OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Sveti Križ Začretje
Sveti Križ Začretje

E-prijave na mirovinsko osiguranje obvezne od 31.ožujka 2014.

E-mail Ispis

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje podsjeća obveznike podnošenja prijava na mirovinsko osiguranje sa više od 3 osiguranika da su nakon 31. ožujka 2014. dužni podnositi prijave elektroničkim putem (E-prijave).

Preduvjet za korištenje usluge E-prijave je:

• kvalificirani poslovni certifikat koji izdaje Financijska agencija (FINA), a pohranjen je na čip kartici (Smart card) ili USB tokenu, i
• registracija korisnika (popunjavanjem Pristupnog lista na www.mirovinsko.hr).

Korisnici koji posjeduju Finin certifikat koji sadrži OIB (izdan nakon 11. ožujka 2013.), a ujedno su i ovlaštene osobe za zastupanje obveznika doprinosa, Pristupni list za uslugu E-prijave mogu potpisati i predati elektroničkim putem (preko www.mirovinsko.hr), bez potrebe odlaska na šalter.

Iznimno novi korisnici mogu otvoriti korisnički račun i popunjavanjem „papirnatog“ Pristupnog lista (dostupan na www.mirovinsko.hr), koji je potrebno ovjeriti i zajedno s pripadajućom dokumentacijom predati na najbliže područne službe/ureda/ispostave Zavoda.

Podsjećamo da je od početka godine na snazi obveza podnošenja prijava i odjava na mirovinsko osiguranju u roku 24 sata.
Dodatne informacije dostupne su svakim radnim danom od 8,00 do 16,00 sati na INFO telefonima Zavoda 0800 – 45 95 (besplatni), 01/ 45 95 011, kao i na web stranici Zavoda - www.mirovinsko.hr.

 

Poziv na informativnu radionicu "Poduzetnički impuls 2014"

E-mail Ispis

Krapinsko-zagorska županija, Zagorska razvojna agencija d.o.o., Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina i Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, organiziraju prezentaciju Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2014. godinu pod nazivom  „PODUZETNIČKI IMPULS“.

Informativna radionica će se održati 26. veljače 2014. godine s početkom u 12:00 sati u Krapini u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13. 

Za sudjelovanje na informativnoj radionici potrebno je popuniti Prijavni obrazac koji se nalazi u prilogu dopisa najkasnije do 24. veljače 2014. godine.

 

Natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta

E-mail Ispis

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javni poziv na dostavu prijava za projekt iz strukturnih fondova EU pod nazivom Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva.


Natječaj je objavljen 23. prosinca, a rok za dostavu projektnih prijava je 21. veljače 2014. godine.

Poduzetnicima će na raspolaganju biti bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 255,7 milijuna kuna (oko 34 milijuna eura), od čega su sredstva EU 31 milijun eura, a Hrvatske 3 milijuna eura. Iznosi pojedinačnih potpora kretat će se od 3,8 milijuna kuna do maksimalnih 26 milijuna kuna, a sufinanciranje je 50 posto ako se radi o srednjem poduzetniku, a 60 posto ako je riječ o malom i mikro poduzetniku.

Potpore su namijenjene poduzećima u sektoru proizvodnje i turizma, a dodjeljivat će se, primjerice, za modernizaciju, izgradnju ili dogradnju poslovnih zgrada, nabavku novih tehnologija i opreme, širenje proizvodnje, a u sektoru turizma u osuvremenjivanje i unapređenje kvalitete smještajnih objekata, modernizaciju, izgradnju, dogradnju smještajnih kapaciteta, itd.

Više informacija na www.minpo.hr.

Upiti za pojašnjenjima Poziva mogu se poslati najkasnije 21 dan prije isteka roka za podnošenje prijava, uz obvezno navođenje broja Poziva, na slijedeće kontakte:
  Adresa elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Faks: + 385 1 610 64 98

 

Održana sjednica Skupštine UO Sveti Križ Začretje

E-mail Ispis

U ponedjeljak 16. prosinaca 2013. godine održana je redovna sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje. Na toj sjednici usvojen je rebalans financijskog proračuna za 2013.godinu, Financijski proračun za 2014. godinu kao i Program rada za 2014. godinu.
Zatim su predsjednik Udruženja, Ivica Roginić  i  predsjednik OKKZŽ, Davor Pleško  podijelili priznanja obrtnicima koji ove godine obilježavaju 20 i 25 i 30 godina u obrtništvu. Tako je priznanje za 20 godina u obrtništvu dobio: Ivan Krog,  za 25 godina:Ivan Radovečki i  za 30 godina u obrtništvu  Stjepan Mišak. Predsjednik OKKZŽ, g. Davor Pleško uručio  je  priznanje BRAVARSKO-KOVAČKOJ RADIONICI «MIŠAK», vlasnika Stjepana Mišaka, za 130 godina djelovanja obrta  u obiteljskoj tradiciji.

 

Seminar - prikupljanje podataka putem obrasca JOPPD

E-mail Ispis

Vezano uz uvođenje novog sustava prikupljanja podataka putem obrasca JOPPD, HGK Županijska komora Krapina i Obrtnička komora KZŽ organiziraju seminar na temu:
                                 «Novi način prikupljanja podataka o primicima, porezu na dohodak i prirezu,  
                                                              te doprinosima putem obrasca JOPPD»

                                                     koji će se održati    11.12.2013. (srijeda)

                               u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini   od 9:00 do 11:00 sati.

Predavač će biti Lidija Cikota iz Porezne uprave, Područnog ureda Krapina. Podsjećamo Vas da će se prikupljanje podataka putem navedenog obrasca početi primjenjivati od 1. siječnja 2014. godine za sve primitke koji će se isplaćivati nakon tog datuma (uključujući i plaću za prosinac 2013. godine), a isto je propisano Izmjenom i dopunom Pravilnika o porezu na dohodak (NN 79/2013). U novom obrascu JOPPD, koji će zamijeniti dosadašnje obrasce ID, IDD, ID-1, IDD-1, IP te R-Sm, pored oporezivih primitaka, iskazivat će se i određeni neoporezivi primici kao prijevozni troškovi, prehrana, smještaj, dnevnice, terenski dodaci, uporaba privatnog automobila i drugo. Obrazac će se, u pravilu, podnositi u elektroničkom obliku putem aplikacije e-Porezna koja se nalazi na web stranici Porezne uprave.

Molimo Vas da proučite sadržaj koji se o toj temi već nalazi  na Internet stranici www.porezna-uprava.hr, uključujući odgovore na najčešća pitanja, tehničku specifikaciju u XML shemi (za informatičku podršku), kao i  dostupnu testnu verziju obrasca JOPPD. Testna verzija obrasca dostupna je preko adrese: https://testeporezna.porezna-uprava.hr/ePoreznaWebJOPPD/,  koju Vas molimo da koristite što više, kako bi  na seminar došli s već pripremljenim pitanjima i uočenim problemima.

Ukoliko želite prisustvovati navedenom seminaru, molimo Vas da ispunite i pošaljete priloženu prijavnicu na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript najkasnije do 9.12.2013. godine.

Attachments:
Download this file (Prijava za seminar JOPPD.doc)Prijavnica[Prijavnica za seminar]80 Kb
 


Stranica 7 od 12

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner