OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Bedekovčina
Bedekovčina

Potpora za poboljšanje ugostit. i turist. usluga u agroturizmu

E-mail Ispis

Na temelju članka 8., stavka.1. Pravilnika o dodjeli potpora za poboljšanje ugostiteljskih i turističkih usluga u agroturizmu Krapinsko-zagorske županije („Službeni glasnik Krapinsko-zagorske županije“, broj 6/12 i 17/12 ) obnašateljica dužnosti župana - zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije raspisuje: J A V N I  P O Z I V za dodjelu potpora za povećanje i poboljšanje ugostiteljskih i turističkih usluga u agroturizmu Krapinsko-zagorske županije.

Više...
 

Informatičko obrazovanje obrtnika 2012.godine

E-mail Ispis

Slijedom prijavljenog Projekta Ministarstvu poduzetništva i obrta RH,  Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije dana 24 rujna započela je s realizacijom Projekta "Informatičke kompentencije obrntika" za 2012. godinu. Edukacija se odvija u suradnji s obrtnom Mikrobit informatika, vlasnika Tomice Jurinjaka, a održava se u prostoru Udruženja obrtnika Bedekovčina. Edukacija će se odvijati u dvije grupe, jutarnja i popodnevna po osam polaznika, a traje deset radnih dana. Za obrtnike OKKZŽ informatička edukacija je besplatna.

 

Attachments:
Download this file (imformat.obrazovanje.jpg)imformat.obrazovanje.jpg[ ]51 Kb
Download this file (Picture 169.jpg)Picture 169.jpg[ ]1187 Kb
 

NASTAVAK OBRAZOVANJA ZA UČENIKE KOJI SU ZAVRŠILI TROGODIŠNJE OBRAZOVNE PROGRAME

E-mail Ispis

Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (N.N. 86/12) osnažena su rješenja koja se odnose na vertikalnu prohodnost učenika nakon završetka obrazovanja odnosno stjecanja prve kvalifikacije, i to u statusu redovitog učenika, dakle bez financijskih obveza za učenika i roditelja.

Člankom 6. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi izmijenjen je članak 24. Zakona koji definira slijedeće:

1) Učenik koji je stekao nižu stručnu spremu ima pravo steći srednju školsku ili stručnu spremu nastavljanjem obrazovanja ili polaganjem ispita.

2) Učenik iz stavka 1. Ovog članka, kao i učenik koji je završio obrazovni program u trajanju od tri godine, može u roku od godine dana od dana završetka strukovnog programa nastaviti školovanje u statusu redovitog učenika.

3) Ostvarivanje prava iz stavka 1. i 2. ovog članka uvjetuje se polaganjem razlikovnih odnosno dopunskih ispita, a način i rokove polaganja ispita utvrđuje nastavničko vijeće.

 

Učenik koji želi nastaviti svoje obrazovanje dužan je u pisanom obliku priopćiti srednjoj školi namjeru nastavka obrazovanja najkasnije u roku od godine dana od dana stjecanja prve kvalifikacije. Način i rokove polaganja ispita utvrđuje nastavničko vijeće u skladu sa statutom škole.

Škole koje su uz plaćanje upisale učenike za nastavak obrazovanja u programima u kojima obrazuju učenike u redovitom srednjoškolskom sustavu dužne su vratiti ta sredstva učeniku i omogućiti mu nastavak obrazovanja u statusu redovitog učenika, dakle bez financijskih obveza.

 

Obavijest za ugostitelje

E-mail Ispis

Državni inspektorat objavio na svojim internet stranicama Vodič za legaliziranje rada za pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost, pružaju ugostiteljske ili usluge u turizmu te za poslodavce u tim djelatnostima, u prilogu dostavljamo navedene dokumente:

 Informacija kao i dokumenti preuzeti su sa web stranice:  http://www.inspektorat.hr/dirh12/vodic-ugostiteljstvo-turizam/

 

 

Obnavljanje suglasnosti za obavljanje djelatnosti građenja

E-mail Ispis

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja obavještava izvođače da suglasnosti za obavljanje djelatnosti građenja koje su izdane u 2007. godini uskoro prestaju važiti te da će se brisati iz registra izdanih suglasnosti koji se vodi na službenim web stranicama Ministarstva (www.mgipu.hr).

Više...
 


Stranica 16 od 17

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner