OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Klanjec
Klanjec

Obrtnička noć MUO Klanjec

E-mail Ispis

Svečanom sjednicom na Obrtničkoj noći  obilježen je Dan obrtnika Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec.  Tradicionalna 20. po redu Obrtnička noć održana je 16.02.2019. godine u restoranu Zelenjak-Ventek.

Predsjednik Udruženja Dragutin Ulama je podnio izvještaj o radu za proteklu godinu i naglasio da je došlo do malog povećanja broja obrtnika  u odnosu na prethodnu, te izvijestio prisutne o izvedenim radovima  (promjena prozora) na zgradi Udruženja, ali isto tako i o planiranim radovima u 2019. Uz aktivne članove, svečanosti su prisustvovali i rado viđeni gosti; župan Željko Kolar, gradonačelnik grada Klanjca Željko Brlek, predsjednik vijeća općine Kumrovec Tomislav Broz, načelnica općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, predsjednici i predstavnici Udruženja obrtnika KZŽ, poslovni partneri i predstavnici medija.

Nazočnima su se obratili: župan Željko Kolar i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško

Ovom prigodom dodijeljene su  Diplome za višegodišnje aktivno sudjelovanje u radu Udruženja, ostvarene rezultate i promicanje obrtničke struke Božidaru Bercu, Stjepanu Prekratiću i Tomislavu Mihaliću. Dodijeljena su i jubilarna Priznanja OKKZŽ za godine obrta: za 20 godina uspješnog vođenja obrta – Mario Budimir i Poljoprivredno gazdinstvo „Trs“ vl. Filip Sever; za 25 godina uspješnog vođenja obrta  Željko Brlek, Tomislav Greblički, Vlado Haramina, Boris Kolman, Franjo Vukina,i Caffe bar „Biser“ vl. Franjo Hlad; za 30 godina uspješnog rada obrta Ljevaonica „Krčelić“ vl. Kruno Krčelić; za 35 godina uspješnog rada obrta Branko Greblički, „Klapom“ servis i prodaja poljoprivredne mehanizacije vl. Želimir Krištofić, Strojna obrada metala vl. Danijel Kodrnja; za 40 godina uspješnog rada obrta Zajednička zantaska radnja „Duni“ ljevaonica obojenih metala vl. Dragutin i Nikola Ulama i za 45 godina uspješnog rada obrta Mesnica-klaonica „J&Ž“ vl. Željko Borošak..

Obitelj Borošak vl. obrta Blaženka Borošak je dobila priznanje za 60 tradicije obrta u obitelji, obitelj Greblički vl. Branko Greblički  za 80 godina tradicije ugostiteljskog obrta u obitelji, a obitelj Borošak vl. obrta Željko Borošak za 85 godina tradicije mesarskog obrta u obitelji.

Povelju, zahvalnicu i priznanja Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih aoscijacija dobili su: Dragutin Ulama, Darko Novosel, Željko Borošak i Mladen Županić.

Tom prigodom se je dugogodišnjem predsjedniku Mladenu Županiću uručio poklon članova Upravnog i Nadzornog odobra  kao zahvala za dugogodišnje uspješno vođenje  Udruženja.

Za dobro raspoloženje pobrinuo se muzički sastav Ex-band, klapa Brv i naš obrtnik Branko Greblički - Ventek.

 

Prezentacija mjera aktivne politike zapošljavanja za 2019. godinu pod nazivom " Od mjere do karijere

E-mail Ispis

 

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina organizira prezentaciju mjera aktivne politike zapošljavanja za 2019. godinu pod nazivom „Od mjere do karijere“. Vodeći računa o specifičnim potrebama svojih korisnika, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje provode niz mjera aktivne politike zapošljavanja s ciljem poticanja zapošljavanja, dodatnih edukacija radnika i očuvanja radnih mjesta.

Na prezentaciji ćete moći saznati koje mjere možete koristiti i pod kojim uvjetima, kolika financijska sredstva možete ostvariti, koju dokumentaciju trebate prikupiti te koje su obveze poslodavca i radnika.

Prezentacija „Od mjere do karijere“ održat će se u srijedu, 20. veljače 2019. godine u vremenu od 9:00 do 10:30 sati u prostoru Male dvorane Pučkog otvorenog učilišta Krapina, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13, Krapina.

Zainteresirani svoje sudjelovanje mogu prijaviti najkasnije do 19. veljače 2019. godine Vesni Hriberski na brojeve telefona 049/382252 i 049/382259, ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

 

PRIJAVITE SE ZA SAJAM GRAČANICA 2019.

E-mail Ispis

Hrvatska obrtnička komora organizira i s 50% troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancira kolektivan nastup članova HOK-a na 10. Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO u Gračanici 2019., koji će se održati od 16. do 19. travnja 2019. godine.

Međunarodni sajam u Gračanici jedna je od najvažnijih sajamskih izložbi u Bosni i Hercegovini sa preko 380 izlagača iz 9 država, a procijenjena sajamska posjeta je oko 30.000 posjetitelja, od čega oko 80% specijaliziranih posjetitelja- tvrtki i obrta.

Profil sajma Graposexpo 2019. obuhvatit će sljedeće djelatnosti : obradu metala i proizvodnju proizvoda od metala, preradu drva, proizvodnju ambalaže od drva i plastike, preradu plastičnih masa, preradu gume, sektor građevinarstva, proizvodnju opreme za poljoprivredu, šumarstvo, hidrauliku i pneumatiku, izložbu starih i umjetničkih zanata, IT sektor, međunarodne izložbe u organizaciji obrtničkih i gospodarskih komora sa prezentacijom svojih programskih aktivnosti i članova, uz održavanje velikog broja okruglih stolova, prezentacija i poslovnih susreta na samome sajmu.

Pregled osnovnih pokazatelja sajma i uvjeti nastupa u 2019. godini:

Naziv sajma: 10. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO 2019.

Adresa sajma: Poslovna zona Fering, 75324 Gračanica, Bosna i Hercegovina

Termin održavanja: 16-19. 04. 2019.

Broj očekivanih izlagača na sajmu 2019.: preko 380 izlagača iz 9 država,

Broj očekivanih posjetioca sajma 2019.: oko 30.000 posjetioca sajma

Izložbeni prostor sajma: 6.000 m2 zatvorenog i oko 4.000 m2 otvorenog izložbenog prostora.

Broj akreditiranih novinara po informacijama organizatora: preko 80 novinara

Cijena izlagačkog prostora, uz logistiku nastupa po principu “ključ u ruke”, uz sufinanciranje HOK-a za članove HOK-a od 50% iznosi 60,00 EUR-a po m2 + PDV (25%), odnosno ukupno za platiti 75,00 EUR/m2 standardno uređenog izložbenog prostora (plativo u HRK).

Puna cijena izlaganja po principu „ključ u ruke” standardno uređenog izložbenog prostora, za poduzetnike koji nisu članovi HOK-a iznosi 120,00 EUR-a po m2 + PDV (25%), odnosno ukupno za platiti 150,00 EUR/m2 standardno uređenog izložbenog prostora (plativo u HRK).

Minimalna izlagačka površina iznosi 2 m2, osim u slučaju vertikalnog panoa na stijeni 1 m2.

Hrvatska obrtnička komora organizira nastup po sistemu «ključ u ruke».

Add attachmentAdd attachment

Ažurirano Petak, 01 Veljača 2019 08:50 Više...  

 

OPREZ OBRTNICI - UPIS U POSLOVNI REGISTAR NIJE OBAVEZAN

E-mail Ispis

Zbog učestalog broja upita obrtnika Hrvatska obrtnička komora ponovno podsjeća članove da pažljivo prouče sadržaj ponuda za upis u poslovne registre te da se u slučaju nepotpunog razumijevanja onoga što im se nudi obrate stručnoj službi HOK-a

Riječ je o praksi u okviru koje se na adrese obrtnika direktnim pismom nudi upis u registar gospodarstvenika, uz plaćanje naknade priložene na uplatnici u određenom iznosu.

Najbitnije je napomenuti i upozoriti da se ne radi se o obvezi, nego o ponudi koja se može prihvatiti ako obrtniku objava podataka u navedenom registru odgovara.

Molimo obrtnike da pažljivo i u cijelosti prouče ponude prije njihovog potpisivanja ili plaćanja, jer istu potpisuju u okviru svoje profesionalne djelatnosti kada su dužni postupati s pažnjom dobrog stručnjaka. U slučaju nepotpunog razumijevanja ponude i onoga što se nudi, svakako se mogu obratiti stručnoj osobi za pomoć. Savjetodavna služba Hrvatske obrtničke komore je na raspolaganju - pozivom na broj telefona 072 000 026 ili elektroničkom poštom putem portala https://www.hok.hr/press/pitajte_nas.

 

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 11

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner