OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

Postanite član Hrvatske obrtničke komore

E-mail Ispis

Pozivamo Vas da se učlanite u Hrvatsku obrtničku komoru i kao dobrovoljni član iskoristite pogodnosti koje  se nude redovnim članovima obrtnicima.

Pogodnosti članstva su:

-          Informiranje SMS porukama o novostima u poslovanju

-          Besplatni savjeti o poslovanju

-          Strukovno savjetovanje iz Vaše djelatnosti

-          Informacije i savjeti vezani uz redovno i cjeloživotno strukovno obrazovanje za obrtništvo

-          Povoljniji nastup na sajmovima

-          Promocija putem vlastite web stranice

-          Uključivanje u poslovne razgovore s mogućim stranim partnerima

-          Seminari i edukacije

-          Zastupanje interesa kod donošenja propisa

Zahtjev za prijem u dobrovoljno članstvo podnosi se na propisanom obrascu udruženju obrtnika prema sjedištu, odnosno prebivalištu podnositelja zahtjeva.

Uz ispunjeni obrazac prilaže se:

-          za pravne osobe: izvod iz odgovarajućeg registra iz kojeg su vidljive registrirane djelatnosti

-          za fizičke osobe: dokaz o profesiji i/ili djelatnosti ako je obavlja.

Propisani obrazac možete preuzeti u privitku.

Attachments:
Download this file (DobrovoljnoClanstvoHOK.pdf)DobrovoljnoClanstvoHOK.pdf[ ]86 Kb
 

Izlet u Istru

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice organiziralo je za svoje članove dvodnevni izlet u Istru 10. i 11. listopda 2015. godine.
Obilazak smo započeli u Puli posjetom 18. obrtničkom sajmu Istre. Tamo nas je dočekao tajnik Obrtničke komore Istarske županije Eros Sorić koji nas je ukratko upoznao s pojedinostima ovogodišnjeg sajma.
Nakon Pule, otišli smo do Vodnjana gdje su nas u Stanciji Buršić srdačno dočekali njezini vlasnici. U Stanciji smo ručali i degustirali suhomesnate proizvode iz njihove proizvodnje. Vlasnik, Milan Buršić nas je upoznao s proizvodima i uslugama koje nudi njihov obiteljski obrt u koji je doslovno uključena cijela obitelj, a za bolju zabavu pobrinuo se svirač Serđo Valić.
Veselo smo nastavili put do Huma – najmanjeg grada na svijetu. Prošetali smo gradom koji i danas ima sva obilježja srednjovjekovnog gradića te je jedno od najpoznatijih središta glagoljaštva sve od 11. stoljeća.

Nakon obilaska Huma krenuli smo put Buzeta gdje smo imali dogovoren obilazak i degustaciju u destileriji Aura. U Buzetu nas je dočekala predsjednica UO Buzet Loredana Krbavčić te nam se pridružila u obilasku destilerije. U Auri su nas upoznali sa čitavim proizvodnim procesom proizvodnje rakije od kojih je najpoznatija njihova autohtona biska – rakija od imele. Vlasnici su nas proveli kroz pogon koji počinje kuhanjem u ručno kovanom bakrenom kotlu nastavlja se maceracijom voća, odležavanjem rakije te završava punjenjem i etiketiranjem. Uz proizvodni dio destilerija ima trgovinu i degustacijski prostor gdje smo degustirali bisku, domaću rakiju koja se izrađuje po receptu starom otprilike dvije tisuće godina te ima ljekovita svojstva. Isto tako probali smo i liker teranino koji se izrađuje od crnog vina terana na bazi voćne rakije uz dodatak aromatičnog bilja.

Večeru za naše članove smo dogovorili u Konobi Most čiji je vlasnik bivši i doživotni predsjednik UO Buzet gospodin Klaudio Marinac. Tradicija konobe prenosi se s koljena na koljeno u obitelji te datira još od 1933. godine.
U Konobi Most dočekali su nas predstavnici UO Buzet. Između UO Stubica i UO Buzet 7. listopada 2010. godine potpisana je Povelja o prijateljstvu i suradnji. U znak obilježavanja pet godina potpisivanja Povelje, predsjednica UO Buzet Loredana Krbavčić i bivša predsjednica UO Stubica Katarina Brundula izrazile su zadovoljstvo ostvarenom suradnjom između članova dvaju udruženja kao i ostvarenim prijateljskim vezama između članova pa čak i njihovih obitelji, nakon čega su se razmijenili prigodni pokloni. UO Buzet počastilo je naše članove slavljeničkom tortom.Uz pjesmu, druženje se nastavilo do kasno u noć.

Drugi dan uz stručno vodstvo naše Ede obišli smo stari grad Buzet gdje smo kod velike šterne u središtu grada ovjekovječili naš posjet zajedničkom fotografijom. Stari grad Buzet jedan je od poznatih srednjovjekovnih istarskih gradića. Svake godine grad organizira manifestaciju pod nazivom Subotina po starinski gdje već drugu godinu zaredom, aktivno sudjeluju i članovi UO Stubica. Grad Buzet poznat je i kao grad tartufa kojim je proglašen 1999. godine. Tradicionalno svake godine, drugog vikenda u mjesecu rujnu tokom održavanja dana grada, na Trgu Fontana priprema se divovska fritada s tartufima.

Nakon obilaska starog grada svratili smo do predsjednice UO Buzet Loredane Krbavčić gdje nas je dočekala kava i tradicionalne kroštule.

Na poziv Damira Prara, vasnika obrta Karbun, obišli smo proizvodni pogon u kojem proizvodi drveni ugljen za roštilj.
Dočekao nas je zajedno sa svojom obitelji, pokazao postupak izrade ugljena te nas počastio domaćim proizvodima karakterističnim za njihov kraj kao što su kobasice i sir s tartufima. Na kratkom druženju u obrtu Karbun, pridružila nam se i tajnica UO Buzet Ines Jerman zajedno s nekoliko članova Upravnog odbora Udruženja.

Na prijedlog kolega iz Buzeta posjetili smo i vinariju obitelji Sirotić u Medvejama. U vinariji nas je dočekao vlasnik Dario Sirotić i pokazao nam proizvodni proces vina koje proizvode a to su: Malvazija istarska, Chardonnay, Muškat, Teran i Teran Rose koja smo na kraju i degustirali.

Na kraju našeg izleta ručali smo u Konobi Volte vlasnika Branka Golojke na Kozarima uz ugodno druženje s domaćinima i članovima UO Buzet.

Nakon ručka, pomalo umorni ali puni dojmova krenuli smo put Zagorja te time priveli kraju još jedno uspješno druženje

 

Susret obrtnika u Sisku

E-mail Ispis

Na poziv kolega iz UO Sisak članovi UO Stubica zajedno sa članovima iz UO Buzet, UO Krapinske Toplice te Območno-obrtno podjetniške zbornice Koper, sudjelovali su na zajedničkom druženju u Sisku 26.9. 2015.g.
Obrtnici iz Siska su goste odveli u obilazak grada te su svi zajedno sudjelovali u humanitarnoj akciji tako što su igrali sjedeću odbojku.

Druženje je bilo i dobra prilika za raspraviti o aktualnostima u obrtništvu. Naglasak je ipak bio na pozitivnim primjerima gdje su, prema riječima predsjednice UO Sisak, obrtnici  pokazali sa su ljudi sa velikim srcem.

 

Poziv obrtnicima na dvodnevni izlet u Istru

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice organizira dvodnevni izlet u Istru  za članove, obrtnike 10. i 11.10.2015. godine.

Cijena putovanja po osobi iznosi 480,00 kuna što uključuje prijevoz, posjet 18. obrtničkom sajmu u Puli, ručak i degustaciju pršuta u Vodnjanu, posjet destileriji Aura, večeru u konobi Most te noćenje u hotelu Fontana u Buzetu. Drugi dan je planirano razgledavanje starog grada Buzeta, posjet vinariji i ručak u konobi Volte.

Za dodatne informacije i rezervacije, obrtnici se mogu obratiti u ured Udruženja, Matenačka 6, Donja Stubica ili telefonom na brojeve 049/286-410 i 099/4323-595 najkasnije do 06.10.2015.g.

 

„Subotina po starinski“ 2015.

E-mail Ispis

U nedjelju 13.9.2015.g. UO Stubica, UO Buzet, UO Slavonski Brod, UO Sveti Ivan Zelina te Območna obrtno-podjetniška zbornica Koper zajedničkim nastupom sudjelovali su na dvanaestoj po redu „Subotini po starinski“ u starom gradu Buzetu.

Manifestacija kojom se dočarava raskošni doživljaj buzetske prošlosti započela je točno u podne podizanjem zastave na Velim vratima.
Gradom su šetale dame i gospoda odjeveni u haljine i odijela kakva su se nosila s prijelaza iz 19. u 20. stoljeće.

Mogli su se vidjeti žongleri, ulični zabavljači, svirači, gunjci, harmonikaši, plesači i predstave na dijalektnom narječju. Na štandovima su se mogli razgledati i kupiti tradicijski proizvodi te su prezentirani razni stari zanati i običaji.

Kao i prošle godine, predstavili smo običaje vezane uz berbu „trkina“ kao i izradu jastuka i madraca iz perušine.

Buzećani kažu  da njihovu „Subotinu po starinski“ krasi titula fešte s dušom što su još jednom i pokazali, kao i da su odlični domaćini.

 


Stranica 10 od 35

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner