OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Sveti Križ Začretje
Sveti Križ Začretje

Nagrada "Vrijedne ruke" Mišak Stjepanu

E-mail Ispis

Na prigodnoj svečanosti održanoj na Zagrebačkom velesajmu i ove godine dodijeljene su nagrade za najbolji proizvod, najbolji izvozni proizvod, najbolji inovativni proizvod, najbolji tradicijski/umjetnički i najbolji proizvod ženskog poduzetništva. Tom je prigodom drugu nagradu za najbolji tradicijski proizvod Ministarstvo poduzetništva i obrta RH dodijelilo " Vrijedne ruke "  Bravarsko-kovačkoj radionici Stjepan Mišak iz Svetog Križa Začretja, vl. Stjepana Mišaka, za ručno izrađenu kovanu stolicu za ljuljanje. Nagradu je dodijelio pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Stjepan Koraj.

 

Prezentacija obrtničkih zanimanja u OŠ Sveti Križ Začretje

E-mail Ispis

U četvrtak, 19. travnja 2012. godine u OŠ Sveti Križ Začretje održana je prezentacija obrtničkih zanimanja. Prezentaciju su vodili u ime Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije predstavnici  Udruženja obrtnikaSveti Križ Začretje, zatim predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - PS Krapina i srednjih škola KZŽ. Učenicima i roditeljima osmih razreda prezentiralo se  kako izabrati pravo zanimanje, o stanju na tržištu rada, o sustavu školovanja za obrtnička zanimanja po jedinstvenom modelu obrazovanja, a osam srednjih škola KZŽ  predstavilo je srednjoškolske programe svojih škola. Nakon toga slijedila su pitanja roditelja i učenika i podjela promotivnih materijala na info-pultovima.  Učenici su zaprimili CD-e  na kojima se nalaze opširnije prezentacije te ankete koje trebaju popuniti i dostaviti u Obrtničku komoru Krapinsko-zagorske županije kako bi se vidjelo da li ima zainteresiranih učenika za drugi dio prezentacije, a to je odlazak u obrtničke radionice gdje će se upoznati sa deficitarnim zanimanjima: bravar, konobar i soboslikar.

 

Obnavljanje suglasnosti za obavljanje djelatnosti građenja

E-mail Ispis

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja obavještava izvođače da suglasnosti za obavljanje djelatnosti građenja koje su izdane u 2007. godini uskoro prestaju važiti te da će se brisati iz registra izdanih suglasnosti koji se vodi na službenim web stranicama Ministarstva (www.mgipu.hr).

 

 

Više...
 

Reprogramiranje naplate poreznog duga

E-mail Ispis
Ovim se Zakonom uređuju uvjeti, način i postupak naplate dospjelog i nenaplaćenog, odnosno neplaćenog poreznog duga nastalog do 31. siječnja 2012., reprogramiranjem naplate poreznog duga ili otpisom duga s osnove kamata

- Porezni dug u smislu ovoga Zakona jest dospjeli i nenaplaćeni, odnosno neplaćeni porezni dug nastao do 31. siječnja 2012. s osnove poreza, carina, trošarina i doprinosa, osim doprinosa za mirovinsko osiguranje za starost na temelju individualne kapitalizirane štednje

- Naplata poreznog duga provodi se na zahtjev poduzetnika reprogramiranjem naplate  poreznog duga u cijelosti ili djelomično, na rok do 36 mjeseci, a prema uvjetima iz ovoga Zakona

- Pisani i obrazloženi zahtjev za reprogramiranje naplate poreznog duga  poduzetnici mogu podnijeti u roku 30 dana od dana stupanja na snagu ovoga Zakona (do 29. ožujka 2012.)

 • Zahtjev sadrži:
 • – prijedlog načina reprogramiranja naplate poreznog duga (u cijelosti ili djelomično) i
 • prijedlog razdoblja reprogramirane naplate poreznog duga,
 • – osobni identifikacijski broj (OIB) poduzetnika,
 • – poslovni i financijski plan poduzetnika za razdoblje za koje se traži reprogramiranje,
 • – razloge zbog kojih je nastao porezni dug,
 • – podatke o strukturi vlasništva poduzetnika,
 • – podatke o povezanim društvima,
 • – podatke o sudskim postupcima koji imaju utjecaj na poslovanje poduzetnika,
 • – prijedlog instrumenata osiguranja naplate poreznoga duga, a sukladno Općem poreznom zakonu

-

Više...
 

Druženje obrtnika UO Sveti Križ Začretje

E-mail Ispis

U petak  16.12.2011. godine u prostorijama Vinoteke održana je 4. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje. Na radnom dijelu Skupštine donesene su Odluke o usvajanju Programa rada za 2012. godinu, rebalansu Financijskog proračuna za 2011. godinu, Financijskom proračunu za 2012. godinu i Pravilniku o materijalno-financijskom poslovanju Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje. Nakon završetka radnog dijela Skupštine, nastavljeno je druženja obrtnika Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje u Pastoralnom centru. Predsjednik Udruženja, g. Ivica Roginić pozdravio je sve prisutne obrtnike, načelnika općine Sveti Križ Začretje g. Ivana Kranjčića, predsjednika OKKZŽ Davora Pleška i posebno prisutne predsjednike drugih Udruženja OKKZŽ. G. Ivica Roginić predsjednik Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje uputio je svima čestitku povodom nadolazećih blagdana te bolju i uspješniju Novu godinu.

 


Stranica 12 od 12

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner