OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Novosti OKKZŽ Zagorski mlinci dobili su europsku zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla

Zagorski mlinci dobili su europsku zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla

E-mail Ispis PDF

Zagorski mlinci postali su 23. po redu hrvatski proizvod koji je upisan u registar zaštićenih oznaka izvrsnosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla na razini EU, što je službeno objavila Europska komisija u utorak 25. lipnja 2019. godine.

Europskim oznakama kvalitete, odnosno zaštićenom oznakom izvornosti, zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla ili oznakom zajamčeno tradicionalnog specijaliteta označeni su proizvodi čiji je naziv kao takav zaštićen u cijeloj Europskoj uniji, a proizvode se u skladu s propisanim specifikacijama proizvoda koje su izradili sami proizvođači te u njima definirali svoj proizvod i način njegove proizvodnje. Zaštita na europskoj razini znači veću dodanu vrijednost, bolju konkurentnost i vidljivost na tržištu. 2012. godine osnovana je udruga Tradicija Zagorja  kojoj je cilj da štiti i promovira zagorske proizvode. -Ta oznaka koju su mlinci dobili garantira kupcu da su proizvedeni na određenom zemljopisnom području, točno na određen način, po određenoj recepturi te da je proizvod tradicijski.

Osobitu pomoć i potporu udruzi dali su Krapinsko-zagorska županija, HGK-ŽK Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Zagorska razvojna agencija te Poduzetnički centar KZŽ.

Ažurirano Četvrtak, 27 Lipanj 2019 11:08  

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner