OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

Izlet u NP Krka i Šibenik

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice je 22. i 23.10.2016.g. organiziralo dvodnevni izlet za svoje članove.

Sve je započelo posjetom NP Krka ulaskom u Skradinu, vožnjom brodom do Skradinskog buka. Najdužeg i najposjećenijeg slapa na rijeci Krki kojeg tvore sedrene barijere, otoci i jezera. Ostatak obilaska prešli smo pješke prelazeći mostićima preko sedrenih barijera. Obišli smo vodenice koje pripadaju sustavu predindustrijskih vodenih postrojenja na rijeci Krki te vidjeli ostatke nekadašnje hidroelektrane Krka.

Večera je bila organizirana u Šibeniku u restoranu Peškarija, obrtu predsjednika Obrtničke komore Šibensko-kninske županije g. Jose Smolića. Na večeri su nam se pridružili predsjednik i tajnica UO Šibenik g. Ante Radić i gđa. Vlasta Mesić te dva člana iz UO Kaštela. Svima se i ovim putem zahvaljujemo za pomoć kod organizacije izleta kao i članici UO Šibenik gđi. Marini Arabadžić koja se pobrinula za stručno vodstvo kod obilazaka.

U nedjelju smo razgledali znamenitosti grada Šibenika potom se nakon ručka zaputili kućama. Dojmovi članova su izrazito pozitivni te se s nestrpljenjem očekuje sljedeće zajedničko putovanje.

Attachments:
Download this file (Sibenik1.jpg)Sibenik1.jpg[ ]280 Kb
 

Poziv obrtnicima na dvodnevni izlet NP Krka-Šibenik

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice organizira dvodnevni izlet u NP Krka-Šibenik za članove, obrtnike 22. i 23.10.2016. godine.

Cijena putovanja po osobi iznosi 630,00 kuna što uključuje prijevoz, posjet Nacionalnom parku Krka, večeru u restoranu Peškarija te noćenje s doručkom u hotelu Jadran u Šibeniku.
Drugi dan je planirano razgledavanje  grada Šibenika uz vodiča te ručak prije povratka.

Za dodatne informacije i rezervacije, obrtnici se mogu obratiti u ured Udruženja, Matenačka 6, Donja Stubica ili telefonom na brojeve 049/286-088 i 099/4323-595 najkasnije do petka 14.10.2016.g.

Nakon navedenog roka prijave, ukoliko će biti mjesta, moguća je prijava zainteresiranih koji nisu članovi Udruženja.

 

100% zagorsko u Zagrebu

E-mail Ispis

U petak 16. rujna 2016. godine na trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, otvorio je sedmu po redu manifestaciju "100% zagorsko".
Manifestacija je prodajno-izložbenog karaktera, a traje dva dana kada posjetitelji mogu pogledati i kupiti autohtone poljoprivredne proizvode, njihove prerađevine kao i proizvode tradicijskih obrta.
Kroz dva dana, posjetitelji su mogli uživati i u kulturno-zabavnom programu. Predstavljeni su, već pomalo i zaboravljeni, običaji i plesovi Hrvatskog zagorja te bogata turistička ponuda.
Ove godine na manifestaciji je sudjelovalo 115 izlagača, između ostalih i članovi Udruženja obrtnika Stubica.

 

"Subotina po starinski" u Buzetu

E-mail Ispis


U nedjelju 11. rujna 2016. godine, na poziv Udruženja obrtnika Buzet, članovi Udruženja obrtnika Stubica sudjelovali su na manifestaciji "Subotina po starinski" u starom gradu Buzetu.

Subotina se slavila uz blagdan Male Gospe na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće uoči berbe grožđa. Danas se Subotina predstavlja u obliku sajma u buzetskoj starogradskoj jezgri. Okuplja kostimirane likove, svirače, plesače, ulične zabavljače, tradicijske obrte te trgovce domaćih proizvoda.


Kao i prošlih godina, u suradnji s ostalim udruženjima, predstavljeni su običaji vezani uz berbu kukuruza te izrada uporabnih i ukrasnih predmeta od perušine. Posjetitelji su degustirali i mnoštvo domaćih proizvoda koje su im ponudili naši obrtnici.

Uz ugodno druženje uživalo se u ugođaju prošlog vremena te je ponovno dobrim primjerom potvrđena odlična suradnja između udruženja.

 

Uručen poklon najboljoj učenici obrtničkog zanimanja SŠO

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice svake godine osigurava i uručuje nagradu najboljoj učenici/učeniku generacije za završeno školovanje u obrtničkom zanimanju.

Ove godine Nastavničko vijeće je izabralo Leu Ciprić kao učenicu generacije obrtničke škole, smjer kozmetičarka.
Na završnoj svečanosti, održanoj 30. lipnja 2016.g. povodom završetka nastavne godine 2015./2016., ispred Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice, nagradu je uručila potpredsjednica Udruženja Sanja Lež. Svim maturantima je zaželjela uspjeh u daljnjem usavršavanju, školovanju i radu. Istaknula dobru suradnju između škole i Udruženja te čestitala svim dobitnicima priznanja i nagrada za postignute uspjehe.

 


Stranica 6 od 33

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner