OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Katalog weblinkova Prijava u weblinkove

17. sjednica Savjetodavnog vijeća HZZ PS Krapina

E-mail Ispis

Dana 24.studenog 2011. godine s početkom u 13.00 sati u prostorima HGK– ŽK Krapina održana je 17. sjednica Savjetodavnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Krapina.

Uz članove Savjetodavnog vijeća sjednici su prisustvovali i predstavnici Krapinsko-zagorske županije, Zagorske razvojne agencije, HGK-Županijske komore Krapina i Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Prisutne je o kretanjima na tržištu rada na području Krapinsko-zagorske županije u razdoblju I.-X. 2011. g.,kao i o rezultatima projekata u kojima sudjeluje PS Krapina izvijestila pročelnica Mirjana Jurman, a o Nacionalnom planu za poticanje zapošljavanja za 2010. i 2011. g. i predloženom planu obrazovanju za 2012. g. Anita Hlupić, rukovoditeljica Odsjeka za aktivnu politiku zapošljavanja.

O stanju u gospodarstvu prisutne su upoznali Vid Šanjug, predsjednik HGK-Županijske komore Krapina, i Davor Pleško, predsjednik Obrtničke komore KZŽ koji su istaknuli zabrinjavajuću nelikvidnost, te potrebu uvođenja financijske discipline na tržištu.

 

Nakon rasprave u kojoj su sudjelovali svi prisutni, doneseni su slijedeći zaključci:

  • s obzirom na tešku situaciju u gospodarstvu, visoku nelikvidnost, sve veći problem neisplata plaća i uplata doprinosa, najave o daljnjim otpuštanjima te nedostatnosti mjera koje se poduzimaju, neophodna je aktivnost nadležnih na angažiranju sredstava za osiguranje proizvodnje odnosno gospodarskog razvoja a time i zapošljavanja,
  • nužno je cjelovitije iskazivati financijske pokazatelje za trgovačka društva i obrte radi točnijeg uvida u stanje (urediti pokazatelje za gospodarske subjekte i iskazati pokazatelje koji nedostaju za obrtništvo),
  • potrebno je osigurati veću fleksibilnost u zapošljavanju,
  • sukladno potrebama i kretanjima u gospodarstvu, treba obrazovati za budućnost, a za isto maksimalno koristiti predpristupna sredstva EU,
  • Nacionalni plan za poticanje zapošljavanja za 2011. i 2012. godinu sadrži premalo poticaja za zadržavanje postojeće zaposlenosti, a potpore su nedovoljne da bi se povećala zaposlenost.

 

 

 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner