OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Sveti Križ Začretje
Sveti Križ Začretje

U OŠ Sveti Križ Začretje održana prezentacija obrtničkih zanimanja

E-mail Ispis

Prezentacija 2013Da bi se učenicima osmih razreda olakšao izbor za daljnje školovanje u OŠ Sveti Križ Začretje 18.travnja 2013. godine održana je prezentacija obrtničkih  i ostalih zanimanja. Prezentaciju su vodili predstavnici Obrtničke komore i Udruženja obrtnika, Hrvatskog zavoda za započljavanje- PS Krapina i Srednjih škola KZŽ.
Učenicima i roditeljima osmih razreda prezentiralo se  kako izabrati pravo zanimanje, o stanju na tržištu rada, o sustavu školovanja za obrtnička zanimanja po jedinstvenom modelu obrazovanja, a srednje škole KZŽ  predstavile su srednjoškolske programe svojih škola.
Ove godine deficitarna obrtnička zanimanja su: bravar, tokar i elektroinstalater, a Obrtnička komora za ta zanimanja  dodjeljuje  šest stipendija. Nakon toga slijedila su pitanja roditelja i učenika i podjela promotivnih materijala na info-pultovima.  Učenici su zaprimili CD-e  na kojima se nalaze opširnije prezentacije te ankete koje trebaju popuniti i dostaviti u Obrtničku komoru Krapinsko-zagorske županije kako bi se vidjelo da li ima zainteresiranih učenika za drugi dio prezentacije, a to je odlazak u obrtničke radionice gdje će se upoznati sa deficitarnim zanimanjima: bravar, tokar i elektroinstalater

 

Predavanja na temu Poduzetnički impuls za 2013.godinu

E-mail Ispis

Općina Sveti Križ Začretje u surdnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta za Udruženje obrtika Sveti Križ Začretje organizira predavanje na temu Poduzetnički impuls za 2013. godinu.

Predavanje će se održati u srijedu 10.04.2013. u prostorijama Općine Sveti Križ Začretje, konferencijska dvorana (potkrovlje) s početkom u 18.00 sati.

Molimo Vas za potvrdu Vašeg dolaska na broj telefona 228-540 do srijede u vremenu od 07.00 -11. sati u Udruženje obrtnika.

 

 

Obveznici fiskalizacije od 01.travnja 2013.

E-mail Ispis

Druga faza – od 1. travnja 2013. godine

Od 1. travnja 2013. godine obveza fiskalizacije propisuje se za:
1. obveznike koji kao jednu od djelatnosti obavljaju djelatnost trgovine na veliko i na malo, popravak motornih vozila i motocikla (Oznaka G područja NKD 2007.)

2. obveznike koji obavljaju djelatnosti slobodnih zanimanja

Više o fiskalizaciji možete pročitati u priloženoj brošuri.

Attachments:
Download this file (FiskalizacijaWEB.pdf)FiskalizacijaWEB.pdf[ ]890 Kb
 

Informativna radionica "Poduzetnički impuls 2013."

E-mail Ispis

Zagorska razvojna agencija d.o.o. u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, organizira prezentaciju Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2013. godinu pod nazivom  „PODUZETNIČKI IMPULS“.

Informativna radionica će se održati 1. ožujka 2013. godine s početkom u 13:30 sati u Krapini u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13., a koju će ispred Ministarstva poduzetništva i obrta održati gospodin Dražen Pros, zamjenik ministra, i gospođa Danijela Žagar. U prvom dijelu informativne radionice bit će prezentirani dostupni natječaji unutar Poduzetničkog impulsa, dok je drugi dio namijenjen interakciji poduzetnika i predstavnika Ministarstva. 

Poduzetnički impuls – Program poticanja poduzetništva i obrta za 2013. godinu izrađen je kao prijelazni programski dokument uoči ulaska Hrvatske u EU, a istim je predviđeno ukupno 730.573.134 kn bespovratnih sredstava namijenjenih subjektima malog gospodarstva.

Za sudjelovanje na informativnoj radionici potrebno je popuniti Prijavnicu koja se nalazi u prilogu najkasnije do 28. veljače 2013. godine.

 Za sva dodatna pitanja obratite se : Mirela Kerep, tel: +385 (0)49 373 161, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

   


Stranica 9 od 12

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner