OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Sveti Križ Začretje
Sveti Križ Začretje
 

Održana svečana sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje

E-mail Ispis

Dana 09. studenog 2018. godine održana je svečana sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje.
Na sjednici su usvojene Izmjene i dopune Financijskog plana za 2018.g., Financijski plan za 2019. godinu  i  Program rada za 2019. godinu.

Nakon radnog dijela Skupštine, predsjednik Udruženja Ivica Roginić uručio je priznanja obrtnicima koji ove godine obilježavaju dvadeset pet, trideset i trideset pet godina  obrtništva.

Priznanje za dvadeset i pet godina u obrtništvu primio je:

- Ivan Krog, vlasnik obrta Autoprijevoz i trgovina, iz Vrankovca 42

za trideset godina u obrtništvu priznanje je primio:

-Ivan Radovečki, vlasnik obrta Keramičar -teracer, iz Švaljkovca 14 d

za trideset i pet godina u obrtništvu priznanje je primio:

-Stjepan Mišak, vlasnik obrta Bravarsko-kovačke radionice, Mirka Bakliža 2, Sv.K.Začretje

Povolju Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih zanimanja dobio je predsjednik Udruženja, g. Ivica Roginić.

 

Uručena priznanja obrtnicima na svečanoj sjednici Skupštine OKKZŽ

E-mail Ispis

Dana 05. studenog 2018. godine u domaćinstvu Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ), u znak obilježavanja dana osnutka 4. studenog 1994. godine, 2.  svečanom sjednicom Skupštine obilježila je Dan Komore.

Nakon izlaganja uvaženih uzvanika, uručene su plakete OKKZŽ za 2018. godinu. BRONČANU PLAKETU kao  priznanje obrtnicima OKKZŽ za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva na području OKKZŽ za 2018. godinu, dobio je i obrtnik iz Udruženja obrtnika Sv.K.Začretje: Mario Kvež, vlasnik obrta MONTEX, MEHANIKA, TEKSTIL I TRGOVINA.

To prigodom je povodom 135 godina utemeljenja BRAVARSKO KOVAČKE RADIONICE "MIŠAK"  VLASNIKA STJEPANA MIŠAKA iz Svetog  Križa Začretje ispred HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE predsjednik Dragutin Ranogajec dodijelio  Stjepanu Mišaku POVELJU ZA USPJEŠAN KONTINUIRANI RAD I OBRTNIČKU TRADICIJU.

Tradicija kovačnice Mišak seže u daleku prošlost, kada je pradjed sadašnjeg vlasnika Stjepana Mišaka, također Stjepan Mišak, prvi u obitelji, 02.lipnja 1883.g. kao 20-godišnji momak, dobio službenu potvrdu o izučenom zanatu. Zanat se dalje prenosi s koljena na koljeno,  a od 1983 obrt je u vlasništvu Stjepana Mišaka, u čijem vlasništvu obrt i sada djeluje.

 

Radionice za obrtnike

E-mail Ispis

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije d.o.o. će do kraja studenog 2018. godine organizirati radionice u Energetskom centru Bračak.

Edukativne radionice namijenjene su svim zainteresiranim poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima u svrhu informiranja o digitalnom marketingu, društvenim mrežama, izradi web stranica te trade marketingu i distribuciji proizvoda.

Trodnevna radionica će se održati u vremenskom periodu od 19.-23. studenog 2018. godine, a dvodnevna radionica od 26.-27. studenog 2018. godine u Energetskom centru Bračak.

Prijave na Javni poziv podnose se Poduzetničkom centru Krapinsko-zagorske županije d.o.o., na obrascu PO-EDU_17, kojem se prilaže Izjava o primljenim potporama male vrijednosti (obrazac IZJ-17).

Prijava se može izvršiti na način da ispunjenu pdf. prijavnicu poduzetnici pošalju e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Sve ostale informacije vezane uz prijavu možete pronaći na službenoj stranici Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije d.o.o. ili putem elektroničke adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript najkasnije do dana provedbe same radionice.

 

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije d.o.o.

Frana Galovića 1b  I   49 000 Krapina  I  Hrvatska

Entrepreneurial Center of Krapina-Zagorje County Ltd.

Frana Galovića 1b 49 000 Krapina I Croatia

m. + 385 99 393 7029 I  w. www.poduzetnickicentar-kzz.hr

 

Novi Zakon o šumama

E-mail Ispis

Od 2019. doprinos za šume plaćaju samo veliki poduzetnici

Novi Zakon o šumama (Narodne novine 68/2018) donosi niz novih odredbi među kojima se posebno ističe djelomično ukidanje obveze plaćanja doprinosa za opće korisne funkcije šuma.

Naime prema novom Zakonu ovu naknadu plaćaju samo pravne i fizičke osobe koje u Hrvatskoj obavljaju gospodarsku djelatnost, a ostvaruju prihode veće od tri milijuna kuna godišnje.

To znači sve tvrtke i obrti, odnosno fizičke i prave osobe koje obavljaju gospodarsku djelatnost, a koje ostvaruju ukupni godišnji prihod manji od tri milijuna kuna su oslobođene ove naknade.

Ova se odredba koja je propisana člankom 65. Zakona o šumama primjenjuje od 1. siječnja 2019. godine, što znači da su svi poduzetnici dužni napraviti obračun na Obrascu OKFŠ i platiti doprinos za šume za 2018. godinu s obvezujućim rokom do 30. travnja 2019. godine.

Novim Zakonom o šumama za obveznike naknade opće korisnih funkcija šuma, iznos naknade i dalje ostaje 0,0265% ukupnog  ostvarenog prihoda u prethodnoj godini.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 14

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner