OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

25. Zagorski gospodarski zbor Krapina 2017.

E-mail Ispis

U sklopu 52. Tjedna kajkavske kulture u Krapini u razdoblju od 7.-9. rujna Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, koja je ove godine bila glavni nositelj organizacije, HGK-Županijska komora Krapina, Krapinsko-zagorska županija i grad Krapina organizirali su jubilarni 25. Zagorski gospodarski zbor. Gospodarski sajam prodajno-izložbenog karaktera koji je ove godine privukao više od 280 izlagača.
Županija partner ovogodišnjeg Zagorskog gospodarskog zbora je bila Istarska županija, a cilj je ovog partnerstva povezati „ zeleno i plavo“. Prezentirati gospodarsko bogatstvo Krapinsko-zagorske i Istarske županije s ciljem realizacije uspješnih projekata u svim granama gospodarstva partnerskih županija.
Ceh tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ kontinuirano organizira prezentaciju izrade tradicijskih proizvoda pojedinih obrta iz vlastitog asortimana. Iz Udruženja obrtnika Stubica, prezentacije su održali sljedeći obrti: Medičarsko-svjećarska radnja „Zozolly“- utemeljeno 1882. godine vlasnice Vlaste Hubicki, Lončarija vlasnika Ivana Kovačića te PAN-izrada drvenih igračaka vlasnika Ivice Mesara, svi iz Marije Bistrice.
Članovi Ceha frizera i kozmetičara pružali su besplatne usluge posjetiteljima sajma. Od naših članova, u akciju su se uključile Sanja Lež iz Donje Stubice, vlasnica obrta Frizerski salon „Sanja“ te Marija Vinković iz Marije Bistrice, vlasnica obrta Exclusive salon ljepote.

Udruženje obrtnika Stubica je na sajmu predstavilo promotivne materijale pojedinih članova, a putem izlagačkog prostora iz UO Stubica sudjelovali su: Autokuća Kozina d.o.o., EPO-energetsko procesna oprema vl. Vladimir Jagečić iz Oroslavje, Salon vjenčanica „Vesna“ vl. Vesna Leško iz Marije Bistrice, Kamen Kučiš, vl. Nenad Kučiš iz Oroslavja.

Temeljem projekta Zajedničke nabave HOK ZNA potpisan je Sporazum Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije sa obrtima: Krojački obrt „Jasna“ iz Oroslavja i Krojački salon „Beni“ iz Velikog Trgovišća.
Sporazum je ispred HOK-a i OKKZŽ potpisao predsjednik  OKKZŽ  Davor Pleško  sa vlasnicima navedenih obrta Jasnom Bogović Pavlina i DamiromOborovečki.Sukladno potpisanih Sporazuma članovima HOK-a, kao i svim djelatnicima i pravnim osobama unutar komorskog sustava HOK-a omogućava se ostvarivanje popusta po posebnim uvjetima.

U sklopu Programa 25. Zagorskog gospodarskog zbora u prostorijama HGK-ŽK Krapina održan je MEET 25. poslovni susret predstavnika Krapinsko – zagorske i Istarske županije uz  prezentacije primjera dobre prakse iz Istarske i Krapinsko – zagorske županije te OKRGLI STOL  „Dan kreativnih žena“ posvećen ženskom poduzetništvu. U organizaciji OKKZŽ, predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održali su prezentaciju na temu “Aktualni javni pozivi“. Isto tako tvrtka FarmaVita je, za sve zainteresirane članove Ceha frizera,održala prezentaciju najnovijih trendova u frizerstvu za sezonu jesen/zima 2017/2018.

 

Akcija "Besplatno šišanje prvašića"

E-mail Ispis

Petu godinu za redom Otvoreni radio je provodio akciju besplatnog šišanja prvašića koja je trajala od 28.8.-4.9.2017. godine kako bi se roditeljima olakšao početak školske godine.

Više od 120 frizerskih salona diljem Hrvatske, pa tako i članovi Udruženja obrtnika Stubica, priključili su se ovoj akciji s ciljem uljepšanja početka školske godine učenicima prvih razreda.

Početak školske godine za roditelje nije lagan, uz pregršt stvari koje moraju kupiti svojim đacima, Otvoreni radio se potrudio da bar frizure budu sređene za prvi dan škole.

Attachments:
Download this file (LETAK.pdf)LETAK.pdf[ ]3397 Kb
 

Sudjelovanje na Eno Gastro Kaštela 2017.

E-mail Ispis

Drugu godinu za redom Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice sudjelovalo je na tradicionalnoj gastronomskoj manifestaciji koju pod nazivom „Eno Gastro Kaštela“ organizira Udruženje obrtnika Kaštela.
Uz veliku pomoć članova Udruženja obrtnika Krapinske Toplice, na štandu UO Stubica pripremao se zagorski grah.
Specijalitete i autohtona jela pripremali su obrtnici iz Zagreba, Vrgorca, Požege, Pakraca, Siska, Pazina, Karlovca, Našica, Duge Rese, Vrbovskog, Splita, Osijeka, Vinkovaca, Vukovara, Stubice, Varaždina i Trogira.

Osim uživanja u dobroj hrani i vinu, posjetitelji i sudionici su se zabavljali uz bogat kulturno-umjetnički i glazbeni program za koji su bili zaduženi članovi KUD-a Sedam kaštela te Galaxy band.

 

Uručena nagrada najboljem učeniku obrtničkog zanimanja SŠO

E-mail Ispis

Povodom završetka nastavne godine 2016./2017., 27. lipnja održana je svečanost učenika Srednje škole Oroslavje.

Na svečanosti su uručena priznanja i nagrade učenicima koji su se tijekom školske godine istaknuli svojim znanjem i vještinama te učenicima koje je nastavničko vijeće izabralo za učenika generacije.

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice svake godine osigurava i uručuje nagradu najboljoj učenici/učeniku generacije za završeno školovanje u obrtničkom zanimanju.
Ove godine nagradu je uručio predsjednik Udruženja Nenad Kučiš učeniku Zvonimiru Vdoviću  koji je završio program obrtničke škole smjer stolar.
Tom prigodom predsjednik je skrenuo pažnju na problem upisa učenika u obrtnička zanimanja te iskoristio priliku da istakne prednosti i mogućnosti koje imaju obrtnici. Čestitao je svim dobitnicima za postignute dosadašnje uspjehe te zaželio uspjeh u daljnjem usavršavanju, školovanju i radu.

 

Održani 15. obrtnički susreti Krapinsko-zagorske županije

E-mail Ispis

U petak 9. lipnja 2017. godine, u organizaciji Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, održani su 15. po redu obrtnički susreti. Ovogodišnji domaćin bilo je Međuopćinsko udruženja obrtnika Klanjec.
Natjecatelji su odmjerili snage u disciplinama: nogomet, potezanje užeta, pikado, streljaštvo ekipno, streljaštvo pojedinačno te viseća kugla pojedinačno. Iz Udruženja obrtnika sudjelovalo je 18 članova. Drugo mjesto u disciplini streljaštvo pojedinačno, osvojio je Daniel Ivanić.
Za postignute rezultate prijelazni pehar uručen je ukupnom pobjedniku susreta, Udruženju obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, koji su ujedno i domaćini susreta sljedeće godine.

 


Stranica 6 od 37

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner