OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna
Stubica


Subotina po starinski 2018.

E-mail Ispis

U nedjelju 9. rujna 2018. godine realiziran je zajednički nastup UO Stubica, UO Buzet, UO Sisak, UO Slavonski Brod i OOPZ Koper na „Subotini po starinski“ u starom gradu Buzetu.

„Manifestacija je to koja dočarava zvukove, okuse, mirise i glazbu na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće, a cijeli buzetski Stari grad postaje pozornica s bezbroj kulisa na kojima se mogu vidjeti stari obrti, igre, mužikanti, starinska jela, tržnica s domaćim proizvodima, žongleri, građanske nošnje, apotekari, špacakamini, picaferaji, dame i gospoda u šetnji ulicama grada, te mnogi drugi. Svakog punog sata posjetitelji će moći prisustvovati raznim sadržajima, a cijeloga dana uživati u opuštajućoj i očaravajućoj atmosferi prošlog vremena.“


 

"Večer kulinarske baštine" u Imotskom

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika Imotski u suradnji sa Gradom Imotskim, Turističkom zajednicom Grada Imotskog, Hrvatskom obrtničkom komorom, Obrtničkom komorom Splitsko-dalmatinske županije, Obrtničko- industrijskom školom Imotski i ostalim partnerima po prvi puta je organiziralo gastronomsku manifestaciju Večer kulinarske baštine dana 11. kolovoza 2018. godine.

Cilj „Večeri kulinarske baštine“ je da postane tradicionalna manifestacija na kojoj obrtnici svojim zajedničkim snagama promoviraju raznolikost i bogatstvo gastronomske ponude cijele zemlje.

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice se aktivno uključilo i podržalo svojim sudjelovanjem organizaciju prve takve večeri.
Osim gulaša kojeg su predstavnici Udruženja pripremali za posjetitelje, prezentirani su i domaći kolači te su podijeljeni promotivni materijali turističke ponude područja koje Udruženje pokriva.
Uz radni dio, domaćini su gostima organizirali razgled grada Imotskog: šetnju starom gradskom jezgrom te prirodnog fenomena Modrog i Crvenog jezera. Uspješnom organizacijom obrtnika grad Imotski dobio je novu turističku manifestaciju, a sudionici još jednu priliku za sklapanjem novih poznanstava koja nerijetko prerastaju u prava prijateljstva.

 

Večer kulinarske baštine Imotski - poziv na sudjelovanje

E-mail Ispis

UO Imotski u suradnji s gradom Imotskim, Turističkom zajednicom grada imotskog, Hrvatskom obrtničkom komorom, Obrtničkom komorom Splitsko-dalmatinske županije, Obrtničko-industrijskom školom Imotski i ostalim partnerima organizira gastronomsku manifestaciju Večer kulinarske baštine koja će se održati 11. kolovoza 2018. godine.

Cilj manifestacije je da obrtnici svojim zajedničkim snagama promoviraju raznolikost i bogatstvo gastronomske ponude svoga kraja.

Udruženje obrtnika Stubica će se aktivno uključiti u navedenu manifestaciju. Pozivaju se članovi, ukoliko su zainteresirani za sudjelovanje, da se jave u ured Udruženja gdje se mogu dobiti detaljnije informacije.

 

Fish piknik u Kopru

E-mail Ispis


S ciljem jačanja suradnje i boljeg povezivanja, na poziv Območno obrtno-podjetniške zbornice Koper, članovi Skupštine Udruženja obrtnika Stubica, sudjelovali su na tradicionalnom Fish pikniku u Kopru. Uz članove iz našeg Udruženja na pikniku su prisustvovali i obrtnici iz Buzeta i Siska.

New layer...
New layer...
 

Sudjelovanje na Eno-gastro Kaštela

E-mail Ispis

Šestu godinu za redom na portu u Kaštel Starom u organizaciji Udruženja obrtnika Kaštela, održana je manifestacija Eno-gastro Kaštela.

Obrtnici iz raznih krajeva Hrvatske prezentirali su svoje specijalitete. Predstavnici Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice sudjelovali su pripremom roštilja. Osim roštilja, posjetiteljima su prezentirani i domaći kolači koje su pripremile članice Udruženja.
Iako se radilo o velikim količinama pripremljenih jela, porcije su se podijelile u rekordnom roku.
Nakon podjele hrane druženje je nastavljeno uz glazbu do dugo u noć. Ovom manifestacijom pružila se prilika svim obrtnicima za razmjenu iskustava, poslovnih kontakata te opuštanje u veseloj atmosferi.

 


Stranica 9 od 45

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner