OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

Čestitka

E-mail Ispis

Čestit Božić, sretnu i uspješnu 2017. godinu želi Vam
Udruženje obrtnika Stubica

 

 

Potpisana povelja o bratimljenju između OOPZ Koper i UO Buzet

E-mail Ispis

U petak 25. studenog 2016. godine u Kopru na svečanoj sjednici skupštine, potpisana je povelja o bratimljenju između Območno obrtno-podjetniške zbornice Koper i Udruženja obrtnika Buzet.
Na poziv UO Buzet potpisivanju povelje o bratimljenju prisustvovali su i predsjednici UO Stubica Nenad Kučiš i UO Sisak Ivanka Čačić, također zbratimljeni s buzetskim udruženjem, a preko kojeg su uspostavili suradnju i s koparskim.
Povelju o bratimljenju potpisali su predsjednik Območno obrtno-podjetniške zbornice Koper Slavko Vižintin i predsjednica Udruženja obrtnika Buzet Loredana Krbavčić. Potpisivanjem je obnovljena i učvršćena tridesetogodišnja suradnja obrtnika iz Kopra i Buzeta.
Povezivanje između udruženja bratimljenjem i potpisivanjem povelja o prijateljstvu i suradnji, usmjereno je prema razvoju na gospodarskom, društvenom i socijalnom razvoju kako odnosa između gospodarskih subjekata tako i pojedinaca, istaknuli su predsjednica UO Buzet i predsjednik OOPZ Koper.
Prigodnim poklonima predsjednik Udruženja obrtnika Stubica Nenad Kučiš i predsjednica Udruženja obrtnika Sisak Ivanka Čačić čestitali su svojim kolegama.

 

Uspješno održan 2. Zagorski obrtničko-gospodarski sajam u Oroslavju

E-mail Ispis


U cilju promidžbe gospodarstva, osnaživanja, povezivanja i poticanja gospodarstvenika s naglaskom na malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo, u petak i subotu 25. i 26. studenog u Domu kulture u Oroslavju održan je 2. Zagorski obrtničko-gospodarski sajam. Organizator sajma bio je grad Oroslavje, a suorganizatori LAG "Zeleni bregi", Udruga mladih Feniks te Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice.  Pokrovitelj sajma bilo je Ministarstvo poduzetništva i obrta RH.
Ove godine na sajmu se predstavilo ukupno 55 izlagača. Na otvorenju, prisutne su pozdravili gradonačelnik grada Oroslavja Ivan Tuđa, zamjenik Krapinsko-zagorskog župana Anđelko Ferek-Jambrek, potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darko Varga te načelnik Sektora za industriju i investicije u Ministarstvu gospodarstva Robert Blažinović koji je sajam i otvorio.
Od članova UO Stubica svoje proizvode i usluge predstavili su: Kamen Kučiš vl. Nenada Kučiša, Hortikultura Knezić vl. Marina Knezića, Hortikultura Vojtić vl. Damira Vojtića, Pan-obrt za izradu tradicijskih drvenih igračaka vl. Ivice Mesara, Sashy obrt za trgovinu vl. Jasmine Lendrec, S Candles vl. Suzane Dinjar, te Lončarija vl. Ivana Kovačića i Prlić-obrt za izradu tradicijskih suvenira vl. Krune Prlića koji su ujedno i prezentirali izradu tradicijskih proizvoda što je izazvalo veliko zanimanje kod posjetitelja.
Prema riječima zamjenika župana za gospodarstvo Anđelka Fereka-Jambreka, sajam u Oroslavju je predstavio zagorsku industriju u malom obzirom na raznolikost ponude što je dokaz želje izlagača za uspostavljanjem novih poslovnih kontakata te susreta s krajnjim potrošačima.
Robert Blažinović načelnik Sektora za industriju i investicije u Ministarstvu gospodarstva pohvalio je zagorsko gospodarstvo i istaknuo ga kao pozitivan hrvatski primjer.
U odnosu na prošlogodišnji, ovaj sajam privukao je veći broj izlagača na temelju čega se može očekivati povećanje i sljedeće godine.

 

 

Izlet u NP Krka i Šibenik

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice je 22. i 23.10.2016.g. organiziralo dvodnevni izlet za svoje članove.

Sve je započelo posjetom NP Krka ulaskom u Skradinu, vožnjom brodom do Skradinskog buka. Najdužeg i najposjećenijeg slapa na rijeci Krki kojeg tvore sedrene barijere, otoci i jezera. Ostatak obilaska prešli smo pješke prelazeći mostićima preko sedrenih barijera. Obišli smo vodenice koje pripadaju sustavu predindustrijskih vodenih postrojenja na rijeci Krki te vidjeli ostatke nekadašnje hidroelektrane Krka.

Večera je bila organizirana u Šibeniku u restoranu Peškarija, obrtu predsjednika Obrtničke komore Šibensko-kninske županije g. Jose Smolića. Na večeri su nam se pridružili predsjednik i tajnica UO Šibenik g. Ante Radić i gđa. Vlasta Mesić te dva člana iz UO Kaštela. Svima se i ovim putem zahvaljujemo za pomoć kod organizacije izleta kao i članici UO Šibenik gđi. Marini Arabadžić koja se pobrinula za stručno vodstvo kod obilazaka.

U nedjelju smo razgledali znamenitosti grada Šibenika potom se nakon ručka zaputili kućama. Dojmovi članova su izrazito pozitivni te se s nestrpljenjem očekuje sljedeće zajedničko putovanje.

Attachments:
Download this file (Sibenik1.jpg)Sibenik1.jpg[ ]280 Kb
 

Poziv obrtnicima na dvodnevni izlet NP Krka-Šibenik

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice organizira dvodnevni izlet u NP Krka-Šibenik za članove, obrtnike 22. i 23.10.2016. godine.

Cijena putovanja po osobi iznosi 630,00 kuna što uključuje prijevoz, posjet Nacionalnom parku Krka, večeru u restoranu Peškarija te noćenje s doručkom u hotelu Jadran u Šibeniku.
Drugi dan je planirano razgledavanje  grada Šibenika uz vodiča te ručak prije povratka.

Za dodatne informacije i rezervacije, obrtnici se mogu obratiti u ured Udruženja, Matenačka 6, Donja Stubica ili telefonom na brojeve 049/286-088 i 099/4323-595 najkasnije do petka 14.10.2016.g.

Nakon navedenog roka prijave, ukoliko će biti mjesta, moguća je prijava zainteresiranih koji nisu članovi Udruženja.

 


Stranica 9 od 37

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner