OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna
Stubica


Sudjelovanje na 4. Danima obrtništva u Vukovaru

E-mail Ispis

Proteklog vikenda članovi Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice sudjelovali su na manifestaciji Dani obrtništva u Vukovaru.

S ciljem osnaživanja poduzetništva i obrta manifestaciju četvrtu godinu za redom organizira Udruženje obrtnika Vukovar.

Obrtnici su sudjelovali u pripremi autohtonih jela svoga kraja. Naši članovi ispekli su roštilj i prezentirali domaće kolače te promotivne materijale uz degustaciju domaćih likera i podjelu prigodnih licitara.

Prilikom boravka u gradu Vukovaru posjetila se su memorijalna mjesta Domovinskog rata.

 

Obrtnički dani u Imotskom

E-mail Ispis

Članovi Udruženja obrtnika Stubica su 10. kolovoza 2019. godine nastupili na gastronomskoj manifestaciji “Obrtnički dani u Imotskom”. Obrtnici iz cijele Hrvatske pripremali su delicije svoga kraja koje su posjetitelji mogli kušati i u njima uživati, a dijelile su se besplatno. Pripremani su morski specijaliteti, divljač, čobanac, grill, soparnik, pečene patke, uštipci, fritule, rafijoli, sir s vrnjem i čvarcima te ostali specijaliteti.

Svim sudionicima i gostima pružena je jedinstvena prilika upoznati prirodne ljepote, običaje, kulturnu baštinu i gostoprimstvo kojim se ponosi Imotska krajina.

 

Uspješno održan Gastro BadlFest

E-mail Ispis

Članovi Udruženja obrtnika Stubica su u subotu 20. srpnja 2019. godine sudjelovali na Gastro BadlFestu u Krapinskim Toplicama. Jela svog zavičaja pripremala su udruženja obrtnika iz raznih krajeva Hrvatske, a prikupljena sredstva donirana su Društvu Naša djeca Krapinske Toplice za uređenje igrališta.
Bila je to još jedna prigoda kada su obrtnici pokazali zajedništvo i veliko srce. Humanitarni karakter ovog događaja bio je dodatna motivacija svima, a dobrog raspoloženja nije nedostajalo.
Zahvaljujemo našim članovima na sudjelovanju te domaćinima, Udruženju obrtnika općine Krapinske Toplice, na lijepom gostoprimstvu.

 

Sudjelovanje na Eno-gastro Kaštela

E-mail Ispis

Sedmu godinu za redom na portu u Kaštel Starom u organizaciji Udruženja obrtnika Kaštela, održana je manifestacija Eno-gastro Kaštela.

Obrtnici iz raznih krajeva Hrvatske prezentirali su svoje specijalitete. Predstavnici Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice sudjelovali su pripremom roštilja. Osim roštilja, posjetiteljima su prezentirani i domaći kolači koje su pripremile članice Udruženja.

Mogla se kušati i zagrebačka kotlovina, goranski kotlić s jelenom i domaćom svinjom, kobasice od divljači, crni rižot, palačinke, hobotnica na salatu, paprikaš s teletinom, lungići na roštilju, tunjevina s gradela, svinjska vratina na nekoliko načina, mini hamburgeri, drniški i vrgorački pršut, gulaš s tjesteninom i još cijeli niz jela.

Iako se radilo o velikim količinama pripremljenih jela, porcije su se podijelile u rekordnom roku. Sva prikupljena sredstva donirana su Udruzi tjelesnih invalida-Kaštela. Naši članovi su uz pripremljenu hranu dijelili prigodna licitarska srca te promotivne materijale našeg kraja.

Nakon podjele hrane druženje je nastavljeno uz glazbu do dugo u noć. Ovom manifestacijom pružila se prilika svim obrtnicima za razmjenu iskustava, poslovnih kontakata te opuštanje u veseloj atmosferi.

 

Uručen poklon učenici generacije SŠO i donacija UO Stubica za učenike stolare

E-mail Ispis

Povodom završetka nastavne godine 2018./2019., 27. lipnja 2019.g. održana je svečanost učenika Srednje škole Oroslavje na kojoj su uručena priznanja i nagrade učenicima koji su se tijekom školske godine istaknuli svojim znanjem i vještinama te učenicima koje je Nastavničko vijeće izabralo za učenika generacije.

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice tradicionalno osigurava i uručuje nagradu najboljoj učenici/učeniku generacije za završeno školovanje u obrtničkom zanimanju.

Ove godine nagradu je uručio predsjednik Udruženja Nenad Kučiš učenici Danijeli Skozret koja je završila program obrtničke škole, smjer kozmetičarka.

Predsjednik Udruženja je čestitao svim učenicima na završenom srednjoškolskom obrazovanju, posebno dobitnicima za postignute dosadašnje rezultate te im zaželio uspjeh u daljnjem usavršavanju, školovanju i radu.

Tom prigodom ispred Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice uručena je donacija, odnosno pet školskih licenca softvera Corpus 4 PRO , profesoru mentoru g. Vinku Cukovečkom koje će koristiti učenici stolari, a u svrhu poboljšanja i usavršavanja praktičnog dijela nastave.

 


Stranica 3 od 45

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner