OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

Čestitka

E-mail Ispis

 

Izlet u Budimpeštu

E-mail Ispis

U subotu i nedjelju 8. i 8. travnja 2017. godine, članovi Udruženja obrtnika Stubica su posjetili grad Budimpeštu.

U dva dana razgledali smo znamenitosti Budimpešte, večerali u czardi te plovili Dunavom.
Na povratku smo se zaustavili kod prekrasnog jezera Balaton, najvećeg slatkovodnog jezera u srednjoj Europi.

Budimpešta je poznata kao „Biser Dunava“, a obiluje povijesnim zgradama, mostovima i prekrasnim parkovima. Kroz njezinu povijest proveo nas je naš vodič g. Kruno Vorih.

U odličnom i veselom raspoloženju u Stubicu smo se vratili kasno navečer s novim idejama za sljedeće putovanje.

 

Obrtnici informirani o obvezi uvođenja fiskalnih blagajni

E-mail Ispis

U četvrtak 30. ožujka 2017.g. u prostorijama Udruženja obrtnika Stubica, održana je prezentacija uvođenja fiskalnih blagajni,  s mogućnošću ugovaranja suradnje, zainteresiranim obrtnicima koji porez na dohodak plaćaju u paušalnom iznosu.

Svoje proizvode i usluge su prezentirali obrt IP-SUSTAVI obrt za informatičke usluge i ugostiteljstvo vlasnika Hrvoja Klenkara iz Zaboka i tvrtka Verdon d.o.o. iz Huma na Sutli.

Sukladno Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom (NN 115/16), obrtnici koji porez na dohodak plaćaju paušalno i posluju s gotovinom, od 01.07.2017.g. imaju obvezu primjene fiskalnih blagajni u svome poslovanju.
Tim povodom Udruženje je organiziralo prezentaciju na kojoj su ponuđena najprihvatljivija rješenja zainteresiranim obrtnicima.
Ovim putem pozivamo sve članove koji imaju obvezu uvođenja fiskalnih blagajni da se jave u Udruženje gdje će dobiti potrebne informacije i kontakte prezentatora koji su našim članovima pripremili i određene pogodnosti.

 

Održane prezentacije srednjoškolskih zanimanja i programa za 2017. godinu

E-mail Ispis

S ciljem profesionalnog informiranja učenika osmih razreda te njihovih roditelja, predstavnici Krapinsko-zagorske županije, Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Krapina i srednjih škola KZŽ održali su zajedničku prezentaciju deficitarnih te ostalih srednjoškolskih zanimanja i programa za 2017. godinu u svim osnovnim školama u županiji.

Udruženje obrtnika Stubica sudjelovalo je na prezentacijama u OŠ Marija Bistrica, OŠ Donja Stubica, OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, OŠ Stubičke Toplice i OŠ Oroslavje. Uz predstavnike Udruženja na prezentaciji su sudjelovali i predstavnici dvaju obrta: „Rusan“ obrt za puškarstvo i metalnu galanteriju iz Marije Bistrice te „Stolarija Ćuk“ iz Stubičkih Toplica.

Prezentacija se sastojala od sljedećih tema:

  • Kako izabrati pravo zanimanje – predstavnik HZZ PU Krapina
  • Prikazivanje kratkih promotivnih filmova o deficitarnim zanimanjima u KZŽ
  • Informacije o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja – UO Stubica
  • Predstavljanje obrazovnih programa obrazovanja – predstavnici srednjih škola KZŽ
  • Pitanja roditelja i učenika

Nakon prezentacije podijeljeni su letci i promotivni materijal te su zainteresirani osobno informirani od strane prezentatora.

 

Održana 3. Večer obrtnika UO Stubica

E-mail Ispis

U subotu 18. ožujka 2017. godine u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama održana je 3. Večer obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice.
Svečanosti su uz aktivne i umirovljene članove prisustvovali i uvaženi gosti: predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, državni tajnik Mario Antonić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednica županijske Skupštine Vlasta Hubicki, pročelnik kabineta župana Nikola Gospočić, vršitelj dužnosti načelnika općine Stubičke Toplice Ivan Hren, gradonačelnik grada Donje Stubice Juraj Srebačić, gradonačelnik grada Oroslavja Ivan Tuđa, načelnik općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić te njegov zamjenik Vladimir Škvorc, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županijeTomicaJurinjak, potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i predsjednik Udruženja obrtnika Zlatar Darko Varga, potpredsjednica Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije i predsjednica Udruženja obrtnika Sisak Ivanka Čačić, predsjednika Udruženja obrtnika Sveti Ivan Zelina Gordana Munjaković, predsjednik Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj Vladimir Vidović, predsjednik Udruženja obrtnika Bedekovčina Stjepan Kotarski, predsjednik Udruženja obrtnika Krapinske Toplice Mirko Blažičević i član Upravnog odbora istog Udruženja Mladen Šoštarko, predsjednik Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić Vlado Večerić, gospođe Davorka Hohnjec i Biserka Babić iz istog Udruženja, potpredsjednik Udruženja obrtnika grada Zaboka Miro Čaržavec, član Upravnog odbora Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec Ivica Mlinarić te predstavnice Zagrebačke banke  Marijana Gorupec i Martina Krpelnik-Rogina.

Pozdravne riječi prisutnima je uputio predsjednik Udruženja Nenad Kučiš, zahvalio se na velikom odazivu članova. Skrenuo je pažnju na razne aktivnosti koje je Udruženje provodilo tijekom prošle godine, najavio je nove projekte vezano za popravak krovišta na Domu obrtnika te iskoristio priliku zahvaliti predsjedniku Hrvatske obrtničke komore na donaciji za navedeni projekt i pozvao čelnike lokalnih samouprava da se i oni odazovu, u okviru vlastitih mogućnosti.
Nakon predsjednika Udruženja, prisutne je pozdravio i zaželio dobrodošlicu te ugodan boravak u Stubakima, vršitelj dužnosti načelnika općine Stubičke Toplice Ivan Hren.

Potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško se zahvalio na pozivu, kao trenutnu aktualnu temu na području naše Komore izdvojio prezentaciju srednjoškolskih programa koja se provodi u suradnji Krapinsko-zagorske županije i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te naglasio da se nada dobrom rezultatu. Čestitao je svim dobitnicima priznanja i svima zaželio ugodnu večer.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar pozdravio je prisutne, naglasio dobru suradnju sa Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije i zahvalio predsjedniku Davoru Plešku na zajedničkim projektima. Skrenuo je pažnju i na projekt završetka prostora Komore u Krapini. Također se osvrnuo na prezentaciju srednjoškolskih zanimanja po osnovnim školama, upisne kvote te važnost usmjeravanja učenika na zanimanja koja su deficitarna i koja garantiraju siguran posao nakon završene škole. Županija svake godine izdvaja određena sredstva za stipendiranje učenika koja se odluče upisati takve programe.

Državni tajnik Mario Antonić pozdravio je prisutne u ime potpredsjednice vlade gospođe Dalić i svoje osobno. Rekao je da i on dolazi iz obrtničke obitelji te da mu je motiv u politici raditi na promjenama za dobrobit gospodarstva. I on se osvrnuo na temu obrazovanja koju je na nacionalnom nivou okarakterizirao kao dobru. Čestitao je dobitnicima priznanja i svima zaželio uspjeh u daljnjem radu.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec izdvojio je tri ključna problema u obrtništvu o kojima je razgovarao sa potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić. Prvi problem je rad na crno odnosno Zakon o zabrani i sprječavanju neregistriranih djelatnosti koji nije zaživio u praksi, kao drugi problem je istaknuo obrazovanje, odnosno drastičan pad broja upisanih učenika u strukovna zanimanja zbog pripajanja obrazovanja Ministarstvu znanosti i obrazovanja te nepovoljan položaj obrtnika u odnosu na trgovačka društva jer kod poslovanja obrta obrtnici jamče cjelokupnom imovinom. U daljnjim razgovorima s predstavnicima vlade nada se pozitivnijim pomacima za dobrobit obrtništva. Čestitao je svim dobitnicima priznanja te svima zaželio ugodnu zabavu.

Kao zahvalu za dobru dosadašnju suradnju, župan Željko Kolar darovao je monografiju predsjedniku Udruženja Nenadu Kučišu.

Na večeri su podijeljena priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije povodom višegodišnjeg rada obrta.
Za 20 godina uspješnog vođenja obrta priznanje su dobili: Damir Beršavl. obrta Elektromont, obrt za elektroinstalatersku djelatnost, Renata Stepanvl. obrta MA-PLAST, izrada plastičnih prozora i vrata, Tibor Jakopec vl. obrta Stolarija i drvna galanterija Jakopec, Darko Lisak vl. obrta Izrada i postavljanje podnih obloga, stolarski obrt i trgovina, Branko i Željko Horvatinčić, vl. Zajedničkog obrta – trgovina, proizvodnja i usluge „Horvatinčić“, Zijad Redžićvl. obrta Autolimarija i bravarija „Zika“, Vladimir Pugarvl. obrta Proizvodnja, usluge, trgovina i održavanje „Pugar“, Ivan Pavlovićvl. obrta u nasljeđu EL-PO, obrt za trgovinu.
Za 25 godina uspješnog vođenja obrta priznanje su dobili: Sandra i Siniša Pasanecvl. zajedničkog obrta „Studio-5“, zajednička radnja, foto-video-kopiranje, Štefica Šišakvl. obrta Trgovina-ugostiteljstvo „Junior“, Vladimir Jagečićdipl.ing. vl. obrta EPO – energetsko procesna oprema, Stjepan Cesar vl. obrta Trgovina i proizvodnja „Bernarda“, Josip Trčakvl. obrta „Elektro-vodovi“, Ivan Bartol vl. obrta u nasljeđu Automehaničarski obrt i prodaja autodijelova i Vlado Srebačićvl. obrta Stolarija.
Za 30 godina uspješnog vođenja obrta priznanje su dobili: Sonja Haramustekvl. obrta u nasljeđu Cvjećarna „Ivančica“, pogrebne usluge i niskogradnja, Mario Moštakvl. obrta u nasljeđu DM, obrt za autoprijevoz i trgovinu, ŠenolPečenkovićdipl.ing.el.vl. obrta „EIM“ elektroizolacioni materijal, Vjekoslav Cekolvl. obrta CEGRA instalaterski radovi i Rade Ljubić vl. obrta Strojna obrada metala, konstrukcija i strojogradnja.
Za 35 godina uspješnog vođenja obrta priznanje je dobila Valentina Pavalićvl. obrta u nasljeđu Trgovina-ugostiteljstvo-niskogradnja „Gradis“ iz Donje Stubice.

Dodijeljena su i priznanja Udruženja za 2016. godinu. Zahvalnicu je dobila Renata Stepan. Plaketa je uručena Udruženju obrtnika Sisak, a Povelja Sanji Lež.


Prisutnima su se predstavili mladi inovatori, buduće nade obrtništva, Lana i Fran Carek sa svojim mentorom koji su do sad postigli zavidne rezultate na međunarodnim sajmovima. Njihovi inovativni proizvodi prepoznati su u zemlji i inozemstvu, za što su osvojili  niz medalja i priznanja.

U svrhu prikupljanja solidarne pomoći za kupnju medicinskog pomagala za Daniela Plašća, sina obrtnika, člana Udruženja obrtnika Zlatar, postavljena je kutija za dobrovoljne priloge. Tijekom večeri prikupljeno je 2.700,00 kuna koje će se uz posebnu donaciju Udruženja obrtnika Stubica u iznosu od 1.300,00 kn uplatiti na Danielov žiro-račun. Župan Željko Kolar je, ispred županije,  u tu svrhu također najavio uplatu jednokratne pomoći u iznosu od 10.000,00 kuna.

Gošća večeri bila je mlada umjetnica, glumica i pjevačica SementaRajhard koja je prisutnima otpjevala nekoliko skladbi.
Veselu atmosferu upotpunili su uvijek dragi gosti, članovi KUD-a „Stubica“ iz Donje Stubice.

 


Stranica 5 od 35

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner