OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

Gostovanje na obilježavanju 45. godišnjice Udruženja obrtnika Buzet

E-mail Ispis

U subotu 3. lipnja, predstavnici Udruženja obrtnika Stubica, sudjelovali su na 15. Danu obrtnika te obilježavanju 45. godišnjice osnivanja Udruženja obrtnika Buzet.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Udruženja obrtnika Sisak, Območno-obrtno podjetniške zbornice Koper, udruženja s područja Istarske županije kao i predstavnici jedinica lokalnih samouprava. Ispred Hrvatske obrtničke komore, nazočio je obnašatelj dužnosti predsjednika Hrvatske obrtničke komore Davor Pleško.

Na svečanosti su uručena priznanja članovima Udruženja za neprekidan rad u obrtništvu.

Povodom obilježavanja 45. godišnjice osnivanja Udruženja obrtnika Buzet dodijeljena su priznanja udruženjima i institucijama, od kojih je priznanje za dobru suradnju i doprinos u radu za Udruženje obrtnika Stubica preuzela potpredsjednica Udruženja Sanja Lež.

Nastavno na tradiciju suradnje između udruženja, dogovoreno je i izlaganje buzetskih obrtnika na ovogodišnjem Zagorskom gospodarskom zboru u Krapini.

 

Srednja škola Oroslavje obilježila 50 godina djelovanja

E-mail Ispis

U petak 12. svibnja 2017. godine održana je svečanost obilježavanja 50 godina srednjeg školstva u Oroslavju.

Ravnateljica škole Natalija Mučnjak prisutne je upoznala sa poviješću škole te istaknula kako razvitak škole ne bi bio moguć bez predanog rada njezinih djelatnika.

Program je vodila kazališna, televizijska i filmska glumica Marija Borić, a pozdravnim govorom prisutnima su se obratili zamjenica župana Jasna Petek, gradonačelnik grada Oroslavja Ivan Tuđa te voditeljica Službe za srednje škole i učeničke domove Katarina Grgec.

Svečanost su nastupima uveličali sadašnji učenici škole te glumci Ronald Žlabur i Marija Borić koji su svoje srednjoškolske dane također proveli u Srednjoj školi Oroslavje.

Ispred Udruženja obrtnika Stubica, svečanosti su prisustvovale potpredsjednica Sanja Lež i tajnica Dragana Moštak. Dodijeljena su priznanja djelatnicima za dugogodišnji rad u Srednjoj školi Oroslavje te brojne zahvalnice institucijama za suradnju i pomoć u radu škole.
Zahvalnica za uspješnu suradnju i doprinos razvoju Srednje škole Oroslavje dodijeljena je i Udruženju obrtnika Stubica.
Udruženje svake godine osigurava i uručuje nagradu najboljoj učenici/učeniku generacije za završeno školovanje u obrtničkom zanimanju SŠO.

 

Čestitka

E-mail Ispis

 

Izlet u Budimpeštu

E-mail Ispis

U subotu i nedjelju 8. i 8. travnja 2017. godine, članovi Udruženja obrtnika Stubica su posjetili grad Budimpeštu.

U dva dana razgledali smo znamenitosti Budimpešte, večerali u czardi te plovili Dunavom.
Na povratku smo se zaustavili kod prekrasnog jezera Balaton, najvećeg slatkovodnog jezera u srednjoj Europi.

Budimpešta je poznata kao „Biser Dunava“, a obiluje povijesnim zgradama, mostovima i prekrasnim parkovima. Kroz njezinu povijest proveo nas je naš vodič g. Kruno Vorih.

U odličnom i veselom raspoloženju u Stubicu smo se vratili kasno navečer s novim idejama za sljedeće putovanje.

 

Obrtnici informirani o obvezi uvođenja fiskalnih blagajni

E-mail Ispis

U četvrtak 30. ožujka 2017.g. u prostorijama Udruženja obrtnika Stubica, održana je prezentacija uvođenja fiskalnih blagajni,  s mogućnošću ugovaranja suradnje, zainteresiranim obrtnicima koji porez na dohodak plaćaju u paušalnom iznosu.

Svoje proizvode i usluge su prezentirali obrt IP-SUSTAVI obrt za informatičke usluge i ugostiteljstvo vlasnika Hrvoja Klenkara iz Zaboka i tvrtka Verdon d.o.o. iz Huma na Sutli.

Sukladno Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom (NN 115/16), obrtnici koji porez na dohodak plaćaju paušalno i posluju s gotovinom, od 01.07.2017.g. imaju obvezu primjene fiskalnih blagajni u svome poslovanju.
Tim povodom Udruženje je organiziralo prezentaciju na kojoj su ponuđena najprihvatljivija rješenja zainteresiranim obrtnicima.
Ovim putem pozivamo sve članove koji imaju obvezu uvođenja fiskalnih blagajni da se jave u Udruženje gdje će dobiti potrebne informacije i kontakte prezentatora koji su našim članovima pripremili i određene pogodnosti.

 


Stranica 7 od 37

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner