OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

Obrtnici iz Buzeta i Siska na manifestaciji „Seljačka buna“ u Donjoj Stubici

E-mail Ispis

U organizaciji TZ područja Donja Stubica i Gornja Stubica te Družbe vitezova zlatnog kaleža Donja Stubica i ove godine održana je manifestacija „Seljačka buna“. Cijela manifestacija traje nekoliko dana, prati događaje vezane uz Seljačku bunu iz 1573. godine. Glavni događaj „Bitka kod Stubice“ održan je u subotu 11. veljače 2017. godine. Tom prigodom manifestaciju su posjetili obrtnici iz Buzeta i Siska, prijateljskih udruženja UO Stubica.

Zajedničko druženje članova UO Stubica i gostiju započelo je u prostorijama Udruženja u prijepodnevnim satima zatim se posjetio sajam starih zanata te rekonstrukcija bune i „Bitke kod Stubice“.

Po završenim događajima druženje se nastavilo  u Domu obrtnika gdje su se obrtnicima nakratko pridružili i predsjednik Hrvatske obrtničke komore gospodin Dragutin Ranogajec te saborski zastupnik gospodin Žarko Tušek.

Nakon napornog dana druženje se nastavilo uz zajedničku večeru i ples u restoranu Rody u Gornjoj Stubici.

 

Sjednica Ceha građevinara UO Stubica

E-mail Ispis

Pozivaju se obrtnici građevinske djelatnosti, članovi Udruženja obrtnika Stubica, na sjednicu Ceha građevinara UO Stubica koja će se održati 15. veljače 2017. godine u prostorijama Doma obrtnika, Matenačka 6, Donja Stubica s početkom u 18,00 sati.

 

Čestitka

E-mail Ispis

Čestit Božić, sretnu i uspješnu 2017. godinu želi Vam
Udruženje obrtnika Stubica

 

 

Potpisana povelja o bratimljenju između OOPZ Koper i UO Buzet

E-mail Ispis

U petak 25. studenog 2016. godine u Kopru na svečanoj sjednici skupštine, potpisana je povelja o bratimljenju između Območno obrtno-podjetniške zbornice Koper i Udruženja obrtnika Buzet.
Na poziv UO Buzet potpisivanju povelje o bratimljenju prisustvovali su i predsjednici UO Stubica Nenad Kučiš i UO Sisak Ivanka Čačić, također zbratimljeni s buzetskim udruženjem, a preko kojeg su uspostavili suradnju i s koparskim.
Povelju o bratimljenju potpisali su predsjednik Območno obrtno-podjetniške zbornice Koper Slavko Vižintin i predsjednica Udruženja obrtnika Buzet Loredana Krbavčić. Potpisivanjem je obnovljena i učvršćena tridesetogodišnja suradnja obrtnika iz Kopra i Buzeta.
Povezivanje između udruženja bratimljenjem i potpisivanjem povelja o prijateljstvu i suradnji, usmjereno je prema razvoju na gospodarskom, društvenom i socijalnom razvoju kako odnosa između gospodarskih subjekata tako i pojedinaca, istaknuli su predsjednica UO Buzet i predsjednik OOPZ Koper.
Prigodnim poklonima predsjednik Udruženja obrtnika Stubica Nenad Kučiš i predsjednica Udruženja obrtnika Sisak Ivanka Čačić čestitali su svojim kolegama.

 

Uspješno održan 2. Zagorski obrtničko-gospodarski sajam u Oroslavju

E-mail Ispis


U cilju promidžbe gospodarstva, osnaživanja, povezivanja i poticanja gospodarstvenika s naglaskom na malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo, u petak i subotu 25. i 26. studenog u Domu kulture u Oroslavju održan je 2. Zagorski obrtničko-gospodarski sajam. Organizator sajma bio je grad Oroslavje, a suorganizatori LAG "Zeleni bregi", Udruga mladih Feniks te Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice.  Pokrovitelj sajma bilo je Ministarstvo poduzetništva i obrta RH.
Ove godine na sajmu se predstavilo ukupno 55 izlagača. Na otvorenju, prisutne su pozdravili gradonačelnik grada Oroslavja Ivan Tuđa, zamjenik Krapinsko-zagorskog župana Anđelko Ferek-Jambrek, potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darko Varga te načelnik Sektora za industriju i investicije u Ministarstvu gospodarstva Robert Blažinović koji je sajam i otvorio.
Od članova UO Stubica svoje proizvode i usluge predstavili su: Kamen Kučiš vl. Nenada Kučiša, Hortikultura Knezić vl. Marina Knezića, Hortikultura Vojtić vl. Damira Vojtića, Pan-obrt za izradu tradicijskih drvenih igračaka vl. Ivice Mesara, Sashy obrt za trgovinu vl. Jasmine Lendrec, S Candles vl. Suzane Dinjar, te Lončarija vl. Ivana Kovačića i Prlić-obrt za izradu tradicijskih suvenira vl. Krune Prlića koji su ujedno i prezentirali izradu tradicijskih proizvoda što je izazvalo veliko zanimanje kod posjetitelja.
Prema riječima zamjenika župana za gospodarstvo Anđelka Fereka-Jambreka, sajam u Oroslavju je predstavio zagorsku industriju u malom obzirom na raznolikost ponude što je dokaz želje izlagača za uspostavljanjem novih poslovnih kontakata te susreta s krajnjim potrošačima.
Robert Blažinović načelnik Sektora za industriju i investicije u Ministarstvu gospodarstva pohvalio je zagorsko gospodarstvo i istaknuo ga kao pozitivan hrvatski primjer.
U odnosu na prošlogodišnji, ovaj sajam privukao je veći broj izlagača na temelju čega se može očekivati povećanje i sljedeće godine.

 

 


Stranica 5 od 33

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner