OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

Održana 3. Večer obrtnika UO Stubica

E-mail Ispis

U subotu 18. ožujka 2017. godine u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama održana je 3. Večer obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice.
Svečanosti su uz aktivne i umirovljene članove prisustvovali i uvaženi gosti: predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, državni tajnik Mario Antonić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednica županijske Skupštine Vlasta Hubicki, pročelnik kabineta župana Nikola Gospočić, vršitelj dužnosti načelnika općine Stubičke Toplice Ivan Hren, gradonačelnik grada Donje Stubice Juraj Srebačić, gradonačelnik grada Oroslavja Ivan Tuđa, načelnik općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić te njegov zamjenik Vladimir Škvorc, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županijeTomicaJurinjak, potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i predsjednik Udruženja obrtnika Zlatar Darko Varga, potpredsjednica Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije i predsjednica Udruženja obrtnika Sisak Ivanka Čačić, predsjednika Udruženja obrtnika Sveti Ivan Zelina Gordana Munjaković, predsjednik Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj Vladimir Vidović, predsjednik Udruženja obrtnika Bedekovčina Stjepan Kotarski, predsjednik Udruženja obrtnika Krapinske Toplice Mirko Blažičević i član Upravnog odbora istog Udruženja Mladen Šoštarko, predsjednik Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić Vlado Večerić, gospođe Davorka Hohnjec i Biserka Babić iz istog Udruženja, potpredsjednik Udruženja obrtnika grada Zaboka Miro Čaržavec, član Upravnog odbora Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec Ivica Mlinarić te predstavnice Zagrebačke banke  Marijana Gorupec i Martina Krpelnik-Rogina.

Pozdravne riječi prisutnima je uputio predsjednik Udruženja Nenad Kučiš, zahvalio se na velikom odazivu članova. Skrenuo je pažnju na razne aktivnosti koje je Udruženje provodilo tijekom prošle godine, najavio je nove projekte vezano za popravak krovišta na Domu obrtnika te iskoristio priliku zahvaliti predsjedniku Hrvatske obrtničke komore na donaciji za navedeni projekt i pozvao čelnike lokalnih samouprava da se i oni odazovu, u okviru vlastitih mogućnosti.
Nakon predsjednika Udruženja, prisutne je pozdravio i zaželio dobrodošlicu te ugodan boravak u Stubakima, vršitelj dužnosti načelnika općine Stubičke Toplice Ivan Hren.

Potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško se zahvalio na pozivu, kao trenutnu aktualnu temu na području naše Komore izdvojio prezentaciju srednjoškolskih programa koja se provodi u suradnji Krapinsko-zagorske županije i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te naglasio da se nada dobrom rezultatu. Čestitao je svim dobitnicima priznanja i svima zaželio ugodnu večer.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar pozdravio je prisutne, naglasio dobru suradnju sa Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije i zahvalio predsjedniku Davoru Plešku na zajedničkim projektima. Skrenuo je pažnju i na projekt završetka prostora Komore u Krapini. Također se osvrnuo na prezentaciju srednjoškolskih zanimanja po osnovnim školama, upisne kvote te važnost usmjeravanja učenika na zanimanja koja su deficitarna i koja garantiraju siguran posao nakon završene škole. Županija svake godine izdvaja određena sredstva za stipendiranje učenika koja se odluče upisati takve programe.

Državni tajnik Mario Antonić pozdravio je prisutne u ime potpredsjednice vlade gospođe Dalić i svoje osobno. Rekao je da i on dolazi iz obrtničke obitelji te da mu je motiv u politici raditi na promjenama za dobrobit gospodarstva. I on se osvrnuo na temu obrazovanja koju je na nacionalnom nivou okarakterizirao kao dobru. Čestitao je dobitnicima priznanja i svima zaželio uspjeh u daljnjem radu.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec izdvojio je tri ključna problema u obrtništvu o kojima je razgovarao sa potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić. Prvi problem je rad na crno odnosno Zakon o zabrani i sprječavanju neregistriranih djelatnosti koji nije zaživio u praksi, kao drugi problem je istaknuo obrazovanje, odnosno drastičan pad broja upisanih učenika u strukovna zanimanja zbog pripajanja obrazovanja Ministarstvu znanosti i obrazovanja te nepovoljan položaj obrtnika u odnosu na trgovačka društva jer kod poslovanja obrta obrtnici jamče cjelokupnom imovinom. U daljnjim razgovorima s predstavnicima vlade nada se pozitivnijim pomacima za dobrobit obrtništva. Čestitao je svim dobitnicima priznanja te svima zaželio ugodnu zabavu.

Kao zahvalu za dobru dosadašnju suradnju, župan Željko Kolar darovao je monografiju predsjedniku Udruženja Nenadu Kučišu.

Na večeri su podijeljena priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije povodom višegodišnjeg rada obrta.
Za 20 godina uspješnog vođenja obrta priznanje su dobili: Damir Beršavl. obrta Elektromont, obrt za elektroinstalatersku djelatnost, Renata Stepanvl. obrta MA-PLAST, izrada plastičnih prozora i vrata, Tibor Jakopec vl. obrta Stolarija i drvna galanterija Jakopec, Darko Lisak vl. obrta Izrada i postavljanje podnih obloga, stolarski obrt i trgovina, Branko i Željko Horvatinčić, vl. Zajedničkog obrta – trgovina, proizvodnja i usluge „Horvatinčić“, Zijad Redžićvl. obrta Autolimarija i bravarija „Zika“, Vladimir Pugarvl. obrta Proizvodnja, usluge, trgovina i održavanje „Pugar“, Ivan Pavlovićvl. obrta u nasljeđu EL-PO, obrt za trgovinu.
Za 25 godina uspješnog vođenja obrta priznanje su dobili: Sandra i Siniša Pasanecvl. zajedničkog obrta „Studio-5“, zajednička radnja, foto-video-kopiranje, Štefica Šišakvl. obrta Trgovina-ugostiteljstvo „Junior“, Vladimir Jagečićdipl.ing. vl. obrta EPO – energetsko procesna oprema, Stjepan Cesar vl. obrta Trgovina i proizvodnja „Bernarda“, Josip Trčakvl. obrta „Elektro-vodovi“, Ivan Bartol vl. obrta u nasljeđu Automehaničarski obrt i prodaja autodijelova i Vlado Srebačićvl. obrta Stolarija.
Za 30 godina uspješnog vođenja obrta priznanje su dobili: Sonja Haramustekvl. obrta u nasljeđu Cvjećarna „Ivančica“, pogrebne usluge i niskogradnja, Mario Moštakvl. obrta u nasljeđu DM, obrt za autoprijevoz i trgovinu, ŠenolPečenkovićdipl.ing.el.vl. obrta „EIM“ elektroizolacioni materijal, Vjekoslav Cekolvl. obrta CEGRA instalaterski radovi i Rade Ljubić vl. obrta Strojna obrada metala, konstrukcija i strojogradnja.
Za 35 godina uspješnog vođenja obrta priznanje je dobila Valentina Pavalićvl. obrta u nasljeđu Trgovina-ugostiteljstvo-niskogradnja „Gradis“ iz Donje Stubice.

Dodijeljena su i priznanja Udruženja za 2016. godinu. Zahvalnicu je dobila Renata Stepan. Plaketa je uručena Udruženju obrtnika Sisak, a Povelja Sanji Lež.


Prisutnima su se predstavili mladi inovatori, buduće nade obrtništva, Lana i Fran Carek sa svojim mentorom koji su do sad postigli zavidne rezultate na međunarodnim sajmovima. Njihovi inovativni proizvodi prepoznati su u zemlji i inozemstvu, za što su osvojili  niz medalja i priznanja.

U svrhu prikupljanja solidarne pomoći za kupnju medicinskog pomagala za Daniela Plašća, sina obrtnika, člana Udruženja obrtnika Zlatar, postavljena je kutija za dobrovoljne priloge. Tijekom večeri prikupljeno je 2.700,00 kuna koje će se uz posebnu donaciju Udruženja obrtnika Stubica u iznosu od 1.300,00 kn uplatiti na Danielov žiro-račun. Župan Željko Kolar je, ispred županije,  u tu svrhu također najavio uplatu jednokratne pomoći u iznosu od 10.000,00 kuna.

Gošća večeri bila je mlada umjetnica, glumica i pjevačica SementaRajhard koja je prisutnima otpjevala nekoliko skladbi.
Veselu atmosferu upotpunili su uvijek dragi gosti, članovi KUD-a „Stubica“ iz Donje Stubice.

 

Izlet u Budimpeštu

E-mail Ispis

Obavještavamo članove da Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice u suradnji s turističkom agencijom Lily tours organizira dvodnevni izlet u Budimpeštu 8. i 9.04.2017. godine.
Cijena putovanja po osobi iznosi 625,00 kn što uključuje prijevoz, hotelsku uslugu na bazi noćenje/doručak u dvokrevetnoj sobi u hotelu s 3***, večeru s uključenim pićem i muzikom u czardi Magyar, razgled grada i upoznavanje s kulturno-povijesnim znamenitostima, vožnju brodom po Dunavu uz ručak te stručnog pratitelja tokom cijelog putovanja.

Za dodatne informacije i rezervacije, obrtnici se mogu obratiti u ured Udruženja osobno ili telefonom najkasnije do srijede 15.03.2017.godine.

 

Obrtnici iz Buzeta i Siska na manifestaciji „Seljačka buna“ u Donjoj Stubici

E-mail Ispis

U organizaciji TZ područja Donja Stubica i Gornja Stubica te Družbe vitezova zlatnog kaleža Donja Stubica i ove godine održana je manifestacija „Seljačka buna“. Cijela manifestacija traje nekoliko dana, prati događaje vezane uz Seljačku bunu iz 1573. godine. Glavni događaj „Bitka kod Stubice“ održan je u subotu 11. veljače 2017. godine. Tom prigodom manifestaciju su posjetili obrtnici iz Buzeta i Siska, prijateljskih udruženja UO Stubica.

Zajedničko druženje članova UO Stubica i gostiju započelo je u prostorijama Udruženja u prijepodnevnim satima zatim se posjetio sajam starih zanata te rekonstrukcija bune i „Bitke kod Stubice“.

Po završenim događajima druženje se nastavilo  u Domu obrtnika gdje su se obrtnicima nakratko pridružili i predsjednik Hrvatske obrtničke komore gospodin Dragutin Ranogajec te saborski zastupnik gospodin Žarko Tušek.

Nakon napornog dana druženje se nastavilo uz zajedničku večeru i ples u restoranu Rody u Gornjoj Stubici.

 

Sjednica Ceha građevinara UO Stubica

E-mail Ispis

Pozivaju se obrtnici građevinske djelatnosti, članovi Udruženja obrtnika Stubica, na sjednicu Ceha građevinara UO Stubica koja će se održati 15. veljače 2017. godine u prostorijama Doma obrtnika, Matenačka 6, Donja Stubica s početkom u 18,00 sati.

 

Čestitka

E-mail Ispis

Čestit Božić, sretnu i uspješnu 2017. godinu želi Vam
Udruženje obrtnika Stubica

 

 


Stranica 10 od 39

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner