OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Krapina
Krapina

Potpisana Povelja o prijateljstvu Udruženja obrtnika Poreč i Udruženja obrtnika Krapina

E-mail Ispis

 

Prigodnom svečanošću Udruženje obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, koje okuplja 374 članova, obilježilo je 180. godišnjicu udruženog djelovanja.

Posebni gosti svečanosti bili su predsjednik Udruženja obrtnika Poreč Zoran Kalčić i tajnik Robert Velenik. Kao početak suradnje i prijateljstva potpisana je Povelja prijateljstvu i suradnje između Udruženja obrtnika Poreč i Udruženja obrtnika Krapina.

Više...
 

Proslavljen jubilej Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj

E-mail Ispis

180. godišnjica Udruženja obrtnika

Krapina – Prigodnom svečanošću Udruženje obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, koje okuplja 374 članova, obilježilo je 180. godišnjicu udruženog djelovanja. Na prethodne generacije obrtnika od kojih su mnogi bili vrlo aktivni i u ostalim djelatnostima i društvenim aktivnostima grada Krapine i okolnih naselja, odnosno područja sadašnjih jedinica lokalne samouprave sve sudionike proslave podsjetio je desetminutni film, koji je prema scenariju Dragutina Kozine snimio Vladimir Ovčarić.

Kako je istaknuo predsjednik Udruženja Vladimir Vidović, danas se obrtništvo ne suočava s manjkom poslova, no prisutan je nedostatak stručnih radnika. Pozvao je sve obrtnike da kao ambasadori obrtništva prenose poruku djeci i mladima kako se od obrtničkog rada može živjeti.

Više...
 

Obrtnička noć Udruženja obrtnika Krapina

E-mail Ispis

U petak, 6. svibnja 2016. godine u Restoranu "Kod Žarka" u Đurmancu održana je "Obrtnička noć" Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Na svečanosti su uz domaće obrtnike prisustvovali zamjenik župana za gospodarstvo Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek, izaslanik predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Josip Grilec, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović i načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević, te predsjednici Udruženja obrtnika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Nakon pozdravnih riječi domaćina, predsjednika Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj Vladimira Vidovića i gostiju, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško uručio je priznanja obrtnicima Udruženja obrtnika Krapina za 20 godina kontinuiranog rada u obrtništvu: Vesni Cigula, Željku Erdelji, Vesni Florjan za obrt u nasljeđu, Željku Frankolu, Tomislavu Horvatu, Gordanu Hršaku, Damiru Majsecu i Branku Šimuniću. Zbog obveza bili su spriječeni prisustvovati svečanosti, no priznanja za 20 godina uspješnog vođenja obrta još dobivaju: Nada Cerovečki, Ivan Crnogaj, Slaven Hršak, Vesna Puljko, Hikmeta Rznići i Nevenka Tušek.

Priznanja za 25 godina kontinuiranog rada obrta uručena su: Damiru Čučeku za obrt u nasljeđu, Ljubomiru Marjanoviću, Vladimiru Dunaju, Zlatku Vidoviću i Rudolfu Vešligaju. Priznanja za 25 godina uspješnog vođenja obrta također dobivaju Željko Glas, Ivan Jedvaj, Stjepan Malarić, Stjepan Belošević i Dragica Oraić koji nisu mogli prisustvovati svečanoj dodjeli.

Za 30 godina uspješnog vođenja obrta priznanje je uručeno obrtniku Franji Cvetku, a za isto toliko godina u obrtu priznanja se dodjeljuju Josipu Raničkom i Gordani Frljužec za obrt u nasljeđu.

Priznanje za 35 godina kontinuiranog rada obrta dodjeljuje se Alojziji Varjačić i Ivici Smrekaru za obrt u nasljeđu.

Udruženje obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj proslavilo je tako 179. godišnjicu postojanja i organiziranog djelovanja, goste je cijelu večer zabavljao glazbeni sastav "Fiškali", a članice AKUD-a "Žensko kazalište Gornje Jesenje" su oduševile svojom kratkom predstavom pod nazivom "Mito i korupcija", nasmijale prisutne obrtnike i goste te time upotpunile "Obrtničku noć".

 

Produljeno radno vrijeme ugostitelja za vrijeme Tjedna Kajkavske kulture

E-mail Ispis

Dana 02. rujna 2015. Gradonačelnik Grada Krapine je donio Odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i sudionika manifestacije za vrijeme održavanja Tjedna kajkavske kulture 2015. Odluka se nalazi u prilogu.

 

Iznajmljuju se poslovni prostori Udruženja obrtnika Krapina

E-mail Ispis

Temeljem Odluke Upravnog odbora Udruženja obrtnika Krapina koja je donesena na svojoj 3. sjednici održanoj 28. svibnja 2015. godine Udruženje obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj objavljuje natječaj za najam poslovnog prostora (pizzerije) u prizemlju zgrade Udruženja obrtnika  u Magistratskoj 2, Krapina. Natječaj je objavljen 01. lipnja 2015. i trajat će do 15. lipnja 2015. do kada se primaju zatvorene ponude. Za sve detaljnije informacije možete nazvati na broj 049/370-988, a Odluku o raspisivanju natječaja i Odluku o uvjetima možete preuzeti iz priloga.

 


Stranica 2 od 4

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner