OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Krapina
Krapina

Prezentacija UO Krapina

E-mail Ispis

U petak, 20. ožujka 2015. je u Udruženju obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj za članove obrtnika održana prezentacija pod nazivom „Pregled bespovratnih potpora mikro, malih, srednjih i velikih tvrtki i obrta iz domaćih i stranih izvora (fondova). Prezentaciju je održao g. Hrvoje Duk, vlasnik obrta za savjetovanje, izradu projekata i posredovanje „HD-KONZALTING“. Prezentaciji su prisustvovali obrtnici iz proizvodnih i uslužnih djelatnosti. Prisutni su dobili informacije o Poduzetničkom impulsu 2015, te o trenutno otvorenim EU natječajima. Nakon prezentacije, prisutni su postavljali konkretna pitanja i dobili konkretne odgovore. Pozivamo naše obrtnike da se i ubuduće odazovu na slične prezentacije i radionice u Udruženju obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj.

 

Vladimir Vidović novi predsjednik Udruženja obrtnika Krapina

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj je dana 10. veljače 2015. godine održalo svoju 14. po redu u mandatu 2010.-2014. Sjednicu Skupštine, te Konstituirajuću sjednicu Skupštine za mandatno razdoblje 2014.-2018. Nakon razrješnice dužnosti desetogodišnjeg predsjednika Udruženja Stjepana Mužeka, g. Mužek se zahvalio svima na dosadašnjoj suradnji i ukazanom povjerenju u protekla dva i pol mandata. Ukratko se osvrnuo na postignuto, kazao je da je radio kako je najbolje mogao, a posebno ističe pozitivnu suradnju s predsjednikom OKKZŽ Davorom Pleškom.

Oprostio se od članova Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora Udruženja, te im zaželio daljnji uspješan rad.  Za novog predsjednika Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj izabran je Vladimir Vidović, vlasnik obrta „Vidović“ proizvodnja, servis i trgovina iz Jazvina 16, Radoboj kojeg je osnovao prije 22 godine, kao servis malih kućanskih aparata, a koji je do danas izrastao u konkurentnog proizvođača opreme za ugostiteljstvo od inoxa. Dugogodišnji je član tijela Udruženja obrtnika Krapina, Upravnog odbora i Skupštine, a funkciju potpredsjednika Udruženja obnaša od 2005. godine. Novi predsjednik za mandatno razdoblje 2014. – 2018. je zahvalio prisutnim članovima na ukazanom povjerenju, istaknuo je da je biti predsjednik takve institucije velika čast, ali i zahtjeva veliki napor, rekao je da će dati sve od sebe da ispuni već postavljene ciljeve, završetak otvorenih projekata.

Za potpredsjednika Udruženja izabran je Tomica Jurinjak. Konstituirana Skupština za mandatno razdoblje 2014.-2018. je u sljedećem sastavu: Tomica Jurinjak, Nevenka, Zubić, Mario Kiseljak, Željko Šalković, Tomislav Horvat, Darko Bolfek, Damir Čuček, Dejan Krkalo, Slaven Svečnjak, Milan Frljužec, Drago Petek, Branko Šimunić, Ivanka Tušek, Branko Posilović, Mirko Kuhar, Zvonko Semenić, Mario Petek, Stjepan Kunštek i Krunoslav Katalenić.  Članovi Upravnog odbora su: Tomica Jurinjak, Mario Kiseljak, Liljana Cvrtila, Ivan Bajsić, Mario Petek, Marlis Vučajnk, Tomislav Horvat, Željko Šalković i Milan Frljužec.

Članovi Nadzornog odbora su: Silvija Sirovec, Nevenka Zubić i Slaven Svečnjak. Gost na sjednici bio je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško koji se obratio s nekoliko riječi. Osvrnuo se na proteklo mandatno razdoblje, na probleme s kojima su se susretali, novi Zakon o obrtu, smanjenje komorskog doprinosa, te kupnja vlastitog prostora u ulici Frana Galovića. Čestitao je novoizabranom predsjedniku Udruženja i novim članovima tijela, te je prenio pozdrave i čestitke predsjednika HOK-e Dragutina Ranogajca koji je svima zaželio konstruktivan rad.

 

"Zlatne ruke" obrtniku iz Udruženja obrtnika Krapina

E-mail Ispis

 

Dana 01. srpnja 2014. godine u Hypo centru Zagreb, Hrvatska obrtnička komora (HOK), u znak održavanja obnoviteljske Skupštine 1. srpnja 1994. godine, svečanom Akademijom obilježila je Dan Komore i 20. obljetnicu obnove djelovanja.

Ovogodišnja svečanost održala se pod pokroviteljstvom predsjednika RH prof. dr. sc. Ive Josipovića. Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec posebno je naglasio kako je obrtništvo, malo i srednje poduzetništvo nukleus gospodarstva i kao takvo mora doći u središte gospodarske politike RH.

Na Akademiji su dodijeljena najviša priznanja HOK-a „Zlatne ruke“ najzaslužnijim obrtnicima i institucijama koji su svojom aktivnošću i suradnjom s Hrvatskom obrtničkom komorom dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija. Također, promovirani su novi majstori, njih 1.224, koji su položili majstorske ispite proteklih godinu dana, a Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo je nagradu „Šegrt Hlapić“ najboljoj školi, najboljem majstoru i najboljem učeniku strukovne škole.

Plaketu „Zlatne ruke“ s pisanim priznanjem „Zlatne ruke“ između ostalih dobio je potpredsjednik Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj VLADIMIR VIDOVIĆ, vlasnik obrta "Vidović" proizvodnja, servis i trgovina iz Jazvina. Gospodin Vladimir Vidović dugogodišnji je i uspješan obrtnik.

Godine 1993. otvara samostalnu  zanatsku radnju “VIDOVIĆ”proizvodnja, servis i trgovina uz. Djelatnost njegovog obrta  bazira se na proizvodnji opreme za ugostiteljstvo i trenutno ima 10 zaposlenih.

Gospodin Vladimir Vidović aktivni je član i dugogodišnje obnaša funkciju potpredsjednika u Udruženju.  Svojim je ljudskim zalaganjem nesebično pomagao matičnom  Udruženju. U tijelima područne komore je član  Skupštine, a u tijelima HOK-e obnaša dužnost člana Skupštine, član je komisije za majstorske i pomočničke ispite.

Osim u obrtništvu, svoj angažman iskazuje i u drugim društvenim sferama, ujedno je i predsjednik Lovačkog društva „Strahinjčica“ Radoboj.

Gospodin Vladimir Vidović je već dobitnik brončane plakete, što pokazuje njegovu uspješnost u poslovanju  i istodobno opravdanost da je i ovo  priznanje baš zbog toga i zaslužio.

 

Svečana sjednica Skupštine UO Krapina

E-mail Ispis

U petak, 28.11.2014. godine u Dvorani za sastanke Hrvatske gospodarske komore ŽK Krapina održana je Svečana Skupština Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj.

Na svečanosti su uz članove Skupštine Udruženja i predsjednika Udruženja Stjepana Mužeka prisustvovali predsjednik Područne Obrtničke Komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, načelnik Općine Jesenje Ivan Maligec i načelnik Općine Petrovsko Ivan Šanjug.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj Stjepana Mužeka, predsjednika OKKZŽ Davora Pleška, Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško  uručio je priznanja obrtnicima Udruženja za 20 godina kontinuiranog rada u obrtništvu: Ivanu Bajsiću, „Tekstil Bajsić“ trgovina na veliko i malo, Dragutinu Čučeku, Autolimarija „Čuček“, Darko Golub, „Golub“ usluge i trgovina, Driti Paj, „EDUCA“ edukacija, poduka i prevođenje, Mirjani Stupnišek, „Salon MS“, proizvodnja, trgovina i usluge i Miji Gorupcu, MIGO servis strojeva i grafičke opreme.

Zbog obveza bili su spriječeni prisustvovati svečanosti, no priznanja za 20 godina kontinuiranog rada u obrtništvu također se dodjeljuju: Tomislavu Babiću, „AUTOPRIJEVOZ BABIĆ TOMISLAV“, Ljiljani Belošević Restoran „KOD ŽARKA“, Kseniji Fabijančić, frizerski salon „Ksenija“, Sanji Glas, Caffe bar „Ljubičica“, Mirjani Hrvoj, „Hrvoj – promet“ trgovina na veliko i malo, Mariji Kamenečki „MGK“ proizvodnja, trgovina i usluge, Romanu Krsniku, „IZO-MONTES“ građevinska limarija, termoizolacija, trgovina i usluge, Zvjezdani Petanjek „PETANJEK“ obrt za ugostiteljstvo, prijevoz i usluge, Krapina i Dragi Peteku, Bačvarska i kacarska radnja.

Priznanja za 25 godina kontinuiranog rada obrta dodjeljena su: Mirjani Kozina Zajec, „MIRJANA“ frizer za žene i Mirku Šivalcu  „DIMO-KOM“ dimnjačarske usluge i izgradnja dimnjaka. 25 godina kontinuiranog rada obrta također obilježavaju sljedeći obrtnici: Zlatko i Darko Cerovec, „Cerovec“ proizvodnja, trgovina i usluge, Željko Pavić, „Zepa-soft“ informatičke usluge i trgovina, Branko Petek , „S&V“ trgovina, prijevoz i usluge, Dragutin Ranogajec, „Konzum market“ trgovina i usluge i Andrej Tursan, Limarska zanatska radnja, koji nisu mogli doći.

Priznanja za 30 godina kontinuiranog rada obrta dobili su: Darko Brlek, „Stol-art“ prijevoz, stolarija, trgovina i ugostiteljstvo i Slaven Svečnjak , obrt u nasljeđu „AS METAL PROMET“ proizvodnja, trgovina i usluge. Istu obljetnicu obilježavaju i Vladimir Goričan, Građevinarstvo, trgovina i usluge te Vilim Jurman, keramičarsko-pećarska i taracerska radnja.

Na kraju podjele priznanja je predsjednik Udruženja obrtnika Krapina Stjepan Mužek iskoristio priliku te uručio priznanje koje čeka uručenje od prošle godine, priznanje za 35 godina obrta u nasljeđu g. Ivanu Maligcu, načelniku Općine Jesenje, za obiteljski proizvodni obrt „Politex“ iz Gornjeg Jesenja. G. Ivan Maligec se zatim u prigodnom govoru zahvalio u ime svih dobitnika priznanja, te čestitao ostalima.

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović i načelnik Općine Petrovsko su također čestitali dobitnicima priznanja.

 

Obrtnička noć Udruženja obrtnika Krapina

E-mail Ispis

U subotu, 11.05.2013. godine u restoranu „Preša“ održana je „Obrtnička noć“ humanitarnog karaktera Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj.

Na svečanosti su uz domaće obrtnike prisustvovali predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, predsjednik Područne Obrtničke Komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, predsjednici iz drugih Udruženja naše Područne Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije te predsjednica Općinskog suda u Krapini Nataša Večković Jurman.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj Stjepana Mužeka, predsjednika OKKZŽ Davora Pleška, te predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca, Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško  uručio je priznanja obrtnicima Udruženja za 20 godina kontinuiranog rada u obrtništvu: Štefaniji Medvedec, Vladimiru Družincu, Vladimiru Vidoviću, Milanu Polanšćaku, te za obrt u nasljeđu Robertu Poslonu i Mirjani Artić.

Zbog obveza bili su spriječeni prisustvovati svečanosti, no priznanja za 20 godina uspješnog vođenja obrta još dobivaju: Ilija Kraljević, Martina Horvat, Jadranka Težak, Zdravko Čavužić, Gordana Rukav, Mladen Puljek, Lindon Augustini i Branko Merkaš.

Priznanja za 25 godina kontinuiranog rada obrta dodjeljuju se: Mariji Košanski, Alojzu Sajku, Marijanu Sitaru, za obrt u nasljeđu Ivanki Tušek, Draženu Horvatu, Ivici Mužaru i Miroslavu Tušeku, a za 30 godina uspješnog vođenja obrta Antunu Kuharu, Ranku Greguroviću, za obrt u nasljeđu Davoru Mališu i Jasminki Frljužec.

Priznanje za 35 godina obrta u nasljeđu dodjeljuje se , Blaženki Maligec, a za 40 godina obrta u nasljeđu Ivanu Leljaku.

Udruženje obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj zahvalilo je svom dugogodišnjem članu i potpredsjedniku na posebnom doprinosu u organizaciji rada Udruženja obrtnika, te zalaganje gospodinu Zdravku Presečkom. Predsjednik Stjepan Mužek je gospodinu Zdravku Presečkom uručio dar u znak zahvalnosti. Nadalje je dar zahvalnosti ispred Obrtničke komore KZŽ uručio g. Presečkom predsjednik OKKZŽ Davor Pleško.

Goste je cijelu večer zabavljao glazbeni sastav „Podvinčani“, Drago Kozina i Vladimir Podgajski, članovi udruge „Zvonec“ su nasmijali prisutne svojom točkom, usko vezanom uz obrtničku problematiku, a „Kvintete“ kvintet koji čine pet učiteljica iz krapinske osnovne škole su oduševile svojim pjesmama i izvedbom.

Tijekom večeri prikupljao se dobrovoljni prilog za Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Krapina koji su nam izradili keramičke posudice koje smo dijelili gostima u znak uspomene na Obrtničku noć.

 


Stranica 3 od 4

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner