OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Bedekovčina
Bedekovčina

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Konkurentnost turističkog gospodarstva

E-mail Ispis

Na stranicama Ministarstva turizma objavljen javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa konkurentnost turističkog gospodarstva.

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Ministarstva turizma za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, unapređenje obiteljskog smještaja, održivi razvoj, razvoj posebnih oblika turizma, te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz:

 • Mjera A - povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, diversifikacija poslovanja i održivi razvoj, korištenje novih tehnologija, poboljšanje socijalne uključenosti, sljedećih vrsta ugostiteljskih objekata: Hotela, Kampova, Ostalih ugostiteljskih objekata za smještaj, OPG-a za seoski turizam i Objekata u domaćinstvu
 • Mjera B - razvoj posebnih oblika turizma
 • Mjera C – dostupnost i sigurnost
 • Mjera D - prepoznatljivost

2. Za dodjelu bespovratnih sredstva prijaviti se mogu subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), seljačka domaćinstva (OPG koje pruža ugostiteljske i/ili turističke usluge), fizičke osobe – privatni iznajmljivači

3. Javni poziv otvoren je danom objave na internetskim stranicama Ministarstva, a traje do zaključno 10. travnja 2017. godine.

U privitku se nalaze javni poziv i program, a cjelokupna dokumentacija dostupna je na linku:

http://www.mint.hr/default.aspx?id=370

1_170301_javni-poziv.pdf 219,82 kB

2_170301_program.pdf 477,45 kB

 

HAMAG BICRO -predavanje

E-mail Ispis

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u suradnji s HAMAG-BICRO organizirala je predavanje pod nazivom ESIF FINANCIJSKI INSTRUMENTI koje  se održalo 07. ožujka 2016. (utorak) s početkom u 11,00 sati u dvorani za sastanke HGK – ŽK Krapina

Predstavljeni su ESIF zajmovi koji obuhvaćaju sljedeće programe:

 • Mikro investicijski zajmovi – za mikro i male poduzetnike uz kamatnu stopu od 0,5 do 1,5% za osnovna i obrtna sredstva u rasponu od 1.000 do 25.000 eura
 • Mikro zajmovi za obrtna sredstva – za mikro i male poduzetnike uz kamatnu stopu od 1,5% do 3,5% u rasponu od 1.000 do 25.000 eura
 • Mali zajmovi – za mikro, male i srednje poduzetnike uz kamatnu stopu od 0,5% do 1,5% za osnovna i obrtna sredstva u rasponu od 25.000,01 do 50.000 eura.

Također,  su predstavljeni i ESIF jamstveni programi koji obuhvaćaju:

 • ESIF Pojedinačna jamstva
 • ESIF Portfeljna jamstva

Više informacija o programima na: www.hamagbicro.hr/financijski-instrumenti

 

Objavljeni natječaji Krapinsko-zagorske županije

E-mail Ispis

Krapinsko -zagorska županija raspisala je Natječaj za obrtnike koji imaju registriranu poljoprivrednu djelatnost.

 

Održana sjednica skupštine Udruženja

E-mail Ispis

Dana 15. studenog 2016. godine u prostorijama Udruženja održana je svečana sjednica Skupštine Udruženja  obrtnika Bedekovčina. Na sjednici je usvojen Financijski plan za 2017. godinu, Program rada za 2017. godinu te je donesena Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Udruženja. Nakon radnog dijela Skupštine, predsjednik Udruženja Stjepan Kotarski uz potpredsjednika Obrtničke komore Krapinsko -zagorske županije Darka Vargu uručio je priznanja obrtnicima Udruženja.
Priznanja za dvadeset godina u obrtništvu dobili su: Mira Stanić, vlasnica obrta Trgovina "MIRA",
Davor Piljek,vlasnik obrta: Trgovina Piljek,
Božidar Trčak,vlasnik obrta Zemljani radovi "Trčak"
Dawid Krznar,vlasnik obrta: Prijevoz i strojni iskop "Krznar"
Bruno Bičanić, vlasnik obrta "BB SOFT" informatičke usluge

a za dvadeset pet godina u obrtništvu priznanje su dobili:
Vesna Mitrečić, vlasnica obrta:Frizerski salon "MEN"
Katica Kvež, vlasnica obrta : Caffe bar "Tomislav"
Josip Novosel,vlasnik obrta: Vulkanizer
Emil Miholić, vlasnik obrta: Prijevoz-trgovina "Miholić"
Dražen Papiga, vlasnik obrta: Vulkanizer i autopraona

SREBRNU PLAKETU kao najviše priznanje pojedincima i institucijama u zemlji i inozemstvu koji su svojim djelovanjem i iskazanom potporom Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije dali značajan doprinos njenom radu i razvoju obrtništva, a koja se dodijeljuje povodom dan Komore dobio je: ANTUN BLAZINIĆ, vlasnik obrta „TONČEK COLOR“ graditeljstvo, Naselje Malekovec 14, Bedekovčina

Povolju Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih zanimanja dobili su:
- Mladen Vurnek, vlasnik obrta Tloriss, obrt za popravak oružja i trgovinu
- Zvonko Jakuš, vlasnik obrta "TARAC" građevinarstvo, prijevoz i trgovina.

Attachments:
Download this file (IMG_0991.2016 (2).JPG)Dobitnici priznanja UO Bedekovčina[Dobitnici priznanja UO Bedekovčina]2117 Kb
 

Održana sjednica Skupštine OKKZŽ

E-mail Ispis

Dodjela priznanjaObrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ), u znak obilježavanja dana osnutka 4. studenoga 1994. godine, 6. svečanom sjednicom Skupštine obilježila je Dan Komore. 4. studenoga u domaćinstvu Udruženja obrtnika Bedekovčina u dvorani DVD Bedekovčina u Bedekovčini.

Na svečanom obilježavanju DANA OKKZŽ prisustvovali su predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, dožupan za gospodarstvo KZŽ Anđelko Ferek Jambrek, načelnik općine Bedekovčina Darko Ban, član predsjedništva HOK-a i predsjednik OK Zagreb, Mirza Šabić, član predsjedništva HOK-a i predsjednik OK Karlovačke županije, Darko Stanković, predsjednik OK Varaždinske županije, Mario Milak, predsjednik UO grada Zagreba, Antun Trojnar, v.d. predstojnik HZZ-PU Krapina, Goran Vukmanić, predstavnicaHGK ŽK Krapina, Janja Kantolić, direktor Radio KAJ-a sa suradnicom, Dragutina Gradečak i Snježana Leljak, predstavnice poslovnih banaka, dužnosnici OKKZŽ i djelatnici Komorskog sustava. Prisutnima je ovom prigodom uputio riječi dobrodošlice načelnik općine Bedekovčina, Darko Ban, s osvrtom na značaj uloge obrtništva u općini. U uvodnom izlaganju potpredsjednik HOK-a, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško dao je kratki osvrt na aktivnosti OKKZŽ u 2016. godini, istaknuvši pritom osobitu zahvalu županu Krapinsko-zagorske županije Željku Kolaru na značajnom partnerskom odnosu i podršci. Pored zahvale županiji ispred OKKZŽ upućena je zahvala na svim dosadašnjim i budućim projektima sljedećim partnerima: HGK-ŽK Krapina, HZZ-PU Krapina, Zagorskoj razvojnoj agenciji, Turističkoj zajednici KZŽ, Srednjim strukovnim školama KZŽ, Muzejima HZ, Zagrebačkoj banci, PBZ i medijima Krapinsko-zagorske županije. Osobito podržano bilo je izlaganje predsjednika HOK-a Dragutina Ranogajca vezano uz aktualnosti i potrebu rješavanja gorućih problema u obrtništvu RH. Župan Željko Kolarovom je prilikom zahvalio OKKZŽ  na kvalitetnoj suradnji te se ukratko osvrnu na zajedničke hvalevrijedne projekte.

Nakon izlaganja uvaženih uzvanika, uručile su se plakete OKKZŽ obrtnicima iz svakog Udruženja s područja Krapisnko-zagorske županije za 2016. godinu.

BRONČANU PLAKETU kao  priznanje obrtnicima OKKZŽ za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva na području OKKZŽ za 2016. godinu,  iz Udruženja obrtnika Bedekovčina dobio je:

1. UO BEDEKOVČINA, ZVONKO JAKUŠ

Vlasnik obrta: TARAC građevinarstvo, prijevoz i trgovina, Aleja D. Domjanića 17, Bedekovčina

SREBRNU PLAKETU kao najviše priznanje pojedincima i institucijama u zemlji i inozemstvu koji su svojim djelovanjem i iskazanom potporom OKKZŽ dali značajan doprinos njenom radu i razvoju obrtništva, iz Udruženja obrtnika Bedekovčina dobio je:

1. UO BEDEKOVČINA, ANTUN BLAZINIĆ

Vlasnik obrta „TONČEK COLOR“ GRADITELJSTVO, Naselje Malekovec 14, Bedekovčina

 


Stranica 6 od 19

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner