuti u poslovnim prostorijama.

Na dospjele prigovore, trgovac je dužan odgovoriti pisanim putem u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora, te voditi i čuvati evidenciju prigovora potrošaća na trajnom mediju godinu dana od dana primitka pismenog prigovora potrošaća.

Novčanom kaznom od 5.000,00 do 15.000,00 kn kazniti će se fizička osoba (obrtnik) u slučaju da:

  • ne omogući podnošenje pisanog prigovora u poslovnim prostorijama ili ne potvrdi primitak prigovora
  • ne omogući podnošenje pisanog prigovora putem pošte, telefaks uređaja ili elektroničke pošte
  • u poslovnim prostorijama vidljivo ne istakne obavijest o načinu podnošenja pisanih prigovora
  • u pisanom obliku ne odgovori na zaprimljeni prigovor potrošača u poslovnim prostorijama,  kao i na pisane prigovore potrošača zaprimljene putem pošte, telefaks uređaja ili elektroničke pošte najkasnije u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora
  • ne vodi i ne čuva evidenciju prigovora potrošača na trajnom mediju godinu dana od dana primitka pisanog prigovora potrošača

 

 

Odluka o najnižem dnevnom iznosu plaće sezonskog radika u poljoprivredi za 2014. godinu

E-mail Ispis

 Na temelju članka 10. stavka 3. Zakona o poticanju zapošljavanja (NN, 57/12 i 120/12), ministar rada i mirovinskog sustava, uz suglasnost ministra financija, donio

Odluku o najnižem dnevnom iznosu plaće sezonskog radnika u poljoprivredi za 2014. godinu.

 Najniži dnevni iznos neto plaće za 2014. godinu, koju je poslodavac dužan isplatiti sezonskom radniku koji obavlja privremene, odnosno povremene sezonske poslove u poljoprivredi, nakon obračuna i obustave poreza na dohodak i prireza poreza na dohodak, sukladno propisima koji uređuju oporezivanje, ne može biti niži od 72,08 kuna.

 Na iznos plaće, odnosno iz iznosa plaće iz članka 1. ove Odluke, ne obračunavaju se i ne uplaćuju doprinosi za obvezna osiguranja po stopama prema posebnom propisu jer su ti doprinosi uplaćeni unaprijed, kupnjom vrijednosnog kupona.

 Odluka je objavljena u Narodnim novinama, broj 2/14, a stupila je na snagu 1. siječnja 2014. godine.

 

 


Stranica 2 od 2

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner