OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Sveti Križ Začretje
Sveti Križ Začretje

Ugostitelji - obavijest

E-mail Ispis

Obavještavamo Vas da je člankom 51. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti ("Narodne novine", br. 138/06, 43/09 i 88/09) propisana obveza ugostitelja koji su ishodili rješenje o minimalnim uvjetima prije 16. kolovoza 2007. godine da usklade svoje poslovanje s novim Pravilnikom o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina "restorani", "barovi", "catering objekti" i "objekti jednostavnih usluga" ("Narodne novine", br. 82/07 i 82/09) u roku 5 godina, tj. do 16. kolovoza 2012. godine.

Budući da su to neki od propisanih minimalnih uvjeta koje moraju ispunjavati ugostiteljski objekti, pozivamo Vas da iste ispunite do utvrđenog roka, jer je za ove prekršaje temeljem čl. 44. Zakona zapriječena kazna od 10.000-150.000 kn za pravne osobe te 5.000-15.000 kn za odgovornu osobu u pravnoj osobi, dok je za  fizičke osobe (obrtnike) kazna 5.000-15.000 kn.

 

Državni inspektorat objavio na svojim internet stranicama Vodič za legaliziranje rada za pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost, pružaju ugostiteljske ili usluge u turizmu te za poslodavce u tim djelatnostima, u prilogu dostavljamo navedene dokumente:

Informacija kao i dokumenti preuzeti su sa web stranice:  http://www.inspektorat.hr/dirh12/vodic-ugostiteljstvo-turizam/

 

 

Nagrada "Vrijedne ruke" Mišak Stjepanu

E-mail Ispis

Na prigodnoj svečanosti održanoj na Zagrebačkom velesajmu i ove godine dodijeljene su nagrade za najbolji proizvod, najbolji izvozni proizvod, najbolji inovativni proizvod, najbolji tradicijski/umjetnički i najbolji proizvod ženskog poduzetništva. Tom je prigodom drugu nagradu za najbolji tradicijski proizvod Ministarstvo poduzetništva i obrta RH dodijelilo " Vrijedne ruke "  Bravarsko-kovačkoj radionici Stjepan Mišak iz Svetog Križa Začretja, vl. Stjepana Mišaka, za ručno izrađenu kovanu stolicu za ljuljanje. Nagradu je dodijelio pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Stjepan Koraj.

 

Prezentacija obrtničkih zanimanja u OŠ Sveti Križ Začretje

E-mail Ispis

U četvrtak, 19. travnja 2012. godine u OŠ Sveti Križ Začretje održana je prezentacija obrtničkih zanimanja. Prezentaciju su vodili u ime Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije predstavnici  Udruženja obrtnikaSveti Križ Začretje, zatim predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - PS Krapina i srednjih škola KZŽ. Učenicima i roditeljima osmih razreda prezentiralo se  kako izabrati pravo zanimanje, o stanju na tržištu rada, o sustavu školovanja za obrtnička zanimanja po jedinstvenom modelu obrazovanja, a osam srednjih škola KZŽ  predstavilo je srednjoškolske programe svojih škola. Nakon toga slijedila su pitanja roditelja i učenika i podjela promotivnih materijala na info-pultovima.  Učenici su zaprimili CD-e  na kojima se nalaze opširnije prezentacije te ankete koje trebaju popuniti i dostaviti u Obrtničku komoru Krapinsko-zagorske županije kako bi se vidjelo da li ima zainteresiranih učenika za drugi dio prezentacije, a to je odlazak u obrtničke radionice gdje će se upoznati sa deficitarnim zanimanjima: bravar, konobar i soboslikar.

 

Obnavljanje suglasnosti za obavljanje djelatnosti građenja

E-mail Ispis

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja obavještava izvođače da suglasnosti za obavljanje djelatnosti građenja koje su izdane u 2007. godini uskoro prestaju važiti te da će se brisati iz registra izdanih suglasnosti koji se vodi na službenim web stranicama Ministarstva (www.mgipu.hr).

 

 

Više...
 

Reprogramiranje naplate poreznog duga

E-mail Ispis
Ovim se Zakonom uređuju uvjeti, način i postupak naplate dospjelog i nenaplaćenog, odnosno neplaćenog poreznog duga nastalog do 31. siječnja 2012., reprogramiranjem naplate poreznog duga ili otpisom duga s osnove kamata

- Porezni dug u smislu ovoga Zakona jest dospjeli i nenaplaćeni, odnosno neplaćeni porezni dug nastao do 31. siječnja 2012. s osnove poreza, carina, trošarina i doprinosa, osim doprinosa za mirovinsko osiguranje za starost na temelju individualne kapitalizirane štednje

- Naplata poreznog duga provodi se na zahtjev poduzetnika reprogramiranjem naplate  poreznog duga u cijelosti ili djelomično, na rok do 36 mjeseci, a prema uvjetima iz ovoga Zakona

- Pisani i obrazloženi zahtjev za reprogramiranje naplate poreznog duga  poduzetnici mogu podnijeti u roku 30 dana od dana stupanja na snagu ovoga Zakona (do 29. ožujka 2012.)

 • Zahtjev sadrži:
 • – prijedlog načina reprogramiranja naplate poreznog duga (u cijelosti ili djelomično) i
 • prijedlog razdoblja reprogramirane naplate poreznog duga,
 • – osobni identifikacijski broj (OIB) poduzetnika,
 • – poslovni i financijski plan poduzetnika za razdoblje za koje se traži reprogramiranje,
 • – razloge zbog kojih je nastao porezni dug,
 • – podatke o strukturi vlasništva poduzetnika,
 • – podatke o povezanim društvima,
 • – podatke o sudskim postupcima koji imaju utjecaj na poslovanje poduzetnika,
 • – prijedlog instrumenata osiguranja naplate poreznoga duga, a sukladno Općem poreznom zakonu

-

Više...
 


Stranica 12 od 13

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner