OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Sveti Križ Začretje
Sveti Križ Začretje

Obliježeno 20. godina djelovanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije

E-mail Ispis

Dodjela priznanjaU znak obilježavanja osnutka Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije 4.11.1994. godine, dana 04. studenoga, održana je 17. svečana sjednica Skupštine OKKZŽ. Tom prigodom povodom, obilježavanja 20. godišnjice OKKZŽ svečana sjednica održana je  u impresivnom prostoru  «Izletišta Zagorski dvori» u Mariji Bistrici. Na svečanom dijelu 17. sjednice Skupštine OKKZŽ uz nazočnost predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca, župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, predstavnice Ministarstva poduzetništva i obrta Vlatke Mlakar, dožupana za gospodarstvo KZŽ Anđelka Ferek Jambreka, načelnika općine Marija Bistrica Josipa Miličkog, potpredsjednika HOK-a Ivana Obada i ostalih uzvanika  dodijeljena su tradicionalna godišnja priznanja OKKZŽ za 2014. godinu. 
 Nakon izlaganja uvaženih gostiju, uručile su se plakete OKKZŽ za 2014. godinu.

Brončana plaketa kao priznanje obrtnicima za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva na području KZŽ za 2014. godinu, dodijeljena je slijedećim obrtnicima:Zdravku Špiranecu iz UO Bedekovčina, Nenadu Kučišu iz UO Stubica, Tomislavu Greblički iz MUO Klanjec, Mariu Kiseljaku iz UO Krapina, Josipu Vdoviću iz  UOO Krapinske Toplice, Ivanu Šlogaru iz UO Pregrada, Dubravki Mišak Skočaj iz UO Sveti Križ Začretje, Franji Turku iz UO Zabok i Zdravku Domitranu iz UO Zlatar.

 

 

Attachments:
Download this file (Dubravka 1.JPG)Dodjela priznanja[ ]6577 Kb
 

Ishođenje uvjerenja o kućnom broju

E-mail Ispis

Obavještavamo Vas o provedbi ishođenja Uvjerenje o kućnom broju temeljem Zakonom o prebivalištu (NN. 144/2012) koji je stupio na snagu 29.12.2012 (Izmjenama i dopunama Uredbe o izmjeni Zakona o prebivalištu (NN. 158/2013) te Pravilniku o sadržaju obrazaca i načinu vođenja zbirke podataka o prebivalištu i boravištu (NN. 027/2013))

U članku 2. određeno je:

- prebivalište je mjesto i adresa u Republici Hrvatskoj na kojoj se osoba trajno nastanila radi ostvarivanja svojih prava i obveza vezanih za životne interese, kao što su obiteljski, profesionalni, ekonomski, socijalni, kulturni i drugi interesi

- adresa u smislu ovoga Zakona je ulica ili trg i kućni broj, evidentiran u registru prostornih jedinica što ga vodi nadležno tijelo

- na adresi koja nije evidentirana u registru prostornih jedinica, ne može se izvršiti prijava prebivališta ili boravišta

 Sukladno navedenom, obrtnici koji imaju prijavljeno sjedište obrta ili izdvojenog pogona na adresi koja ima oznaku b.b., trebaju uskladiti dokumente i ishoditi Uvjerenje o kućnom broju u Područnom uredu za katastar te provesti izmjene u Uredu za gospodarstvo u Obrtnom registru i MUP, kako bi nesmetano mogli obavljati djelatnost, odnosno registrirati vozilo u obrtu.

 

E-poslovanje

E-mail Ispis

Obavještavamo vas da je na stranici e- Poslovanja za preuzimanje dostupan priručnik  e-Poslovanje za konkurentnost malih i srednjih poduzetnika.

 

Poziv na HACCP radionicu

E-mail Ispis

Sektor za turizam pri Hrvatskoj gospodarskoj komori u suradnji sa Županijskim komorama i Centrom za kvalitetu pri HGK organizira ciklus edukacija na temu: HACCP – sigurnost hrane, zakonodavni okvir za turistička seljačka domaćinstva i ugostiteljske objekte. Prva u nizu od četiri edukacija održati će se
                                                                        u utorak 20.05.2014. godine u 12,00 sati

u prostorijama HGK ŽK Krapina, Trg Lj. Gaja 5, Krapina.

Edukacije su besplatne a organiziraju se u okviru Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom HGK. Namijenjene su ugostiteljskim objektima i turističkim seljačkim domaćinstvima koji proizvode, prerađuju, pripremaju, distribuiraju, uslužuju ili na bilo koji drugi način posluju s hranom.
Cilj edukacija je upoznati polaznike sa zakonodavnim okvirom i uvjetima koje propisuju Uredba (EZ) br. 178/2002 (tzv. Zakon o hrani), Uredba (EZ) br. 852/2004 o higijeni hrane i Uredba (EZ) br. 853/2004 o utvrđivanju higijenskih pravila za hranu životinjskog podrijetla, te jednostavnim i praktičnim primjerima pomoći subjektima u uspostavi, provođenju i održavanju sustava sigurnosti hrane temeljenom na HACCP načelima. Voditelj edukacije je mr.sc. Nevenka Gašparac, DVM pomoćnik direktora Centra za kvalitetu pri HGK.

 Ukoliko ste zainteresirani sudjelovati na predmetnoj edukaciji, molimo Vas da popunjenu prijavnicu dostavite na e-mail: lsipek@hgk.hr ili na fax: 049/371 884 najkasnije do 16. svibnja 2014. godine.

 

Attachments:
Download this file (PRIJAVNICA (2).doc)PRIJAVNICA (2).doc[ ]113 Kb
 

Periodička izobrazba vozača - KOD 95

E-mail Ispis

U skladu sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu (NN 82/2013), a koji je usklađen sa Direktivom 2003/59/EZ, obavještavamo članove kako je ispred Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije prema Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina, upućen upit o mogućnosti organizacije «Periodičke izobrazbe vozača» za 2014. godinu po što povoljnijoj cijeni za članstvo tj. obrtnike prijevoznike i njihove djelatnike u Krapinsko-zagorskoj županiji u gradu Krapini. Sukladno navedenom, Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina organizira periodičku izobrazbu vozača vikendom (subota-nedjelja) u 4 termina u 2014. godini:

1. termin: 10. i 11. svibnja / 17. i 18. svibnja;

2. termin: 24. i 25. svibnja / 31. svibnja i 01. lipnja;

3. termin: 07. i 08. lipnja / 14. i 15. lipnja;

4. termin: 28. i 29. lipnja /  05. i 06. srpnja;

Sve detaljne informacije  i prijave dostupne su u Udruženju obrtnika Sveti Križ Začretje.

 


Stranica 6 od 13

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner