OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna
Stubica


Održan sastanak obrtnika s čelnicima JLS s područja UO Stubica

E-mail Ispis

 

U četvrtak 8. studenog 2018. godine u Domu obrtnika održan je zajednički sastanak obrtnika s čelnicima JLS s područja koje Udruženje pokriva.
Uz članove Skupštine Udruženja na sastanku su sudjelovali gradonačelnik grada Donje Stubice Nikola Gospočić, načelnik općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, načelnik općine Marija Bistrica Josip Milički, načelnik općine Stubičke Toplice Josip Beljak i predsjednik Gradskog vijeća grada Oroslavja Stanko Čičko koji su pohvalili inicijativu za održavanjem ovakvog sastanka.
Cilj je bio poboljšati međusobnu komunikaciju što je i postignuto te su dogovorene smjernice buduće suradnje. Gostima su postavljena prikupljena pitanja naših članova, na koja su oni strpljivo odgovarali temeljem čega se došlo do novih korisnih informacija.
Na kraju sastanka, predsjednik Udruženja Nenad Kučiš zahvalio je svima na odazivu, a posebno gostima. Izraženo je zajedničko zadovoljstvo dogovorenim kao i mogućnostima buduće suradnje.

 

Pojačani nadzor inspekcijske službe

E-mail Ispis

U Puli, Pazinu, Rovinju, Umagu, Donjoj Stubici i Zaboku ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom, provodit će pojačane nadzore od 08. do 09. studenog 2018. godine.

U sklopu pojačanih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom provodit će pojačane nadzore na području: 1. Istarske županije i to u: gradu  PULI – Ulica sergijevaca, Ulica Giardini; gradu POREČU – Trg slobode, Zagrebačka ulica, Ulica Nikole Tesle, Obala maršala Tita (dio ulice od hotela Jadran do hotela Palace); gradu PAZINU – Narodni trg; gradu ROVINJU – Carrera, Obala Alda Rismonda, Trg maršala Tita; gradu UMAGU – Garibaldijeva ulica, Trgovačka ulica,  Ulica 1. svibnja i 2. Krapinsko-zagorske županije i to u: gradu DONJOJ STUBICI - Toplička cesta; gradu ZABOKU - Ulica Matije Gupca.

Ministarstvo financija – Porezna uprava najavilo je pojačanu provedbu nadzora fiskalizacije. Kroz provedene aktivnosti izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

Stoga, Porezna uprava obavještava sve porezne obveznike da će se u suradnji s Carinskom upravom u narednom razdoblju provoditi pojačane nadzore fiskalizacije. Prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te prema poreznim obveznicima koji čine najteže porezne prekršaje primijenit će se sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada – pečaćenjem poslovnih prostora.

Nadzori fiskalizacije provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja i drugih aktivnosti uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koji se koriste za fiskalizaciju.

Porezna uprava želi graditi partnerski odnos s poreznim obveznicima i spremna je  pružiti stručnu pomoć i potporu u ispunjavanju poreznih obveza, ali mora i spremno i brzo zaustaviti najteže porezne prekršaje, štiteći pri tome uredne porezne obveznike.

Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1001, web servisa „Pišite nam“ http://www.porezna-uprava.hr/bi/Stranice/Pisite-nam.aspx ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave.

 

Podržana humanitarna akcija "Prijenosni inkubator za Zagorje"

E-mail Ispis

Kupnjom ulaznica i zajedničkim odlaskom na završni koncert sa ostalim obrtnicima iz Zagorja, a na inicijativu UO grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, članovi UO Stubica su podržali humanitarnu akciju "Prijenosni inkubator za Zagorje".

 

Aktivnosti u proteklom vikendu

E-mail Ispis


Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice je u subotu 20. listopada sudjelovalo na promociji brošure izdane povodom obilježavanja 200 godina obrtništva u Pakracu i Lipiku. Autor brošure je Mario Barać, a izdavač Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika. Uz predstavnike udruženja obrtnika i područnih obrtničkih komora, promociji je prisustvovao i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

Istog dana u Pakracu je održan 10. Sajam „Slavonski banovac“ u sklopu kojeg je održan i 4. Grahfest, odnosno natjecanje u kuhanju graha. Prijavljeno je bilo više od 80 ekipa. Članovi Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice su također sudjelovali u pripremi natjecateljskog graha. Tom prigodom UO Stubica dodijeljene su: Zahvalnica za sudjelovanje na Eno-gastro prezentaciji i obilježavanju 200 godina obrtništva u Pakracu i Lipiku te Diploma za osvojeno 4. mjesto u spravljanju graha.

Sljedećeg dana, na poziv Udruženja obrtnika Petrinja, Glina, Topusko, posjetio se Festival kestena u Petrinji. Nakon obilaska sajma zajednički ručak i druženje obrtnika održano je u jedinstvenom ambijentu Capriccia u Nebojanu.

 

Dani obrtništva u Vukovaru

E-mail Ispis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


U subotu 29. rujna 2018. godine, članovi Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice sudjelovali su na manifestaciji Dani obrtništva u Vukovaru.

S ciljem osnaživanja poduzetništva i obrta manifestaciju treću godinu za redom organizira Udruženje obrtnika Vukovar.
Obrtnici su sudjelovali u pripremi autohtonih jela svoga kraja. Nakon pripreme hrana je podijeljena posjetiteljima koji su imali priliku uživati u kulinarskim delicijama iz cijele Hrvatske.
Prilikom boravka u gradu Vukovaru posjetila se su memorijalna mjesta Domovinskog rata.

 


Stranica 8 od 45

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner