OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Zabok
Zabok

Svako dobro

E-mail Ispis

 

 

Sretan Božić i uspješnu Novu 2019. godinu !

želi Vam

predsjednik Udruženja obrtnika grada Zaboka Miro Čaržavec i tajnica Ksenija Fiorencis

 

Posjet adventu u Budimpešti

E-mail Ispis

Izlet u Budimpeštu

Udruženje obrtnika grada Zaboka je organiziralo za članove dvodnevni posjet Budimpešti. Tom prilikom razgledane su poznate gradske znamenitosti i adventski sajam u ulici Vaci.

U drugom danu izleta posjetili smo slikoviti gradić Szentendre koji je svojim šarolikim kućama, uskim ulicama i brojnim muzejima najposjećenija turistička destinacija na Dunavu.

 

12. Večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka

E-mail Ispis

U  subotu 24. studenog 2018. godine u restoranu Zaboky u Zaboku održana je 12. Večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka na kojoj su se okupili brojni članovi Udruženja i pozvani gosti.

Predsjednik Udruženja obrtnika grada Zaboka Miro Čaržavec kao domaćin pozdravnim govorom započeo je druženje na kojem su u prvom dijelu programa podijeljena priznanja obrtnicima s dvadeset i više godina rada u obrtništvu.

Za dvadeset godina vođenja obrta priznanje su primili Verica Čuček, vlasnica obrta Vrtlarija Čuček iz Zaboka, Damir Oborovečki, vlasnik obrta Krojački salon „BENI“ iz Velikog Trgovišća i Mario Mak, vlasnik obrta „AUTO-KLASIK“ trgovina i prijevoz iz Zaboka.

Robert Črnjević, vlasnik  obrta "MEDITEX" proizvodnja medicinske konfekcije iz Zaboka primio je priznanje za dvadeset i pet godina, a Dragutin Škreblin vlasnik obrta DIGITAL FOTO ART, tiskarsko računalne usluge i trgovina iz Zaboka za trideset godina rada u obrtništvu.

Za trideset i pet godina rada priznanje je dodijeljeno Davoru Plešku, vlasniku obrta "JOSIP PLEŠKO" obrada metala i trgovina iz Zaboka.

Za pedeset godina rada obiteljskog obrta priznanje je uručeno Damiru Piljeku, vlasniku obrta PILJEK obrt za popravak elektroničkih uređaja iz Zaboka koji je nastavio rad obrta koji je započeo njegov otac Josip.

Pedeset godina obiteljskog obrta obilježio je Tomislav Mihelić, vlasnik obrta "ZABOK-MONTAŽA" instalacijsko-završni radovi iz Zaboka. Gospodin Mihelić aktivan je član još od doba gradnje objekta Doma obrtnika u Zaboku, obnašao je brojne funkcije  u Udruženju i Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije, a između ostalog u dva mandata bio je predsjednik Udruženja obrtnika grada Zaboka. Za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija uručeno mu je priznanje Hrvatske obrtničke komore iz ruku predsjednika Dragutina Ranogajca.

U namjeri  i želji za suradnjom i razvojem prijateljskih i gospodarskih odnosa od stane Antuna Trojnara predsjednika Udruženja obrtnika grada Zagreba i Mire Čaržavca predsjednika Udruženja obrtnika grada Zaboka svečano je potpisan Sporazum o suradnji dvaju udruženja. Sklapanjem sporazuma dosadašnje prijateljstvo i povezanost Zagreba i Zagorja nastaviti će se uz još prisniju suradnju na zaštiti, promicanju i razvoju interesa obrtništva, udruženja obrtnika i komorskog sustava u cjelini.

Svečani skup svojim prisustvom uveličali su predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek, načelnik općine Veliko Trgovišće  Robert Greblički, predsjednik Obrtničke komore KZŽ i podpredsjednik Hrvatske obrtničke komore  Davor Pleško, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Darko Stanković, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar,  predsjednici i predstavnici udruženja obrtnika naše županije, te predstavnici Zagrebačke banke i Zagorske kreditne unije.

 

Porezna uprava i Carinska uprava provode pojačane nadzore

E-mail Ispis

U Puli, Pazinu, Rovinju, Umagu, Donjoj Stubici i Zaboku ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom, provodit će pojačane nadzore od 08. do 09. studenog 2018. godine.

U sklopu pojačanih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom provodit će pojačane nadzore na području: 1. Istarske županije i to u: gradu  PULI – Ulica sergijevaca, Ulica Giardini; gradu POREČU – Trg slobode, Zagrebačka ulica, Ulica Nikole Tesle, Obala maršala Tita (dio ulice od hotela Jadran do hotela Palace); gradu PAZINU – Narodni trg; gradu ROVINJU – Carrera, Obala Alda Rismonda, Trg maršala Tita; gradu UMAGU – Garibaldijeva ulica, Trgovačka ulica,  Ulica 1. svibnja i 2. Krapinsko-zagorske županije i to u: gradu DONJOJ STUBICI - Toplička cesta; gradu ZABOKU - Ulica Matije Gupca.

Ministarstvo financija – Porezna uprava najavilo je pojačanu provedbu nadzora fiskalizacije. Kroz provedene aktivnosti izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

Stoga, Porezna uprava obavještava sve porezne obveznike da će se u suradnji s Carinskom upravom u narednom razdoblju provoditi pojačane nadzore fiskalizacije. Prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te prema poreznim obveznicima koji čine najteže porezne prekršaje primijenit će se sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada – pečaćenjem poslovnih prostora.

Nadzori fiskalizacije provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja i drugih aktivnosti uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koji se koriste za fiskalizaciju.

Porezna uprava želi graditi partnerski odnos s poreznim obveznicima i spremna je  pružiti stručnu pomoć i potporu u ispunjavanju poreznih obveza, ali mora i spremno i brzo zaustaviti najteže porezne prekršaje, štiteći pri tome uredne porezne obveznike.

Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1001, web servisa „Pišite nam“ http://www.porezna-uprava.hr/bi/Stranice/Pisite-nam.aspx ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave

 

Brončana plaketa OKKZŽ-e za 2018.

E-mail Ispis

Dana 5.studenog 2018. godine održana je u Krapinskim Toplicama svečana sjednica   Skupštine Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije povodom obilježavanja Dana komore. Svečanoj sjednici uz skupštinare prisustvovali su brojni gosti: državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić,  predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, potpredsjednik HOK-e i predsjednik OK Zagreb Mirza Šabić te glavna tajnica Violeta Jelić, župan KZŽ-e Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, zamjenici župana Anđelko Ferek Jambrek i  Jasna Petek, pročelnice županijskih upravnih odjela za gospodarstvo, promet, poljoprivredu i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić te javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar i voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar, član Predsjedništva HOK-e Damir Židanić, predsjednik OK Karlovačke županije Darko Stanković, predsjednik OK Sisačko-moslavačke županije Adolf Cvanciger, predsjednik UO grada Zagreba Antun Trojnar, predsjednik UO Dugo Selo Marko Cesar, predsjednik udruženja prijevoznika Zagreba Zdravko Bubnić, predstavnici HGK-ŽK Krapina, HZZ-PU Krapina, Poduzetničkog centara KZŽ, Privredne i Zagrebačke banke, vodećih medija Krapinsko-zagorske županije, dužnosnici OKKZŽ i djelatnici Komorskog sustava.

Nakon uvodnih pozdrava i izlaganja domaćina i uzvanika uručene su plakete OKKZŽ-e za 2018. godinu.

Brončanu plaketu kao priznanje obrtnicima OKKZŽ-e za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva između ostalih primila je i naša obrtnica Renata Šćukanec Hopinski, vlasnica obrta "ŠĆUKANEC" elektroinstalatersko frizerski obrt iz Velikog Trgovišća  koja je s radom je započela 1996. godine otvorivši frizerski salon. Nakon dvije godine obrt se proširuje pružanjem djelatnosti elektroinstalaterskih radova koje vodi suprug Krešo. Trenutno je u obrtu zaposleno desetero osoba.

Gospođa Renata je predsjednica Ceha frizera i član Upravnog odbora Udruženja obrtnika grada Zaboka od 2015. godine. Niz godina je vanjski suradnik pri polaganju mature pri Srednjoj školi Oroslavje za zanimanje frizer. U njezinom obrtu do sada je devetnaestero učenika i učenica obavljalo svoje naukovanje.

 


Stranica 4 od 6

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner