OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Bedekovčina
Bedekovčina
 

Objavljen program " Konkurentnost turističkog gospodarstva "

E-mail Ispis

Ministarstvo turizma osiguralo gotovo 24 milijuna kuna za unaprjeđenje turističke ponude u 2019.

S ciljem podizanja konkurentnosti turističkog gospodarstva u 2019. godini, Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za program Konkurentnost turističkog gospodarstva. Kroz navedeni program u proračunu je predviđeno 23,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava koja će se kroz niz mjera dodjeljivati za povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih proizvoda u destinaciji, održivi razvoj, internacionalizaciju poslovanja, korištenih novih tehnologija i sl.

Sredstava su dostupna subjektima malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge) i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge. Financiranjem turističkih projekata diljem cijele Hrvatske želi se ojačati ponuda, a samim time i potrošnja u destinaciji, povećati razinu popunjenosti objekata tijekom čitave godine, povećati zapošljavanje u turizmu, povezati dionike u turizmu, prvenstveno lokalne proizvođače te ojačati međunarodnu prepoznatljivost Hrvatske.

Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od četiri mjere, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja. Kroz mjeru A podupire se povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude smještajnih objekata vrste: hoteli, kampovi, ostali ugostiteljski objekti za smještaj i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, sufinanciranjem prihvatljivih projektnih aktivnosti, kao što su: podizanje kvalitete uz uvjet dostizanja više kategorije, razvoj i unaprjeđenje dodatnih sadržaja, tematsko definiranje smještajnih kapaciteta, ulaganje u zeleno poduzetništvo, izgradnju novog kampa ili kamp odmorišta u kontinentalnom dijelu Hrvatske, jadranskom zaleđu te na otocima gdje takvih sadržaja nema, aktiviranje planinarskih i lovačkih domova, izgradnja ili uređenje objekata za robinzonski i BIKE smještaj, povećanje i poboljšanje uvjeta za boravak osoba s invaliditetom, uređenje izletišta, kušaonica, vinotočja, te razvoj etno, tradicijskih, lovnih, ribolovnih, konjičkih i drugih dodatnih sadržaja na poljoprivrednim gospodarstvima.

Kroz mjeru B potiče se razvoj posebnih oblika turizma kao što su ciklo-turizam, aktivni i pustolovni kroz ulaganja u infrastrukturu, servise i opremu, uređenje potrebne infrastrukture i ulaganja u opremu za špilje, rafting, stijene za penjanje, vidikovce, adrenalinske parkove, golf vježbališta, te promotivne aktivnosti za postojeću ponudu. Kroz ovu mjeru podupiru se i zabavni, adrenalinski i tematski parkovi, tradicijski mali ploveći hoteli, obnova i uređenje izletničkih drvenih brodova tradicijske izgradnje, te kreiranje paket aranžmana novih turističkih proizvoda za tržišta posebnih interesa.

Javni poziv otvoren je do 01. ožujka 2019. godine, a cjeloviti tekst programa možete pronaći na https://mint.gov.hr/javni-pozivi-11414/11414

 

Prezentacije zanimanja

E-mail Ispis

U suradnji Udruženja obrtnika Bedekovčina i Srednje škole Bedekovčina organizirana  je prezentacija obrtničkih zanimanja za učenike sedmih i osmih razreda OŠ Bedekovčina i OŠ Brestovec Orehovički. Prezentacija je održana u petak 18.siječnja  2019. godine u Srednjoj školi  Bedekovčina  te na poligonima za praktičnu nastavu građevinskih i poljoprivrednih  programa Srednje škole Bedekovčina. Ispred Srednje škole Bedekovčina učenike je pozdravila ravnateljica gđa. Vera Hrvoj, a ispred obrtnika učenike je pozdravio predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije g. Davor Pleško i predsjednik Udruženja obrtnika Bedekovčina g. Stjepan Kotarski.
Srednjoj školi Bedekovčina ima 3 učilišta: Graditeljsko, Zdravstveno i Poljoprivredno
Profesori i učenici završnih razreda su proveli osnovnoškolce po školi i upoznali ih  sa svojom školom te im predstavili pojedina zanimanja.

Na poligonima su učenici vidjeli raznu građevinsku mehanizaciju, te su im predstavljena obrtnička zanimanja, a obišli su i plastenike poljoprivrednog učilišta.
Stjepan Kotarski, vlasnik obrta Instalacije- trgovina "Plinotehnika", predstavio je učenicima postavljanje instalacija za vodu, grijanje i plin.
Nakon toga su učenici posjetili Cvjećarnicu,  obrt vlasnice Anice Sys, gdje im je vlasnica prikazala razne mogućnosti aranžiranja cvijeća.
Učenici su također obišli i Ured ovlaštenog arhitekta, vlasnika Vanje Dominka, gdje im je predstavljeno zanimanje arhitekta.

Prezentacije su održane u cilju da bi se učenicima približila pojedina zanimanja i da bi lakše mogli izabrati svoje buduće zanimanje.

 

Informativni kalkulator "Dobro je biti obrtnik"

E-mail Ispis

Informativni kalkulator „Dobro je biti obrtnik“ jednostavnim načinom izračuna omogućuje individualni pristup za svakog obrtnika, temeljem kojeg će se moći odlučiti za najisplativiju vrstu oporezivanja

Naime, jedini organizacijski oblik poslovanja u Hrvatskoj koji može mijenjati svoj porezni status je upravo obrt. Jednom kad registrirate obrt, tada možete izabrati i način oporezivanja (paušalno oporezivanje, plaćanje poreza na dohodak ili plaćanje poreza na dobit). Ukoliko krenete s jednim načinom, a  naknadno zbog razvoja vaše poslovne situacije uočite da bi vam drugi način bio povoljniji, tada početkom godine možete vrlo jednostavno promijeniti način oporezivanja.

Kalkulator možete pronaći na: https://www.hok.hr/gospodarstvo/digitalno_poslovanje_obrtnika/kalkulator_dobro_je_biti_obrtnik

 

"Šaptačica poduzetnicima"

E-mail Ispis

Putem YouTube kanala „Šaptačica poduzetnicima“ Đurđica Mostarčić, predsjednica Sekcije računovođa HOK-a, odlučila je podijeliti svoje znanje o funkcioniranju financijskog i računovodstvenog segmenta poslovanja.

Prateći ovaj kanal možete na jednostavan način podići razinu vaše financijske pismenosti, što je korisno za sve obrtnike i poduzetnike, ali i sve zainteresirane građane i pratitelje.

Link na kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCXN8D4H8pJs1je6bVvTNxHA/featured

Kroz tjedno objavljivanje videa doznat ćete sve o izmjenama propisa, rokovima za pravovremeno poštivanje zakonskih obveza, kao i naučiti razlikovati temeljne pojmove iz područja računovodstva i financija.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 20

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner