OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

Fish piknik u Kopru

E-mail Ispis


S ciljem jačanja suradnje i boljeg povezivanja, na poziv Območno obrtno-podjetniške zbornice Koper, članovi Skupštine Udruženja obrtnika Stubica, sudjelovali su na tradicionalnom Fish pikniku u Kopru. Uz članove iz našeg Udruženja na pikniku su prisustvovali i obrtnici iz Buzeta i Siska.

New layer...
New layer...
 

Sudjelovanje na Eno-gastro Kaštela

E-mail Ispis

Šestu godinu za redom na portu u Kaštel Starom u organizaciji Udruženja obrtnika Kaštela, održana je manifestacija Eno-gastro Kaštela.

Obrtnici iz raznih krajeva Hrvatske prezentirali su svoje specijalitete. Predstavnici Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice sudjelovali su pripremom roštilja. Osim roštilja, posjetiteljima su prezentirani i domaći kolači koje su pripremile članice Udruženja.
Iako se radilo o velikim količinama pripremljenih jela, porcije su se podijelile u rekordnom roku.
Nakon podjele hrane druženje je nastavljeno uz glazbu do dugo u noć. Ovom manifestacijom pružila se prilika svim obrtnicima za razmjenu iskustava, poslovnih kontakata te opuštanje u veseloj atmosferi.

 

Uručena nagrada najboljoj učenici obrtničkog zanimanja SŠO

E-mail Ispis

Povodom završetka nastavne godine 2017./2018., 29. lipnja održana je svečanost učenika Srednje škole Oroslavje.
Na svečanosti su uručena priznanja i nagrade učenicima koji su se tijekom školske godine istaknuli svojim znanjem i vještinama te učenicima koje je Nastavničko vijeće izabralo za učenika generacije.

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice tradicionalno osigurava i uručuje nagradu najboljoj učenici/učeniku generacije za završeno školovanje u obrtničkom zanimanju.

 

Ove godine nagradu je uručio potpredsjednik Udruženja Zdravko Košec učenici Sari Kučak koja je završila program obrtničke škole smjer kozmetičarka.

Tom prigodom potpredsjednik Udruženja, čestitao je svim učenicima na završenom srednješkolskom obrazovanju, posebno dobitnicima za postignute dosadašnje rezultate te im zaželio uspjeh u daljnjem usavršavanju, školovanju i radu.

 

Održana 1. Konstituirajuća sjednica Skupštine UO Stubica u mandatnom razdoblju 2018.-2022.

E-mail Ispis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. lipnja 2018. godine održana je 1. Konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice u mandatnom razdoblju 2018.-2022. godine.
Konstituiran je novi saziv Skupštine od 23 člana: Davor Lisak, Stjepan Šagud, Nenad Žukina, Brankica Šćuric, Marijo Micak, Zvjezdana Dekan, Matija Buhin-Fišter, Darko Grden, Željko Novak, Stanko Čičko, Dubravko Koščević, Branko Krsnik, Marko Horvatek, Marija Jagečić, Sandra Haban, Daša Farkaš, Renata Stepan, Jasna Bogović Pavlina, Nedjeljko Kucelj, Mladen Pozaić, Zdravko Košec, Sanja Lež i Renata Šimunec.

Jednoglasnom odlukom za predsjednika Udruženja u mandatnom razdoblju 2018.-2022. izabran je Nenad Kučiš, vlasnik obrta Kamen „Kučiš“ trgovina i usluge.Obrt je osnovao 23.06.2003. godine. Na početku, sjedište obrta bilo je u Brestovcu Orehovečkom, a 2009., nakon izgrađenog poslovnog objekta, seli u Oroslavje. Bavi se preradom i obradom kamena; izradom stepenica, zidnih i podnih obloga, prozorskih klupica i nadgrobnih spomenika te prodajom toplinskih sistema za fasade.
Aktivan je član u tijelima Udruženja kao član Skupštine od 2010.-2018.g., Upravnog odbora od 2011.-2014. te predsjednik u proteklom mandatu. Bio je član Ceha graditeljstva OKKZŽ od 2010.-2014., predsjednik Odbora za gospodarstvo OKKZŽ od 2014.-2018., član Upravnog odbora i Skupštine OKKZŽ od 2015.-2018. te član Skupštine HOK-e od 2015.-2018. godine.

Osim predsjednika izabrana su i druga tijela Udruženja. Na dužnosti potpredsjednika izabrani su Sanja Lež i Zdravko Košec.
Verificirani su mandati članovima Upravnog odbora koje predlažu Cehovi: Davor Lisak, Brankica Šćuric, Marijo Micak, Darko Grden, Stanko Čičko, Renata Stepan, Zdravko Košec, Sanja Lež te člana po prijedlogu predsjednika Dubravka Koščevića.

Nadzorni odbor ima tri člana. Prihvaćen je prijedlog 1/3 članova Skupštine te su za članove Nadzornog odbora imenovani: Đurđa Drempetić, Davorka Pavlović i Daniel Ivanić.
Na kraju izabrano je pet predstavnika Udruženja u Skupštinu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije: Nenad Kučiš, Sanja Lež, Renata Stepan, Stanko Čičko i Zdravko Košec.

Novoizabrani predsjednik Udruženja Nenad Kučiš zahvalio je svima na ponovno ukazanom povjerenju i podršci te iznio buduće smjernice rada. Pozvao je članove da se i oni još aktivnije uključe u rad Udruženja te potiču bolji rad Cehova Udruženja.

Sjednici Skupštine nazočio je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško. Čestitao je predsjedniku Nenadu Kučišu na novom mandatu, ostalim članovima tijela Udruženja koji su izabrani na svoje dužnosti na sljedeće četiri godine te pohvalio iznijete smjernice u budućem radu Udruženja.

 

Članovi UO Stubica na tradicionalnom druženju obrtnika u Taborištu

E-mail Ispis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


U organizaciji Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko, u subotu 2. lipnja održano je godišnje druženje obrtnika u izletištu "Tišinić".
"Cilj ovakvih druženja je uspostavljanje bolje komunikacije među samim obrtnicima kao i jačanje suradnje s drugim obrtničkim udruženjimate gradskim i općinskim ustanovama" rekao je njihov predsjednik Ivan Solomun.
Uz goste predstavnike jedinica lokalnih samouprava susretu je nazočila i glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić koja je također istaknula važnost ovakvih druženja i pozvala obrtnike da više koriste usluge Hrvatske obrtničke komore.
Naš predsjednik Nenad Kučiš je istaknuo kako su ovakva druženja prilika za sklapanje novih prijateljstava ali i za dogovaranje novih poslova i moguće suradnje.
Dodijeljena su i priznanja njihovim članovima povodom višegodišnjeg kontinuiranog rada obrta.

Nakon formalnog dijela obrtnici su odmjerili snage u sportskim discipilnama: vožnja u tačkama, potezanju užeta te malom nogometu gdje su članovi UO Stubica postigli zavidne rezultate.

 


Stranica 2 od 37

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner