OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Krapina
Krapina

Tomici Jurinjaku Brončana plaketa OKKZŽ za 2012.

E-mail Ispis

U restoranu «Zelenjak» na svečanom dijelu 9. sjednice Skupštine OKKZŽ uz nazočnost zamjenika župana za gospodarstvo Krapinsko-zagorske županije Anđelka Ferek-Jabreka, predsjednika i potpredsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca i Ivana Obada, potpredsjednika OOZ Šmarje pri Jelšah Srečka Kunsta, potpredsjednika OK Zagreb Miroslava Čihaka, predsjednika Udruženja obrtnika grada Zagreba Vlade Crkvenca i ostalih gostiju dodijeljena su tradicionalna godišnja priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Više...
 

Nastavak obrazovanja za učenike koji su završili trogodišnje obrazovne programe

E-mail Ispis

Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama  Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (N.N. 86/12) osnažena su rješenja koja se odnose na vertikalnu prohodnost učenika nakon završetka obrazovanja odnosno stjecanja prve kvalifikacije, i to u statusu redovitog učenika, dakle bez financijskih obveza za učenika i roditelja.

Člankom 6. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi izmijenjen je članak 24. Zakona koji definira slijedeće:

1) Učenik koji je stekao nižu stručnu spremu ima pravo steći srednju školsku ili stručnu spremu nastavljanjem obrazovanja ili polaganjem ispita.

2) Učenik iz stavka 1. Ovog članka, kao i učenik koji je završio obrazovni program u trajanju od tri godine, može u roku od godine dana od dana završetka strukovnog programa nastaviti školovanje u statusu redovitog učenika.

3) Ostvarivanje prava iz stavka 1. i  2. ovog članka uvjetuje se polaganjem razlikovnih odnosno dopunskih ispita, a način i rokove polaganja ispita utvrđuje nastavničko vijeće.

Učenik koji želi nastaviti svoje obrazovanje dužan je u pisanom obliku priopćiti srednjoj školi namjeru nastavka obrazovanja najkasnije u roku od godine dana od dana stjecanja prve kvalifikacije. Način i rokove polaganja ispita utvrđuje nastavničko vijeće u skladu sa statutom škole.

Škole koje su uz plaćanje upisale učenike za nastavak obrazovanja u programima u kojima obrazuju učenike u redovitom srednjoškolskom sustavu dužne su vratiti ta sredstva učeniku i omogućiti mu nastavak obrazovanja u statusu redovitog učenika, dakle bez financijskih obveza.

 

Donacija UO Krapina

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj  u petak 28. lipnja 2012. godine doniralo je Općoj bolnici Zabok  dvije medicinske vage za novorođenčad s dužinomjerom. Donirane vage su svečano predali predsjednik Udruženja Stjepan Mužek i potpredsjednik Vladimir Vidović. Donatorima su zahvalili v.d. ravnatelj Opće bolnice Zabok dr. Ivan Švajger, te voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo dr. sc. Rajko Fureš. Medicinske vage za novorođenčad su rodilištu Odjela za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Zabok donirane od sredstava prikupljenih na Obrtničkoj noći Udruženja.

 

 

Obrtnička noć UO Krapina

E-mail Ispis

U petak, 25.05.2012. godine u restoranu „Preša“ održana je „Obrtnička noć“ humanitarnog karaktera Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj.

Više...
 


Stranica 3 od 3

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner