OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Sveti Križ Začretje Obilježen dan Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije

Obilježen dan Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije

E-mail Ispis

U ponedjeljak 4. studenoga u dvorani općine Hum na Sutli svečano je obilježen Dan komore i 25. godišnjica djelovanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije. Tim je povodom održana 5. svečana sjednica Skupštine na kojoj su dodijeljena i godišnja priznanja Obrtničke komore KZŽ. Svečanoj proslavi 25. godišnjice OKKZŽ nazočili su: predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednica Skupštine KZŽ i predsjednica Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ Vlasta Hubicki i mnogi drugi uvaženi gosti.

Na samom početku svečanog dijela Skupštine načelnik općine Hum na Sutli, Zvonko Jutriša svim nazočnima zaželio je dobrodošlicu, a kako su sjednici prisustvovali brojni gosti i predstavnici ostalih ŽK Lijepe naše, ukratko je i predstavio općinu.

Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško dao je kratki sukus aktivnosti Komore u proteklih 25 godina svog uspješnog djelovanja. Istaknuvši pritom kako je OKKZŽ jedna je od aktivnijih Područnih obrtničkih komora te uputivši zahvalu svim članovima Komore u aktualnom i svim dosadašnjim mandatima, kao i svima koji su svih tih godina pomogli u radu obrtničke komore.

Čestitke OKKZŽ i nagrađenim obrtnicima uz osvrt na dane osnivanja same komore uputio je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec uputivši pritom poseban pozdrav prisutnom Branku Varjačiću koji je osobno vodio osnivačku sjednicu Skupštine OKKZŽ a čiji član je bio i sam predsjednik Ranogajec.

Ovom prigodom župan KZŽ Željko Kolar dao je detaljni osvrt na važnost i nastavak partnerskog odnosa županije i OKKZŽ, te je pritom istaknu spremnost na nastavak svih postojećih kao i svih budućih hvalevrijednih i zajedničkih Projekata na dobrobit obrtništva KZŽ.

Nakon izlaganja uvaženih gostiju, uručene su se plakete OKKZŽ za 2019. godinu.

BRONČANA PLAKETA kao priznanje obrtnicima za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva na području KZŽ za 2019. godinu, iz našeg Udruženja dodijeljena je slijedećem obrtniku:

IVANU ĐURKIN-BENKOTIĆU, vl. obrta UGOSTITELJSKI OBRT „SERMAGE“, I. Krizmanića 15, Sveti Križ Začretje iz UDRUŽENJE OBRTNIKA SVETI KRIŽ ZAČRETJE,

Ponosan na postignute rezultate OKKZŽ, Dragutin Ranogajec predsjednik HOK-a ispred krovne kuće povodom obilježavanje 25 godina djelovanja dodijelio je OKKZŽ POVELJU za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija.

Nastavno, ovom je prigodom istaknuto kako uručena priznanja predstavljaju iskrenu zahvalu za sav uloženi dugogodišnji trud, zalaganje i odricanje te je od iznimne važnosti kako će dodijeljena priznanja dobitnicima predstavljati značajan poticaj za nastavak časnog djelovanja u obrtništvu i za obrtništvo, koje čini najžilaviji dio gospodarstva Krapinsko-zagorske županija na dobrobit svih.

Zaključno, ispred OKKZŽ upućena je zahvala na domaćinstvu Udruženju obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić sa predsjednikom Josipom Grofelnikom na čelu i suradnicima.

 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner