OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Klanjec
Klanjec

Obrtnička noć MUO Klanjec

E-mail Ispis

Svečanom sjednicom na Obrtničkoj noći  obilježen je Dan obrtnika Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec.  Tradicionalna Obrtnička noć održana je 21.02.2015. godine u restoranu Zelenjak-Ventek.

Predsjednik Udruženja Mladen Županić je podnio izvještaj o radu za proteklu godinu, te zaključio da iako je broj obrtnika svake godine u padu, to nas neće obeshrabriti u daljnjem radu i djelovanju.

Uz aktivne članove, svečanosti su prisustvovali i rado viđeni gosti; župan Željko Kolar, gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek, načelnik općine Kumrovec Dragutin Ulama, načelnik općine Tuhelj Renato Ilić,  predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, predsjednici i predstavnici Udruženja obrtnika KZŽ  i Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Nazočnima su se obratili: župan željko Kolar, predsjednik HOK-e Dragutin Ranogajec i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško.

Ovom prigodom dodijeljene su  Diplome za postignute uspjehe u obrtništvu i promicanje obrtničke struke koje su dobili: Kruno Krčelić, Drago Preglej i Srečko Iveković za rad u tijelima Udruženja; Ivica Lunko i Ivica Pogačić za postignute uspjehe u obrtu; Nikola Ulama i Robert Šplajt za sudjelovanje u rekreativnim aktivnostima. Također su dodijeljena i Priznanja OKKZŽ. Priznanja su dobili: za 20 godina uspješnog vođenja obrta - Dubravko Gašpar, Damir Šoban; za 20 godina uspješnog rada obrta – „ZAGOREC“ trgovina na veliko i malo; za 25 godina uspješnog vođenja obrta – Zvonimir Borošak i Dragutin Ulama; za 25 godina uspješnog rada obrta – „Cvjećarna Ivančica“ i za 40 godina uspješnog vođenja obrta – Srečko Iveković. Obitelj Šoban (Damir) dobila je priznanje za 45 godina obiteljskog obrta.

Goste je zabavljao muzički sastav “Zlatni grafiti”, a gost večeri je bio komičar Mladen Medak - Gaga.

 

Izabran predsjednik MUO Klanjec

E-mail Ispis

Međuopćinsko udruženje obrtnika Klanjec na svojoj konstituirajućoj sjednici koja je održana 12.02.2015. godine jednoglasno je donijela Odluku, prema kojoj se MLADEN ŽUPANIĆ, vlasnik obrta „ŽUPANIĆ“ – trgovina, videoteka, fotograf, mjenjačnica, ugostiteljstvo, iz Klanjca, Novodvorska 5A, imenuje za predsjednika Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec za mandatno razdoblje 2014. – 2018.

 

bilten br. 32 - Poticaji MINPO za 2014.

E-mail Ispis

Sadržaj:

-          Bespovratni poticaji Ministarstva poduzetništva i obrta-PODUZETNIČKI IMPULS 2014.,

-          E-prijava na mirovinsko osiguranje.

 

PROJEKTI  BESPOVRATNIH  POTPORA  MINPO-a za 2014.- PODUZETNIČKI IMPULS ZA 2014.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javne pozive za Projekte bespovratnih poticaja za obrtnike i poduzetnike temeljem Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2014. godinu.

Kompletan sadržaj Javnih poziva s objašnjenjima i potrebnom dokumentacijom objavljeni su na mrežnim stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta (www.minpo.hr) i HAMAG INVEST-a (www.hamaginvest.hr), a prijave se zaprimaju isključivo od 31.03.2014. (osim na Mjerama D2.2 te D2.3 na kojima se prijave zaprimaju od 01. 08.2014.).

 

Javni pozivi bit će otvoreni do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 31.10.2014. (osim za Mjeru B2 na kojoj će se prijave zaprimati do 30.05.2014.)

 

Pitanja vezana za Poduzetnički impuls 2014.
 

Za Mjere A2, A3, C2, C3, D1 i D2:

Svi upiti podnose se u pisanom obliku putem obrasca koji možete naći na stranicama www.minpo.hr

 Pitanja možete uputiti i na besplatni info telefon: 0800/234505.

 

Za Mjere A1, B1 i B2:

Svi upiti podnose se u pisanom obliku na adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Pitanja možete uputiti i na info telefone: 01/488 10 43 i 01/488 10 15.

 

Odgovori na sva postavljena pitanja objavljuju se na mrežnim stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta www.minpo.hr i na stranicama HAMAG-INVEST-a www.hamaginvest.hr

Odgovore na najčešće postavljena pitanja za mjere A1, B1 i B2 možete pronaći na: http://www.hamaginvest.hr/potpore/otvoreni-javni-pozivi-2/najcesca-pitanja-i-odgovori/

NAPOMENA: Skupna izjava se više ne ovjerava kod javnog bilježnika.

Informacije o uvjetima i potrebnoj dokumentaciji te roku prijave za pojedini Projekt dostupne su i u Međuopćinskom udruženju obrtnika Klanjec na telefon 049/ 550 979, GDJE MOŽETE I PREUZETI POPIS POTREBNE DOKUMENTACIJE I OBRASCE ZAHTJEVA.

 

 U tabeli su izvađeni podaci koji se odnose na obrte:

Više...
 

Obilježena obrtnička noć MUO Klanjec

E-mail Ispis

Svečanom sjednicom na Obrtničkoj noći  obilježen je Dan obrtnika Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec.  Tradicionalna Obrtnička noć održana je 22.02.2014. godine u restoranu Zelenjak-Ventek.

Predsjednik Udruženja Mladen Županić je podnio izvještaj o radu za proteklu godinu, te zaključio da iako je broj obrtnika svake godine u padu, to nas neće obeshrabriti u daljnjem radu i djelovanju.

Uz aktivne članove, svečanosti su prisustvovali i gosti; župan Željko Kolar, gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek, načelnik općine Kumrovec Dragutin Ulama, glavna tajnica HOK-a Violeta Jelić, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, predsjednici i predstavnici Udruženja obrtnika KZŽ  i Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Nazočnima su se obratili: župan Željko Kolar, glavna tajnica HOK-e Violeta Jelić i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško

Ovom prigodom dodijeljene su  Diplome za postignute uspjehe u obrtništvu i promicanje obrtničke struke koje su dobili: Dejan Slovenec za rad u tijelima Udruženja; Juraj Ricijaš, Miljenko Jurak i Ivan Zorman za postignute uspjehe u obrtu; Ženko Berc za sudjelovanje u rekreativnim aktivnostima i Slavko Petrinec za strukovno obrazovanje naučnika. Također su dodijeljena i Priznanja OKKZŽ. Priznanja su dobili: za 20 godina uspješnog vođenja obrta- Željko Brlek, Tomislav Greblički, Boris Kolman, Franjo Hlad; za 20 godina uspješnog rada obrta – Ugostiteljstvo-proizvodnja Broz; za 25 godina uspješnog rada obrta – Ljevaonica Krčelić; za 30 godina uspješnog rada obrta: Klapom-servis i prodaja poljoprivredne mehanizacije, za 30 godina uspješnog vođenja obrta – Branko Greblički i Ivan Zorman; za 35 godina uspješnog rada obrta – Zajednička zanatska radnja „Duni“- ljevaonica obojenih metala i za 40 godina uspješnog rada obrta – Mesnica-klaonica „J&Ž“ iz Klanjca.Goste je zabavljao muzički sastav “Zlatni grafiti”, a gost večeri je bio mađioničar MG Taylor.

 

Bilten br. 31, siječanj 2014.

E-mail Ispis

____________________________________________Broj 31, siječanj 2014. godine  ___

Sadržaj:

-          Obrtnička noć,

-          Nova stopa PDV-a od 13%

-          Obaveza podnošenja JOPPD obrasca,

-          Naknada obrtnicima za vrijeme nezaposlenosti zbog prestanka obrta,

-          Osnovice za obračun doprinosa za obvezna osiguranja za 2014.

-          Novi način podnošenja prijava/odjava  za mirovinsko osiguranje,

-          Upis u bazu proizvodnih i uslužnih obrta HOK-a,

-          Prijava za sudjelovanje u emisiji Obrtnik i partner,

-          Poziv na sjednicu Sekcije,

 

Poštovani obrtnici,

            Još jedna poslovna godina je iza nas. Tijekom 2013. godine nastojali smo ostvariti sve aktivnosti predviđene Programom rada Udruženja.

            U 2014. godini nastaviti ćemo sa provođenjem aktivnosti, a prije svega pravovremeno ćemo Vas informirati o promjenama i primjeni propisa koje utječu na rad obrtništva.

            I ovog puta Vas pozivamo da se, radi ostvarenja zajedničkih interesa, što aktivnije uključite u rad strukovnih sekcija Udruženja.

            Tu smo za sva Vaša pitanja – obratite se u ured Udruženja – bilo osobno, telefonom, fax-om ili e-mailom.

Ujedno molimo obrtnike koji redovito koriste e-mail, a nemamo njihove adrese, da nam ih pošalju kako bi ubrzali komunikaciju.

 

 

POZIVAMO VAS NA OBRTNIČKU NOĆ

 

I ove godine organiziramo OBRTNIČKU NOĆ –  22.02.2014. (SUBOTA) u restoranu „Zelenjak“ (Ventek), Risvica 1.

 

 

Javite se u tajništvo Udruženja

                                                                                                          Program:

            Da bi mogli obaviti sve pripreme                              * okupljanje – koktel,

za tu svečanost, molimo Vas da se po primitku                    * obraćanje predsjednika-

ovog Biltena javite u tajništvo. To je potrebno                        izvještaj, podjela priznanja,

zbog rezervacije mjesta u lokalu, gdje će se                          * svečana večera,

održati svečanost. Prilikom prijave uplaćuje se                    * organizirani zabavni

kotizacija od 100,00 kn po prijavljenoj osobi.                         program

                                                                        * ples 

                                                                         

Ove godine ne organiziramo tombolu.                                                                               

 

 

Molimo da svoje prijave izvršite najkasnije do 14.02.2014.

 

 

Nova stopa PDV-a od 13%

Uvođenje nove stope PDV-a od 13% od 1. siječnja 2014. odnosi se na promjenu stope za dobra i usluge koja su u 2013. bila oporeziva stopom PDV-a od 10%, odnosno na usluge smještaja, usluge pripremanja hrane i obavljanje usluga prehrane u ugostiteljskim objektima, novine i časopise koje ne izlaze dnevno, jestiva ulja i masti, dječju hranu, vodu (osim vode koja se stavlja na tržište u bocama ili u drugoj ambalaži), bijeli šećer od trske i šećerne repe (koji se stavlja na tržište u kristalnom obliku). 

To znači da se na isporuke dobara i usluga od 1. siječnja 2014. na izdanim računima koji se odnose na te isporuke treba iskazati – obračunati novu stopu PDV-a od 13%. Na isporuke obrtnika „dohodaša“ koje su obavljene prije 1. siječnja 2014., a koje su naplaćene iza tog datuma, obveza za PDV nastaje kad je isporuka dobra ili usluge naplaćena, ali po stopi koja je iskazana na računu. Samo na isporuke poslije 1. siječnja 2014. i računima na kojima je iskazana stopa PDV-a od 13%, nastaje obveza za PDV po novoj stopi. 

 

Obaveza podnošenja JOPPD obrasca

 

Od 01. siječnja 2014. godine je obaveza sastavljanja izvješća o isplaćenim plaćama, te o svim drugim oporezivim i neoporezivim primicima. Svi ti podaci će se podnositi na JOPPD obrascu( jedinstveni obrazac poreza, prireza i doprinosa).

U JOPPD obrascu će biti iskazani podaci o primicima od nesamostalnog rada, porezu na dohodak, prirezu, te doprinosima za obvezna osiguranja, zatim podaci o drugom dohotku (ugovor o djelu, autorski honorari, drugi dohodak u naravi), te pripadajućim porezima i doprinosima, podaci o primicima od kojih se utvrđuje dohodak od imovinskih prava, dohodak od kapitala ili dohodak od osiguranja. Svi navedeni podaci su se do sada iskazivali u obrascima ID, IDD, IP, R-Sm…

Uvođenjem novog JOPPD obrasca, svi ovi navedeni obrasci koji su se do sada koristili, ukidaju se.

Uz navedene u JOPPD-u će se iskazivati i podaci o isplatama dnevnica i putnih troškova, upotrebi privatnog automobila u službene svrhe, podaci o dividendama i udjelima u dobiti, naknade za prijevoz, darovi dani djeci zaposlenika, prigodne nagrade, otpremnine, naknade za  stipendije,  naknade za vrijeme nezaposlenosti ili profesionalne rehabilitacije i sl.

Primici koji se ne smatraju dohotkom, kao što su primici od kamata na štednju također će biti sabrani u JOPPD obrascu.

Na obrascu će također biti vidljivo na koji je način primitak isplaćen ( tekući ili žiro račun, u gotovini i sl.).

Više...
 


Stranica 3 od 5

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner