OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Zabok
Zabok

Radionica "I ja koristim e-alate"

E-mail Ispis

U prostorima Udruženja obrtnika grada Zaboka 25. i 26. listopada 2018. godine u organizaciji Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije održana je edukativna radionica naziva „I ja koristim e-alate“. Radionica je plod  provedbe projekta Održivi razvoj poduzetništva i za prijavljene je bila besplatna. U dva dana polaznici su prošli osnove informatike, registracije hr. domene, kreiranja profesionalnog potpisa, služenja servisom e- građani, online alata za dijeljenje dokumenata, te ostalih stvari potrebnih u poslovanju kako bi im se približilo korištenje informatičkih alata koji su danas svakome dostupni.

Radionicu je pozdravnim govorom započela direktorica Poduzetničkog centra KZŽ, gospođa Martina Jantol Županić, a prisutne je kao domaćin pozdravio gospodin Miro Čaržavec, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zaboka i potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

 

Održana 1. Konstituirajuća sjednica Udruženja obrtnika grada Zaboka, mandat 2018.-2022.

E-mail Ispis

Na svojoj konstituirajućoj sjednici održanoj 10.09.2018.godine Skupština Udruženja obrtnika grada Zaboka jednoglasno je donijela Odluku kojom je  MIRO ČARŽAVEC, vlasnik obrta ČARŽAVEC, obrt za završne radove, proizvodnju i trgovinu iz Velikog Trgovišća, Dubrovčan 177b, imenovan za predsjednika Udruženja obrtnika grada Zaboka u mandatu 2018.- 2022.godine.

Na navedenoj sjednici Skupština Udruženja jednoglasno je donijela Odluku kojom je MARIO OČIĆ vlasnik obrta OČIĆ - zavarivanje, obrada metala i trgovina iz Zaboka, Martinišće 50, imenovan za potpredsjednika Udruženja obrtnika grada Zaboka u mandatu 2018.-2022.godine.

Za članove Upravnog odbora /mandat 2018.-2022./ imenovani su :

Renata Šćukanec Hopinski, Robert Črnjević, Mario Mak, Mario Posavec, Darko Dominko, Mario Očić, Deak Robert, Bekina Damir i Zdenko Gojšić.

Za članove Nadzornog odbora /mandat 2018.-2022./  imenovani su:

Marija Helena Hrastinski, Franjo Turk i Ivan Lojna.

Za predstavnike Udruženja u Skupštini Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije /mandat 2018.-2022./ imenovani su: Davor Pleško, Mario Očić i Tomislav Mihelić.

Članovi Skupštine Udruženja obrtnika grada Zaboka /mandat 2018.-2022./ su:

Renatica Videk, Jasmina Gorički Očić, Davor Pleško, Ivan Lojna, Hrvoj Vrančić, Mario Mak, Perica Fanjkutić, Franjo Turk, Tomislav Mihelić, Stjepan Šivalec, Mario Očić, Andrija Hršak, Tomislav Vrhovec, Tihomir Vrabec, Mladen Vrančić Lež, Renato Fiorencis, Željko Poštek, Mario Posavec, Dragutin Škreblin i Senka Repovečki.

Skupština Udruženja obrtnika grada Zaboka

 

26. Zagorski gospodarski zbor

E-mail Ispis

U sklopu 26. Zagorskog gospodarskog zbora koji se održao u Krapini od 6. do 9. rujna 2018. godine nastupili su između 270 izlagača i članovi našeg udruženja.

Svoje proizvode i usluge predstavili su :

- Tihomir Borovčak, vlasnik obrta "SIGNALPRINT" trgovina, usluge, proizvodnja,

- Iva Kraljić, vlasnica obrta SUUUPER DAN obrt za organizaciju proslava,

- Davor Pleško, vlasnik obrta "JOSIP PLEŠKO" obrada metala i trgovina,

- Martina Šamec, vlasnica obrta ART STUDIO DUGA obrt za oslikavanje tekstila i ukrasnih predmeta,

- Franjo Turk, vlasnik obrta VIDEO PROFESIONAL,

- Hrvoj Vrančić, vlasnik obrta  ZLATARNA "VRANČIĆ".

Za vrijeme zbora u  petak 7.9.2018. godine održana je u dvorani HGK panel rasprava po nazivom „Dan kreativnih žena“ sa moderatoricom gđom. Renata Brkić, predsjednicom Skupštine Zadruge ZEZ - platforme u okviru koje će osmišljavati i provoditi aktivnosti vezane na popularizaciju znanosti. Sudionice panel rasprave bile su i mlade obrtnice našeg Udruženja, Iva Lež, vlasnica obrta Cukerlab i Martina Šamec vlasnica obrta Art studio Duga, koje su u svojem izlaganju opisale  ideje, situacije i odluke koje su ih dovele u poduzetničke vode.

Obrt Suuuper dan Zlatarna Vrančić

 

Panel rasprava - Dan kreativnih žena Art studio DUGA

 

 

 

 

 

 

 

Zajednički projekt prezentacije zanimanja

E-mail Ispis

Dana 14.03.2018. održan je zajednički projekt prezentacije zanimanja u Osnovnoj školi u Velikom Trgovišću s početkom u 16.00 sati i Osnovnoj školi u Zaboku s početkom u 18.00 sati.

Prezentacija je imala sljedeći tijek:

1. Kako odabrati prvo zanimanje? - predstavnik HZZ-e

2. Prikaz deficitarnih zanimanja- film, kuhar, slastičar, vodoinstalater, keramičar

3. Prezentacija Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije 2018 „Želim biti majstor“ - predstavnik Udruženja obrtnika grada Zaboka, Ksenija Fiorencis

4. Prikaz deficitarnih zanimanja- film, metalska i građevinska industrija

5. Prezentacije srednjih škola KZŽ-e

6. Informativni punktovi

Od stane Županije objema prezentacijama prisustvovala je dožupanica gospođa Jasna Petek koja je pozdravnim govorom pozdravila prisutne učenike sedmih i osmih razreda i njihove roditelje koji su bili pozvani na prezentaciju i koji su se odazvali u velikom broju.

Osnovna škola Veliko Trgovišće Osnovna škola K. Š. Gjalski Zabok

 

 

11. Večer obrtnika

E-mail Ispis

U  subotu 25. studenog 2017. godine održana je 11. Večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka. Druženju su se odazvali brojni članovi Udruženja i njihovi gosti, predsjednik OKKZŽ-e i potpredsjednik HOK-e g. Davor Pleško, potpredsjednik OKKZŽ-e g. Darko Varga, predsjednici i predstavnici udruženja obrtnika naše županije, predstavnici Zagrebačke banke i predstavnici Zagorske kreditne unije.

Večer je započela pozdravnim govorom predsjednika Udruženja obrtnika grada Zaboka g. Tomislava Mihelića, da bi se nastavila podjelom priznanja obrtnicima koji u ovoj godini slave svoju obljetnicu rada u obrtništvu.

1997. godine s radom su započeli i ove godine slave dvadeset godina rada Brankica Vukas vlasnica obrta Trgovina na malo "MATIJA" iz Dubrovčana, Stjepan-Damir Vuk vlasnik obrta Transport " VUK " iz Jalšja,  Željko Poštek vlasnik obrta Automehaničarska radionica "BR&ŽE" iz Martinišća, Ivica Kanceljak vlasnik obrta Mesnica "KANCELJAK" iz  Velikog Trgovišća,  Jasmina Gorički Očić vlasnica obrta Modni studio NINA iz Zaboka, Darko Dragčević vlasnik obrta Foto studio "D" iz Zaboka, Kristina Burić vlasnica obrta Frizerski salon" KRISTINA " iz Zaboka i Darko Antolković vlasnik obrta  Vodolim "ANDA" iz Velike Erpenje.

Za dvadeset i pet   godina rada priznanje su dobili Miro Čaržavec vlasnik obrta ČARŽAVEC obrt za završne radove, proizvodnju i trgovinu iz Dubrovčana, Viktor i Evica Dodić vlasnici obrta Zlato-satovi DODIĆ obrt za proizvodnju, usluge i trgovinu iz Zaboka, Tihomir Herceg vlasnik obrta "HERCKOP" prijevoz i strojni iskop iz Špičkovine, Rudolf Ivetić vlasnik obrta "JEZERO-METAL" izrada predmeta od metala iz Jezera Klanječkog 20, Željko Matas vlasnik obrta AUTOPRIJEVOZNIK iz Gubaševa i Mirjana Juras vlasnica obrta Transport "TIŠLJAR" iz Jezera Klanječkog.

Trideset godina rada u obrtništvu ove godine slave Štefica Očić vlasnica obrta Frizerski salon "ŠTEFICA" iz Velikog Trgovišća i Tomislav Mihelić vlasnik obrta "ZABOK-MONTAŽA" instalacijsko-završni radovi iz Zaboka.

Za trideset i pet godina rada priznanje je dodijeljeno Ivici Cakolu vlasniku obrta CIPELE CAKOL obrt za trgovinu i usluge iz Zaboka i obrtu "BIROTEHNIKA" servis, kopiranje i trgovina, iz Zaboka.

Prisutnim obrtnicima u ime Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije priznanja je uručio predsjednik OKKZž-e g.  Davor Pleško.

Cijela večer protekla je u ugodnom i veselom raspoloženju.

 


Stranica 5 od 6

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner