OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Klanjec
Klanjec

IZLET U ČEŠKU

E-mail Ispis

 

OBRTNICI MUO KLANJEC U ČEŠKOJ

 

40 obrtnika Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec boravilo je od 14. – 16.09.2012. godine u Češkoj. Odsjeli smo u Češkim Buđojevicama, gradu poznatom po dobrom pivu i pivovari Budvar.

Posjetili smo i razgledali dvorac Hluboka, jedan od najljepših čeških dvoraca koji je romantična kopija engleskog Windsora sa velikim parkom.

Zatim je slijedio posjet Jindrihovom Hradecu , te Taboru, a najdulje smo se zadržali u romantičnom gradiću Češky Krumlov. To je grad koji je očuvao gotički i renesansni izgled i okružen je rijekom Vltavom.

Iako smo svi ponijeli kišobrane, nismo ih trebali otvarati, jer nam je vrijeme bilo prekrasno. A uz ugodno trodnevno druženje i razgledavanje došlo je vrijeme za povratak kući. Putem se je raspravljalo o izletu za slijedeću godinu. A, kamo ćemo slijedeće godine? Vidjet ćemo što će odlučiti članovi Upravnog odbora.

 

 

 

bilten br. 28- lipanj 2012.

E-mail Ispis

HRVATSKA OBRTNIČKA KOMORA – OBRTNIČKA KOMORA KRAPINSKO ZAGORSKE ŽUPANIJE

                                                                  MEĐUOPĆINSKO UDRUŽENJE OBRTNIKA                

 

                                                                   

                                                                                                 

                                                                          BILTEN

                                                          

____________________________________________Broj 28, lipanj 2012. godine ___

Sadržaj:

-          Obavijest za ugostitelje

-          Turističko putovanje obrtnika 2012.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Obavijest za ugostitelje

Obavještavamo Vas da je člankom 51. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti ("Narodne novine", br. 138/06, 43/09 i 88/09) propisana obveza ugostitelja koji su ishodili rješenje o minimalnim uvjetima prije 16. kolovoza 2007. godine da usklade svoje poslovanje s novim Pravilnikom o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina "restorani", "barovi", "catering objekti" i "objekti jednostavnih usluga" ("Narodne novine", br. 82/07 i 82/09) u roku 5 godina, tj. do 16. kolovoza 2012. godine.

Budući da su to neki od propisanih minimalnih uvjeta koje moraju ispunjavati ugostiteljski objekti, pozivamo Vas da iste ispunite do utvrđenog roka, jer je za ove prekršaje temeljem čl. 44. Zakona zapriječena kazna od 10.000-150.000 kn za pravne osobe te 5.000-15.000 kn za odgovornu osobu u pravnoj osobi, dok je za  fizičke osobe (obrtnike) kazna 5.000-15.000 kn.

 

 

 

POZIVAMO VAS NA TURISTIČKO PUTOVANJE

14. – 16. 09. 2012.

 

GRADOVI I DVORCI JUŽNE ČEŠKE

 

                                       

 

Upravni odbor Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec poziva Vas na turističko putovanje u Češku, od 14.-16.09.2012. godine.

 

MOLIMO ZAINTERESIRANE OBRTNIKE DA PRIJAVE IZVRŠE ŠTO PRIJE, a najkasnije do 16.07.2012. Prijavite se osobno u tajništvu Udruženja. Kod prijave se uplaćuje akontacija u iznosu od 250,00 kn po osobi, s time da do 10.08.2012. mora biti uplaćeno 50% od cjelokupnog iznosa.

 

CIJENA ARANŽMANA: 995,00 KN

Više...
 

bilten br. 27-travanj 2012.

E-mail Ispis

____________________________________________Broj 27, travanj 2012. godine ___

Sadržaj:

-          Informatičko obrazovanje obrtnika MUO Klanjec

-          Mjere zapošljavanja – Hrvatski zavod za zapošljavanje

-          Projekti bespovratnih poticaja Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva za 2011.,

-          Programi kreditiranja KZŽ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

INFORMATIČKO OBRAZOVANJE OBRTNIKA MUO KLANJEC

Obavještavamo Vas da MUO Klanjec namjerava organizirati informatičku radionicu za stjecanje informatičkih kompetencija obrtnika. Informatička radionica bi se sastojala od:

-          Korištenje računala i rad s datotekama

-          Obrada teksta

-          Tablične kalkulacije

-          Prezentacije

-          Informacije i komunikacije.

Trošak polaznika-obrtnika informatičke radionice bi bio u visini od 15% od ukupne cijene.

Uvjet je da je podmiren komorski doprinos.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje molimo da se do 10.05.2012. godine prijavite u tajništvo Udruženja na tel. 550 979 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

MJERE ZAPOŠLJAVANJA ZA 2012. - HZZ

Hrvatski zavod za zapošljavanje od 06. ožujka 2012. započeo je s provedbom aktivnih mjera zapošljavanja iz Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2012. godinu.

One su usmjerene na poticanje motivacije za zapošljavanje, sufinanciranje i financiranje obrazovanja i sufinanciranje zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba i drugih skupina nezaposlenih kojima prijeti socijalna isključenost kao i skupinama kojima prijeti dugotrajna nezaposlenost zbog gubitka zaposlenja.

Mjere iz nadležnosti Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje su:

 1. a)    Mjere koje se smatraju potporama za zapošljavanje
 2. b)    Mjere koje se smatraju potporama za usavršavanje
 3. Sufinanciranje obrazovanja zaposlenih
 1. Sufinanciranje zapošljavanja mladih osoba bez radnog iskustva,
 2. Sufinanciranje zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba,
 3. Sufinanciranje zapošljavanja osoba iznad 50 godina,
 4. Sufinanciranje zapošljavanja osoba s invaliditetom,
 5. Sufinanciranje zapošljavanja posebnih skupina nezaposlenih osoba,
 6. Sufinanciranje samozapošljavanja nezaposlenih osoba,
 7. Sufinanciranje zapošljavanja nezaposlenih osoba na dijeljenom radnom mjestu i
 8. Sufinanciranje zapošljavanja zamjenskog radnika.

-       novozaposlenih na poslovima za koje na tržištu rada nema kvalificirane radne snage i

-       zaposlenih u uvjetima uvođenja novih tehnologija, viših standarda i promjene proizvodnog programa poslodavca.

 1. c)     Mjere koje se ne smatraju državnim potporama – mjere za obrazovanje i zapošljavanje s ciljem povećanja zapošljivosti nezaposlenih osoba i zaposlenih kojima prijeti nezaposlenost
 2. Obrazovanje nezaposlenih,
 3. Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa,
 4. Javni radovi i
 5. Potpore za očuvanje radnih mjesta.

Sve potrebne dodatne informacije mogu se dobiti u područnim službama HZZ-a prema sjedištu poslodavca. Poslodavci sa sjedištem u Krapinsko-zagorskoj županiji mogu Zahtjeve za dodjelu sredstava po mjerama iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje podnijeti u Područnoj službi Krapina.

Zahtjev za dodjelu potpore može se pronaći i na Web stranici i popunjenog ga dostaviti nadležnoj Područnoj službi.(www.hzz.hr).

 

PROJEKTI BESPOVRATNIH POTPORA MINPO 2012.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javne pozive za Projekte bespovratnih poticaja za obrtnike i poduzetnike temeljem „Poduzetničkog impulsa“ – plana poticanja poduzetništva i obrtništva za 2012. godinu.

Kompletan sadržaj Javnih poziva s objašnjenjima i potrebnom dokumentacijom objavljeni su na internetskim stranicama Ministarstva www.minpo.hr

Informacije o uvjetima i potrebnoj dokumentaciji te roku prijave za pojedini Projekt dostupne su i na info telefonu 0800 234 505 u Ministarstvu poduzetništva i obrta i/ili Hrvatskoj obrtničkoj komori na 062 000 026 (birati „5“ – kreditiranje i državne potpore) ili u Međuopćinskom udruženju obrtnika Klanjec na telefon 049/ 550 979, GDJE MOŽETE I PREUZETI POPIS POTREBNE DOKUMENTACIJE I OBRASCE ZAHTJEVA.

Više...
 

OBAVEZE OBRTNIKA KOJI SE BAVE PROMETOM I KORIŠTENJEM OPASNIH KEMIKALIJA

E-mail Ispis

OBAVEZA FIZIČKIH OSOBA KOJE SE BAVE PROMETOM ILI KORIŠTENJEM OPASNIH KEMIKALIJA

SVI OBRTNICI KOJI U SVOM POSLOVANJU KORISTE OPASNE KEMIKALIJE OBAVEZNI SU ISPUNITI ODREĐENE UVJETE

Pravilnikom o uvjetima koje moraju ispunjavati pravne ili fizičke osobe koje obavljaju promet na malo ili koriste opasne kemikalije (NN 68/07) propisuju se uvjeti za prometom ili korištenjem opasnih kemikalija označenih kao : vrlo otrovne - T+, otrovne kemikalije – T, štetne kemikalije- Xn, nagrizajuće kemikalije – C, nadražujuće kemikalije – Xi, , kemikalije koje dovode do preosjetljivosti, kancerogene kemikalije, mutagene kemikalije i reproduktivno toksične kemikalije.

 

Pravne i fizičke osobe iz članka 1. ovoga Pravilnika moraju ispunjavati sljedeće uvjete:
– imati odgovarajuće prostorije za smještaj, čuvanje i izdavanje opasnih kemikalija koje u pogledu lokacije, načina izgradnje, kvalitete zidova i podova, osvijetljenosti, prozračivanja, temperature i vlažnosti odgovaraju sanitarno-tehničkim i higijenskim uvjetima,
– imati osigurana odgovarajuća zaštitna sredstva za radnike koji rade s opasnim kemikalijama,
– imati odgovarajuću opremu za rad s opasnim kemikalijama koja je otporna na djelovanje kemikalija s kojima dolazi u dodir te
– imati upute o načinu pružanja prve pomoći u slučaju nezgode kao i sredstva za pružanje prve pomoći i sredstva za dekontaminaciju i uklanjanje opasnih kemikalija.
Pravne ili fizičke osobe koje se bave prometom na malo ili koriste opasne kemikalije označene kao štetne, nagrizajuće s oznakom da izazivaju opekotine, nadražujuće, i kemikalije koje dovode do preosjetljivosti mogu sve poslove obavljati u jednoj prostoriji koja zadovoljava sanitarno-tehničke i higijenske uvjete

Više...
 

MUO Klanjec organiziralo Obrtničku noć

E-mail Ispis

Tradicionalnu Obrtničku noć Međuopćinsko udruženje obrtnika Klanjec    održalo je i ove godine u restoranu “Zelenjak”, u subotu 25.02.2012. godine. Na svečanosti su uručene Diplome za postignute uspjehe u obrtništvu i promicanje obrtničke struke koje su dobili: Dubravko i Zlatko Gašpar, za sudjelovanje na sajmovima – Želimir Krištofić, te za sudjelovanje u rekreativnim aktivnostima  – Hrvoje Broz.Također su uručena i Priznanja za godine rada u obrtništvu i članstva u Udruženju. Priznanja za 20 godina  su dobili: Mirko Jambrešić i Ivica Mlinarić, a za 30 godina: Željko Borošak, Drago Preglej i Juraj Ricijaš.Goste je zabavljao muzički sastav “Boss”, Rajko Suhodolčan i kvartet “Gubec”.

 


Stranica 4 od 4

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner