OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

11. obrtnički kotlić i kanuing na Kupi

E-mail Ispis

Članovi Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice sudjelovali su na spravljanju obrtničkog kotlića i kanuingu na rijeci Kupi, koje je po 11. put organiziralo Udruženje obrtnika Vrbovsko dana 26.05.2018. godine.
Tradicija obrtničkog druženja te natjecanje u spravljanju obrtničkog kotlića u mjestu Blaževci nastavljeno je i ove godine. Cilj tog druženja je poticati međusobno upoznavanje, komunikaciju i daljnju poslovnu suradnju obrtnika. U natjecateljskom dijelu pripremanja obrtničkog kotlića, naša ekipa je osvojila šesto mjesto.

 

Izlet u Sarajevo

E-mail Ispis

Od 4.-6. svibnja 2018. godine u suradnji sa putničkom agencijom Potočki travel, organiziran je izlet u Sarajevo za članove Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice.

Po dolasku u Sarajevo razgledao se grad uz pomoć lokalnog vodiča. Drugi dan posjetio se muzej Tunel spasa, podsjetnik na sarajevski ratni tunel koji je bio jedina veza opkoljenog Sarajeva s ostatkom svijeta u vrijeme rata. Značaj tog tunela bio je ogroman, ne samo za Sarajevo već za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Tokom slobodnog vremena za vlastite programe, ponovo se prošetalo gradom, uz rijeku Miljacku, vozilo žičarom te degustiralo poznate sarajevske specijalitete.
Treći dan je bio rezerviran za razgled parka prirode Vrelo Bosne. Na povratku kući posjetila su se dva također prekrasna grada Travnik i Jajce, odnosno memorijalni centar Ive Andrića te izvor Plave vode.

Bez vodiča Berislava Andruna i vozača Tomislava Kerepa ovo putovanje ne bi bilo tako uspješno stoga im ovim putem zahvaljujemo na trudu.
Naši obrtnici su se i ovog puta dobro zabavili, nasmijali i napunili baterije za nove radne izazove.

 

Promocija monografije "180 godina organiziranog obrtništva u Sisku"

E-mail Ispis

U organizaciji Udruženja obrtnika Sisak te u suradnji sa Društvom obrtnika Sisak i Obrtničkom komorom Sisačko-moslavačke županije, 21. travnja 2018. godine u Glazbenoj školi Frana Lahotke, održana je svečana promocija monografije „180 godina organiziranog obrtništva u Sisku“.
U sklopu cijele manifestacije koja je ukupno trajala tri dana, održan je kulinarski spektakl u pješačkoj zoni grada Siska gdje su obrtnici iz raznih krajeva Hrvatske posjetiteljima prezentirali i ponudili svoja autohtona jela. Članovi Udruženja obrtnika Stubica supripremali sarmu. Istovremeno, održan je i obrtnički sajam, na kojem su obrtnici predstavili svoje proizvode, a kasnije i susret vodstva HOK-a s predstavnicima Županije, grada, županijskih obrtničkih komora i udruženja obrtnika na kojem se raspravljalo o stanju obrtništva i gospodarstva Sisačko-moslavačke županije. Isto tako u prostoru Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije održana je sjednica Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore.

Po završenim događajima druženje se nastavilo  uz svečanu večeru i dodjelu priznanja u restoranu Stari grad.

 

Zajednički projekt prezentacije obrtničkih i ostalih srednjoškolskih programa

E-mail Ispis

S ciljem profesionalnog informiranja učenika sedmih i osmih razreda te njihovih roditelja, predstavnici Krapinsko-zagorske županije, Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Krapina i srednjih škola KZŽ održali su zajedničku prezentaciju deficitarnih te ostalih srednjoškolskih zanimanja i programa za 2018. godinu u svim osnovnim školama u županiji.

Udruženje obrtnika Stubica sudjelovalo je na prezentacijama u OŠ Marija Bistrica, OŠ Donja Stubica, OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, OŠ Stubičke Toplice i OŠ Oroslavje.

Ciklus prezentacija započeo je  5.03.2018., a završava 11.04. 2018. godine.

Tijek prezentacije održan je na sljedeći način: pozdravna riječ domaćina iz osnovne škole (ravnatelj ili stručni suradnik ili razrednik), zatim predstavnika KZŽ i potom  prezentacija po sljedećim temama:

 • Kako izabrati pravo zanimanje? – predstavnik HZZ PU Krapina
 • Prikazivanje kratkog filma (građevinarstvo 2 i ugostiteljstvo ) o deficitarnim zanimanjima u KZŽ
 • Informacije o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja - Udruženje obrtnika Stubica
 • Prikazivanje kratkog filma (građevinarstvo 1 i metalurgija  o deficitarnim zanimanjima u KZŽ
 • Predstavljanje zanimanja/ programa obrazovanja za koja se moguće školovati u KZŽ – predstavnici srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije
 • Pitanja roditelja i učenika

 Nakon prezentacija slijedilo je:

 • Podjela letaka i promotivnih materijala srednjih škola i HZZ-a
 • Osobno informiranje roditelja i učenika od strane predstavnika srednjih škola KZŽ
 • Informacije s podacima o mrežnim stranicama gdje će učenicima biti dostupne informacije o zanimanjima koja su prezentirana.

 Zbog slabijeg upisa, naglasak je stavljen na trogodišnja deficitarna zanimanja, a to su: zidar, tesar, keramičar-oblagač, soboslikar ličilac, instalater grijanja i klimatizacije, monter suhe gradnje, vodoinstalater, bravar, elektroinstalater, CNC operater, bravar, tokar, strojobravar, stolar,kuhar, konobar, krojač, pekar, mesar, autolakirer, autolimar.
Paralelno s ovim promotivnim aktivnostima, Krapinsko-zagorska županija provodi i stipendiranje učenika deficitarnih  zanimanja.

 

16. sportski susreti obrtnika KZŽ

E-mail Ispis

U subotu 24. ožujka 2018. godine, u organizaciji Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, održani su 16. po redu sportski susreti obrtnika KZŽ.
Ovogodišnji domaćin susreta bilo je Udruženje obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj.
Natjecatelji su odmjerili snage u disciplinama: nogomet, pikado, potezanje užeta  kao i u novoj disciplini stolni nogomet.
Iz Udruženja obrtnika Stubica sudjelovalo je 12 natjecatelja te je osvojeno 3. mjesto u disciplini pikado.
Za postignute rezultate prijelazni pehar uručen je ukupnom pobjedniku susreta, Udruženju obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj i najavljeni su sljedeći susreti u domaćinstvu Udruženja obrtnika Bedekovčina.

 


Stranica 5 od 39

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner