OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Bedekovčina
Bedekovčina
 

Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom

E-mail Ispis

Hrvatski zavod za zapošljavanje donio je odluku o primjeni Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom (COVID-19) i Potpora za Mikropoduzetnike koje se nastavljaju u razdoblju od rujna do prosinca 2020. godine.

Potpora za očuvanje radnih mjesta pogođenim Koronavirusom uključuje sve djelatnosti kao i do sada, poput putničkog prijevoza, djelatnosti pružanja smještaja, pripreme hrane i pića, tzv. event industriju, itd. kojima je i nadalje omogućeno korištenje potpore do 4.000 kuna po radniku uz uvjet pada prihoda za najmanje 60 posto.

Što se tiče potpore za Mikropoduzetnike, ona i nadalje uključuje iznos do 2.000 kuna po radniku za poslodavce koji zapošljavaju do 10 radnika uz uvjet pada prihoda za najmanje 50 posto.

Važno je naglasiti da će svi poslodavci, bez obzira na djelatnost, koji ne mogu poslovati ili kojima je na bilo koji način ograničen rad sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite moći koristiti ove mjere, s time da će se za one kojima je rad ograničen odlukom Stožera (npr. skraćeno radno vrijeme, smanjen broj posjetitelja, itd.) po potrebi morati dokazati poteškoće u poslovanju (pad prihoda za 60 odnosno 50 posto).

Rok za podnošenje zahtjeva za dobivanje potpora za rujan je od 15. rujna do 15. listopada.

Sve informacije o potporama možete pronaći u slijedećim dokumentima.

 

Datoteke za preuzimanje:
hzz-potpora-za-orm-djelatnosti-rujan_prosinac-provedbena-dokumentacija-tatj-0909 (003).pdf
hzz-potpora-za-orm-mikropoduzetnici-rujan-prosinac-provedbena-dokumentacija-orm9j-0909 (002).pdf

 

Uputu o obvezi nošenja maski za lice i medicinskih maski

E-mail Ispis

HZJZ objavio je Uputu o obvezi nošenja maski za lice i medicinskih maski.

Sukladno odlukama Stožera o nužnoj mjeri korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašenja epidemije COVID-19, maske za lice ili medicinske maske obvezni su koristiti:
- zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima ako su posjete dopuštene,
- svi zaposlenici i korisnici javnog prometa,
- zaposlenici i kupci u trgovačkoj djelatnosti za vrijeme boravka u prodavaonicama,
- zaposlenici u ugostiteljskoj djelatnosti koji sudjeluju u posluživanju i pripremi hrane i pića ili dolaze u kontakt s gostima,
- zaposlenici trgovačkih društava, ustanova i institucija koje rade sa strankama i stranke koje dolaze u društva, ustanove i institucije,
- zaposlenici u uslužnim djelatnostima u kojima se dolazi u bliski kontakt s klijentima.

Napominjemo, ova uputa o obvezi nošenja odnosi se na sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za gore navedene djelatnosti koje su do sada objavljene na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a gdje je nošenje maski navedeno kao preporuka, a ne obveza. Uputa vrijedi sve do objave novih preporuka i uputa HZJZ-a.

Tekst Upute možete preuzeti ovdje:


Datoteke za preuzimanje:
Uputa-o-obvezi-nošenja-maski-za-lice-i-medicinskih-maski.pdf

 

Općina Bedekovčina uputila poziv za podnošenje Zahtjeva za oslobođenje obveze plaćanja komunalne nak

E-mail Ispis

Obavještavamo Vas da je Općina Bedekovčina uputila poziv za podnošenje Zahtjeva za oslobođenje obveze plaćanja komunalne naknade, godišnje naknade za prodaju putem pokretnih trgovina te poreza na korištenje javnih površina i zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Općine sukladno Odluci o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica uzrokovanih epidemijom COVID-19 virusa (“Službeni glasnik Krapinsko – zagorske županije” broj 25/20).

Zahtjevi se podnose isključivo na propisanim obrascima. Ispunjeni i od odgovorne osobe ovjereni obrazac Zahtjeva može se predati elektroničkim putem na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , preporučeno poštom ili osobnom predajom na adresu: Općina Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, 49221 Bedekovčina, najkasnije do 31. kolovoza 2020. godine.

Cilj predmetnih mjera je pomoć gospodarstvu Općine Bedekovčina u prevladavanju poteškoća uzrokovanih epidemijom COVID-19 virusa, odnosno osiguranje likvidnosti poslovanja gospodarstvenika na području Općine Bedekovčina te zadržavanje radnih mjesta.

Predmetnu odluku te obrasce možete pronaći na službenim mrežnim stranicama Općine, https://www.bedekovcina.hr/obavijest-o-podnosenju-zahtjeva-za-oslobodenje-obveze-placanja-komunalne-naknade-godisnje-naknade-za-prodaju-putem-pokretnih-trgovina-te-poreza-na-koristenje-javnih-povrsina-i-zakupa-poslovnih-prosto/

Za sva dodatna pitanja obratite se :

Iva Gorički Ban, mag.polit.

Jedinstveni upravni odjel
Općina Bedekovčina
Trg Ante Starčevića 4

Tel.:049/213-963

Fax.:049/214-893

www.bedekovcina.hr

 

Javni poziv za 28. Međunarodni sajam " Zagorski gospodarski zbor 2020 "

E-mail Ispis

JAVNI POZIV za sudjelovanje na 28. Međunarodnom sajmu „Zagorski gospodarski zbor 2020“ 10.-12. rujna 2020., Krapina

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Krapina, Krapinsko-zagorskom županijom, Gradom Krapina i Radijem Kaj d.o.o. organizira 28. Međunarodni gospodarski sajam „Zagorski gospodarski zbor“.

Zagorski gospodarski zbor održati će se ove godine od 10. do 12. rujna 2020. godine.

S obzirom na novonastale okolnosti vezane uz koronavirus, Sajam će se planirati i organizirati sukladno epidemiološkim smjernicama, te ćete, ukoliko dođe do određenih promjena, biti pravovremeno obaviješteni.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na ovogodišnjem sajmu, molimo Vas da svoj interes za izlaganje dostavite najkasnije do 25. lipnja 2020. godine, Stručnoj suradnici za Cehove OKKZŽ Sandri Klasić na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Nastup za obrte je besplatan.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 37

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner