OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna
Stubica


Uspješno održana manifestacija „Humanitarni obrtnički lonec“

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice u suradnji sa gradom Donja Stubica i Turističkom zajednicom područja Gupčev kraj, u subotu 15. lipnja 2019.g. organiziralo je manifestaciju pod nazivom „Humanitarni obrtnički lonec“.

Manifestacija je, uz obilježavanje Dana grada Donje Stubice, održana u Parku Jure Stubičanca s ciljem promocije obrtništva, suradnje, gastronomske ponude karakteristične za određene regije u Hrvatskoj, obogaćivanja turističke i kulturne ponude Gupčevog kraja te provođenja humanitarne akcije.

Gosti su uz vodiča prije kuhanja obišli Gupčev kraj. Posjetili su Spomenik Matiji Gupcu, Muzej seljačkih buna, Spomen park Rudolfa Perešina i Gupčevu lipu.

Nakon obilaska ekipe udruženja obrtnika iz Siska, grada Zagreba, Garešnice, Vrbovsko, Kaštela, Trogira, Splita, Imotskog, Karlovca, Gline, Petrinje i Topuskog, Vukovara, Pakraca i Lipika, Zlatara, Zaboka, Krapine, Krapinskih Toplica te Kopra iz Slovenije pripremale su autohtona jela svoga kraja. Posjetitelji su mogli kušati razne delicije kao što su kotlovina Mažuranac, štrukli, roštilj, lovački kotlić, fileki, odojak, palačinke, čobanac, srdele na gradele, janjetina na dalmatinski, domaće kobasice, brudet od bakalara, domaći kolači i dr.

Prikupljena sredstva na manifestaciji uz iznos koji donira Udruženje obrtnika Stubica, ukupno 29.035,00 kn uplatiti će se za pomoć pri financiranju robotske neurorehabilitacije Martina Lešteka iz Oroslavja. Ovim putem zahvaljujemo našem Martinu na posjeti i sudjelovanju na manifestaciji, nadamo se da će mu naš doprinos pomoći u njegovom cilju.

Manifestaciju su svojim dolaskom i sudjelovanjem podržali predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec te potpredsjednici Davor Pleško, Dalibor Kratohvil i Elida Marković, gradonačelnik grada Donja Stubica Nikola Gospočić, njegov zamjenik Luka Grabušić, predsjednik Gradskog vijeća Nikola Boromisa te ostali uvaženi gosti.

Zahvaljujemo se svim sudionicima i suradnicima manifestacije, gostima, sponzorima, posjetiteljima te posebno našim obrtnicima što su odvojili svoje vrijeme i osobnim angažmanom doprinijeli uspješnosti cijelog događaja.

Udruženje obrtnika Stubica teritorijalno pokriva pet jedinica lokalnih samouprava, slična manifestacija planira se organizirati svake naredne godine u drugom gradu ili općini s našeg područja.

 

Humanitarni obrtnički lonec

E-mail Ispis

Pozivamo sve zainteresirane da podrže humanitarnu akciju "Humanitarni obrtnički lonec" u subotu 15.6.2019.g. od 16 sati u Parku Jure Stubičanca u Donjoj Stubici.

Humanitarnu akciju organizira Udruženje obrtnika Stubica u suradnji sa gradom Donja Stubica te TZ područja Donja i Gornja Stubica.

Udruženja obrtnika iz raznih dijelova Hrvatske će pripremati autohtona jela svoga kraja u svrhu prikupljanja sredstava za pomoć pri financiranju robotske neurorehabilitacije Martina Lešteka iz Oroslavja.


Za zabavni dio programa pobrinuti će se Duo hands and voice „Tomi i Vladek“ te tamburaški sastav Stubički zvon.

Cilj projekta je promocija obrta i obrtništva, suradnje i gastronomske ponude karakteristične za određene regije.

Svi posjetitelji će moći kupiti bon po cijeni od 10,00 kn (1 bon/1 porcija hrane - 1 bon/1 piće).

U prilogu se nalazi letak navedenog događaja.


Attachments:
Download this file (OBRTNIČKI HUMANITARNI LONEC -za tisak.pdf)Letak HOL[ ]1349 Kb
 

12. Obrtnički kotlić u Blaževcima

E-mail Ispis

U organizaciji Udruženja obrtnika Vrbovsko, u subotu 1. lipnja 2019. godine održan je 12. po redu Obrtnički kotlić.
U mjestu Blaževci tradicionalno su se okupile ekipe udruženja obrtnika iz raznih dijelova Hrvatske s ciljem međusobnog upoznavanja, komunikacije i daljnje suradnje te spravljanja najboljeg obrtničkog kotlića. Naše Udruženje je svojim sudjelovanjem i ove godine poduprlo navedenu manifestaciju. Prvo mjesto u spravljanju najboljeg kotlića osvojila je vesela ekipa iz Udruženja obrtnika Kaštela.

 

50 godina Udruženja obrtnika Split i gastro manifestacija

E-mail Ispis

Povodom obilježavanja 50 godina postojanja i rada Udruženja obrtnika Split, 4. svibnja 2019.g. u Ribarnici u Splitu, održana je gastro manifestacija na kojoj su sudjelovali predstavnici obrtničkih komora i udruženja obrtnika. Pripremani su gastro specijaliteti karakteristični za regiju sudionika. Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice također je podržalo navedenu manifestaciju.

Čestitajući visoku 50. obljetnicu postojanja i rada Udruženja obrtnika Split, predsjenik našeg Udruženja uručio je predsjedniku Vilimu Bujeviću prigodno licitarsko srce koje je izradila Brankica Šćuric iz Marije Bistrice.

 

Sudjelovanje na jubilarnoj 10. gastro izložbi u Garešnici

E-mail Ispis

U petak 3. svibnja 2019.g. članovi Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice sudjelovali su na 10. obrtničkoj gastro izložbi koja je održana na gradskoj tržnici u Garešnici.

Veliki broj posjetitelja mogao je uživati u bogatoj gastro ponudi specifičnoj za područje izlagača kojih je ukupno sudjelovalo dvadeset i dvoje.
Naši članovi posjetiteljima su ponudili domaći sir s vrnjem, čvarke, špek, kobasice te domaće kolače.

 


Stranica 4 od 45

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner