OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

100% zagorsko u Zagrebu

E-mail Ispis

U petak 16. rujna 2016. godine na trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, otvorio je sedmu po redu manifestaciju "100% zagorsko".
Manifestacija je prodajno-izložbenog karaktera, a traje dva dana kada posjetitelji mogu pogledati i kupiti autohtone poljoprivredne proizvode, njihove prerađevine kao i proizvode tradicijskih obrta.
Kroz dva dana, posjetitelji su mogli uživati i u kulturno-zabavnom programu. Predstavljeni su, već pomalo i zaboravljeni, običaji i plesovi Hrvatskog zagorja te bogata turistička ponuda.
Ove godine na manifestaciji je sudjelovalo 115 izlagača, između ostalih i članovi Udruženja obrtnika Stubica.

 

"Subotina po starinski" u Buzetu

E-mail Ispis


U nedjelju 11. rujna 2016. godine, na poziv Udruženja obrtnika Buzet, članovi Udruženja obrtnika Stubica sudjelovali su na manifestaciji "Subotina po starinski" u starom gradu Buzetu.

Subotina se slavila uz blagdan Male Gospe na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće uoči berbe grožđa. Danas se Subotina predstavlja u obliku sajma u buzetskoj starogradskoj jezgri. Okuplja kostimirane likove, svirače, plesače, ulične zabavljače, tradicijske obrte te trgovce domaćih proizvoda.


Kao i prošlih godina, u suradnji s ostalim udruženjima, predstavljeni su običaji vezani uz berbu kukuruza te izrada uporabnih i ukrasnih predmeta od perušine. Posjetitelji su degustirali i mnoštvo domaćih proizvoda koje su im ponudili naši obrtnici.

Uz ugodno druženje uživalo se u ugođaju prošlog vremena te je ponovno dobrim primjerom potvrđena odlična suradnja između udruženja.

 

Uručen poklon najboljoj učenici obrtničkog zanimanja SŠO

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice svake godine osigurava i uručuje nagradu najboljoj učenici/učeniku generacije za završeno školovanje u obrtničkom zanimanju.

Ove godine Nastavničko vijeće je izabralo Leu Ciprić kao učenicu generacije obrtničke škole, smjer kozmetičarka.
Na završnoj svečanosti, održanoj 30. lipnja 2016.g. povodom završetka nastavne godine 2015./2016., ispred Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice, nagradu je uručila potpredsjednica Udruženja Sanja Lež. Svim maturantima je zaželjela uspjeh u daljnjem usavršavanju, školovanju i radu. Istaknula dobru suradnju između škole i Udruženja te čestitala svim dobitnicima priznanja i nagrada za postignute uspjehe.

 

UO Stubica na Eno-gastro Kaštela 2016.

E-mail Ispis


Na poziv kolega iz Kaštela, članovi UO Stubica su 25. lipnja sudjelovali na manifestaciji Eno-gastro Kaštela 2016. u Kaštel Starom.
Manifestacija se održava u sklopu Kaštelanskog kulturno-zabavnog ljeta.
Sudjelovala su udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske  predstavivši hranu i vino iz svog kraja. Autohtonu hranu su ekipe udruženja obrtnika pripremale na licu mjesta, tako da su posjetitelji mogli, uz degustaciju, naučiti kako se spremaju poznati specijaliteti. Osim uživanja u dobroj hrani i vinu, posjetitelji i sudionici su se zabavljali uz bogat kulturno-umjetnički i glazbeni program.

 

Održani sportski susreti obrtnika OKKZŽ

E-mail Ispis

U Svetom Križu Začretje na terenima NK Jedinstvo održani su 14. po redu sportski susreti obrtnika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije. Discipline u kojima su se obrtnici natjecali bile su: nogomet, potezanje užeta, streljaštvo i pikado. Prvo mjesto u nogometu pripalo je UO grada Krapine i općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, u potezanju užeta UO Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, u pikadu UO općine Krapinske Toplice, u streljaštvu MUO Klanjec.
Iz UO Stubica Daniel Ivanić je osvojio drugo mjesto u disciplini streljaštvo-pojedinačno.
Podjela medalja i večera se održala u Pastoralnom centru. Domaćini sljedećih sportskih susreta će biti UO grada Krapine i općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj.

 


Stranica 10 od 37

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner