OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Krapina
Krapina
 

Upute za obračun plaće za vrijeme pandemije uzrokovane koronavirusom

E-mail Ispis


Hrvatska obrtnička komora za svoje članove izradila je upute za obračun plaće za vrijeme pandemije uzrokovane korona virusom (COVID 19).

U dokumentu možete saznati:

1.    Općenito o obvezama obrtnika za obračun plaće radnicima u vrijeme korone 
2.    O obvezama za iskazivanje i obračun radnog vremena, ovisno o izabranoj opciji
3.    O obračunu plaće za radnika za kojeg je primljena potpora HZZ-a za mjesec ožujak
4.    O obračunu plaće za radnika za kojeg je primljena potpora HZZ-a za mjesec travanj i svibanj
5.    Kako evidentirati primljeni iznos potpore u poslovnim knjigama

Upute možete preuzeti OVDJE

 

Bez obrtnika poslodavaca – nema radnih mjesta

E-mail Ispis

Hrvatska obrtnička komora izražava zadovoljstvo  jer je uspjela dokazati da je obrtnik u istoj poziciji kao i njegov radnik, i da ga moramo čuvati. Očuvanje radnih mjesta vrlo je važno, ali bez obrtnika poslodavca nemoguće je sačuvati radna mjesta.

Hrvatska obrtnička komora naglašava da ne odustaje od svojih traženja. Jako je važno da svi sezonski obrti također mogu koristiti potporu Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ), kao i ostali poslodavci.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dragutin Ranogajec ponovno je predložio da se svim obrtnicima koji su bili primorani otpustiti svoje radnike omogući poništenje prijave i da pristupe mjerama: „Ja vjerujem da će u ponedjeljak Upravno vijeće HZZ-a raspravljati o tome i donijeti pozitivnu odluku koja je veoma važna zbog očuvanja radnih mjesta“, istaknuo je.

Također tražimo da svi oni koji su zatvoreni odlukom Stožera od  19. ožujka 2020. godine i dobili su samo dio novaca od HZZ-a, da ostvare pravo na potporu za puni mjesec za svoje radnike i za sebe osobno.

U ovom času koordinacija UHCP, HOK, HUP i HGK zajednički se još uvijek snažno zalažu za prijevoznike, posebno za vozače koji ne mogu dobiti e-Propusnice.

Hrvatska obrtnička komora ne odustaje od zahtjeva da sve banke ukinu nepotrebnu papirologiju o dokazivanju posljedica korone za svakog obrtnika posebno, i da samostalno proglase razdoblje moratorija na otplatu glavnice i kamate za sve kredite i leasinge odobrene obrtnicima i poduzetnicima. Nakon što kriza završi očekujemo da banke ponude reprogram kredita i leasinga gospodarskim subjektima.

Dragutin Ranogajec poručio je: „Hrvatska obrtnička komora štiti sve obrtnike, onog najmanjeg paušalistu koji nema ni jednog zaposlenog, ali i onoga najvećega. Izdržite, moramo biti pozitivni, aplicirajte na mjere i redovno pratite našu web stranicu www.hok.hr na kojoj su ažurirane i provjerene informacije.“

 

Civilni stožer RH donio odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republic

E-mail Ispis

Koronavirus - Novosti ponedjeljak, 23.03.2020 | 12:22


Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Odluka je na snazi od 23. ožujka 2020. godine.

Odluku kojom su propisane i navedene mjere, moguće je preuzeti ispod teksta.
Odluka o zabrani napuštanja prebivališta___.pdf
 

Mjere Grada Krapine za ublažavanje štetnih posljedica za obrtnike i poduzetnike

E-mail Ispis

 

REPUBLIKA HRVATSKA

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

GRAD KRAPINA

GRADONAČELNIK

KLASA:023-01/20-01/0001

URBROJ: 2140/01-01-0102-20-35

Krapina, 20.03.2020.

 

UDRUŽENJE OBRTNIKA GRADA KRAPINE I OPĆINA ĐURMANEC,

JESENJE, PETROVSKO I RADOBOJ

N/p g. predsjedniku Vladimiru Vidoviću

 

Poštovani!

Vezano za Vaš dopis od 18. ožujka 2020. Ur broj: 31-2020 sa prijedlogom mjera za ublažavanje štetnih posljedica za obrtnike i poduzetnike na području Grada Krapine,  dostavljamo Vam sljedeći odgovor:

Svjesni smo da su poduzetništvo i obrtništvo teško pogođeni ovom situacijom te će Grad Krapina izaći ususret sa mjerama koje su u nadležnosti Grada. Grad Krapina priprema određene prijedloge te će ih prezentirati čim se za navedeno stvore odgovarajuće pretpostavke, obzirom da je na nacionalnoj razini potrebno urediti propise kako bi jedinice lokalne samouprave mogle zakonito donositi i provoditi vlastite izvanredne mjere.

Što se tiče mjere smanjenja i odgode plaćanja komunalne naknade, do daljnjega se neće slati obavijesti o mjesečnim zaduženjima. Zakonom o dopuni zakona o komunalnom gospodarstvu od 19. ožujka 2020. (NN 32/2020) dana je mogućnost predstavničkom tijelu JLS da može svojom odlukom osloboditi obveznike plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti djelomično ili u potpunosti dok traju posebne okolnosti.

Na plaćanje naknade za uređenje voda Grad Krapina trenutno ne može utjecati obzirom da isto nije u našoj nadležnosti jer se radi o prihodu Hrvatskih voda koje Grad Krapina sukladno zakonu samo naplaćuje i doznačuje Hrvatskim vodama.

Vezano za spomeničku rentu, temeljem Zakona o dopuni Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara od 19. ožujka 2020(NN 32/2020).Navedenim zakonom određena je mogućnost ministru kulture da uz prethodnu suglasnost ministra financija donese odluku kojom će se utvrditi privremena obustava plaćanja spomeničke rente za vrijeme trajanja posebnih okolnosti. Grad Krapina nije izdao obveznicima  Rješenja o plaćanju spomeničke rente za 2020. godinu, te se ista neće izdavati prije  donošenja naprijed navedene odluke.

Porez na potrošnju obračunava se na vrijednost prodanih pića u ugostiteljskim objektima pa shodno tome smanjenjem količine i/ili vrijednosti prodanih pića, odnosno obustavom rada bit će smanjena i potrošnja, a samim time i sam porez.

Attachments:
Download this file (Dopis UDRUŽENJE OBRTNIKA GRADA KRAPINA I OPĆINA ĐURMANEC JESENJE PETROVSKO I RAD)Grad Krapina-mjere za ublažavanje negativnih posljedica koronavirus [Grad Krapina - mjere za ublažavanje negativnih gospodarskih posljedica uzrokovanih koronavirusom za ]308 Kb
Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 8

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner