OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Bedekovčina
Bedekovčina
 

Održana Javna tribina u organizaciji Udruženja obrtnika Bedekovčina

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika Bedekovčina organiziralo je dana 02. rujna 2021. godine javnu tribinu pod nazivom “Kako pokrenuti gospodarstvo u općini”. Tribini su se odazvali brojni gospodarstvenici, obrtnici i OPG-ovci s područja Bedekovčine, ali i iz susjednih općina te zainteresirani građani. Predsjednik Udruženja obrtnika Bedekovčina Stjepan Kotarski, inicijator ove tribine, govorio je o problemu gospodarskih zona, bivšoj tvornici Tondach, razvoju Bedekovčanskih jezera i drugim potencijalima u općini. Istaknuo je problem u industrijskoj zoni, koja ima izgrađenu svu potrebnu infrastrukturu i cestu, no vlasnici za svoju zemlju traže cijenu koja potencijalnim investitorima nije prihvatljiva. ”Bivša tvornica Tondach zjapi prazna, potrebno ju je oživiti i otvoriti nova radna mjesta. Tu je i gospodarska zona u Poznanovcu koja stoji mrtva već 30 godina. Naš je prijedlog da se dade u zakup OPG-ovcima,”, rekao je Kotarski, naglasivši da je potrebno osnovati radnu grupu za gospodarstvo u kojoj će osim djelatnika općine biti i gospodarstvenici i stručne osobe koje mogu pomoću u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, izgradnji infrastrukturnih objekata, ishođenju raznih dozvola i ostalih radnji koje su potrebne za te radove.”Zaključak Udruženja obrtnika Bedekovčina je da samo zajedničkom suradnjom i povjerenjem te međusobnim uvažavanjem lokalne vlasti i gospodarstvenika možemo postići zacrtane ciljeve za boljitak općine.”, rekao je Kotarski.

Načelnik Bedekovčine Darko Ban istaknuo je kako je tribina bila vrlo korisna i da je bila potrebna, kako bi se razmijenila mišljenja i čule nove ideje. Osvrnuo se na prijedloge predsjednika Udruženja obrtnika te pojasnio da je gospodarska zona u privatnim rukama te da za zemljište vlasnici traže 65 kuna po kvadratom metru. Zato su poduzetnici pokrenuli inicijativu za formiranje nove industrijske zone, a Općina će pomoći u infrastrukturi. Za bivšu tvornicu Tondach rekao je da je dio zemljišta u državnom vlasništvu, a ne zna se točno ni koji dio, ni u kojoj površini. Za zonu u Poznanovcu rekao je kako je želja u tom dijelu poljoprivredna proizvodnja, uzgoj voća, povrća i višegodišnjih nasada, no zasada je bilo samo zainteresiranih za kukuruz i slične kulture. Za Bedekovčanska jezera je ponovio kako su vode u državnom vlasništvu i dok im ih ne daju na upravljanje, ne mogu razvijati turizam i javne sadržaje. “Općina Bedekovčina s niz mjera potiče gospodarstvo i pomaže poduzetnicima te je pomogla u otvaranju 12 obrta.”, rekao je Ban.

Predsjednik Općinskog vijeća Marko Ocvirek na tribini je najavio osnivanje Odbora za gospodarstvo, EU fondove, infrastrukturu i financije te upozorio na jedan od problema, a to je da sve više mladih odlazi iz Bedekovčine i kupuje u stanove u Oroslavju i Zaboku.

Na tribini su govorili poduzetnici koju su dali korisne savjete, zatim pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Krapinsko-zagorske županije Sanja Mihovilić te predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, koji je rekao da svi moraju sjesti za stol i naći najbolja rješenja jer općina Bedekovčina ima dobre prepozicije za razvoj gospodarstva.

Attachments:
Download this file (UO javna tribina, (02.09.2021.) 005.jpg)Javna tribina[ ]4507 Kb
Download this file (UO javna tribina, (02.09.2021.) 006.jpg)Javna tribina1[ ]2899 Kb
 

"Javna tribina ¨Kako pokrenuti gospodarstvo u općini Bedekovčina

E-mail Ispis

Pozivamo sve obrtnike Udruženja obrtnika Bedekovčina na Javnu tribinu pod nazivom:

KAKO POKRENUTI GOSPODARSTVO U OPĆINI BEDEKOVČINA“

u organizaciji Udruženja obrtnika Bedekovčina

koja će se održati 02. rujna 2021. godine u Vatrogasnom domu,

Ulica Stjepana Radića 76 B, Bedekovčina  s početkom u 17.00 sati.

Očekujemo Vaš dolazak.

Predsjednik

Udruženja obrtnika Bedekovčina:

Stjepan Kotarski

 

Nagrada "Šegrt Hlapić" uručena je Antunu Blaziniću iz Bedekovčine.

E-mail Ispis

Povodom obilježavanja Dana Hrvatske obrtničke komore održane 1. srpnja 2021. g., u okviru svečane Akademije, ove godine među nagrađenim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i suradnjom s Hrvatskom obrtničkom komorom dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija, dodijeljena su priznanja i istaknutim članovima Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ).

Na svečanoj Akademiji HOK-e važnost obrtništva kao jednog od pokretača gospodarskog razvoja i napretka Republike Hrvatske, u svojim su govorima istaknuli i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, kao i izaslanik predsjednika Vlade RH i Tomislav Ćorić, izaslanik predsjednika VRH koji je istaknuo da je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja snažno podržalo obrtništvo za vrijeme trajanja koronakrize i da je to njihova obveza. Uz njih, obrtnike je podržao i gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Darko Horvat i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Žarko Tušek koji su uručili i priznanja.

Nastavno, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, već tradicionalno, na proslavi Dana Hrvatske obrtničke komore, uručuje nagradu „Šegrt Hlapić“, najboljim učenicima, školi i mentoru. Ove godine na ponos Obrtničke komore KZŽ (OKKZŽ) nagrada najboljem mentoru uručena je članu OKKZŽ g. Antunu Blaziniću iz Bedekovčine. Antun Blazinić vlasnik je obrta „TONČEK COLOR", GRADITELJSTVO,  Naselje Malekovec 14, iz Bedekovčine. Godine 1985. otvara obrt koji se bavi fasadnim, štukaturnim i soboslikarskim radovima, postavljanjem podnih i zidnih obloga, ugradnjom stolarije, gradnjom zgrada i ostalim završnim građevinskim radovima. Od 2011. godine  član je Skupštine Udruženja obrtnika Bedekovčina i  u dva  mandata član je  Upravnog odbora. Dobitnik je priznanja OKKZŽ za 20, 25, 30 i 35 godina uspješnog poslovanja obrta, te je dobitnik srebrne plakete OKKZŽ za 2016. godinu za značajan doprinos u radu i razvoju OKKZŽ. Od 2007. godine predsjednik  je Ispitne komisije za provođenje majstorskih ispita za zanimanje soboslikar-ličilac pri OKKZŽ, član je Komisije za izdavanje dozvola (licenciranja) za izvođenje naukovanja za zanimanje soboslikar-ličilac te je dugogodišnji član Stručnog povjerenstva za provedbu naučničkog ispita za zanimanje soboslikar-ličilac pri SŠ Bedekovčina. Posjeduje licenciju za zanimanje soboslikar-ličilac, te u svom obrtu pune 34 godine provodio naukovanje 25 naučnika od kojih je 8 naučnika zasnovalo i radni odnos u njegovu obrtu.

Dodjela nagrade Hrvatske obrtničke komore i nagrade resornog Ministarstva „Šegrt Hlapić“ zaslužnim obrtnicima ima poseban značaj za ugledne članove OKKZŽ g. Antuna Blazinića i g. Željka Šalkovića te će kao takve biti značajan poticaj za nastavak dugogodišnjeg uspješnog rada u  obrtništvu i za obrtništvo.

 

JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA ZA RAZVOJ PODUZETNIŠTVA NA PODRUČJU OPĆINE BEDEKOVČINA

E-mail Ispis

JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA ZA RAZVOJ PODUZETNIŠTVA NA PODRUČJU OPĆINE BEDEKOVČINA

 

Općina Bedekovčina raspisala je Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva na području Općine Bedekovčina za 2021. godinu.

Financijska sredstva u vidu bespovratnih potpora, u okviru raspisanog Javnog poziva, dodjeljuju se u sveukupnom iznosu od 215.000,00 kn putem sljedećih mjera:

– potpore novoosnovanim obrtima i tvrtkama: 100.000,00 kn

– potpore poduzetnicima za financiranje troškova izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova EU i nacionalnih fondova: 15.000,00 kn

– jednokratne potpore za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih epidemijom COVID-19 virusa: 100.000,00 kn.

Pojedinom korisniku može se odobriti više vrsta potpora do najvišeg ukupnog godišnjeg iznosa od 40.000,00 kuna.

Zahtjev za dodjelu potpora na propisanom obrascu s popratnom dokumentacijom podnosi se Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Bedekovčina na adresu: Trga Ante Starčevića 4, 49221 Bedekovčina.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu je do 01. studenog 2021. godine, odnosno do iskorištenja osiguranih sredstava.

O zahtjevima će se odlučivati prema redoslijedu zaprimanja.

Tekst Javnog poziva i potrebne obrasce možete pronaći i na slijedećem linku:

https://www.bedekovcina.hr/javni-poziv-za-dodjelu-potpora-za-razvoj-poduzetnistva-na-podrucju-opcine-bedekovcina/

 

 

 

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 40

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner