OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Sveti Križ Začretje
Sveti Križ Začretje

Pevec se uključio u projekt „Zajednička nabava – HOK ZNA“

E-mail Ispis

Temeljem Sporazuma Hrvatske obrtničke komore (HOK) i tvrtke Pevec za sve članove HOK-a osigurat će se posebni uvjeti nabave proizvoda iz prodajnog asortimana trgovačkog lanca Pevec u prodajnim centrima diljem Hrvatske.

Hrvatska obrtnička komora i trgovački lanac Pevec potpisali su Sporazum o međusobnim odnosima s namjernom poticanja razvoja obrtništva kroz povoljnije cijene proizvoda iz prodajnog asortimana Peveca.

Pogodnosti u prodajnim centrima trgovačkog lanca Pevec, hrvatski obrtnici, kao i dobrovoljni članovi HOK-a, ostvaruju u sklopu projekta „Zajednička nabava - HOK ZNA“, čiji je cilj omogućiti članovima Hrvatske obrtničke komore kvalitetnije i povoljnije poslovanje te osigurati poticajno poduzetničko okruženje, osiguravanjem benefita i pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana, s kojima Hrvatska obrtnička komora ostvari poslovnu suradnju.

Hrvatska obrtnička komora okuplja preko 76.000 obrta koji čine respektabilan udio u gospodarstvu Republike Hrvatske pa je povećanje konkurentnosti članova, kroz uštede koje će ostvariti, mjerljiv doprinos u ukupnim gospodarskim aktivnostima.

Pevec d.d. prvi je hrvatski trgovački lanac, s tradicijom dugom 25 godina, koji se svojom prepoznatljivošću i posebnošću u odnosu na ostale prisutne “uradi sam” trgovine. U Pevecovim prodajnim centrima moguće je kupiti proizvode iz sedam programa na sedam odjela, birati između više od 100 tisuća raznih artikala zahvaljujući odličnim poslovnim odnosima s 350 domaćih i stranih dobavljača.

 

Prijava poreza na dohodak za 2015. godinu

E-mail Ispis

Ministarstvo financija – Porezna uprava objavilo je „Obavijest o načinu podnošenja godišnje prijave poreza na dohodak i posebnom postupku utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak za 2015. godinu“.

U njoj se navode pravila o obvezi ili dobrovoljnom podnošenju godišnje porezne prijave, dohoci za koje se obvezno podnosi porezna prijava te posebni postupak utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak.

Navedenu Obavijest možete pročitati u prilogu.

OBAVIJEST POREZNA PRIJAVA 2015.pdf 770,45 kB

 

Sjednica Skupštine UO Sveti Križ Začretje

E-mail Ispis

U petak 04.prosinca 2015. godine održana je sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje.
Nakon radnog dijela sjednice, na kojem je usvojen Financijski plan za  i Program rada za 2016. godinu, predsjednik Udruženja Ivica Roginić uručio je priznanja obrtnicima koji ove godine slave obljetnicu rada u obrtništvu.
Za dvadeset godina rada u obrtništvu priznanje su dobili: Zdenko Kantolić- vlasnik obrta KZ- autolimarija, termolakirnica i trgovina i  Josip Gorički- vlasnik obrta Servis hidraulike i pneumatike.
Za dvadeset pet godina rada u obrtništvu priznanje su dobili: Božidar Horvat- vlasnik obrta Metalna galanterija, Darko Mišak - vlasnik obrta Trgovina, transport i ugostiteljstvo "Mišak", Miljenko Jug -vlasnik obrta Pečar -keramičar.
Za trideset godina u obrtništvu priznanje je dobio Zlatko Leško-vlasnik obrta Prijevoz i poljoproizvodnja V.Z.L.

 

50 godina obiteljskog obrta

E-mail Ispis

Dana 10. srpnja 2015. godine član Ceha ugostitelja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Ivan Đurkin Benkotić vlasnik ugostiteljskog obrta „Sermage – restoran catering“ iz Svetog Križa Začretje, prigodnom svečanosti, obilježio je 50 godina postojanja i uspješnog djelovanja obiteljskog obrta.

Ovom prigodom potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško u ime Hrvatske obrtničke komore uručio je Ivanu Đurkinu Benkotiću povelju povodom obilježavanja 50 godišnjice poslovanja uz izniman doprinos razvoju obrtništva i očuvanju obrtničke tradicije.

 

Poduzetnički impuls 2015- objavljeni javni pozivi

E-mail Ispis

Ministarstvo poduzetništva i obrta 7/1/2015 objavilo je otvoreni javni poziv iz prvog programskog područja programa poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu ,”Poduzetnički impuls 2015”. Objavljeni javni pozivi odnose se na slijedeće aktivnosti:

-          Cjeloživotno obrazovanje za obrtnike - http://minpo.hr/default.aspx?id=4118  

-          Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti - http://www.hamagbicro.hr/potpore/otvoreni-javni-pozivi-2/jacanje-konkurentnosti-usluznih-djelatnosti/

-          Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije - http://www.hamagbicro.hr/potpore/otvoreni-javni-pozivi-2/jacanje-konkurentnosti-preradivacke-industrije/

Prijave se zaprimaju isključivo od 30.ožujka. Javni poziv „Cjeloživotno obrazovanje za obrtnike“ otvoren je do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 13/11/2015. Pozivi za jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti i prerađivačke industrije otvoreni su svega 14 dana od početka zaprimanja prijave 30/3/2015 - 13/4/2015. Visina sredstava po ova tri poziva je 15,5 milijuna kuna. Detaljnije informacije o uvjetima za prijavitelje možete pronaći na stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. U prilogu se nalaze tabelarni sažeci sa bitnim informacijama o pojedinim javnim pozivima.

 

 


Stranica 4 od 12

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner