OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Obrtni vodič Otvaranje obrta ISPIT O STRUČNOJ OSPOSOBLJENOSTI

ISPIT O STRUČNOJ OSPOSOBLJENOSTI

E-mail Ispis

ISPIT O STRUČNOJ OSPOSOBLJENOSTI

Za obavljanje vezanih obrta za koje se traži stručna osposobljenost polaže se ispit o stručnoj osposobljenosti prema programu kojeg utvrđuje ministar gospodarstva, rada i poduzetništva na prijedlog Hrvatske obrtničke komore. Ispitu o stručnoj osposobljenosti može pristupiti osoba s najmanje završenom osnovnom školom.
Ispit o stručnoj osposobljenosti polaže se pred komisijom koju osniva Hrvatska obrtnička komora, a sastoji se od najmanje tri člana.
Ispit o stručnoj osposobljenosti obuhvaća praktična strukovna znanja i znanja neophodna za samostalno obavljanje obrta. Hrvatska obrtnička komora vodi evidenciju o završenom stručnom osposobljavanju.
O položenom ispitu o stručnoj osposobljenosti uvjerenje izdaje Hrvatska obrtnička komora.
U Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije mogu se položiti ispiti o stručnoj osposobljenosti za slijedeća zanimanja: cvjećar aranžer, građevinski staklar, keramičar, poslužitelj jela i pića, priprematelj jednostavnih jela i slastica, vulkanizer, trgovačko poslovanje, trgovačko poslovanje i poznavanje robe, pomoćni prodavač.
Ispiti se polažu u veljači, travnju, lipnju, listopadu i prosincu, a ispiti se prijavljuju u Obrtničkoj komori, a uz prijavnicu potrebno je priložiti rodni list i svjedodžbu. Cijena ispita o stručnoj osposobljenosti iznosi 1.200.00 kn.

 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner