OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

Sudjelovanje na Eno Gastro Kaštela 2017.

E-mail Ispis

Drugu godinu za redom Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice sudjelovalo je na tradicionalnoj gastronomskoj manifestaciji koju pod nazivom „Eno Gastro Kaštela“ organizira Udruženje obrtnika Kaštela.
Uz veliku pomoć članova Udruženja obrtnika Krapinske Toplice, na štandu UO Stubica pripremao se zagorski grah.
Specijalitete i autohtona jela pripremali su obrtnici iz Zagreba, Vrgorca, Požege, Pakraca, Siska, Pazina, Karlovca, Našica, Duge Rese, Vrbovskog, Splita, Osijeka, Vinkovaca, Vukovara, Stubice, Varaždina i Trogira.

Osim uživanja u dobroj hrani i vinu, posjetitelji i sudionici su se zabavljali uz bogat kulturno-umjetnički i glazbeni program za koji su bili zaduženi članovi KUD-a Sedam kaštela te Galaxy band.

 

Uručena nagrada najboljem učeniku obrtničkog zanimanja SŠO

E-mail Ispis

Povodom završetka nastavne godine 2016./2017., 27. lipnja održana je svečanost učenika Srednje škole Oroslavje.

Na svečanosti su uručena priznanja i nagrade učenicima koji su se tijekom školske godine istaknuli svojim znanjem i vještinama te učenicima koje je nastavničko vijeće izabralo za učenika generacije.

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice svake godine osigurava i uručuje nagradu najboljoj učenici/učeniku generacije za završeno školovanje u obrtničkom zanimanju.
Ove godine nagradu je uručio predsjednik Udruženja Nenad Kučiš učeniku Zvonimiru Vdoviću  koji je završio program obrtničke škole smjer stolar.
Tom prigodom predsjednik je skrenuo pažnju na problem upisa učenika u obrtnička zanimanja te iskoristio priliku da istakne prednosti i mogućnosti koje imaju obrtnici. Čestitao je svim dobitnicima za postignute dosadašnje uspjehe te zaželio uspjeh u daljnjem usavršavanju, školovanju i radu.

 

Održani 15. obrtnički susreti Krapinsko-zagorske županije

E-mail Ispis

U petak 9. lipnja 2017. godine, u organizaciji Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, održani su 15. po redu obrtnički susreti. Ovogodišnji domaćin bilo je Međuopćinsko udruženja obrtnika Klanjec.
Natjecatelji su odmjerili snage u disciplinama: nogomet, potezanje užeta, pikado, streljaštvo ekipno, streljaštvo pojedinačno te viseća kugla pojedinačno. Iz Udruženja obrtnika sudjelovalo je 18 članova. Drugo mjesto u disciplini streljaštvo pojedinačno, osvojio je Daniel Ivanić.
Za postignute rezultate prijelazni pehar uručen je ukupnom pobjedniku susreta, Udruženju obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, koji su ujedno i domaćini susreta sljedeće godine.

 

Gostovanje na obilježavanju 45. godišnjice Udruženja obrtnika Buzet

E-mail Ispis

U subotu 3. lipnja, predstavnici Udruženja obrtnika Stubica, sudjelovali su na 15. Danu obrtnika te obilježavanju 45. godišnjice osnivanja Udruženja obrtnika Buzet.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Udruženja obrtnika Sisak, Območno-obrtno podjetniške zbornice Koper, udruženja s područja Istarske županije kao i predstavnici jedinica lokalnih samouprava. Ispred Hrvatske obrtničke komore, nazočio je obnašatelj dužnosti predsjednika Hrvatske obrtničke komore Davor Pleško.

Na svečanosti su uručena priznanja članovima Udruženja za neprekidan rad u obrtništvu.

Povodom obilježavanja 45. godišnjice osnivanja Udruženja obrtnika Buzet dodijeljena su priznanja udruženjima i institucijama, od kojih je priznanje za dobru suradnju i doprinos u radu za Udruženje obrtnika Stubica preuzela potpredsjednica Udruženja Sanja Lež.

Nastavno na tradiciju suradnje između udruženja, dogovoreno je i izlaganje buzetskih obrtnika na ovogodišnjem Zagorskom gospodarskom zboru u Krapini.

 

Srednja škola Oroslavje obilježila 50 godina djelovanja

E-mail Ispis

U petak 12. svibnja 2017. godine održana je svečanost obilježavanja 50 godina srednjeg školstva u Oroslavju.

Ravnateljica škole Natalija Mučnjak prisutne je upoznala sa poviješću škole te istaknula kako razvitak škole ne bi bio moguć bez predanog rada njezinih djelatnika.

Program je vodila kazališna, televizijska i filmska glumica Marija Borić, a pozdravnim govorom prisutnima su se obratili zamjenica župana Jasna Petek, gradonačelnik grada Oroslavja Ivan Tuđa te voditeljica Službe za srednje škole i učeničke domove Katarina Grgec.

Svečanost su nastupima uveličali sadašnji učenici škole te glumci Ronald Žlabur i Marija Borić koji su svoje srednjoškolske dane također proveli u Srednjoj školi Oroslavje.

Ispred Udruženja obrtnika Stubica, svečanosti su prisustvovale potpredsjednica Sanja Lež i tajnica Dragana Moštak. Dodijeljena su priznanja djelatnicima za dugogodišnji rad u Srednjoj školi Oroslavje te brojne zahvalnice institucijama za suradnju i pomoć u radu škole.
Zahvalnica za uspješnu suradnju i doprinos razvoju Srednje škole Oroslavje dodijeljena je i Udruženju obrtnika Stubica.
Udruženje svake godine osigurava i uručuje nagradu najboljoj učenici/učeniku generacije za završeno školovanje u obrtničkom zanimanju SŠO.

 


Stranica 4 od 35

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner