OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Sveti Križ Začretje
Sveti Križ Začretje

Informativna radionica "Poduzetnički impuls 2013."

E-mail Ispis

Zagorska razvojna agencija d.o.o. u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, organizira prezentaciju Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2013. godinu pod nazivom  „PODUZETNIČKI IMPULS“.

Informativna radionica će se održati 1. ožujka 2013. godine s početkom u 13:30 sati u Krapini u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13., a koju će ispred Ministarstva poduzetništva i obrta održati gospodin Dražen Pros, zamjenik ministra, i gospođa Danijela Žagar. U prvom dijelu informativne radionice bit će prezentirani dostupni natječaji unutar Poduzetničkog impulsa, dok je drugi dio namijenjen interakciji poduzetnika i predstavnika Ministarstva. 

Poduzetnički impuls – Program poticanja poduzetništva i obrta za 2013. godinu izrađen je kao prijelazni programski dokument uoči ulaska Hrvatske u EU, a istim je predviđeno ukupno 730.573.134 kn bespovratnih sredstava namijenjenih subjektima malog gospodarstva.

Za sudjelovanje na informativnoj radionici potrebno je popuniti Prijavnicu koja se nalazi u prilogu najkasnije do 28. veljače 2013. godine.

 Za sva dodatna pitanja obratite se : Mirela Kerep, tel: +385 (0)49 373 161, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 
 

Ispitni rok za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza

E-mail Ispis

Sljedeći Ispitni rok za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza održati će se u subotu, 2. ožujka 2013.g. u Zagrebu.

 Prijava za ispit mora biti poslana najkasnije 15 dana prije određenog ispitnog roka, tj. do 15. veljače 2013.g.

Povjerenstvo je dužno uputiti polaznicima pisani dopis za pristupanje ispitu najkasnije 7 dana prije početka ispita.

Priručnik (izdanje listopad 2011.) objavljen je na web stranicama HOK-a (http://www.hok.hr/cro/cehovi/ispit_za_javni_cestovni_prijevoz ), te se može preuzeti bez naknade. Navedenom objavom omogućena je lakša dostupnost priručnika kandidatima. Svim eventualno zainteresiranim kandidatima biti će omogućeno dostava Priručnika iz HOK-a, uz plaćanje naknade u iznosu od 100,00 kn.

 

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za korištenje sredstava za poticanje zapošljavanja

E-mail Ispis

            Izvješćujemo Vas da je Vlada RH na sjednici održanoj 15.01.2013.  donijela odluku o produženju primjene Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2011. i 2012. godinu do 01. srpnja 2013.
Nastavlja se provođenje postojećih mjera iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje uz redefinirane kriterije i produženje primjene.
Hrvatski zavod za zapošljavanje sukladno uvjetima i načinu korištenja objavio je:
                                                                 Javni poziv
Za podnošenje zahtjeva za korištenje sredstava za poticanje zapošljavanja u 2013.

 1. Predmet Javnog poziva je korištenje sredstava za poticanje zapošljavanja putem mjera aktivne politike zapošljavanja iz Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja 2011.-2012. – primjena do 01. srpnja 2013. godine.
 2. Mjere koje će se provoditi u 2013. godini su slijedeći paketi mjera:
 • za mlade „Mladi i kreativni“
 • za posebne skupine „I posebnost je prednost“
 • za osobe s invaliditetom „Uključeni“
 • za starije osobe“Važno je iskustvo“
 • za dugotrajno nezaposlene osobe „I mi smo za novi posao i učenje“
 • za nezaposlene osobe romske nacionalne manjine
 • za poslodavce u teškoćama „Važno je očuvati radno mjesto“

Zahtjevi za dodjelu sredstava po mjerama zaprimaju se do 30. 06. 2013.

Detaljni uvjeti i kriteriji po svakom paketu mjera mogu se naći na slijedećoj adresi: www.hzz.hr.

 

Održana redovna sjednica Skupštine UO Sveti Križ Začretje

E-mail Ispis

U petak 14. prosinaca 2012. godine održana je redovna sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje. Na toj sjednici usvojen je rebalans financijskog proračuna za 2012.godinu, Financijski proračun za 2013. godinu kao i Program rada za 2013. godinu. Na dnevnom redu bila je i visina komorskog doprinosa za 2013. godinu, koji je smanjen sa 50,00  kn na 35,00 kuna. Također su  članovima Skupštine prezentirane i nove prostorije Udruženja koja se nalaze u zgradi Općine Sveti Križ Začretje. 
Zatim su predsjednik Udruženja, Ivica Roginić  i  predsjednik OKKZŽ, Davor Pleško  podijelili priznanja obrtnicima koji ove godine obilježavaju 20 i 25 godina u obrtništvu.Tako su priznanje za 20 godina u obrtništvu dobili: Dragutin Šćuric, Mladen Sinković i Dragutin Zimić, a za 25 godina u obrtništvu priznaje su dobili: Stjepan Tkalčević i Franjo Ptičar.

 


Stranica 10 od 13

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner