OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna
Stubica


Održana prezentacija na temu „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća

E-mail Ispis

U četvrtak 22.2.2018. godine Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice je u suradnji sa tvrtkom SD Conculting d.o.o. organiziralo prezentaciju na temu Javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća“.

Svrha navedenog Poziva je jačanje regionalne konkurentnosti MSP-a kroz razvoj identificiranih strateških djelatnosti industrije, a financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Prezentacija je održana u prostoru Udruženja, gdje su svi zainteresirani sudionici upoznati i sa ostalim objavljenim natječajima i onima u najavi te su dobili korisne informacije i odgovore na zatražena pitanja.

 

Obrtnici na „Seljačkoj buni“ u Donjoj Stubici

E-mail Ispis

U subotu 10.2.2018. godine u sklopu obilježavanja obljetnice Seljačke bune Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice pozvalo je kolegice i kolege iz prijateljskih udruženja.  Tako su Donju Stubicu posjetili obrtnici iz Udruženja obrtnika Sisak, Udruženja obrtnika Petrinja, Glina Topusko, Udruženja obrtnika Kaštela, Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice, Udruženja obrtnika Zlatar te Udruženja obrtnika Bedekovčina.

Uz ugodnu i opuštenu atmosferu obrtnici su osim razonode razmijenili iskustva, a prigoda je iskorištena i za pokoji poslovni dogovor.

„Vođeni primjerom bogate i prisne dosadašnje suradnje sa prijateljskim Udruženjima obrtnika Buzet i Sisak, odlučili smo još više proširiti suradnju sa članovima iz ostalih Udruženja. Kako je obilježavanje završne bitke kod Stubice iz 1573. godine, odnosno manifestacija „Seljačka buna“, vrlo važna za naš kraj, s ciljem promidžbe tog povijesnog događaja odabrali smo taj dan za zajedničko druženje.

Potpisivanjem povelje o prijateljstvu i suradnje sa udruženjima obrtnika Buzet i Sisak obvezali smo se da ćemo zajednički raditi na zaštiti, promicanju, unapređenju i razvoju obrtništva kao i cijelog komorskog sustava, stoga smo organizirali ovo druženje koje je dobra prilika obrtnicima za raspravu o aktualnim temama u obrtništvu, razmjenu poslovnih iskustava, kontakata i tako spojili ugodno s korisnim. Žao mi je što su obrtnici iz Buzeta spriječeni danas biti s nama. Iznimno mi je drago što su nam se pridružili obrtnici iz Udruženja obrtnika Petrinja, Glina, Topusko te Udruženja obrtnika Kaštela. Zahvaljujem svim gostima, obrtnicima iz ostalih udruženja, predstavnicima grada Donje Stubice te svim članovima našeg Udruženja na dolasku i na pomoći kod organizacije. Potrudit ćemo se da ovo druženje postane tradicija i dogodine nadopuniti ga s dodatnim aktivnostima.“ - rekao je predsjednik Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice, Nenad Kučiš.

Druženje obrtnika iz UO Stubica i naših gostiju svojim su dolaskom popratili predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, koji je pohvalio rad Udruženja, potpredsjednik Darko Varga, a dobrodošlicu  gostima u Stubicu zaželjeli su osobno Gradonačelnik Nikola Gospočić u pratnji svojeg zamjenika Luke Grabušića i Predsjednika Gradskog vijeća Nikole Boromise.

 

Čestitka

E-mail Ispis

 

Održane sjednice Tijela UO Stubica

E-mail Ispis

12.12.2017. godine s početkom u 10,00 sati održana je peta po redu sjednica Nadzornog odbora Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice u mandatnom razdoblju 2014.-2018.g. Na sjednicu su se odazvali svi članovi.

Verificiran je zapisnik sa 4. sjednice Nadzornog odbora, razmatrani su nacrti prijedloga Izmjene i dopune Financijskog plana Udruženja za 2017. godinu, prijedlog Financijskog plana za 2018. godinu te prijedlog Programa rada za 2018. godinu. Sukladno dnevnom redu, nakon razmatranja po svim stavkama, donijeti su zaključci koji se prosljeđuju Upravnom odboru i Skupštini na usvajanje.

U petak 15.12.2017. godine održane su i 16. sjednica Upravnog odbora te 9. sjednica Skupštine Udruženja.
Usvojene su Izmjene i dopune Financijskog plana za 2017. godine, Plan programa rada za 2018. godinu, Financijski plan za 2018. godinu te je donesena odluka o dodjeli priznanja Udruženja za 2017. godinu koja će se dodijeliti na planiranoj 4. Večeri obrtnika.
Najavljeni su izbori za tijela unutar jedinstvenog komorskog sustava za mandatno razdoblje 2018.-2022. godine.
Na kraju sjednice dugogodišnji član Upravnog odbora Udruženja i predsjednik Ceha tradiciskih i umjetničkih obrta, Ivan Kovačić najavio je odlazak u mirovinu s danom 31.12.2017. godine. Tom prigodom zahvalio se svima na suradnji , poželio puno uspjeha u daljnjem radu te sretne i blagoslovljene nadolazeće blagdane.

 

Priznanje obitelji Micak iz Marije Bistrice

E-mail Ispis

U Splitu je održan 19. po redu hrvatski godišnji susret poslovnih subjekata iz sektora putničkih agencija, hotelijerstva i turističkih odredišta - poslovno turistička burza PUT.
Cilj ovog susreta je predstavljanje Hrvatske turističke ponude domaćim i inozemnim organizatorima putovanja koji je ove godine okupio gotovo 120 sudionika iz osam zemalja.
U okviru burze dodijeljene su godišnje nagrade Simply the best za 2017. godinu koje zajednički dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopis Way to Croatia. Nagrade se dodjeljuju u sedam kategorija.
U 1. kategoriji "Ugostiteljski objekti" grupi "Vinarije" nagradu je dobila Klet Zagorski dvori-Vinarija Micak iz Marije Bistrice za kvalitetu usluge, ponudu tradicijskih jela i vrhunskih vina u kreativno uređenom prostoru obiteljske vinarije, članovi Udruženja obrtnika Stubica. Ovom prigodom čestitamo sretnim dobitnicima uz želje za uspjeh u daljnjem radu.

 


Stranica 10 od 43

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner