OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica
E-mail Ispis

UDRUŽENJE OBRTNIKA STUBICA

Matenačka cesta 6, 49240 Donja Stubica
Telefon: 049/286-088
Fax:049/286-410
Mob: 099/4323-595

Radno vrijeme ureda: ponedjeljak, utorak, srijeda, petak: 8,00-16,00h
četvrtak: 12,00-20,00h

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Više...
 

Čestitka

E-mail Ispis

 

Održana 6. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Stubica

E-mail Ispis

U petak 13. prosinca 2019. godine održana je 6. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Stubica u mandatnom razdoblju 2018-2022.g. Na sjednici je verificiran zapisnik sa prethodne sjednice, Đurđa Drempetić podnijela je izvještaj rada Nadzornog odbora. Usvojene su Izmjene i dopune financijskog plana Udruženja za 2019. godinu te Plan programa rada i Financijski plan za 2020. godinu. Donesena je odluka o dodjeli priznanja Udruženja za 2019. godinu koje će se uručiti dobitnicima na 6. Večeri obrtnika. Raspravljalo se o aktivnostima Udruženja u sljedećoj godini te je odrađena većina pripremnih dogovora. Članovi su upoznati s nadolazećim manifestacijama i kalendarom aktivnosti OKKZŽ. Predsjednik Udruženja Nenad Kučiš izrazio je zadovoljstvo radom Udruženja u 2019. godini te zahvalio skupštinarima na angažmanu i dobroj suradnji.

 

Dodjela potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima KZŽ

E-mail Ispis

Potpisivanje ugovora o dodjeli potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima Krapinsko-zagorske županije održana je danas, 25. studenog 2019. godine u Udruženju obrtnika Stubica.

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 158.832,14 kn, a dodijeljena dvadeset i jednom obrtniku od toga šestorici iz našeg Udruženja: Jasni Bogović Pavlina vl. obrta Krojački obrt "Jasna", Marijani Sačer vl. obrta "Kraluš" obrt za umjetničko ukrašavanje, Zdravku Gudanu vl. obrta Stolarija, Ivici Mesaru vl. obrta "Pan" obrt za izradu tradicijskih drvenih igračaka, Brankici Šćuric vl. obrta Medičarna "Šćuric" i Stjepanu Cesaru vl. obrta Trgovina i proizvodnja "Bernarda".
Dodjeli su prisustvovali župan Željko Kolar, predsjednica županijske skupštine i Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta pri OKKZŽ Vlasta Hubicki, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i kom. infrastrukturu KZŽ Sanja Mihovilić, gradonačelnik grada Donje Stubice Nikola Gospočić, potpredsjednik OKKZŽ Miro Čaržavec i predsjednik UO Stubica Nenad Kučiš.

Župan Željko Kolar je istaknuo važnost očuvanja tradicije i kulturne baštine našeg kraja kroz tradicijske i umjetničke obrte te da se mjere ove potpore dojeljuju od 2005. godine.

"Svi umjetnički obrti imaju čast da čuvaju tradiciju i ručni rad. Oni nisu tu da bi bili žal za prošlošću, nego trebaju opstati i živjeti da bi bili putokaz za budućnost. Teško je, jer su svi tradicijski obrti vezani ručnim radom koji nije naplativ te su vezani uz događanja, proštenja, sajmove i zbivanja. Jedan veliki problem je PDV od 25 posto, a druga stvar je da smo podložnici fiskalne blagajne. Obrtnici su uvijek plaćali porez, ne bunimo se protiv poreza, nego je došlo vrijeme da se pomaze i tradicijski obrti, da bi njihov proizvod bio jeftiniji u konačnici i nastavio žvjeti" – rekla je gospođa Hubicki.

Pozdravne govore te čestitke dobitnicima potpore su uputili prisutni gosti kao i domaćin, predsjednik UO Stubica Nenad Kučiš.

 

OKKZŽ obilježila 25 godina rada

E-mail Ispis

4. studenog 2019.g. je u Humu na Sutli održana svečana sjednica Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije na kojoj je ujedno obilježeno 25 godina njenog rada. Na svečanosti su se okupili aktivni i umirovljeni obrtnici, predstavnici JLS, ostalih institucija i tvrtki, područnih obrtničkih komora te udruženja obrtnika. Svečanu proslavu podržali su i predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, župan Željko Kolar, njegov zamjenik Anđelko Ferek – Jambrek, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, Josip Grilec predsjednik HGK ŽK Krapina i brojni drugi.

Tom prigodom uručene su se plakete OKKZŽ za 2019. godinu.

BRONČANA PLAKETA kao priznanje obrtnicima za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva na području KZŽ za 2019. godinu, dodijeljena je:

1. IVANU VIDČEKU, vl. obrta „VIDIČEKTRANS“, iz UDRUŽENJA OBRTNIKA BEDEKOVČINA,

2.  DANIELU IVANIĆU, vl. obrta „FRIZERSKI SALON DANIEL iz UDRUŽENJA OBRTNIKA  GRADOVA DONJA STUBICA, OROSLAVJE I OPĆINA MARIJA BISTRICA, GORNJA STUBICA, STUBIČKE TOPLICE,

3.  DAMIRU SPORIŠU, vl. obrta „DMS – ELEKTRONIK“, Ravno Brezje 21, Kumrovec iz MEĐUOPĆINSKOG UDRUŽENJA OBRTNIKA  KLANJEC,

4.   MILANU FRLJUŽECU, vl. obrta  "FRLJA" građevinarstvo, usluge i trgovina, Petrovsko 46, Petrovsko iz UDRUŽENJA OBRTNIKA GRADA KRAPINE I OPĆINA ĐURMANEC, JESENJE, PETROVSKO I RADOBOJ,

5.  IGORU KEREPU, vl. obrta Završni radovi „KEREP“, Selno 34B, Krapinske Toplice iz UDRUŽENJE OBRTNIKA OPĆINE KRAPINSKE TOPLICE,

6.  DRAGUTINU BRAČUNU, vl. obrta  Bistro PAJDAŠ, Janka Leskovara 42/2, Pregrada iz UDRUŽENJA OBRTNIKA PREGRADA, HUM NA SUTLI DESINIĆ,

7. IVANU ĐURKIN-BENKOTIĆU, vl. obrta UGOSTITELJSKI OBRT „SERMAGE“, I. Krizmanića 15, Sveti Križ Začretje iz UDRUŽENJE OBRTNIKA SVETI KRIŽ ZAČRETJE,

8.   HRVOJU VRANČIĆU, vl. obrta ZLATARNA „VRANČIĆ“, Matije Gupca 33, Zabok iz UDRUŽENJA OBRTNIKA GRADA ZABOKA,

9.     ZVONKU SEDAK-BENČIĆU, vl. obrta PRANJE I PODMAZIVANJE VOZILA, V. Bukovec 5, Mače iz UDRUŽENJA OBRTNIKA ZLATAR.

SREBRNA PLAKETA kao priznanje obrtnicima, pojedincima i institucijama u zemlji i inozemstvu koji su svojim djelovanjem i iskazanom potporom OKKZŽ dali značajan doprinos njenom radu i razvoju obrtništva,  za 2019. godinu dodijeljena je:

1.    MLADENU ŠOŠTARKO, vl. obrta VODO-LIMEX, obrt za građevinarstvo i poljoprivredu, iz UDRUŽENJA OBRTNIKA OPĆINE KRAPINSKE TOPLICE

2. TURISTIČKOJ ZAJEDNICI PODRUČJA DONJA STUBICA I GORNJA STUBICA, na prijedlog UO STUBICA, plaketu je primila direktorica Kornelija Vnučec u pratnji stručne suradnice Marine Breber.

3.   GRADU ZABOKU, na prijedlog UO ZABOK, plaketu je primio gradonačelnik Ivan Hanžek

ZLATNA PLAKETA kao najveće priznanje OKKZŽ, dodjeljuje se uglednom i časnom obrtniku  za dugogodišnji  doprinos u organizaciji strukovno-cehovskog rada, strukovnog obrazovanja za potrebe obrtništva te organizaciju kulturno-umjetničkih i sportskih aktivnosti obrtnika na području naše Komore. ZLATNA PLAKETA OKKZŽ za 2019. godinu dodijeljena je na prijedlog UO Krapina:

ŽELJKU MALIŠU, vl. obrta "MPR" OBRT ZA PROIZVODNJU METALNIH I PLASTIČNIH PROIZVODA I TRGOVINU, Petrovsko.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 44

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner