OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna
Stubica


2. Obrtnički sajam & Street food festival u Sisku

E-mail Ispis

U subotu 27. travnja 2019. godine na sisačkom Korzu održana je manifestacija 2. Obrtnički sajam & Street food festival.

Članovi Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice, uz mnoga druga udruženja, sudjelovali su sa prezentacijom vlastite gastro ponude posjetiteljima. Unatoč lošem vremenu, uz pjesmu i dobro raspoloženje, Street food festival ipak je uspješno održan. Snalažljivošću i zajedništvom obrtnika pokazalo se da je sve moguće.
Po završetku manifestacije posjetitelji i svi sudionici imali su priliku uživati na koncertu Opće opasnosti.

 

Sretan Uskrs

E-mail Ispis

 

Izlet u Trst, dolinu Soče i Goriška brda

E-mail Ispis

Od 6.-7. travnja 2019. godine u suradnji sa putničkom agencijom Galileo travel, organiziran je izlet u Trst, dolinu Soče i Goriška brda za članove Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice.

Prva postaja bila je Pršutarna Lokev, najstarija pršutarna u slovenskom krasu. Putnicima je predstavljen proces proizvodnje kraškog pršuta, razgledana je sušiona pršuta te su se degustirali njihovi vrhunski proizvodi.

Nakon toga otišlo se u grad Trst uz ragled, šetnju i nastavak putovanja do dvorca Miramare, naromantičnijeg dvorca na svijetu. Uslijedio je razgled dvorca te šetnja jedinstvenim mediteranskim perivojem, svojevrsnim lječilištem aroma terapijom.Drugog dana otišlo se u dolinu rijeke Soče, razgled Muzeja prvog svjetskog rata i memorijalnog groblja u Redipugli. Nakon toga degustirala su se vina u vinariji u mjestu Dobrovo. Nakon ručka uslijedio je posjet mjestašcu Gonjače u kojem se uz spomenik I. svjetskog rata nalazi i panoramski stup čije smo 144 stepenice svladali radi prekrasnog pogleda na Goriška brda.
Za kraj zajednička fotografija snimljena je uz znameniti kameni željeznički most. Solkanski most ima najveći luk od kamena na svijetu i predstavljao je vrhunac mostovne gradnje i inženjerstva na početku 20. stoljeća.

Ovim putovanjem naši članovi su ponovno dokazali zajednišvo te su dva prekrasna dana ostavila poseban dojam na svima. "Otisci što ih ostavlja čovjek na čovjeku vječni su!" komentar je jedne naše članice, a time je rečeno sve.
Zahvaljujemo i našima: Petri i Mariju na strpljenju i ugodnom druženju :)

 

Obrtnici oprez - prihvaćanje ponude za upis u poslovni registar nije obavezno!

E-mail Ispis

Zbog učestalog broja upita obrtnika ponovno podsjećamo članove da pažljivo prouče sadržaj ponuda za upis u poslovne registre te da se u slučaju nepotpunog razumijevanja onoga što im se nudi obrate Udruženju ili stručnoj službi HOK-a.
Riječ je o praksi u okviru koje se na adrese obrtnika direktnim pismom nudi upis u registar gospodarstvenika, uz plaćanje naknade priložene na uplatnici u određenom iznosu.
Napominjemo da se ne radi se o obvezi, nego o ponudi koja se može prihvatiti ako obrtniku objava podataka u navedenom registru odgovara.
Molimo obrtnike da pažljivo i u cijelosti prouče ponude prije njihovog potpisivanja ili plaćanja.

 

Prezentacija deficitarnih zanimanja i ostalih srednjoškolskih programa na području UO Stubica

E-mail Ispis

Zajednički projekt Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Krapina, Obrtničke komore KZŽ, Gospodarske komore ŽK Krapina i  srednjih škola Krapinsko-zagorske županije - Prezentacije deficitarnih zanimanja i ostalih srednjoškolskih programa u osnovnim školama proveden je i u osnovnim školama na području Udruženja obrtnika Stubica. Prezentacije su održane u OŠ Marija Bistrica, OŠ Donja Stubica, OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, OŠ Stubičke Toplice te OŠ Oroslavje.

Učenici sedmih i osmih razreda te njihovi roditelji informirani su o tome kako izabrati pravo zanimanje, upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnje programe kao i svim programima koje nude srednje škole naše županije. I ove godine naglasak je stavljen na deficitarna obrtnička zanimanja. Istaknuta je proširena lista deficitarnih zanimanja za koja Krapinsko-zagorska županija dodjeljuje stipendije svim učenicima koji se odluče za takvo zanimanje. Prikazani su i ciljani filmovi za promociju deficitarnih zanimanja: zidara, tesara, montera suhe gradnje, stolara, CNC operatera, tokara, bravara, keramičar, vodoinstalater, kuhar, konobar i slastičar.
Na prezentacijama su sudjelovali predstavnici županije: zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek i zamjenica župana Jasna Petek, predstavnice HZZ-PU Krapina Anita Krok i Mirjana Šiklić, tajnica UO Stubica Dragana Moštak te predstavnici srednjih škola.

Tijek prezentacije:

-  Kako izabrati pravo zanimanje? – predstavnik HZZ PU Krapina

- Prikazivanje dva promotivna filma o deficitarnim zanimanjima u KZŽ, građevinarstvo i ugostiteljstvo

- Informacije o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja – predstavnica Udruženja obrtnika Stubica

- Prikazivanje dva promotivna filma o deficitarnim zanimanjima u KZŽ, građevinarstvo i metalurgija

- Predstavljanje zanimanja/ programa obrazovanja za koja se moguće školovati u KZŽ – predstavnici srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije

Po završetku prezentacija uslijedilo je osobno informiranje roditelja i učenika kod predstavnika srednjih škola, HZZ-PU Krapina te Udruženja obrtnika na pripremljenim info punktovima.

 


Stranica 5 od 45

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner