OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Sveti Križ Začretje
Sveti Križ Začretje

Prijava poreza na dohodak za 2015. godinu

E-mail Ispis

Ministarstvo financija – Porezna uprava objavilo je „Obavijest o načinu podnošenja godišnje prijave poreza na dohodak i posebnom postupku utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak za 2015. godinu“.

U njoj se navode pravila o obvezi ili dobrovoljnom podnošenju godišnje porezne prijave, dohoci za koje se obvezno podnosi porezna prijava te posebni postupak utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak.

Navedenu Obavijest možete pročitati u prilogu.

OBAVIJEST POREZNA PRIJAVA 2015.pdf 770,45 kB

 

Sjednica Skupštine UO Sveti Križ Začretje

E-mail Ispis

U petak 04.prosinca 2015. godine održana je sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje.
Nakon radnog dijela sjednice, na kojem je usvojen Financijski plan za  i Program rada za 2016. godinu, predsjednik Udruženja Ivica Roginić uručio je priznanja obrtnicima koji ove godine slave obljetnicu rada u obrtništvu.
Za dvadeset godina rada u obrtništvu priznanje su dobili: Zdenko Kantolić- vlasnik obrta KZ- autolimarija, termolakirnica i trgovina i  Josip Gorički- vlasnik obrta Servis hidraulike i pneumatike.
Za dvadeset pet godina rada u obrtništvu priznanje su dobili: Božidar Horvat- vlasnik obrta Metalna galanterija, Darko Mišak - vlasnik obrta Trgovina, transport i ugostiteljstvo "Mišak", Miljenko Jug -vlasnik obrta Pečar -keramičar.
Za trideset godina u obrtništvu priznanje je dobio Zlatko Leško-vlasnik obrta Prijevoz i poljoproizvodnja V.Z.L.

 

50 godina obiteljskog obrta

E-mail Ispis

Dana 10. srpnja 2015. godine član Ceha ugostitelja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Ivan Đurkin Benkotić vlasnik ugostiteljskog obrta „Sermage – restoran catering“ iz Svetog Križa Začretje, prigodnom svečanosti, obilježio je 50 godina postojanja i uspješnog djelovanja obiteljskog obrta.

Ovom prigodom potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško u ime Hrvatske obrtničke komore uručio je Ivanu Đurkinu Benkotiću povelju povodom obilježavanja 50 godišnjice poslovanja uz izniman doprinos razvoju obrtništva i očuvanju obrtničke tradicije.

 

Poduzetnički impuls 2015- objavljeni javni pozivi

E-mail Ispis

Ministarstvo poduzetništva i obrta 7/1/2015 objavilo je otvoreni javni poziv iz prvog programskog područja programa poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu ,”Poduzetnički impuls 2015”. Objavljeni javni pozivi odnose se na slijedeće aktivnosti:

-          Cjeloživotno obrazovanje za obrtnike - http://minpo.hr/default.aspx?id=4118  

-          Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti - http://www.hamagbicro.hr/potpore/otvoreni-javni-pozivi-2/jacanje-konkurentnosti-usluznih-djelatnosti/

-          Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije - http://www.hamagbicro.hr/potpore/otvoreni-javni-pozivi-2/jacanje-konkurentnosti-preradivacke-industrije/

Prijave se zaprimaju isključivo od 30.ožujka. Javni poziv „Cjeloživotno obrazovanje za obrtnike“ otvoren je do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 13/11/2015. Pozivi za jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti i prerađivačke industrije otvoreni su svega 14 dana od početka zaprimanja prijave 30/3/2015 - 13/4/2015. Visina sredstava po ova tri poziva je 15,5 milijuna kuna. Detaljnije informacije o uvjetima za prijavitelje možete pronaći na stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. U prilogu se nalaze tabelarni sažeci sa bitnim informacijama o pojedinim javnim pozivima.

 

 

Imenovanje predsjednika UO Sveti Križ Začreje

E-mail Ispis

Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje na svojoj konstituirajućoj sjednici koja je održana dana 16. veljače 2015. godine jednoglasno je donijela Odluku, prema kojoj se IVICA ROGINIĆ, vlasnik obrta STIV –elektroinstalacije i građenje, iz Svetog Križa Začretje, Švaljkovec 63,  imenuje za predsjednika Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje za mandatno razdoblje 2014.- 2018. god.

 


Stranica 6 od 14

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner