OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Novosti OKKZŽ Obrtnička noć UO Krapine

Obrtnička noć UO Krapine

E-mail Ispis PDF

Predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško potvrdio je da se stanje u obrtništvu oporavlja.
– Nije nekakav nagli porast, nego postepeni rast obrtništva. Važno je i da mladi ljudi kreću s novim idejama i postaju poduzetnici i obrtnici, to je svakako pozitivno za Krapinsko – zagorsku županiju i za cijelu državu. Situacija s radnicima se, s druge strane, ne popravlja, imamo sve više i više potreba za radnom snagom. Kroz edukacije u osnovnim školama, roditelje smo pokušali senzibilizirati da djecu upišu u obrtnička, deficitarna zanimanja. Tu se Županija pokazala kao dobar partner, jer je raspisala stipendije za deficitarna zanimanja i upisi za ta zanimanja bili su jako dobri. To očekujemo i sljedeće školske godine, jer je za djecu važno da nakon završetka školovanja odmah dobiju posao. Trenutno su kod nas skoro sva zanimanja tražena, od ugostiteljskih, proizvodnih pa do građevinskih – naglasio je Pleško.
Večeri obrtnika prisustvovao je i zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek.
– Zahvaljujem obrtnicima, na svemu što rade za naše gospodarstvo i promociju. Mi im s naše strane pomažemo koliko možemo i moram naglasiti da samo sinergijom i zajedništvom možemo poboljšati situaciju i težiti još boljem ostvarenju obrtnika, kako bi mogli još bolje konkurirati europskom i svjetskom tržištu – istaknuo je Ferek – Jambrek.
Zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina pak je istaknuo kako ovo Udruženje slavi 182. godine djelovanja.
– To je velika brojka i duga tradicija obrtništva na ovom području. Nadam se da će obrtnici prevladati sve probleme, prvenstveno tu mislim na nedostatak radne snage. Važno je da se taj problem riješi kako bi u budućnosti bilo još više obrtnika i kako bi obrtništvo raslo i napredovalo – zaključio je Kozina.

Obrtnička noć bila je prilika za dodjelu priznanja za dugogodišnji staž u obrtništvu. Za 20 godina vođenja obrta priznaje su dobili Anica Korade, Frizerski salon Anica iz Radoboja; Božena Škrlec, Frizerski salon za žene Božena iz Đurmanca; Ivica Zubić, Perutnina Nena iz Krapine; Matilda Juričev Žigman, Jet Ski iz Krapine; Miljenko Pavić, Autolimarska i autolakirerska radnja iz Đurmanca; Mirko Kuhar, Partner trgovina na veliko i malo iz Krapine; Nenad Belošević, Trgovina mješovite robe Neno iz Đurmanca; Robert Potočki, Izbor trgovina na veliko i malo iz Krapine i Svjetlana Mališ, Frizerski studio i solarij SM iz Krapine.

Za 25 godina vođenja obrta priznanja su primili Tomislav Babić, autoprijevoznik iz Krapine; Ivan Bajsić, Tekstil Bajsić iz Krapine; Ljiljana Belošević, trgovina na malo i ugostiteljstvo iz Đurmanca; Dragutin Čuček, Autolimarija Čuček iz Krapine; Ksenija Fabijančić, Frizerski salon Ksenija iz Krapine; Sanja Glas, Caffe bar Ljubičica iz Krapine; Darko Golub, Golub usluge i trgovina iz Krapine; Robert Horvat, Horvat Color iz Krapine; Marija Kamenečki, MGK proizvodnja, trgovina i usluge iz Krapine; Roman Krsnik, IZO – MONTES iz Hlevnice; Drita Paj, Educa iz Krapine; Zvjezdana Petanjek, obrt za ugostiteljstvo, prijevoz i usluge iz Krapine; Drago Petek, Bačvarska i kačarska radnja iz Đurmanca; Mirjana Stupnišek, Salon MS iz Krapine i Danijel Gorupec, MIGO servis strojeva i grafičke opreme iz Krapine.

Za 30 godina nagrađeni su Mirjana Kozina Zajec, Mirjana frizer za žene iz Krapine; Željko Pavić, ZEPA – SOFT informatičke usluge i trgovina iz Krapine; Branko Petek, S&V trgovina, prijevoz i usluge iz Đurmanca; Dragutin Ranogajec, Konzum Market, trgovina i usluge iz Radoboja i Mirko Šivalec, Dimo – kom, dimnjačarske usluge i izgradnja dimnjaka iz Radoboja.

Priznanja za 35 godina obrta primili su Darko Brlek, Stol art, prijevoz, stolarija, trgovina i ugostiteljstvo iz Krapine; Vladimir Goričan, građevinarstvo, trgovina i usluge iz Krapine te Slaven Svečnjak, AS Metal promet, proizvodnja, trgovina i usluge iz Petrovskog.

Ažurirano Četvrtak, 09 Svibanj 2019 07:33  

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner