OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Klanjec
Klanjec

Obrtnička noć MUO Klanjec

E-mail Ispis

Svečanom sjednicom na Obrtničkoj noći  obilježen je Dan obrtnika Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec.  Tradicionalna Obrtnička noć održana je 17.02.2018. godine u restoranu Zelenjak-Ventek

Predsjednik Udruženja Mladen Županić je podnio izvještaj o radu za proteklu godinu i naglasio da je konačno zaustavljen pad broja obrtnika, te je došlo do malog povećanja u odnosu na prethodnu.

Uz aktivne članove, svečanosti su prisustvovali i rado viđeni gosti; župan Željko Kolar, gradonačelnik grada Klanjca Željko Brlek, načelnik općine Tuhelj Mladen Hercigonja i zamjenica Veronika Kolman, zamjenica načelnika općine Kumrovec Danijela Lončar, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, potpredsjednik OKKZZ Darko Varga, predsjednici i predstavnici Udruženja obrtnika KZŽ  i Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Nazočnima su se obratili: župan Željko Kolar, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško. Ovom prigodom dodijeljena je  Diploma za višegodišnje aktivno sudjelovanje u radu Udruženja, ostvarene rezultate i promicanje obrtničke struke koju je dobio: Božo Sušec. Također su dodijeljena i Priznanja OKKZŽ. Priznanja su dobili: za 20 godina uspješnog vođenja obrta – Branimir Lovrečki; za 25 godina uspješnog vođenja obrta – Ivan Burić i Dragutin Ulama; za 35 godina uspješnog rada obrta – „“Vulkanizer-autopraonica-prodaja guma Petrišić“ i „Auto servis Petrinec“ ; za 35 godina uspješnog vođenja obrta – Ivica Lunko i Ivica Pogačić.

Obitelj Lunko iz Rakovca je dobila priznanje za 50 godina, a obitelj Novosel iz Klanjca za 55 godina kontinuiranog obiteljskog obrta.

Po prvi puta su dodijeljene i Povelje počasnim obrtnicima kao najviše priznanje Udruženja – za dugogodišnje promicanje ugleda obrtnika i obrtništva te rad kroz više mandata u tijelima Udruženja, a koje su dobili:

Milena Broz, Danijel Greblički, Stjepan Krčelić, Željko Kodrnja, Dragutin Pavlinić, Ivan Petrišić, Juraj Ricijaš i Ivan Zorman.

Za dobro raspoloženje pobrinuo se muzički sastav Lepi cajti, klapa Brv i naš obrtnik Branko Greblički - Ventek.

 

Obrtnička noć MUO Klanjec

E-mail Ispis

Svečanom sjednicom na Obrtničkoj noći  obilježen je Dan obrtnika Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec. Tradicionalna Obrtnička noć održana je 18.02.2017. godine u restoranu Zelenjak-Ventek. Potpredsjednik Udruženja Dragutin Ulama je podnio izvještaj o radu za proteklu godinu, te zaključio da iako je broj obrtnika svake godine u padu, to nas neće obeshrabriti u daljnjem radu i djelovanju. Uz aktivne članove, svečanosti su prisustvovali i rado viđeni gosti; župan Željko Kolar, načelnik općine Tuhelj Renato Ilić, načelnik općine Zagorska Sela Željko Kodrnja, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, potpredsjednici OKKZZ Tomica Jurinjak i Darko Varga, predsjednici i predstavnici Udruženja obrtnika KZŽ  i Udruženja obrtnika grada Zagreba. Nazočnima su se obratili: župan Željko Kolar, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško. Ovom prigodom dodijeljene su  Diplome za višegodišnje aktivno sudjelovanje u radu Udruženja, ostvarene rezultate i promicanje obrtničke struke koje su dobili: Gordana Lovrečki, Darko Novosel, Stanko Novosel, Drago Preglej, Željko Tkalec i Silvija Zagorec. Također su dodijeljena i Priznanja OKKZŽ. Priznanja su dobili: za 20 godina uspješnog vođenja obrta – Slavko Ivić; za 25 godina uspješnog rada obrta – „Nekretnine Jambrešić“; za 25 godina uspješnog vođenja obrta – Ivica Mlinarić i Ivanka Vahtarić; za 35 godina uspješnog rada obrta – „“Auto Ricijaš“ i KPV „Preglej“ ; za 35 godina uspješnog vođenja obrta – Željko Borošak. Obitelj Lovrečki iz Klanjca dobila je Priznanje za tradiciju bravarskog obrta u obitelji od 1855.,  a obitelj Broz također isto priznanje ali od 1835. godine. Za dobro raspoloženje pobrinuo se muzički sastav Smooth i naš obrtnik Branko Greblički Ventek.

 

Obrtnička noć MUO Klanjec

E-mail Ispis

Svečanom sjednicom na Obrtničkoj noći  obilježen je Dan obrtnika Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec.  Tradicionalna Obrtnička noć održana je 21.02.2015. godine u restoranu Zelenjak-Ventek.

Predsjednik Udruženja Mladen Županić je podnio izvještaj o radu za proteklu godinu, te zaključio da iako je broj obrtnika svake godine u padu, to nas neće obeshrabriti u daljnjem radu i djelovanju.

Uz aktivne članove, svečanosti su prisustvovali i rado viđeni gosti; župan Željko Kolar, gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek, načelnik općine Kumrovec Dragutin Ulama, načelnik općine Tuhelj Renato Ilić,  predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, predsjednici i predstavnici Udruženja obrtnika KZŽ  i Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Nazočnima su se obratili: župan željko Kolar, predsjednik HOK-e Dragutin Ranogajec i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško.

Ovom prigodom dodijeljene su  Diplome za postignute uspjehe u obrtništvu i promicanje obrtničke struke koje su dobili: Kruno Krčelić, Drago Preglej i Srečko Iveković za rad u tijelima Udruženja; Ivica Lunko i Ivica Pogačić za postignute uspjehe u obrtu; Nikola Ulama i Robert Šplajt za sudjelovanje u rekreativnim aktivnostima. Također su dodijeljena i Priznanja OKKZŽ. Priznanja su dobili: za 20 godina uspješnog vođenja obrta - Dubravko Gašpar, Damir Šoban; za 20 godina uspješnog rada obrta – „ZAGOREC“ trgovina na veliko i malo; za 25 godina uspješnog vođenja obrta – Zvonimir Borošak i Dragutin Ulama; za 25 godina uspješnog rada obrta – „Cvjećarna Ivančica“ i za 40 godina uspješnog vođenja obrta – Srečko Iveković. Obitelj Šoban (Damir) dobila je priznanje za 45 godina obiteljskog obrta.

Goste je zabavljao muzički sastav “Zlatni grafiti”, a gost večeri je bio komičar Mladen Medak - Gaga.

 

Izabran predsjednik MUO Klanjec

E-mail Ispis

Međuopćinsko udruženje obrtnika Klanjec na svojoj konstituirajućoj sjednici koja je održana 12.02.2015. godine jednoglasno je donijela Odluku, prema kojoj se MLADEN ŽUPANIĆ, vlasnik obrta „ŽUPANIĆ“ – trgovina, videoteka, fotograf, mjenjačnica, ugostiteljstvo, iz Klanjca, Novodvorska 5A, imenuje za predsjednika Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec za mandatno razdoblje 2014. – 2018.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 4

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner