OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Pregrada
Pregrada

UO Pregrada, Hum na Sutli, Desinić

E-mail Ispis

U organizaciji Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, a u suradnji sa   Putničkom agencijom Presečki tours iz Krapine, 26. i 27. listopada, realizirali smo,  ranije najavljen, dvodnevni izlet u Sarajevo.

Bila je to prilika da se tijekom dva dana, pored upoznavanja sa znamenitostima Sarajeva, Travnika i Jajca,  pedesetak obrtnika našeg udruženja druže, pa je tako, uz pjesmu i smijeh ,po sunčanom vremenu, izlet prošao u veselom raspoloženju.

 

Održan tečaj engleskog jezika obrtnicima UO Pregrada

E-mail Ispis

U organizaciji Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, u vremenu od 10.04. -27.06.2019. g. u prostorijama Udruženja obrtnika u Pregradi, održan je tečaj engleskog jezika.

Tečaj za naše obrtnike, koji su iskazali potrebu i interes učenja engleskog jezika, provela je INCEPTA GRUPA d.o.o. iz Zagreba pod vodstvom prof. Renate Čapo.

Testiranju znanja engleskog jezika pristupilo je pet polaznika, koji su prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike Vijeća Europe (  Common European Framework of Reference for Languages - CEFR) dobili Potvrdu o razini znanja engleskog jezika u govoru i pisanju.

Zahvaljujemo se prof. Čapo na trudu, te se, ovisno o interesu naših obrtnika, nadamo nastavku suradnje na jesen.

 

10. Obrtniča noć UO Pregrada, Hum na Sutli i Desinić

E-mail Ispis

U Humu na Sutli, općini koja teritorijalno pripada Udruženju obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, a u kojoj živi i radi 90-tak obrtnika pretežito proizvodne i prijevozničke djelatnosti, u subotu, 23. veljače 2019.g. održana je „10. Obrtnička noć“ Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić.

Svečanosti „10. Obrtničke noći“ bilo je   nazočno  130 osoba a kao i prethodnih godina, sa nama su bili Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, , Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar,   Saborski zastupnik i gradonačelnik grada Pregrade Marko Vešligaj, Načelnik Općine Hum na Sutli, Predsjednik Hrvatske obrtničke komore  Dragutin Ranogajec, Potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško,   načelnik općine Desinić Zvonko Škreblin,    te predstavnici komorskog sustava.

Na početku svečanosti prisutne je pozdravio Predsjednik udruženja obrtnika Josip Grofelnik, a potom su pozdravne riječi uputili načelnik općine Hum na Sutli,   Potpredsjednik HOK-e i Predsjednik  OKKZŽ  Davor Pleško, Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec , i Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić

„Obrtnička noć“ prigoda je da se na posebno svečani način uruče priznanja OKKZŽ obrtnicima koji obilježavaju  20,25,30 i 35  godina rada u obrtu kao i obrtima u nasljeđu.

PRIZNANJE ZA 20 GODINA PRIMILI SU:

Nenad Gretić, Ljiljana  Hajdinjak, Milica Kunštek, Stjepana Košanski i Marijan Šurbek.

PRIZNANJE ZA 25 GODINA PRIMILI SU:

Branka Gretić, Mirko Bukovšak, Darko Halužan, Zlatko Golubić, Janko Briševac, Mladen Cerovski, Mario Ivanjko, Cvetka Šolman, Ivan Posavec, Igor Kurko, Dubravko Domjanić, Robert Javorić, Josip Cerovski i Zdravko Smrkulj.

PRIZNANJE ZA 30 GODINA  primio je Darko Špoljar. PRIZNANJE ZA 35 GODINA PRIMILI SU: Ankica Javorić, Mario Bele, Franc Gangl.

PRIZNANJE ZA 40 GODINA PRIMILI SU: Ivan I Tomislav Pildek, ,Anđelko Štruklec.

Za 60 godina obrta u nasljeđu priznanje je dodijeljeno obrtu „KRAČUN“, vl. Ivan Kračun, a za 65. godina obrta u nasljeđu priznanje je dodijeljeno obrtu Mesnica „KANTOCI“, vl. Marko Kantoci.

I  ove godine  „Obrtničkoj noći“ prisustvovali su i umirovljeni obrtnici, pa su se tako našem pozivu rado odazvali: Stjepan Štruklec, Stanko Štruklec, Josip Pildek,Ivo i Anđela Špiljak, Ivan i Lidija Kračun, Čedomir Bele, Vlado Ivanjko,  Miroslav Kantoci i Vladimir Večerić.

Gosti „9. Obrtničke noći“ bili su dino Miklaužić, pobjednik 2. sezone RTL-ovog dječjeg pjevačkog natjecanja „Zvjezdice“ i njegova sestra Karla.

Za glazbeni dio programa zaslužan je bio  sastav „F band“ iz Desinića, a poslije službenog dijela svečanosti, u opuštenijoj atmosferi uz pjesmu, ples i tombolu, ovogodišnje druženje obrtnika potrajalo je do ranih jutarnjih sati.

 

40 godišnjica osnivanja Udruženja obrtnika Pregrada,Hum na Sutli,Desinić

E-mail Ispis

U subotu, 03. ožujka  2018. godine u restoranu „AS“ u Pregradi,  održana je, sada već tradicionalna „9. Obrtnička  noć“ Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, kojom prilikom je obilježena 40 godišnjica osnivanja Udruženja obrtnika.

Svečanosti „9. Obrtničke noći“ bilo je   nazočno  170 osoba. Kao i svih prethodnih godina, sa nama su bili nama uvijek dragi gosti, Saborski zastupnik i gradonačelnik grada Pregrade Marko Vešligaj, Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar,  Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić,  Potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, Glavna tajnica HOK-e Violeta Jelić,  načelnik općine Desinić Zvonko Škreblin, načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša,   te predstavnici komorskog sustava. Na početku svečanosti prisutne je pozdravio Predsjednik udruženja obrtnika Josip Grofelnik, a potom su pozdravne riječi uputili gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj,  Potpredsjednik HOK-e i Predsjednik  OKKZŽ  Davor Pleško,  glavna tajnica HOK-e Violeta Jelić,  Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić i Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Povodom obilježavanja 40-te godišnjice osnivanja Udruženja obrtnika u Pregradi, Upravni odbor Udruženja obrtnika,  u  znak zahvalnosti,  donio je odluku  o dodjeli priznanja obrtnicima – članovima inicijativnog odbora za osnivanje Udruženja obrtnika 1978. godine, kao i svim dosadašnjim predsjednicima Udruženja u prethodnim mandatima.

Priznanja su primili: Drgutin Gorupić, prvi predsjednik Udruženja;  Zvonko Kantoci, prvi tajnik Udruženja, Mijo Večerić, Mirko Horvat i Dragutin Ilijaš – članovi inicijativnog odbora za osnivanje Udruženja

Za poseban doprinos u organizaciji rada Udruženja obrtnika i promicanje obrtništva priznanja su primili i svi dosadašnji predsjednici Udruženja: Ivan Špiljak, Ivo Nauković, Milan Burić i Vlado Večerić.

„Obrtnička noć“ prigoda je da se na posebno svečani način uruče priznanja OKKZŽ obrtnicima koji obilježavaju  20,25,30 i 35  godina rada u obrtu kao i obrtima u nasljeđu. Komora ova priznanja dodjeljuje od 2009. godine, a primili su ih:

Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 3

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner