OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Sveti Križ Začretje
Sveti Križ Začretje

Poziv na informativnu radionicu "Poduzetnički impuls 2014"

E-mail Ispis

Krapinsko-zagorska županija, Zagorska razvojna agencija d.o.o., Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina i Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, organiziraju prezentaciju Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2014. godinu pod nazivom  „PODUZETNIČKI IMPULS“.

Informativna radionica će se održati 26. veljače 2014. godine s početkom u 12:00 sati u Krapini u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13. 

Za sudjelovanje na informativnoj radionici potrebno je popuniti Prijavni obrazac koji se nalazi u prilogu dopisa najkasnije do 24. veljače 2014. godine.

 

Natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta

E-mail Ispis

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javni poziv na dostavu prijava za projekt iz strukturnih fondova EU pod nazivom Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva.


Natječaj je objavljen 23. prosinca, a rok za dostavu projektnih prijava je 21. veljače 2014. godine.

Poduzetnicima će na raspolaganju biti bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 255,7 milijuna kuna (oko 34 milijuna eura), od čega su sredstva EU 31 milijun eura, a Hrvatske 3 milijuna eura. Iznosi pojedinačnih potpora kretat će se od 3,8 milijuna kuna do maksimalnih 26 milijuna kuna, a sufinanciranje je 50 posto ako se radi o srednjem poduzetniku, a 60 posto ako je riječ o malom i mikro poduzetniku.

Potpore su namijenjene poduzećima u sektoru proizvodnje i turizma, a dodjeljivat će se, primjerice, za modernizaciju, izgradnju ili dogradnju poslovnih zgrada, nabavku novih tehnologija i opreme, širenje proizvodnje, a u sektoru turizma u osuvremenjivanje i unapređenje kvalitete smještajnih objekata, modernizaciju, izgradnju, dogradnju smještajnih kapaciteta, itd.

Više informacija na www.minpo.hr.

Upiti za pojašnjenjima Poziva mogu se poslati najkasnije 21 dan prije isteka roka za podnošenje prijava, uz obvezno navođenje broja Poziva, na slijedeće kontakte:
  Adresa elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Faks: + 385 1 610 64 98

 

Održana sjednica Skupštine UO Sveti Križ Začretje

E-mail Ispis

U ponedjeljak 16. prosinaca 2013. godine održana je redovna sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje. Na toj sjednici usvojen je rebalans financijskog proračuna za 2013.godinu, Financijski proračun za 2014. godinu kao i Program rada za 2014. godinu.
Zatim su predsjednik Udruženja, Ivica Roginić  i  predsjednik OKKZŽ, Davor Pleško  podijelili priznanja obrtnicima koji ove godine obilježavaju 20 i 25 i 30 godina u obrtništvu. Tako je priznanje za 20 godina u obrtništvu dobio: Ivan Krog,  za 25 godina:Ivan Radovečki i  za 30 godina u obrtništvu  Stjepan Mišak. Predsjednik OKKZŽ, g. Davor Pleško uručio  je  priznanje BRAVARSKO-KOVAČKOJ RADIONICI «MIŠAK», vlasnika Stjepana Mišaka, za 130 godina djelovanja obrta  u obiteljskoj tradiciji.

 

Seminar - prikupljanje podataka putem obrasca JOPPD

E-mail Ispis

Vezano uz uvođenje novog sustava prikupljanja podataka putem obrasca JOPPD, HGK Županijska komora Krapina i Obrtnička komora KZŽ organiziraju seminar na temu:
                                 «Novi način prikupljanja podataka o primicima, porezu na dohodak i prirezu,  
                                                              te doprinosima putem obrasca JOPPD»

                                                     koji će se održati    11.12.2013. (srijeda)

                               u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini   od 9:00 do 11:00 sati.

Predavač će biti Lidija Cikota iz Porezne uprave, Područnog ureda Krapina. Podsjećamo Vas da će se prikupljanje podataka putem navedenog obrasca početi primjenjivati od 1. siječnja 2014. godine za sve primitke koji će se isplaćivati nakon tog datuma (uključujući i plaću za prosinac 2013. godine), a isto je propisano Izmjenom i dopunom Pravilnika o porezu na dohodak (NN 79/2013). U novom obrascu JOPPD, koji će zamijeniti dosadašnje obrasce ID, IDD, ID-1, IDD-1, IP te R-Sm, pored oporezivih primitaka, iskazivat će se i određeni neoporezivi primici kao prijevozni troškovi, prehrana, smještaj, dnevnice, terenski dodaci, uporaba privatnog automobila i drugo. Obrazac će se, u pravilu, podnositi u elektroničkom obliku putem aplikacije e-Porezna koja se nalazi na web stranici Porezne uprave.

Molimo Vas da proučite sadržaj koji se o toj temi već nalazi  na Internet stranici www.porezna-uprava.hr, uključujući odgovore na najčešća pitanja, tehničku specifikaciju u XML shemi (za informatičku podršku), kao i  dostupnu testnu verziju obrasca JOPPD. Testna verzija obrasca dostupna je preko adrese: https://testeporezna.porezna-uprava.hr/ePoreznaWebJOPPD/,  koju Vas molimo da koristite što više, kako bi  na seminar došli s već pripremljenim pitanjima i uočenim problemima.

Ukoliko želite prisustvovati navedenom seminaru, molimo Vas da ispunite i pošaljete priloženu prijavnicu na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript najkasnije do 9.12.2013. godine.

Attachments:
Download this file (Prijava za seminar JOPPD.doc)Prijavnica[Prijavnica za seminar]80 Kb
 

Pravilnik o kontroli privremene nesposobnosti za rad

E-mail Ispis

U Narodnim novinama 130/13. objavljen je Pravilnik o kontroli privremene nesposobnosti za rad kojim je stavljen van snage dosadašnji Pravilnik o kontroli bolovanja (NN123/11.), s time da se isti primjenjuje počevši od 5. studenog 2013. godine.

Navedenim Pravilnikom propisan je postupak i način provođenja kontrole privremene nesposobnosti za rad osiguranika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, vrste kontrole i ovlaštene osobe za njezino provođenje te ovlasti ovlaštenih osoba tijekom provođenja kontrole privremene nesposobnosti.

Kontrola privremene nesposobnosti provodi se u ordinaciji izabranog doktora medicine primarne zdravstvene zaštite, ali se ista može obavljati i izvan ordinacije izabranog doktora, uključujući i kontrolu u stanu/kući, ako cjelovitu kontrolu nije moguće obaviti u ordinaciji izabranog doktora ili postoji sumnja na zlouporabu privremene nesposobnosti od strane radnika.

Sukladno navedenom Pravilniku navedena se kontrola provodi kao redovna i izvanredna kontrola.

Redovnu kontrolu obavljaju ovlašteni kontrolori Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, dok se izvanredna kontrola obavlja isključivo temeljem pisanog zahtjeva poslodavca, odnosno ovlaštenog djelatnika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje kojim se traži provjera opravdanosti privremene nesposobnosti radnika. Redovna kontrola privremene nesposobnosti obavlja se uz obveznu prethodnu najavu zbog pravodobne pripreme potrebne dokumentacije te osiguranja prisutnosti radnika, kako bi se kontrola mogla obaviti u što kraćem vremenu i bez prekida rada izabranog doktora. Međutim, izvanredna kontrola, koja se provodi zbog sumnje ili saznanja za moguću zlouporabu privremene nesposobnosti od strane izabranog doktora, odnosno radnika, obvezno se obavlja bez prethodne najave.

U provođenju kontrole utvrđuje se:

1) je li postojala medicinska indikacija za korištenje privremene nesposobnosti,

2) postoji li medicinska indikacija za daljnje korištenje privremene nesposobnosti u odnosu na dan provedene kontrole privremene nesposobnosti,

3) jesu li ispunjeni uvjeti za prestanak korištenja privremene nesposobnosti,

4) je li ispravno utvrđena promjena šifre dijagnoze bolesti za vrijeme trajanja privremenenesposobnosti.

Ako se utvrdi da privremena nesposobnost osiguranika nije bila medicinski opravdana ili nije više medicinski opravdana, o istome se obvezno odmah donosi stručno-medicinska ocjena kojom se ujedno utvrđuje datum radne sposobnosti osiguranika osnovom koje će izabrani doktor utvrditi prestanak privremene nesposobnosti osiguranika, s time da se kao najraniji datum radne sposobnosti radnika može utvrditi prvi sljedeći dan od dana provedene kontrole privremene nesposobnosti za rad, neovisno radi li se za osiguranika o radnom ili neradnom danu.

 

 


Stranica 9 od 14

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner