OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Bedekovčina
Bedekovčina

Održane prezentacije srednjoškolskih zanimanja učenicima osnovnih škola

E-mail Ispis

Dana 13.03.2017. godine održane su Prezentacije srednjoškolskih zanimanja i programa za 2017. godinu u Osnovnoj školi Bedekovčina i Osnovnoj školi Brestovec Orehovički. Prezentaciju su zajednički organizirali Krapinsko-zagorska županija, Obrtnička komora i Gospodarska komora KZŽ, Hrvatski zavod za zapošljavanje i srednje škole KZŽ.
Učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima se je prezentiralo kako izabrati pravo zanimanje, o stanju na tržištu rada, o sustavu školovanja za obrtnička zanimanja po Jedinstvenom modelu obrazovanja, a srednje škole Krapinsko- zagorske županije predstavile su srednjoškolske programe svojih škola.

Prezentacijama je također prisustvovao  g. Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, načelnik Općine Bedekovčina g. Darko Ban, te Predsjednik Udruženja obrtnika Bedekovčine, g. Stjepan Kotarski.
Nakon uvodnih riječi ravnatelja škola, započelo se je s  prezentacijama.

Tijek prezentacije:

-  Kako izabrati pravo zanimanje? – predstavnik HZZ PU Krapina

- Prikazivanje dva promotivnog filma o deficitarnim zanimanjima u KZŽ, građevinarstvo i metalurgija

- Informacije o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja – predstavnik Udruženja obrtnika Bedekovčina

- Nakon predstavljanja Jedinstvenog modela obrazovanja za trogodišnja zanimanja, učenicima i roditeljima obratio se župan KZŽ g. Željko Kolar i istaknuo potrebu  i prednost za školovanje djece u obrtničkim zanimanjima. Istaknu je da KZŽ svake godine dodjeljuje stipendije za deficitarna zanimanja.

- Predstavljanje zanimanja/ programa obrazovanja za koja se moguće školovati u KZŽ – predstavnici srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije

Nakon prezentacija uslijedilo je osobno informiranje roditelja i učenika kod predstavnika srednjih škola i HZZ-e na pripremljenim info punktovima, gdje su učenici dobili promotivne materijale pojedinih škola, HZZ i OKKZŽ.

Trogodišnja deficitarna zanimanja su: zidar, tesar, keramičar-oblagač, soboslikar ličilac, instalater grijanja i klimatizacije, monter suhe gradnje, vodoistalater, bravar, elektroinstalater, CNC operater, bravar, tokar, strojobravar, stolar,kuhar, konobar, krojač, pekar, mesar, autolakirer, autolimar, vozač.

Attachments:
Download this file (Prezentacija OŠ Brestovec 2017.jpg)Prezentacija OŠ Brestovec 2017.jpg[ ]1191 Kb
 

Zajednička nabava - HOK ZNA

E-mail Ispis

Hrvatska obrtnička komora putem projekta Zajednička nabavaHOK ZNA nastoji svojim članovima omogućiti kvalitetnije i povoljnije poslovanje te poticajno poduzetničko okruženje, osiguravanjem pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana, čime se ostvaruju značaje uštede u poslovanju. Namjera je u projekt HOK ZNA uključiti partnere iz raznih gospodarskih sektora, bitne članstvu HOK-a u svakodnevnom poslovanju.

E-mail adresa za upite članstva i prijedloge za suradnju s novim partnerima: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Telefoni: 01 4806 635, 4806 653, 4806 639, 4806 670

 

"Obrtnička početnica"

E-mail Ispis

U cilju promoviranja obrtništva kao i unapređenja poslovanja obrtnika, Hrvatska obrtnička komora pokrenula je „Obrtničku početnicu“ u kojoj će se na web stranici www.hok.hr na pristupačan način omogućiti upoznavanje s osnovnim pojmovima iz područja obrtništva.

„Obrtnička početnica“ namijenjena je, prije svega, budućim obrtnicima kojima će pomoći pri donošenju odluke o ulasku u svijet obrtništva te pružiti uvid u prava i obveze s kojima se susreću u svom poslovanju.

Time Hrvatska obrtnička komora želi još više unaprijediti informiranost sadašnjih i budućih članova te jednostavnim i pristupačnim jezikom olakšati snalaženje u sve složenijim uvjetima poslovanja i zakonskim propisima.

Uz već postojeće savjetovanje o poslovanju u obrtu s bazom najčešćih pitanja i odgovora iz područja obrtništva koje se nalazi na web stranici HOK-a, pripremljena su dva vodiča (Poslovne knjige obrtnika i Poslovanje obrtnika „paušalista“), a predviđeno je dalje proširenje tema iz drugih područja obrtništva.

Poslovne knjige obrtnika

Paušalno oporezivanje dohotka

 

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Konkurentnost turističkog gospodarstva

E-mail Ispis

Na stranicama Ministarstva turizma objavljen javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa konkurentnost turističkog gospodarstva.

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Ministarstva turizma za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, unapređenje obiteljskog smještaja, održivi razvoj, razvoj posebnih oblika turizma, te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz:

 • Mjera A - povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, diversifikacija poslovanja i održivi razvoj, korištenje novih tehnologija, poboljšanje socijalne uključenosti, sljedećih vrsta ugostiteljskih objekata: Hotela, Kampova, Ostalih ugostiteljskih objekata za smještaj, OPG-a za seoski turizam i Objekata u domaćinstvu
 • Mjera B - razvoj posebnih oblika turizma
 • Mjera C – dostupnost i sigurnost
 • Mjera D - prepoznatljivost

2. Za dodjelu bespovratnih sredstva prijaviti se mogu subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), seljačka domaćinstva (OPG koje pruža ugostiteljske i/ili turističke usluge), fizičke osobe – privatni iznajmljivači

3. Javni poziv otvoren je danom objave na internetskim stranicama Ministarstva, a traje do zaključno 10. travnja 2017. godine.

U privitku se nalaze javni poziv i program, a cjelokupna dokumentacija dostupna je na linku:

http://www.mint.hr/default.aspx?id=370

1_170301_javni-poziv.pdf 219,82 kB

2_170301_program.pdf 477,45 kB

 

HAMAG BICRO -predavanje

E-mail Ispis

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u suradnji s HAMAG-BICRO organizirala je predavanje pod nazivom ESIF FINANCIJSKI INSTRUMENTI koje  se održalo 07. ožujka 2016. (utorak) s početkom u 11,00 sati u dvorani za sastanke HGK – ŽK Krapina

Predstavljeni su ESIF zajmovi koji obuhvaćaju sljedeće programe:

 • Mikro investicijski zajmovi – za mikro i male poduzetnike uz kamatnu stopu od 0,5 do 1,5% za osnovna i obrtna sredstva u rasponu od 1.000 do 25.000 eura
 • Mikro zajmovi za obrtna sredstva – za mikro i male poduzetnike uz kamatnu stopu od 1,5% do 3,5% u rasponu od 1.000 do 25.000 eura
 • Mali zajmovi – za mikro, male i srednje poduzetnike uz kamatnu stopu od 0,5% do 1,5% za osnovna i obrtna sredstva u rasponu od 25.000,01 do 50.000 eura.

Također,  su predstavljeni i ESIF jamstveni programi koji obuhvaćaju:

 • ESIF Pojedinačna jamstva
 • ESIF Portfeljna jamstva

Više informacija o programima na: www.hamagbicro.hr/financijski-instrumenti

 


Stranica 3 od 17

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner