OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

FISKALIZACIJA U PROMETU GOTOVINOM

E-mail Ispis
Više...
 

6. SJEDNICA SKUPŠTINE UDRUŽENJA OBRTNIKA STUBICA

E-mail Ispis

U petak 07.prosinca 2012. godine, održana je 6. Sjednica Skupštine Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavja  općina Marija Bistrica, Donja Stubica i Stubičke Toplice u restoranu Rody u Gornjoj Stubici. Sjednica je održana u dva dijela.
U prvom, radnom dijelu sjednice, donijeta je odluka o visini komorskog doprinosa u paušalnom iznosu za 2013. godinu, usvojeni su Prijedlog rebalansa financijskog proračuna  za 2012.g., Prijedlog  financijskog proračuna za 2013.g. i Prijedlog programa rada Udruženja za 2013.g.
U drugom, svečanom dijelu sjednice, predsjednik OKKZŽ g. Davor Pleško je uručio priznanja obrtnicima za 20,25 i 30 godina rada obrta.
Priznanja za 20 godina rada obrta primili su: Anđelko Horvat, Sanjica Breber, Stjepan Kurešić, Zdravko Klanjčić, Biserka Drempetić, Zdravko Novosel, Alen Ulovec, Josip Petric, Ivan Đurđević, Stjepan Bosec, Branko Čehulić, Biserka Roginić, Ana Vrđuka i Zdravko Cesarec.
Priznanja za 25 godina rada obrta primili su: Vladimir Breber, Jagoda Šipek, Dinko Turčić, Višnja Šestak i Marica Klanjčić.
Priznanje za 30 godina rada obrta primili su Josip Sever, Nikola Tučkar i Marko Cesarec.

Nakon podjele priznanja OKKZŽ, predsjednica Udruženja Katarina Brundula, je uz pomoć potpredsjednika Udruženja Tomislava Jurine i Zdravka Klanjčića uručila Zahvalnice koje dodjeljuje Udruženje obrtnika Stubica svojim članovima za izniman doprinos stvaranju i razvoju obrtništva. Zahvalnice su primili: Sanja Lež, Miljenko Lisak, Branko Sigal, Biserka Drempetić, Nedeljko Veverec, Darko Grden, Marko Živaljić, Antun Pišković, Ivica Smrček i Stanko Čmarec.
Za izniman doprinos stvaranju, razvoju i očuvanju obrtništva Plakete su primili: Nenad Kučiš, Služba za imovinsko pravne poslove ispostava Donja Stubica gđa. Snježana Vrančić, Zdravko Klanjčić i Josip Hanžek. Najznačajnije priznanje koje dodjeljuje Udruženje obrtnika Stubica je Povelja, a ove godine uručena je Tomislavu Jurini.

Po završetku podjele priznanja Udruženja, g. Davor Pleško je u ime HOK-e  povodom  130 godina kontinuiranog rada obrta medičarsko svječarski obrt Zozolly-utemeljeno 1882. godine, uručio Povelju vlasnici obrta gđi. Vlasti Hubicki.

Svečani dio sjednice je uspješno završio i ovim putem zahvaljujemo svima na odazivu.

 

Nastavak obrazovanja za učenike koji su završili trogodišnje obrazovne programe

E-mail Ispis

Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (N.N. 86/12) osnažena su rješenja koja se odnose na vertikalnu prohodnost učenika nakon završetka obrazovanja odnosno stjecanja prve kvalifikacije, i to u statusu redovitog učenika, dakle bez financijskih obveza za učenika i roditelja.

Člankom 6. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi izmijenjen je članak 24. Zakona koji definira sljedeće:

1) Učenik koji je stekao nižu stručnu spremu ima pravo steći srednju školsku ili stručnu spremu nastavljanjem obrazovanja ili polaganjem ispita.

2) Učenik iz stavka 1. Ovog članka, kao i učenik koji je završio obrazovni program u trajanju od tri godine, može u roku od godine dana od dana završetka strukovnog programa nastaviti školovanje u statusu redovitog učenika.

3) Ostvarivanje prava iz stavka 1. i 2. ovog članka uvjetuje se polaganjem razlikovnih odnosno dopunskih ispita, a način i rokove ispita utvrđuje nastavničko vijeće.

Učenik koji želi nastaviti svoje obrazovanje dužan je u pisanom obliku priopćiti srednjoj školi namjeru nastavka obrazovanja najkasnije u roku od godine dana od stjecanja prve kvalifikacije. Način i rokove polaganja ispita utvrđuje nastavničko vijeće u skladu sa statutom škole.

Škole koje su uz plaćanje upisale učenike za nastavak obrazovanja u programima u kojima obrazuju učenike u redovitom srednjoškolskom sustavu dužne su vratiti ta sredstva učeniku i omogućiti mu nastavak obrazovanja u statusu redovitog učenika, dakle bez financijskih obveza.

 

ODRŽANE PREZENTACIJE OBRTNIČKIH I OSTALIH SREDNJOŠKOLSKIH PROGRAMA U UDRUŽENJU OBRTNIKA STUBICA

E-mail Ispis

Na području  Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica i Stubičke Toplice  održana je ovogodišnja prezentacija obrtničkih i ostalih srednjoškolskih programa učenicima i roditeljima osmih razreda. Prezentacije su održane od 04.05. do 08.05. u osnovnim školama u Stubičkim Toplicama, Oroslavju, Donjoj i Gornjoj Stubici i Mariji Bistrici. Prezentaciju su vodili predstavnici  Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije,  Udruženja obrtnika Stubica, zatim predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - PS Krapina i srednjih škola KZŽ. Učenicima i roditeljima osmih razreda prezentiralo se  kako izabrati pravo zanimanje, o stanju na tržištu rada, o sustavu školovanja za obrtnička zanimanja po jedinstvenom modelu obrazovanja, a  srednje škole KZŽ  predstavile  su  programe svojih škola. Nakon toga slijedila su pitanja roditelja i učenika i podjela promotivnih materijala na info-pultovima.  Učenici su zaprimili CD-e  na kojima se nalaze opširnije prezentacije te ankete koje trebaju popuniti i dostaviti u Obrtničku komoru Krapinsko-zagorske županije kako bi se vidjelo da li ima zainteresiranih učenika za drugi dio prezentacije, a to je odlazak u obrtničke radionice gdje će se upoznati sa ovogodišnjim deficitarnim zanimanjima: bravar, konobar i soboslikar ličilac.

 

Sjednica Skupštine UO Stubica

E-mail Ispis

4. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice održana je 15. prosinca  2011 godine.  u prostoru restorana «Rody» u Gornjoj Stubici.Na radnom dijelu Skupštine donesene su Odluke o usvajanju Proračuna Udruženja za 2012 godinu, Programa rada Udruženja za 2012 godinu, Pravilnika o materijalno financijskom poslovanju Udruženja, te su izabrana četiri nova člana u Skupštinu.Novi članovi Skupštine su: Katica Micak iz Marije Bistrice (sekcija trgovaca), Željko Novak iz Donje Stubice (sekcija ugostitelja), Stanko Čičko iz Oroslavja (sekcija uslužnog obrta) i Zdravko Košec iz Marije Bistrice (sekcija autoprijevoza). U svečanom dijelu Skupštine podijeljena su priznanja OK Krapinsko zagorske županije obrtnicima Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice za godine uspješnog vođenja obrta. Priznanja je uručio dospodin Davor Pleško, Predsjednik OKKZŽ-e. Za 20 godina uspješnog vođenja obrta priznanja su primili: Neven Milošić, Sandra i Siniša Pasanec, Albert Kontak, Vlado Srebačić, Nedjeljko Ćuk, Vladimir Jagečić, Zlatko Kuhta, Štefica Đurđević, Štefica Šišak i Ankica Katanić. Za 25 godina uspješnog vođenja obrta priznanja su primili: Vjekoslav Cekol, Štefica Jakšić, Rade Ljubić, Šenol Pečenković, Stanko Čmarec, Dragutin Moštak i Ivan Jakšić.Za 30 godina uspješnog vođenja obrta priznanja su primili: Tomislav Jurina, Vladimir Ozimec i Branko Pucko. Udruženje obrtnika dodijelilo je obrtnicima i institucijama priznanja. Priznanja je uručila gospođa Katarina Brundula dipl.ing., Predsjednica Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice.

Više...
 


Stranica 33 od 33

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner