OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Pregrada
Pregrada

Radno vrijeme ureda

E-mail Ispis

Poštovani,
želim vas obavijestiti da radi situacije uzrokovane COVID 19, do daljnjega ne radim u uredu udruženja obrtnika, već od kuće.
Za vas sam dostupna putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i mobitela: 099 306 - 8602

 

Održana 11. Obrtnička noć UO Pregrada, Hum na Sutli, Desinić

E-mail Ispis

U subotu, 29. veljače  2020. godine u  Vatrogasnom domu u Desiniću, općini koja teritorijalno pripada udruženju obrtnika a u kojoj živi i radi četrdesetak  obrtnika,  održana je „11. Obrtnička  noć“ Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić.

Svečanosti 11. Obrtničke noći“ bilo je   nazočno  110 osoba. Kao i svih prethodnih godina, sa nama su bili nama uvijek dragi gosti, Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar,, Saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, Podpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i  Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, Načelnik općine Desinić Zvonko Škreblin  te predstavnici komorskog sustava.

Na početku svečanosti prisutne je pozdravio Predsjednik udruženja obrtnika Josip Grofelnik, a potom su pozdravne riječi uputili načelnik općine Desinić Zvonko Škreblin Predsjednik OKKZŽ  Davor Pleško,  Predsjednik HOK-e D. Ranogajec i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Odlukom Upravnog odbora Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, po prvi puta ove godine, dodijeljena su priznanja obrtnicima koji u 2020. godini navršavaju 10 i 15 godina rada u obrtu. Priznanja su uručili predsjednik Udruženja, Josip Grofelnik i Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, a primili su ih slijedeći obrtnici:

Za 10 godina: Mirjana Ivanjko, Dragutin Bračun, Josip Ilić, Oliver Merkaš, Nikolina Turnšek i Gabrijel Šoštar.

Za 15 godina: Anica Pavlinec, Zdravko Makar, Dario Vukmanić, Josip Grilec i Tomislav Lugarić.

„Obrtnička noć“ prigoda je da se na posebno svečani način uruče priznanja OKKZŽ obrtnicima koji obilježavaju  20,25,30,35 i 40  godina rada u obrtu kao i obrtima u nasljeđu  a primili su ih:

Za 20 godina: Juraj Krivec; za 25 godina: Vesna Golubić, Tomislav Grilec, Krunoslav Martinko, Stjepan Golubić, Franjo Flegar, Stjepan Kobilar, Milan Korbar, Gordana Špiljak i Tomislav Večerić , vl. obrta u nasljeđu AUTO TOM; za 30 godina: Jadranka Šorša, Tomislav Krušec, Vlado i Tomislav Svečak, Ivan Vrhovski, Veljko Podboj, Branko Balen, Ignac Završki i obrtima u nasljeđu: „Vučja gorica“ i „Stolarija Škrablin“;  za 35 godina: Željko Turčić; te za 40 godina obrta u nasljeđu:

Danijela Čuček vl. obrta Građevinarstvo Vnuk, Ivica Juričan vl. obrta „Ti lipe“ Mario Tepeš vl. obrta „Bravarija Tepeš“ i Zlatko Špiljak vl. obrta „Opći mehanički radovi"

Za glazbeni dio programa zaslužan je  bio  glazbeni sastav  „Kraljevi zagorja“ iz Pregrade, a poslije službenog dijela svečanosti, u opuštenijoj atmosferi uz pjesmu i ples, ovogodišnje druženje obrtnika potrajalo je, kao i obično,  do ranih jutarnjih sati.

Svi sudionici „11. obrtničke noći“ u znak sjećanja, na poklon su dobili magnete sa likom djevojke u pregradskoj narodnoj nošnji koje je osmislila i izradila naša mlada obrtnica Dragica Kantoci iz Pregrade

 

UO Pregrada, Hum na Sutli, Desinić

E-mail Ispis

U organizaciji Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, a u suradnji sa   Putničkom agencijom Presečki tours iz Krapine, 26. i 27. listopada, realizirali smo,  ranije najavljen, dvodnevni izlet u Sarajevo.

Bila je to prilika da se tijekom dva dana, pored upoznavanja sa znamenitostima Sarajeva, Travnika i Jajca,  pedesetak obrtnika našeg udruženja druže, pa je tako, uz pjesmu i smijeh ,po sunčanom vremenu, izlet prošao u veselom raspoloženju.

 

Održan tečaj engleskog jezika obrtnicima UO Pregrada

E-mail Ispis

U organizaciji Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, u vremenu od 10.04. -27.06.2019. g. u prostorijama Udruženja obrtnika u Pregradi, održan je tečaj engleskog jezika.

Tečaj za naše obrtnike, koji su iskazali potrebu i interes učenja engleskog jezika, provela je INCEPTA GRUPA d.o.o. iz Zagreba pod vodstvom prof. Renate Čapo.

Testiranju znanja engleskog jezika pristupilo je pet polaznika, koji su prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike Vijeća Europe (  Common European Framework of Reference for Languages - CEFR) dobili Potvrdu o razini znanja engleskog jezika u govoru i pisanju.

Zahvaljujemo se prof. Čapo na trudu, te se, ovisno o interesu naših obrtnika, nadamo nastavku suradnje na jesen.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 3

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner