OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Klanjec
Klanjec

IZMJENE I DOPUNE PRAVILNIKA O POREZU NA DOHODAK

E-mail Ispis

Dana 30. studenoga 2018. godine u Narodnim novinama broj 106/18 objavljen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dohodak, a isti stupa na snagu 1. prosinca 2018. godine.

Prema navedenom Pravilniku od 1. prosinca 2018. godine porez na dohodak se ne plaća na isplaćene nagrade za radne rezultate i druge oblike dodatnog nagrađivanja radnika (dodatna plaća, dodatak uz mjesečnu plaću i sl.) u iznosu do 5.000,00 kuna.

 

NADZORNE AKTIVNOSTI POREZNE UPRAVE

E-mail Ispis

Tijekom Adventa u razdoblju od 1.12.2018. – 6.1.2019. godine ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Plan provođenja pojačanih nadzornih aktivnosti po županijama u razdoblju od 1.- 4.12.2018. godine dan je u tablici ovdje.

 

UREDBA O VISINI TROŠARINE NA CIGARETE

E-mail Ispis

Uredba o visini trošarine na cigarete, sitno rezani duhan za savijanje cigareta i ostali duhan za pušenje biti će objavljena u ”Narodnim novinama” broj 106 (https://carina.gov.hr/uredbe-o-visini-trosarine/2413) i stupa na snagu 3. prosinca 2018. godine.

Danom stupanja na snagu predmetne Uredbe  prestaje važiti Uredba o visini trošarine na cigarete, sitno rezani duhan i ostali duhan za pušenje („Narodne novine“, broj 109/16 i 126/17).


Na temelju članka 75. stavka 6. i 8. i članka 76. stavka 4. Zakona o trošarinama (»Narodne novine«, broj 22/2013 do 115/2016), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 30. studenoga 2018. godine donijela Uredbu o visini trošarine na cigarete, sitno rezani duhan za savijanje cigareta i ostali duhan za pušenje kojom se mijenja visina trošarine na cigarete tako da od 3. prosinca 2018. godine trošarina iznosi:

na cigarete

-     specifična trošarina 335,00 kuna za 1000  komada cigareta,

-     proporcionalna trošarina 34 % od maloprodajne cijene cigareta, te

-     minimalna trošarina na cigarete 755,00 kuna za 1000 komada cigareta ,

dok se visina trošarine  na sitno rezani duhan za savijanje cigareta i ostali duhan za pušenje  ne mijenja te i dalje iznosi 600,00 kn za 1 kilogram.

 

VISINA MINIMALNE PLAĆE U 2019.

E-mail Ispis

Na 128. sjednici Vlade RH donesena je Uredba o visini minimalne plaće u 2019. godini. Visina minimalne plaće za razdoblje od 1. siječnja 2019. godine do 31. prosinca 2019. godine utvrđuje se u bruto iznosu od 3.750,00 kuna.

Uredba će biti objavljena u Narodnim novinama s početkom primjene od 1. siječnja 2019. godine. Ujedno podsjećamo da je Državni zavod za statistiku objavio iznose prosječne mjesečne isplaćene neto i bruto plaće po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za razdoblje siječanj – kolovoz 2018.  Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za razdoblje siječanj – kolovoz 2018. iznosila je 6.237 kuna.  Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za razdoblje siječanj – kolovoz 2018. iznosila je 8.448 kuna.

 

SVEČANA SJEDNICA SKUPŠTINE OKKZŽ

E-mail Ispis

Dana 05. studenog 2018. godine u domaćinstvu Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ), u znak obilježavanja dana osnutka 4. studenog 1994. godine, 2.  svečanom sjednicom Skupštine obilježila je Dan Komore.

Svečanom obilježavanju DANA Komore prisustvovali su brojni uzvanici, članovi Skupštine OKKZŽ, predsjednici Udruženja te obrtnici svih Udruženja OKKZŽ kojima su uručene plakete OKKZŽ za 2018. godinu.

Obrtnicima Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec uručene su brončana i zlatna plaketa.

BRONČANA PLAKETA kao  priznanje obrtnicima OKKZŽ za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva na području OKKZŽ za 2018. godinu uručena je DANIJELU KODRNJI, vlasniku obrta "STROJNA OBRADA METALA" iz Zagorskih Sela.

ZLATNA PLAKETA kao najveće priznanje OKKZŽ, za dugogodišnji doprinos u organizaciji strukovno-cehovskog rada, strukovnog obrazovanja za potrebe obrtništva te organizaciju kulturno-umjetničkih i sportskih aktivnosti obrtnika na području naše Komore, dodijeljena je uglednom i časnom obrtniku  BRANKU GREBLIČKOM-VENTEKU vlasniku Obrta za ugostiteljstvo i turizam „ZELENJAK VENTEK" iz Risvice.

U ime svih nagrađenih skupu se prigodnim riječima zahvale obratio dobitnik  Zlatne plakete Branko Greblički Ventek, koji je istaknuo kako uručena priznanja predstavljaju značajnu zahvalu za sav uloženi dugogodišnji trud, zalaganje i odricanje te je od iznimne važnosti kako će dodijeljena priznanja dobitnicima predstavljati osobit poticaj za nastavak časnog djelovanja u obrtništvu i za obrtništvo koje čini najžilaviji dio gospodarstva Krapinsko-zagorske županije.

 


Stranica 4 od 9

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner