OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Sveti Križ Začretje
Sveti Križ Začretje

Završile ovogodišnje prezentacije deficitarnih obrtničkih zanimanja u osnovnim školama KZŽ

E-mail Ispis

 

Kao i lani, tako su i ove godine prezentacije deficitarnih obrtničkih zanimanja odrađene u svim zagorskim osnovnim školama, a posljednja među njima održana je u srijedu, 29. ožujka 2017. godine u OŠ Sveti Križ Začretje. Prezentaciji su  nazočili : župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, načelnik općine Sveti Križ Začretje Marko Kos,  predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Krapina Goran Vukmanić  i predsjednik Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje Ivica Roginić. Nedostatak kvalificirane radne snage uzrokovan je raskorakom između potreba gospodarstva i programa  obrazovanja, a interes roditelja i učenika ne daje prednost obrtničkim zanimanjima i preferira se upis u četverogodišnje programe.

Stoga je Krapinsko-zagorska županija s partnerima Obrtničkom komorom KZŽ, HZZ Područnim uredom Krapina i HGK ŽK Krapina za potrebe prezentacije deficitarnih zanimanja u metaloprerađivačkoj industriji i građevinarstvu napravila kratke promotivne filmove koje su izradili učenici Srednje škole za umjetnost, dizajn grafiku i odjeću Zabok. Osim promotivnih filmova, prezentacije je imao HZZ PU Krapina na temu „Kako izabrati pravo zanimanje?, OKKZŽ je imala prezentaciju o upisima u JMO, a srednje škole KZŽ predstavile su svoje programe obrazovanja za koja se učenici mogu školovati. Podijeljeni su promotivni letci srednjih škola, HZZ-a i OKKZŽ. Župan KZŽ Željko Kolar obavijestio je učenike da svi koji upišu deficitarno zanimanje mogu dobiti stipendiju županije.

 

"Obrtnička početnica"

E-mail Ispis

U cilju promoviranja obrtništva kao i unapređenja poslovanja obrtnika, Hrvatska obrtnička komora pokrenula je „Obrtničku početnicu“ u kojoj će se na web stranici www.hok.hr na pristupačan način omogućiti upoznavanje s osnovnim pojmovima iz područja obrtništva.

„Obrtnička početnica“ namijenjena je, prije svega, budućim obrtnicima kojima će pomoći pri donošenju odluke o ulasku u svijet obrtništva te pružiti uvid u prava i obveze s kojima se susreću u svom poslovanju.

Time Hrvatska obrtnička komora želi još više unaprijediti informiranost sadašnjih i budućih članova te jednostavnim i pristupačnim jezikom olakšati snalaženje u sve složenijim uvjetima poslovanja i zakonskim propisima.

Uz već postojeće savjetovanje o poslovanju u obrtu s bazom najčešćih pitanja i odgovora iz područja obrtništva koje se nalazi na web stranici HOK-a, pripremljena su dva vodiča (Poslovne knjige obrtnika i Poslovanje obrtnika „paušalista“), a predviđeno je dalje proširenje tema iz drugih područja obrtništva.

Poslovne knjige obrtnika

Paušalno oporezivanje dohotka

 

Predavanje HASMAG BICRO

E-mail Ispis

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u suradnji s HAMAG-BICRO organizirala je predavanje pod nazivom ESIF FINANCIJSKI INSTRUMENTI koje  se održalo 07. ožujka 2016. (utorak) s početkom u 11,00 sati u dvorani za sastanke HGK – ŽK Krapina

Predstavljeni su ESIF zajmovi koji obuhvaćaju sljedeće programe:

  • Mikro investicijski zajmovi – za mikro i male poduzetnike uz kamatnu stopu od 0,5 do 1,5% za osnovna i obrtna sredstva u rasponu od 1.000 do 25.000 eura
  • Mikro zajmovi za obrtna sredstva – za mikro i male poduzetnike uz kamatnu stopu od 1,5% do 3,5% u rasponu od 1.000 do 25.000 eura
  • Mali zajmovi – za mikro, male i srednje poduzetnike uz kamatnu stopu od 0,5% do 1,5% za osnovna i obrtna sredstva u rasponu od 25.000,01 do 50.000 eura.

Također,  su predstavljeni i ESIF jamstveni programi koji obuhvaćaju:

  • ESIF Pojedinačna jamstva
  • ESIF Portfeljna jamstva

Više informacija o programima na: www.hamagbicro.hr/financijski-instrumenti

 

Održana sjednica Skupštine Udruženja obrntika Sveti Križ Začretje

E-mail Ispis

Dana 14. studenog 2016. godine održana je svečana sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje.  Na sjednici je usvojen Financijski plan za 2017. godinu,  Program rada za 2017. godinu, te je donesena Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Udruženja. Nakon radnog dijela Skupštine,
predsjednik Udruženja Ivica Roginić i potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije uručili su  priznanja obrtnicima koji ove godine obilježavaju dvadeset i dvadeset pet godina u obrtništvu. Priznanje za dvadeset godina u obrtništvu dobili su: Dragutin Martinić, Željko Petrovečki i Josip Mladić,  za dvadeset i pet godina u obrtništvu priznanje je primio Franjo Mraz te Povolju Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih zanimanja dobio je Mladen Blazinić.

 

Crodux kartice

E-mail Ispis

Sukladno sklopljenom sporazumu za jeftiniju nabavu goriva, CRODUX je izradio identifikacijske kartice za članove komorskog sustava.

Kartice CRODUX-a su isključivo identifikacijske kartice, ne predstavljaju sredstvo plaćanja niti predstavljaju financijsku obvezu za člana.

Da bi član ostvario popust, na CRODUX-ovim benzinskim postajama prilikom plaćanja mora pokazati karticu te ostvaruje popust bez obzira na način plaćanja.

Kartice se uručuju onim članovima koji uredno podmiruju komorski doprinos.

 

Pozivamo obrtnike Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje da svoje Crodux kartice mogu podići u uredu Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje ponedjeljkom i srijedom od 07.00 -11.00 sati i petkom od 07.00 - 9.00 sati.

 


Stranica 2 od 12

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner