OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

Uručen poklon najboljoj učenici obrtničkog zanimanja SŠO

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice svake godine osigurava i uručuje nagradu najboljoj učenici/učeniku generacije za završeno školovanje u obrtničkom zanimanju.

Ove godine Nastavničko vijeće je izabralo Leu Ciprić kao učenicu generacije obrtničke škole, smjer kozmetičarka.
Na završnoj svečanosti, održanoj 30. lipnja 2016.g. povodom završetka nastavne godine 2015./2016., ispred Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice, nagradu je uručila potpredsjednica Udruženja Sanja Lež. Svim maturantima je zaželjela uspjeh u daljnjem usavršavanju, školovanju i radu. Istaknula dobru suradnju između škole i Udruženja te čestitala svim dobitnicima priznanja i nagrada za postignute uspjehe.

 

UO Stubica na Eno-gastro Kaštela 2016.

E-mail Ispis


Na poziv kolega iz Kaštela, članovi UO Stubica su 25. lipnja sudjelovali na manifestaciji Eno-gastro Kaštela 2016. u Kaštel Starom.
Manifestacija se održava u sklopu Kaštelanskog kulturno-zabavnog ljeta.
Sudjelovala su udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske  predstavivši hranu i vino iz svog kraja. Autohtonu hranu su ekipe udruženja obrtnika pripremale na licu mjesta, tako da su posjetitelji mogli, uz degustaciju, naučiti kako se spremaju poznati specijaliteti. Osim uživanja u dobroj hrani i vinu, posjetitelji i sudionici su se zabavljali uz bogat kulturno-umjetnički i glazbeni program.

 

Održani sportski susreti obrtnika OKKZŽ

E-mail Ispis

U Svetom Križu Začretje na terenima NK Jedinstvo održani su 14. po redu sportski susreti obrtnika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije. Discipline u kojima su se obrtnici natjecali bile su: nogomet, potezanje užeta, streljaštvo i pikado. Prvo mjesto u nogometu pripalo je UO grada Krapine i općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, u potezanju užeta UO Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, u pikadu UO općine Krapinske Toplice, u streljaštvu MUO Klanjec.
Iz UO Stubica Daniel Ivanić je osvojio drugo mjesto u disciplini streljaštvo-pojedinačno.
Podjela medalja i večera se održala u Pastoralnom centru. Domaćini sljedećih sportskih susreta će biti UO grada Krapine i općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj.

 

Prezentacija obrtničkih zanimanja

E-mail Ispis

U sklopu prezentacije srednjoškolskih zanimanja i programa koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Krapina u suradnji sa srednjim školama Krapinsko-zagorske županije i Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije uz potporu Krapinsko-zagorske županije, započele su i prezentacije u osnovnim školama s područja Udruženja obrtnika Stubica.
Prezentacija na koju se uključilo i Udruženje je održana u Osnovnoj školi Matija Gubec u Gornjoj Stubici. Školovanje za obrtnička zanimanja je predstavilo Udruženje uz pomoć svojeg člana Stanka Čička vlasnika obrta "Termostar" iz Oroslavja. Gospodin Čičko je predstavio zanimanja vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije koja spadaju u deficitarna zanimanja. Na sljedećoj prezentaciji će se Udruženju pridružiti još jedan član, Milan Leštek vlasnik obrta Metalna galanterija "Leštek" i predstaviti zanimanja tokar, bravar i strojobravar.

Učenici i roditelji su upoznati sa posebnostima kod školovanja za obrtnička zanimanja, nedostatkom kadra u obrtničkim zanimanjima te posljedicama koje iz njega proizlaze.

 

Izlet u Slavoniju i Baranju

E-mail Ispis

 

30. travnja i 01. svibnja Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice, organiziralo je izlet u Slavoniju i Baranju za svoje članove.

Obilazak je započet u Kutjevačkim podrumima razgledom podruma i kušanjem tri vrste vrhunskih vina: Graševine, Kapistrana i predikatnog vina iz ledene berbe.
Nakon Kutjeva krenuli smo put Đakova na ručak u restoran Sokak kojeg karakterizira ugodan ambijent nadahnut starinom. Dalje sukladno planu puta, vođeni gospođom Silvijom Butković, razgledali smo Đakovačku katedralu i centar grada. Nakon toga uživali smo u posjeti i razgledu Đakovačke ergele lipicanaca. Ergela se uglavnom bavi uzgojem i selekcijom konja te njihovom dresurom. Osim toga Ergela je postala i nezaobilazno odredište turističkih posjeta u Đakovo.
Večera i noćenje organizirano je u Hotelu Termia u Bizovačkim Toplicama.
Drugi dan uz stručno vodstvo Domagoja Butkovića, vlasnika obrta Putovanja Slavonijom, razgledali smo Osijek, popili kavu na trgu u Tvrđi, vozili se Baranjom kroz Kopački rit do vidikovca u Batinu i spomenika Batinske bitke.
Ručali smo u selu Karanac u etno-restoranu Baranjska kuća. Restoranu u kojem je oživljena tradicija izgradnjom zemljanih krušnih peći, uređenjem etno ulice starih zanata te starim i već pomalo zaboravljenim receptima.
Nakon ručka posjetili smo podrum Vinarije Brelje te degustirali njihova četiri vrhunska vina. Nakon degustacije posjetili smo vidikovac u prekrasnom vinogradu vinarije Belje.
Pomalo umorni ali prepuni prekrasnih dojmova u Zagorje smo se vratili u kasnim večernjim satima. U dobrom društvo vrijeme brzo prođe, ovim putem najavljujemo sljedeći izlet koji je planiran za jesen.

 


Stranica 8 od 35

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner