OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Zabok
Zabok

26. Zagorski gospodarski zbor

E-mail Ispis

U sklopu 26. Zagorskog gospodarskog zbora koji se održao u Krapini od 6. do 9. rujna 2018. godine nastupili su između 270 izlagača i članovi našeg udruženja.

Svoje proizvode i usluge predstavili su :

- Tihomir Borovčak, vlasnik obrta "SIGNALPRINT" trgovina, usluge, proizvodnja,

- Iva Kraljić, vlasnica obrta SUUUPER DAN obrt za organizaciju proslava,

- Davor Pleško, vlasnik obrta "JOSIP PLEŠKO" obrada metala i trgovina,

- Martina Šamec, vlasnica obrta ART STUDIO DUGA obrt za oslikavanje tekstila i ukrasnih predmeta,

- Franjo Turk, vlasnik obrta VIDEO PROFESIONAL,

- Hrvoj Vrančić, vlasnik obrta  ZLATARNA "VRANČIĆ".

Za vrijeme zbora u  petak 7.9.2018. godine održana je u dvorani HGK panel rasprava po nazivom „Dan kreativnih žena“ sa moderatoricom gđom. Renata Brkić, predsjednicom Skupštine Zadruge ZEZ - platforme u okviru koje će osmišljavati i provoditi aktivnosti vezane na popularizaciju znanosti. Sudionice panel rasprave bile su i mlade obrtnice našeg Udruženja, Iva Lež, vlasnica obrta Cukerlab i Martina Šamec vlasnica obrta Art studio Duga, koje su u svojem izlaganju opisale  ideje, situacije i odluke koje su ih dovele u poduzetničke vode.

Obrt Suuuper dan Zlatarna Vrančić

 

Panel rasprava - Dan kreativnih žena Art studio DUGA

 

 

 

 

 

 

 

Zajednički projekt prezentacije zanimanja

E-mail Ispis

Dana 14.03.2018. održan je zajednički projekt prezentacije zanimanja u Osnovnoj školi u Velikom Trgovišću s početkom u 16.00 sati i Osnovnoj školi u Zaboku s početkom u 18.00 sati.

Prezentacija je imala sljedeći tijek:

1. Kako odabrati prvo zanimanje? - predstavnik HZZ-e

2. Prikaz deficitarnih zanimanja- film, kuhar, slastičar, vodoinstalater, keramičar

3. Prezentacija Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije 2018 „Želim biti majstor“ - predstavnik Udruženja obrtnika grada Zaboka, Ksenija Fiorencis

4. Prikaz deficitarnih zanimanja- film, metalska i građevinska industrija

5. Prezentacije srednjih škola KZŽ-e

6. Informativni punktovi

Od stane Županije objema prezentacijama prisustvovala je dožupanica gospođa Jasna Petek koja je pozdravnim govorom pozdravila prisutne učenike sedmih i osmih razreda i njihove roditelje koji su bili pozvani na prezentaciju i koji su se odazvali u velikom broju.

Osnovna škola Veliko Trgovišće Osnovna škola K. Š. Gjalski Zabok

 

 

11. Večer obrtnika

E-mail Ispis

U  subotu 25. studenog 2017. godine održana je 11. Večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka. Druženju su se odazvali brojni članovi Udruženja i njihovi gosti, predsjednik OKKZŽ-e i potpredsjednik HOK-e g. Davor Pleško, potpredsjednik OKKZŽ-e g. Darko Varga, predsjednici i predstavnici udruženja obrtnika naše županije, predstavnici Zagrebačke banke i predstavnici Zagorske kreditne unije.

Večer je započela pozdravnim govorom predsjednika Udruženja obrtnika grada Zaboka g. Tomislava Mihelića, da bi se nastavila podjelom priznanja obrtnicima koji u ovoj godini slave svoju obljetnicu rada u obrtništvu.

1997. godine s radom su započeli i ove godine slave dvadeset godina rada Brankica Vukas vlasnica obrta Trgovina na malo "MATIJA" iz Dubrovčana, Stjepan-Damir Vuk vlasnik obrta Transport " VUK " iz Jalšja,  Željko Poštek vlasnik obrta Automehaničarska radionica "BR&ŽE" iz Martinišća, Ivica Kanceljak vlasnik obrta Mesnica "KANCELJAK" iz  Velikog Trgovišća,  Jasmina Gorički Očić vlasnica obrta Modni studio NINA iz Zaboka, Darko Dragčević vlasnik obrta Foto studio "D" iz Zaboka, Kristina Burić vlasnica obrta Frizerski salon" KRISTINA " iz Zaboka i Darko Antolković vlasnik obrta  Vodolim "ANDA" iz Velike Erpenje.

Za dvadeset i pet   godina rada priznanje su dobili Miro Čaržavec vlasnik obrta ČARŽAVEC obrt za završne radove, proizvodnju i trgovinu iz Dubrovčana, Viktor i Evica Dodić vlasnici obrta Zlato-satovi DODIĆ obrt za proizvodnju, usluge i trgovinu iz Zaboka, Tihomir Herceg vlasnik obrta "HERCKOP" prijevoz i strojni iskop iz Špičkovine, Rudolf Ivetić vlasnik obrta "JEZERO-METAL" izrada predmeta od metala iz Jezera Klanječkog 20, Željko Matas vlasnik obrta AUTOPRIJEVOZNIK iz Gubaševa i Mirjana Juras vlasnica obrta Transport "TIŠLJAR" iz Jezera Klanječkog.

Trideset godina rada u obrtništvu ove godine slave Štefica Očić vlasnica obrta Frizerski salon "ŠTEFICA" iz Velikog Trgovišća i Tomislav Mihelić vlasnik obrta "ZABOK-MONTAŽA" instalacijsko-završni radovi iz Zaboka.

Za trideset i pet godina rada priznanje je dodijeljeno Ivici Cakolu vlasniku obrta CIPELE CAKOL obrt za trgovinu i usluge iz Zaboka i obrtu "BIROTEHNIKA" servis, kopiranje i trgovina, iz Zaboka.

Prisutnim obrtnicima u ime Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije priznanja je uručio predsjednik OKKZž-e g.  Davor Pleško.

Cijela večer protekla je u ugodnom i veselom raspoloženju.

 

Obrtnički susreti Krapinsko-zagorske županije

E-mail Ispis

 

 

Dana 9. lipnja 2017. godine ekipa Udruženja obrtnika grada Zaboka u sastavu: Tomislav Mihelić, Darko Dominko, Darko Antolković, Alen Krznar, Juraj Tisanić, Robert Črnjević, Tomislav Vrhovec, Franjo Turk, Stjepan Šivalec, Katarina Čaržavec i Ksenija Fiorencis, sudjelovala je na 15. Susretima obrtnika Krapinsko-zagorske županje koje su se održale u Klanjcu na nogometnim terenima NK Klanjec. Susretu su prisustvovali i ostali predstavnici 9 udruženja obrtnika naše županije.

Iako  je ekipa bila malobrojna ostvariil smo zadovoljavajuće rezultate. U streljaštvu i malom nogometu  osvojena su  treća mesta, u pikadu drugo mjesto, dok u potezanju užeta nismo bili uspješni.

Nakon završetka sporstkih natjecanja druženje je nastavljeno u restoranu Zelenjak gdje su podijeljna priznanja od strane predsjednika OKKZŽ-e, gospodina Davora Pleška. Zahvaljujemo našim domaćinima Međuopćinskom udruženju obrtnika Klanjec na gostoprimstvu i dobro pripremljnim igrama.

 

Prezentacije srednjoškolskih zanimanja i programa za 2017.godinu

E-mail Ispis

 

Dana 14.3.2017. godine predstavnik Udruženja obrtnika grada Zaboka, tajnica Ksenija Fiorencis sudjelovala je kao jedan od prezentatora na Prezentaciji srednjoškolskih zanimanja i programa za 2017.godinu koju su zajednički organizirali Krapinsko - zagorska županija, Obrtnička i Gospodarska komora KZŽ, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina i srednje škole KZŽ.

Održane su dvije prezentacije, jedna u Osnovnoj školi Veliko Trgovišće s početkom u 16.00 sati i druga u Osnovnoj školi K. Š. Gjalski u Zaboku s početkom u 18.00 sati.

Objema prezentacijama prisustvovali su predstavnik HZZ-e, predstavnici srednjih škola KZŽ-e, predstavnik Udruženja, dožupanica gospođa Jasna Petek kao  predstavnik županije, te roditelji i učenici osmih razreda navedenih škola.

Kao domaćin u osnovnoj školi u Veliko Trgovišću  ravnateljica Dijana Duk Petek otvorila je prezentaciju pozdravnim govorom i najavom same teme, a u osnovnoj školi u Zaboku  domaćin nam je bila pedagog gđa. Ružica Kotarski koja je također svojim govorom započela prezentaciju.

Tijek prezentacije:

- Nakon uvodnih govora gđa. Jasna Petek kao predstavnik županije obratila se učenicima i roditeljima u obje škole i u svom govoru educirala o potrebi i prednostima školovanja za deficitarna zanimanja.

-  Kako izabrati pravo zanimanje? – predstavnik HZZ PU Krapina

- Prikazivanje dva promotivnog filma o deficitarnim zanimanjima u KZŽ, građevinarstvo i metalurgija

- Informacije o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja – predstavnik Udruženja obrtnika grada Zaboka

- Predstavljanje zanimanja/ programa obrazovanja za koja se moguće školovati u KZŽ – predstavnici srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije

Nakon prezentacija uslijedilo je osobno informiranje roditelja i učenika od strane predstavnika srednjih škola i HZZ-e na pripremljenim info punktovima, gdje su podijeljeni promotivni materijali pojedinih škola i OKKZŽ-e.

 


Stranica 4 od 5

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner