OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Zabok
Zabok
E-mail Ispis

UDRUŽENJE OBRTNIKA GRADA ZABOKA

Matije Gupca 81, 49210 Zabok
Tel/fax: 049 223-793

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

 

 

 

Predsjednik: Tomislav Mihelić Tajnik: Ksenija Fiorencis
Potpredsjednik: Miro Čaržavec

Teritorijalni obuhvat: grad Zabok i općina Veliko Trgovišće
Broj obrtnika: 300

 

POVIJEST UDRUŽENJA

Udruženje obrtnika grada Zaboka osnovano je u ožujku 1995. godine prilikom raspada Udruženja samostalnih privrednika bivše općine Zabok.
Prvi predsjednik Udruženja bio je g. Goran Vrgoč, a tajnik gđa. Barbara Lež.
Ured Udruženja smješten je u objektu Doma obrtnika u Zaboku, čiju su izgradnju putem samodoprinosa ostvarili obrtnici s bivše općine Zabok. Objekt je dovršen 1990. godine.
Prilikom razdruživanja Udruženje je putem nasljednog prava i otkupa dijela udjela u vlasništvu postalo vlasnik 51% objekta i pripadajućeg zemljišta.
Udruženje u suradnji s Obrtničkom komorom Krapinsko zagorske županije i Hrvatskom obrtničkom komorom zastupa interese obrtništva, surađuje s gradskom i općinskom upravom, te informira svoje članove o temama vezanim uz poslovanje, kreditiranje i aktualnu problematiku.

 

11. Večer obrtnika

E-mail Ispis

U  subotu 25. studenog 2017. godine održana je 11. Večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka. Druženju su se odazvali brojni članovi Udruženja i njihovi gosti, predsjednik OKKZŽ-e i potpredsjednik HOK-e g. Davor Pleško, potpredsjednik OKKZŽ-e g. Darko Varga, predsjednici i predstavnici udruženja obrtnika naše županije, predstavnici Zagrebačke banke i predstavnici Zagorske kreditne unije.

Večer je započela pozdravnim govorom predsjednika Udruženja obrtnika grada Zaboka g. Tomislava Mihelića, da bi se nastavila podjelom priznanja obrtnicima koji u ovoj godini slave svoju obljetnicu rada u obrtništvu.

1997. godine s radom su započeli i ove godine slave dvadeset godina rada Brankica Vukas vlasnica obrta Trgovina na malo "MATIJA" iz Dubrovčana, Stjepan-Damir Vuk vlasnik obrta Transport " VUK " iz Jalšja,  Željko Poštek vlasnik obrta Automehaničarska radionica "BR&ŽE" iz Martinišća, Ivica Kanceljak vlasnik obrta Mesnica "KANCELJAK" iz  Velikog Trgovišća,  Jasmina Gorički Očić vlasnica obrta Modni studio NINA iz Zaboka, Darko Dragčević vlasnik obrta Foto studio "D" iz Zaboka, Kristina Burić vlasnica obrta Frizerski salon" KRISTINA " iz Zaboka i Darko Antolković vlasnik obrta  Vodolim "ANDA" iz Velike Erpenje.

Za dvadeset i pet   godina rada priznanje su dobili Miro Čaržavec vlasnik obrta ČARŽAVEC obrt za završne radove, proizvodnju i trgovinu iz Dubrovčana, Viktor i Evica Dodić vlasnici obrta Zlato-satovi DODIĆ obrt za proizvodnju, usluge i trgovinu iz Zaboka, Tihomir Herceg vlasnik obrta "HERCKOP" prijevoz i strojni iskop iz Špičkovine, Rudolf Ivetić vlasnik obrta "JEZERO-METAL" izrada predmeta od metala iz Jezera Klanječkog 20, Željko Matas vlasnik obrta AUTOPRIJEVOZNIK iz Gubaševa i Mirjana Juras vlasnica obrta Transport "TIŠLJAR" iz Jezera Klanječkog.

Trideset godina rada u obrtništvu ove godine slave Štefica Očić vlasnica obrta Frizerski salon "ŠTEFICA" iz Velikog Trgovišća i Tomislav Mihelić vlasnik obrta "ZABOK-MONTAŽA" instalacijsko-završni radovi iz Zaboka.

Za trideset i pet godina rada priznanje je dodijeljeno Ivici Cakolu vlasniku obrta CIPELE CAKOL obrt za trgovinu i usluge iz Zaboka i obrtu "BIROTEHNIKA" servis, kopiranje i trgovina, iz Zaboka.

Prisutnim obrtnicima u ime Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije priznanja je uručio predsjednik OKKZž-e g.  Davor Pleško.

Cijela večer protekla je u ugodnom i veselom raspoloženju.

 

Obrtnički susreti Krapinsko-zagorske županije

E-mail Ispis

 

 

Dana 9. lipnja 2017. godine ekipa Udruženja obrtnika grada Zaboka u sastavu: Tomislav Mihelić, Darko Dominko, Darko Antolković, Alen Krznar, Juraj Tisanić, Robert Črnjević, Tomislav Vrhovec, Franjo Turk, Stjepan Šivalec, Katarina Čaržavec i Ksenija Fiorencis, sudjelovala je na 15. Susretima obrtnika Krapinsko-zagorske županje koje su se održale u Klanjcu na nogometnim terenima NK Klanjec. Susretu su prisustvovali i ostali predstavnici 9 udruženja obrtnika naše županije.

Iako  je ekipa bila malobrojna ostvariil smo zadovoljavajuće rezultate. U streljaštvu i malom nogometu  osvojena su  treća mesta, u pikadu drugo mjesto, dok u potezanju užeta nismo bili uspješni.

Nakon završetka sporstkih natjecanja druženje je nastavljeno u restoranu Zelenjak gdje su podijeljna priznanja od strane predsjednika OKKZŽ-e, gospodina Davora Pleška. Zahvaljujemo našim domaćinima Međuopćinskom udruženju obrtnika Klanjec na gostoprimstvu i dobro pripremljnim igrama.

 

Prezentacije srednjoškolskih zanimanja i programa za 2017.godinu

E-mail Ispis

 

Dana 14.3.2017. godine predstavnik Udruženja obrtnika grada Zaboka, tajnica Ksenija Fiorencis sudjelovala je kao jedan od prezentatora na Prezentaciji srednjoškolskih zanimanja i programa za 2017.godinu koju su zajednički organizirali Krapinsko - zagorska županija, Obrtnička i Gospodarska komora KZŽ, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina i srednje škole KZŽ.

Održane su dvije prezentacije, jedna u Osnovnoj školi Veliko Trgovišće s početkom u 16.00 sati i druga u Osnovnoj školi K. Š. Gjalski u Zaboku s početkom u 18.00 sati.

Objema prezentacijama prisustvovali su predstavnik HZZ-e, predstavnici srednjih škola KZŽ-e, predstavnik Udruženja, dožupanica gospođa Jasna Petek kao  predstavnik županije, te roditelji i učenici osmih razreda navedenih škola.

Kao domaćin u osnovnoj školi u Veliko Trgovišću  ravnateljica Dijana Duk Petek otvorila je prezentaciju pozdravnim govorom i najavom same teme, a u osnovnoj školi u Zaboku  domaćin nam je bila pedagog gđa. Ružica Kotarski koja je također svojim govorom započela prezentaciju.

Tijek prezentacije:

- Nakon uvodnih govora gđa. Jasna Petek kao predstavnik županije obratila se učenicima i roditeljima u obje škole i u svom govoru educirala o potrebi i prednostima školovanja za deficitarna zanimanja.

-  Kako izabrati pravo zanimanje? – predstavnik HZZ PU Krapina

- Prikazivanje dva promotivnog filma o deficitarnim zanimanjima u KZŽ, građevinarstvo i metalurgija

- Informacije o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja – predstavnik Udruženja obrtnika grada Zaboka

- Predstavljanje zanimanja/ programa obrazovanja za koja se moguće školovati u KZŽ – predstavnici srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije

Nakon prezentacija uslijedilo je osobno informiranje roditelja i učenika od strane predstavnika srednjih škola i HZZ-e na pripremljenim info punktovima, gdje su podijeljeni promotivni materijali pojedinih škola i OKKZŽ-e.

 

10. Večer obrtnika

E-mail Ispis

Priznanja

U  petak 2.12.2016. godine u ugodnom ambijentu restorana Zaboky održana je 10. Večer obrtnika grada Zaboka.

Uz članove udruženja druženju su se odazvali i gosti, gradonačelnik grada Zaboka g. Ivan Hanžek, načelnik općine Veliko Trgovišće g. Robert Greblički, predsjednik HOK-e g. Dragutin Ranogajec, predsjednik OKKZŽ-e i potpredsjednik HOK-e g. Davor Pleško, potpredsjednik OKKZŽ-e g. Tomica Jurinjak, predsjednici i predstavnici udruženja obrtnika naše županije i Udruženja obrtnika Zagreb, predstavnici Zagrebačke banke i predstavnici Zagorske kreditne unije.

Uz pozdravni govor predsjednika Udruženja, g. Tomislava Mihelića večer je započela  podjelom priznanja obrtnicima koji u ovoj godini slave svoju obljetnicu rada u obrtništvu i koji uredno podmiruju komorski doprinos. Predsjednik OKKZŽ-e  Davor Pleško i g. Tomislav Mihelić uručili su priznanja OKKZŽ-e prisutnim obrtnicima.

Dvadest godina rada ove godine obilježavaju Nedjeljko Bakran  obrt ELEKTRO-PLAST iz Jakuševca Zabočkog, Marin Bogović  obrt "BOGOVIĆ" izrada okvira za slike i goblene i stolarske usluge iz Dubrovčana, Tihomir Borovčak  obrt "SIGNALPRINT" trgovina, usluge, proizvodnja iz Zaboka, Ivan Halambek  obrt "KE-TE-MONT"- keramičarsko taracerski radovi iz V. Trgovišća, Žarko Ivančić obrt CAFFE BAR "QUEEN" iz Zaboka, Vesna Oremuš obrt "KONTO" knjigovodstvo, svijeće i trgovina iz Gubaševa, Ljiljana Pavlek obrt 3M obrt za ugostiteljstvo, trgovinu, frizerski salon i usluge iz Dubrovčana, Ljiljana Sever obrt "IMG-SEVER" metal i rasvjeta iz Grdenci i Renata Šćukanec Hopinski obrt "ŠĆUKANEC" elektroinstalatersko frizerski obrt iz V. Trgovišća.

Dvadeset pet godina rada obilježavaju  Darko Dragčević obrt  BISTRO "KIWI" iz Zaboka, Ivana Grgec Caffe bar GALERIJA obrt za ugostiteljstvo iz Zaboka, Željko Kobešćak Građevinsko instalaterski obrt "ZEKO" iz Jakuševca Zabočkog, Nikola Očić obrt Servis i trgovina "OČIĆ" iz Jalšja, Dragutin Polanović obrt AUTOELEKTRIKA  POLANOVIĆ iz Zaboka, Željka Rogar obrt LEŽ-TEKSTIL, salon ljepote iz Zaboka i Vlado Vrček obrt Ugostiteljstvo i vinogradarstvo "LUG" iz Zaboka.

Trideset godina rada ove godine obilježavaju Draženko JERNEIĆ obrt "DRAKOP" prijevoz i građevinarstvo iz Zaboka i Rajko Preberina obrt Transport-trgovina-automehanika "PREBERINA" iz V. Trgovišća.

Četrdeset godina rada obilježava Željko Ovčarić vlasnik obrta ELEKTROMLIN PATER  obrt za trgovinu i usluge iz Jalšja.

Nastavak večeri protekao je u zabavi i plesu.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 2

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner